פרויקטים אמיתיים

חיי הכפר: שיפוץ ועיצוב בית פרטי בדרום

2023 June 22 | 0 תגובות

הם הכירו את מעצבת הפנים עוד מהימים בהם למדה תקשורת יחד עם העלת הדירה. וכשהגיע הרגע של המשפחה לשפץ, לעצב ולתכנן מחדש – ידעו שלא אחרת ממעצבת הפנים חגית בכר תתאים למשימה.

מדובר בבית פרטי ששטחו 220 מ”ר, והפרויקט כלל חלוקה מחדש שיפוץ כללי של כל הבית, תוספת של חדר שינה בקומת הקרקע, סגירת מרפסת בקומה העליונה, חלוקת החללים בבית, החלפת מטבח, אלומיניום, בחירת ריצוף, תכנון נגרות, שיפוץ חדרי הרחצה, עיצוב והלבשת הבית כולו.

הקו המנחה בתחילת התהליך היה בית כפרי וככל שהדיירים נחשפו לעוד סגנונות הוא הלך והפך יותר מודרני עם נגיעות כפריות חמימות. הבית ממוקם מול שדה פתוח והיה להם חשוב להכניס את כל הירוק פנימה, לכן הגדילו את הפתחים של הבית וחיברו בין הפנים לחוץ.

המשפחה, משפחה צעירה עם ילדים קטנים ושני כלבים ואחת הבקשות העיקריות שלהם הייתה לעצב ולתכנן עבורם בית פרקטי ברמת התכנון ובבחירת החומרים.

מעבר לפרקטיקה הם ביקשו לחלק את הבית מחדש בצורה שתאפשר להם לישון למטה יחד עם הילדים ובהמשך לעבור לקומה העליונה. מכיוון שהיה מחסור בחדר אחד הוחלט לסגור חלק מהמרפסת ולהפוך אותו לחדר התינוקות.

עוד במגזין:

עיצוב פנים, מעצבי פנים: כל מה שצריך לדעת – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

להתעורר לצידן: שידות לחדר השינה – לכתבה המלאה לחצו כאן

קירות מדברים: תמונות לבית – לכתבה המלאה לחצו כאן

התאמת חומרים מושלמת

עיצוב הסלון

הסלון עוצב באמצעות חיבור ישיר לחוץ. הפתחים שלו הוגדלו ובמקום זוג חלונות צרים שהיו בגב הספה נוצר חלון אחד גדול שיוצר קשר עין עם החוץ וקיר ויטרינה עם דלת זכוכית המשמש ליציאה למרפסת ומכניס אור טבעי רב. קיר הטלוויזיה עטוף בפריט נגרות הממשיך מהכניסה לבית ועד לסלון ומספק מקום אחסון לבקבוקי יין, מכשירי המדיה ופרטי נוי. לצידו מוקמה הטלוויזיה תחתיה מדף עץ טבעי מינימליסטי הנותן לסלון כולו מראה נקי, טבעי ומסודר. המשפחה, משפחה צעירה שאוהבת לארח וזה בא לידי ביטוי בבחירת החומרים בחלל הציבורי של הבית, נבחרה ספה קלה לניקוי, דוג שולחנות סלון קלים להזזה, שולחן צד לצד הספה ושטיח מפנק ונעים למגע.

חיבור בין פנים לחוץ

חיבור בין פנים לחוץ

שילוב שולחנות סלון מעת וזכוכית

שילוב שולחנות סלון מעת וזכוכית

פרטי נוי מיוחדים לסלון

פרטי נוי מיוחדים לסלון

שולחן צד שחור בסלון

שולחן צד שחור בסלון

מדף עץ מינימליסטי בסלון

מדף עץ מינימליסטי בסלון

נגרות מותאמת אישית עוטפת את הסלון

נגרות מותאמת אישית עוטפת את הסלון

מטבח מפנק

עיצוב המטבח

שטח המטבח יחסית קטן ולמשפחה שאוהבת לבשל ולארח הייתה דרישה למקומות אחסון רבים ולחלל מאוורר ומרווח. בעזרת תכנון מדויק הצליחה מעצבת הפנים לתכנן מטבח מפנק עם אי רחב ידיים, מקומות אחסון רבים והמון אור. חזיתות המטבח נצבעו בלבן עם חריטה המאפיינת את העיצוב הכפרי והאי נצבע בכחול עדין שממלא את המטבח באופי. גובה המטבח כולו נוצל לטובת ארונות גבוהים ונפתחה דלת יציאה למרפסת מזכוכית שתורמת לאור הטבעי הרב בחלל המטבח.

מטבח כפרי לבן עם נגיעת צבע

מטבח כפרי לבן עם נגיעת צבע

כיסאות בר מעוצבים בצבע שחור

כיסאות בר מעוצבים בצבע שחור

אור טבעי רב במטבח

אור טבעי רב במטבח

מקומות אחסון רבים במטבח

מקומות אחסון רבים במטבח

פונקציונליות דו שימושית

עיצוב פינת האוכל והכניסה

בין המטבח לסלון נוצר חלל קטן בו הוחלט למקם את פינת האוכל, נבחר שולחן עגול נפתח בצבע שחור ולצידו כיסאות מרופדים בשילוב ראטן טבעי. פינת האוכל משקיפה אל החוץ באמצעות חלון גדול המכניס אור טבעי רב ובמרכזה נתלה גוף תאורה מחומרים טבעיים המחבר בין הפנים לחוץ.

בחלל הכניסה הנמצא ליד פינת האוכל תוכנן רהיט דו צדדי העוטף את קיר הסלון מצד אחד ומשמש לאחסון מצידו השני. לאחר התלבטות קשה לגבי מיקום מכונת הכביסה והמייבש הוחלט למקם אותם מתחת למדרגות בתוך הרהיט שעוטף את הכניסה לבית ומשמש גם לאחסון חומרי ניקיון וחפצים יומיומיים כמו מפתחות, מטענים ומכתבים.

שימוש בחומרים טבעיים בפינת האוכל

שימוש בחומרים טבעיים בפינת האוכל

שולחן אוכל עגול נפתח

שולחן אוכל עגול נפתח

אחסון מעוצב בפינת האוכל

אחסון מעוצב בפינת האוכל

דלת כניסה מעוצבת מעץ

דלת כניסה מעוצבת מעץ

נגרות מותאמת אישית לכניסה לבית

נגרות מותאמת אישית לכניסה לבית

אחסון למכונת כביסה ומייבש

אחסון למכונת כביסה ומייבש

חשיבה יצירתית

עיצוב המשרד וחדר המשחקים

חדר העבודה ופינת המשחקים הינם שני חללים נפרדים, המשרד תוכנן בנגרות אישית מותאמת לחלל ומלאה במקומות אחסון. הנגרות נצבעה בצבע ירקרק בשילוב עץ טבעי המכניס אווירה מרעננת לחדר העבודה. בפינת המשחקים נעשה שימוש בצבע אשר חלק מהקיר נצבע בגוון ניוד. הצביעה עוזרת בהגדרת האזור ומכניסה עניין רב. חדר המשחקים תוכנן בצורה שהחדר כולו מונגש לגובהם של הילדים ומאפשר להם לשחק ולהחזיר את המשחקים למקום לבדם, הפינה מוקמה בחלל המשותף על מנת לאפשר לזוג לשמור על קשר עין ישיר עם הילדים.

חדר עבודה מתוכנן בנגרות אישית

חדר עבודה מתוכנן בנגרות אישית

פינת רביצה מודולארית בחדר העבודה

פינת רביצה מודולארית בחדר העבודה

שימוש בצבע בפינת המשחקים

שימוש בצבע בפינת המשחקים

אזור משחקים נגיש ומעוצב

אזור משחקים נגיש ומעוצב

כפרי ומפנק

עיצוב יחידת ההורים

חדר ההורים הינו חלל מואר עם יציאה למרפסת מפנקת ומאובזר בנגרות מותאמת אישית לחלל. קיר חדר השינה חופה כולו בארון גדול שהותאם למידות החדר ומספק מקום אחסון רב. חזיתות הארון נצבעו בלבן המאיר את חדר השינה והוא מכיל מקום לטלוויזיה ולכל מערכות המדיה. רצפת החדר חופתה באריחים דמויי פרקט בגוון טבעי כהה ובמרכזו מוקמה מיטה זוגית רחבה עם פרטי טקסטיל שנבחרו בקפידה.

חדר שינה כפרי ומעוצב

חדר שינה כפרי ומעוצב

פינה מעוצבת מחומרים טבעיים בחדר השינה

פינה מעוצבת מחומרים טבעיים בחדר השינה

חדר רחצה צמוד ליחידת ההורים

חדר רחצה צמוד ליחידת ההורים

שידת רחצה כפולה

שידת רחצה כפולה

חולקים את החלל

עיצוב חדר הילדים

חדר הילדים עוצב עבור שני הילדים הקטנים שחולקים את חדר השינה. בפינת החדר מוקמו זוג מיטות בגבהים שונים, דבר המאפשר לחסוך מקום בחדר הילדים ולספק להם מקום משחק רחב יותר, מזמין ונוח. החלק התחתון של קירות החדר נצבעו בלבן והתקרה והחלק העליון נצבעו בגוון אפרסק הנותן אשליה של חלל גבוהה וגדול. קיר אחד קושט במדבקות קיר צבעוניות ותוכננה פינת קריאה נמוכה ומפנקת

חדר ילדים משוותף

חדר ילדים משוותף

פינת קריאה בחדר הילדים

פינת קריאה בחדר הילדים

חומרים טבעיים וייחודיים

עיצוב החוץ

שביל הכניסה והחניה רוצפו באבני בזלת טבעית ויפה והמדרגות המובילות לכניסה לבית חופו בשיש טבעי. במרפסת תוכננה פרגולה שהתלבשה על הקיר כולו על מנת להרוויח כמה שיותר מקום ישיבה בחוץ ונבחרה פינת ישיבה מפנקת ונדנדה מרשימה ומזמינה.

שילוב בין פנים לחוץ

שילוב בין פנים לחוץ

מרפסת מעוצבת ומזמינה

מרפסת מעוצבת ומזמינה

פינת ישיבה מפנקת לחוץ

פינת ישיבה מפנקת לחוץ

הבית הזה הפך להיות מלא באופי בזכות זה שהמשפחה ומעצבת הפנים לא היו מקובעים על סגנון עיצובי אחד, הם באו עם ראש פתוח, הכירו סגנונות עיצוב שונים ומיוחדים והצליחו לשלב אותם בצורה מושלמת בביתם החדש. ואם תשאלו את חגית בכר בדיוק זה הסוד לעיצוב מושלם וייחודי.

לאתר של מעצבת הפנים חגית בכר – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב פנים: חגית בכר

צילום: קרין רבנה

סנטריה וריצוף: אליאב קרמיקה

ריהוט: בדוסה, פיקאפ

תאורה ואקססוריז: אדיסון קרית גת

אולי יעניין אותך גם...

פרופיל בלגי להפרדה בין המטבח לסלון

ערבוב סגנונות בקו עיצובי אחד: תכנון ועיצוב בית פרטי בשרון

זוג הורים ושלושת ילדיהם הקטנים רכשו מגרש דו משפחתי בשרון. הם חלמו לבנות בו את בית החלומות שלהם, כזה שישלב את האופי לפוסט המלא
יחידת נגרות המפרידה בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית

צבעוניות נועזת: שיפוץ והלבשה לדירה ישנה

זוג הייטקיסטים ושתי בנותיהם החליטו לרכוש דירה בבניין ישן ולהפוך אותה לבית צבעוני ומרשים. הם רצו לשלב בין הצרכים הפונקציונליים שלהם כמשפחה לפוסט המלא
מרחב ציבורי גדול מלא באור טבעי

ממגורים בארצות הבית לשיפוץ בית פרטי בשרון: עיצוב ייחודי ומשפחתי

לאחר שנים של מגורים בחול הגיעו להחלטה לחזור עם ילדיהם המתבגרים לישראל. הם רכשו מבנה ישן ויצאו למסע שיפוץ מקיף על מנת לפוסט המלא
Skip to content