פרויקטים אמיתיים

על הקו: שיפוץ דירת נופש בעיר הגדולה

2023 August 3 | 0 תגובות

בני זוג המתגוררים במיאמי הגיעו לארץ על מנת למצוא את דירת הנופש המושלמת עבורם. עוד לפני שמצאו את הדירה הייחודית בצפון תל אביב, בעלת הדירה ביקרה בביתה המעוצב של חברתה הקרובה ומהרגע הראשון ידעה שהיא הולכת לפנות אל מעצבת הפנים שלה על מנת לעצב את דירתם החדשה.

רגע לפני שחזרו למיאמי נפגשו עם מעצבת הפנים תמי פמפנל שנקר ומסרו לה את הדירה על מנת שתשפץ, תעצב ותלביש בדיוק לפי טעמם.

“הדבר הכי בולט בפרויקט הזה הוא שבעצם עשיתי אותו לבד”, אומרת תמי, “פגשתי את הלקוחות בפעם הראשונה כשסגרנו את הפרויקט, הפגישה הבאה הייתה במרתון קניות מרוכז באמצע תהליך השיפוץ ובפעם השלישית הם הגיעו לדירה מוכנה, נקיה ומעוצבת”.

בפגישתם הראשונה רגע לפני שתמי יצאה לתהליך השיפוץ והם חזרו לאמריקה הם ביקשו מתמי לעצב את דירתם בצבעוניות רגוע ומתונה, הם שמו דגש על פריטים ספציפיים ועל אסתטיקה נקיה וייחודית ויחד הם פירקו את הדירה כולה והרכיבו אותה מחדש בשילוב בין האווירה התל אביבית למנטליות של אמריקה עם סלון רחב, מטבח פתוח, מקלחות גדולות ומפנקות וחדרי שינה מרהיבים.

עוד במגזין:

רגע לפני שמתחילים: 12 טיפים לעיצוב הבית – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב פנים, מעצבי פנים: כל מה שצריך לדעת – לכתבה המלאה לחצו כאן

בילוי לשבת: חנויות רהיטים שפתוחות בשבת

קירות מדברים: תמונות לבית – לכתבה המלאה לחצו כאן

פתיחת החלל כולו

עיצוב הסלון

חלל הסלון בדירה המקורית היה קטן ומחובר למסדרון המוביל לחללים הפרטיים של הדירה, קיר המסדרון נשבר וחלל הסלון הורחב על חשבון המסדרון. קיר הטלוויזיה כולו חופה בפלטת עץ טבעית המשמשת גם כמעבר נסתר למבואה המכילה מעבר אל חדר הרחצה הכללי של הדירה, חיפוי העץ נותן לסלון מראה מינימליסטי וטבעי והוא מסתיר את כל הכבלים ומכשירי המדיה שקיר הטלוויזיה מכיל ושומר על נראות חלקה ונקיה.

לסלון נבחרה ספה פינתית אפורה הממוקמת במרכז החלל ולצידה מוקם שולחן צד מעץ טבעי ושולחן סלון שחור בעיצוב נקי המשלים את הנראות הייחודית של החלל הציבורי בבית.

שמירה על קו עיצובי נקי ומדויק

שמירה על קו עיצובי נקי ומדויק

סלון פתוח ומואר

סלון פתוח ומואר

סלון פתוח ומואר

סלון פתוח ומואר

רהיטים מחומרים טבעיים

רהיטים מחומרים טבעיים

קיר טלוויזיה מחופה עץ

קיר טלוויזיה מחופה עץ

דלת סתרים בקיר הטלוויזיה

דלת סתרים בקיר הטלוויזיה

עיצוב בקווים נקיים

עיצוב בקווים נקיים

ניצול מקסימלי של הקיים

עיצוב המטבח ופינת האוכל

מיקום המטבח המקורי נשאר אך הקיר הסוגר אותו ומפריד אותו מהחלל הציבורי של הבית נשבר והמטבח נפתח ותוכנן מחדש.

נבחרו חזיתות מטבח בצבע לבן עם משטח עבודה לבן ואי במרכז המטבח עם חזית עץ טבעית המכניסה עניין ומחברת את המטבח בחומריות שלו לעיצוב המינימליסטי הנקי של הבית כולו.

לצד המטבח הייתה נישה עמוקה ולא מנוצלת והוחלט למקם בה את פינת האוכל, נבחר שולחן אוכל עגול מזכוכית עם רגליים מעץ וכיסאות בגוונים טבעיים.

על מנת לטשטש את העומק של הנישה תוכננה ויטרינה המשלבת בין מקום אחסון נסתר לחלוטין למקום אחסון גלוי וארונות אחסון מוסתרים עם זכוכית חצי שקופה בעלת טקסטורת פסים המטשטשת את פנים הוויטרינה. במרכזה של פינת האוכל נבחר גוף תאורה תלוי מעץ המשלים את העיצוב.

נגיעה טבעית של עץ במטבח לבן

נגיעה טבעית של עץ במטבח לבן

שפע של אור טבעי במטבח

שפע של אור טבעי במטבח

מטבח מינימליסטי ומדויק

מטבח מינימליסטי ומדויק

שולחן אוכל משלב זכוכית ועץ

שולחן אוכל משלב זכוכית ועץ

כיסאות אוכל מעוצבים מחומרים טבעיים

כיסאות אוכל מעוצבים מחומרים טבעיים

ויטרינה בנגרות אישית מותאמת לחלל

ויטרינה בנגרות אישית מותאמת לחלל

גוף תאורה מעץ בפינת האוכל

גוף תאורה מעץ בפינת האוכל

שפע של אור טבעי

עיצוב חדר השינה

על מנת לנצל את גודל הדירה בצורה מקסימלית ויעילה חדר השינה המקורי של הדירה נהרס והמיקום שלו זז. על הקיר החיצוני של החדר החדש ישנו חלון ארוך המשקיף אל נוף ירוק המכניס אווירה טבעית לחדר השינה.

כדי להשאיר את החלון חשוף ולאפשר לנוף להיכנס ישירות אל תוך חדר השינה תוכננה העמדת ריהוט ייחודית ושונה, במרכז החדר מוקמה המיטה, וארון הבגדים מוקם מאחוריה. המיטה תוכננה ועוצבה על ידי תמי במיוחד עבור חדר השינה ומיקומה הייחודי והיא הפכה לרהיט מרכזי וייחודי בעיצוב.

מיטה מעוצבת במרכז חדר השינה

מיטה מעוצבת במרכז חדר השינה

גב מיטה מעץ טבעי

שידות צד מרחפות

שידות צד מרחפות

עומדת בפני עצמה

עומדת בפני עצמה

ארון גיר בנגרות מותאמת לחדר השינה

ארון גיר בנגרות מותאמת לחדר השינה

חומרים טבעיים בחדר השינה

חומרים טבעיים בחדר השינה

הפתעות בדרך

עיצוב חדר הרחצה

חדר הרחצה הכללי של הבית במקור היה חדר השינה, לאחר שהחלל חולק מחדש וחדר הרחצה הוגדר גילו במהלך השיפוץ שהתכנון החדש של המקלחון ממוקם לצד חלון שמגיע עד הרצפה.

הרצון היה להשאיר את החלל פתוח ככל הניתן ולהשאיר את החלון הארוך פתוח וגדול השתמשה מעצבת הפנים בזכוכית משולבת תריס אותו ניתן לסגור כאשר זקוקים לפרטיות מלאה.

שידת רחצה מעץ

שידת רחצה מעץ

זכוכית כפולה עם תריס בחדר הרחצה

זכוכית כפולה עם תריס בחדר הרחצה

גוונים בהירים בעיצוב

גוונים בהירים בעיצוב

עמיד לאורך זמן

עיצוב המרפסת

אחד הדברים העיקריים ששמו עליו דגש במרפסת הוא בחירה של צמחיה עמידה במיוחד שתשרוד את החודשים בהם המשפחה לא נמצאת בארץ. תוכנן קיר עם מערכת השקיה מרחוק המאפשר לצמחיה להישאר ירוקה כל השנה. לצידו מוקמה פינת אוכל מותאמת לחוץ המאפשרת למשפחה לבלות בנעימים במזג האוויר הייחודי של ישראל.

שולחן אוכל גדול לחוץ

שולחן אוכל גדול לחוץ

קיר ירוד עם השקייה מרחוק

קיר ירוד עם השקייה מרחוק

אחת המסקנות שיצאנו איתה מהשיחה עם מעצבת הפנים היא שברגע שמוצאים בעלי מקצוע טובים פשוט צריך לדעת לסמוך עליהם ולשחרר כדי להגיע לתוצאה מקסימלית ומרשימה. בדיוק כמו שהמשפחה הרחוה הזו סמכה על מעצבת הפנים בעיניים עצומות וקיבלה בסופו של דבר בית מושלם שעונה על כל הצרכים שלהם.

לעמוד הפייסבוק של מעצבת הפנים תמי פמפנל שנקר – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב פנים: תמי פמפנל שנקר

צילום: מאיה אבגר

קבלן: שי סהר

נגרות: סיון הנגר

ריצופים וחדרי רחצה: ספדה סטודיו

תאורה: אסף וירנבויים, סטודיו ויהי

ריהוט ואקססוייז: טולמנז דוט, IDANA רהיטים

אולי יעניין אותך גם...

תכנון נגרות אישית בסלון

תכנון נגרות ניידת: עיצוב דירת קבלן במרכז

המשפחה הצעירה רכשה את דירת הקבלן הראשונה שלהם בידיעה שתשמש אותם כבית במשך שנים בודדות. הם חולמים להרחיב את המשפחה ולעבור לבית לפוסט המלא
חלוק אזורים מדויקת בחלל הציבורי של הבית

מיני פנטהאוז מינימליסטי ומדליק: שיפוץ דירת קבלן

לאחר שקיבלו את המפתח לדירת הפנטהאוז החדשה שלהם, החליטו לפנות אל מורן פארן וג'סיקה תל, מעצבות הפנים העומדות מאחורי סטודיו העיצוב Alloy לפוסט המלא
עיצוב סלון בגוונים חמים

ביתה של אדריכלית: שיפוץ ועיצוב פנים במרכז

להגשים את החלום ולרכוש את הדירה הראשונה זה אחד מהדברים המרגשים בחיים. זוג הורים עם שני ילדיהם הקטנים עשו בדיוק את זה לפוסט המלא
Skip to content