פרויקטים אמיתיים

לתת לקסם לקרות: עיצוב בית אקלקטי בקיבוץ

2023 December 14 | 0 תגובות

משפחה צעירה מקיבוץ במרכז הארץ החלה בהליך בניה של בית פרטי כחלק מפרויקט הרחבה בקיבוץ.

פרויקט ההרחבה כלל מספר דגמים מהם ניתן היה לבחור את הבית של המשפחה כאשר המגבלות התכנוניות ברורות, חלק מהמגבלות היו שאסור לגעת במעטפת הבית, אין לשנות פתחים ואין לשנות את מיקום המטבח ויש לבחור את חומרי הגמר של הבית מתוך הספקים שבחר הקבלן.

על מנת להפוך את המבנה לבית עבור המשפחה הצעירה הם פנו אל מעצבת הפנים יעלה צורף שתעזור להם להוציא מהמבנה הסטנדרטי עיצוב ייחודי שתואם את האופי שלהם. “כמתכננת ומעצבת המגבלות הקיימות הציבו בפני אתגר לייצר את הייחוד וההתאמה האישית לצרכים של המשפחה גם במסגרת המגבלות”, אומרת יעלה, “את הגמרים ההכרחיים לבנייה בחרנו מהספקים של הקבלן ואת היתר עשינו לאחר קבלת מפתח”.

כשהתחילה לעבוד על הפרויקט לא ידעה איך הוא יראה. יעלה נתנה לאינטואיציה שלה ולדיאלוג מול בעלי הבית להוביל. היא נתנה לקסם לקרות ויצרה בית אקלקטי ייחודי המשלב בין ישן לחדש, תעוזה ועדינות, שלל גוונים וחומרים טבעים.

עוד במגזין:

חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

להאיר את החושך: חנוכיות מעוצבות לכבוד החג – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

פריטים בעלי אופי רב

עיצוב הסלון

הסלון הוצב במרכז הבית וסביבו תוכננו כל האלמנטים אותם המשפחה ביקשה, כולל מטבח גדול, ספריה ופינת עבודה. לסלון נבחרה ספה רחבה בצבע אפור העומדת במרכז החלל, שולחן סלון שחור וקיר טלוויזיה בעיצוב מינימליסטי עם מזנון מדוקק בעל מדפים פתוחים לתצוגה בצבע שחור. את אזור הסלון אוסף ומגדיר שטיח בעל גוונים עזים המוסיף אופי רב לשלל הפריטים שנבחרו לאזור.

גוונים עזים בסלון

גוונים עזים בסלון

ספה רחבה במרכז החלל

ספה רחבה במרכז החלל

חלל ציבורי פתוח ומואר

חלל ציבורי פתוח ומואר

שפע של אור טבעי בסלון

שפע של אור טבעי בסלון

קיר טלוויזיה בעיוב מוקפד

קיר טלוויזיה בעיוב מוקפד

הלב של הבית

עיצוב המטבח

המטבח תוכנן להפוך ללב של הבית. הוחלט לתת לו גוון ירוק עמוק ולשלב אותו בתוך מסגרות עץ אלון שגם להן נבחר גוון עמוק יותר מהגוון המקורי של האלון ובכך להתאים אותו לגוון הפרקט המקשט את הבית כולו. על מנת לתת למטבח נגיעה מחוספסת יותר אדני החלון שנבחרו הם אדני רכבת שנבחרו ברפידה ועברו טיפול על מנת להתאים לגווני המטבח. במרכז החלל מוקמה פינת אוכל המורכבת משולחן בסגנון כפרי עשוי מעץ אלון גושני מוברש בטכניקה מיוחדת המדגישה את האופי הייחודי של האלון. תוכננו מקומות אחסון מעוצבים הבנויים בחלקים מארגזי עץ וינטג’ שנקנו בשוק הפשפשים וחוברו למסילות לשליפה קלה וחלקה ומאפשרים אחסון של פירות וירקות.

פינת אוכל משפחתית במרכז המטבח

פינת אוכל משפחתית במרכז המטבח

שולחן אוכל מעץ אלון גושני

שולחן אוכל מעץ אלון גושני

פרטי אמנות מלאי צבע שנבחרו בקפידה

פרטי אמנות מלאי צבע שנבחרו בקפידה

צבע מטבח ירוק ומלא נוכחות

צבע מטבח ירוק ומלא נוכחות

שילוב אלמנטים מחוספסים

שילוב אלמנטים מחוספסים

קובייה תלת שימושית

עיצוב הכניסה ופינת המחשב

בפרוגרמה הראשונית שנעשתה עם הלקוחות עלה הצורך בפינת מחשב ומשחקים לילדים, הדרישה הייתה שהיא תהיה קרובה לסלון על מנת לאפשר קשר ישיר בין כל דיירי הבית. הוחלט למקם את הפינה בחלל הציבורי של הבית, במקום פינת אוכל מופרדת מהמטבח ולאפשר סגירה של פינת המחשב בעתיד על מנת להוסיף חדר שינה במידת הצורך.

“ויתרתי על אזור פינת אוכל נפרדת לאירוח ואיחדתי אותו עם אזור האכילה במטבח, שם ממילא נמצא השולחן סביבו נמצאים בני הבית רוב הזמן”, אומרת יעלה, “בשטח שהתפנה באזור פינת האוכל תכננתי קוביית נגרות תלת-כיוונית ומולטי שימושית: מכיוון הכניסה תוכננו בקובייה מקום לתליית מעילים, מגירות לנעליים ואחסון סגור. מכיוון הסלון, תוכננו מדפים לספרים, עציצים ואקססורייז, ומהכיוון השלישי, הפונה לחלון, תוכננה פינת עבודה מעט נסתרת, מקום לשולחן מחשב, מידוף לקלסרים וספה למנוחה וקריאה שמתחתיה תוכננו מגירות לאחסון”. על מנת להכניס אווירה קלילה לעיצוב הוחלט לתכנן את הנגרות מעץ ליבנה בהיר, טבעי ויפה.

דלת כניסה מרשימה מעץ

דלת כניסה מרשימה מעץ

כניסה מעוצבת בנגרות אישית

כניסה מעוצבת בנגרות אישית

קוביית עץ ליבנה עם פונקציות רבות

קוביית עץ ליבנה עם פונקציות רבות

ספרייה מעוצבת עם מקומות אחסון נסתרים

ספרייה מעוצבת עם מקומות אחסון נסתרים

ספסל ישיבה מזמין ונח

ספסל ישיבה מזמין ונח

פינת עבודה נסתרת בחלל הציבורי של הבית

פינת עבודה נסתרת בחלל הציבורי של הבית

פריטים סנטימנטליים

עיצוב יחידת ההורים

לבני הזוג הייתה דרישה לפינת עבודה נפרדת מפינת העבודה הממוקמת בחלל הציבורי של הבית, הוחלט למקם אותה בחדר השינה של ההורים על מנת לתת להם שקט ופרטיות לעבוד במידת הצורך. את שולחן העבודה שמוקם בחדר השינה ירשה בעלת הבית מסבה וסבתה ויש לו ערך סנטימנטלי גבוהה עבורה.

קירות החדר נצבעו בגוון ניוד המכניס חמימות רבה לחדר השינה, נבחר שטיח בעל גוונים חמים ופרטי אמנות בצבעוניות זהה נתלו על קיר גב המיטה והם משלימים את המראה המזמין בחדר השינה. לצד המיטה מוקמה כורסא שנמצאה במרקטפלייס ושופצה על מנת להתאים לחלל והיא מוסיפה לו חום ורוך ייחודי.

חדר שינה מזמין וחם

חדר שינה מזמין וחם

פרטי אמנות בעלי גוונים מלאי אופי

פרטי אמנות בעלי גוונים מלאי אופי

כורסא שעברה שיפוץ

כורסא שעברה שיפוץ

ארון קיר בנגרות אישית

ארון קיר בנגרות אישית

שולחן עבודה בעל ערך סנטימנטלי

שולחן עבודה בעל ערך סנטימנטלי

תעוזה עיצובית מלאת צבע

עיצוב שירותי האורחים וחדרי הרחצה

שירותי האורחים הם המקום בו ניתן להעז ולהיות דרמטיים בעיצוב. קירות החלל חופו עד גובה חצי הקיר בקרמיקה לבנה ועבור חלקם העליון של הקירות נבחר טפט פרחוני כהה ומלא באופי. לאחר חיפושים רבים נמצאה באחת מחנויות הוינטג’ מראה מיוחדת המשלימה את המראה הדרמטי והייחודי וגוף תאורה תואם לסגנון הייחודי. בחדרי הרחצה של הבית תוכננו פרטי נגרות בהתאמה אישית לחלל ולסגנון העיצובי והם ממלאים את חדרי הרחצה בסטייל וינטג’ ייחודי.

טפט פרחוני מלא נוכחות

טפט פרחוני מלא נוכחות

מראת וינטג' מעוצבת

מראת וינטג’ מעוצבת

שידת רחצה בנגרות אישית

שידת רחצה בנגרות אישית

עץ בחדר הרחצה

אז למרות שהבית נבנה בפרויקט שכלל דגמי אחידים, באמצעות תכנון מדויק של פרטי נגרות וליקוט של פריטים מיוחדים הצליחה מעצבת הפנים לתת לבית מראה אקלקטי יחיד ומיוחד התואם את האופי הייחודי של דיירי הבית ולא נראה כמו אף בית אחר שנבנה כחלק מההרחבה החדשה.

לאתר של מעצבת הפנים יעלה צורף – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב פנים: יעלה צורף

צילום: עידו אדן

סנטריה וריצוף: אלוני

שולחן : רהיטי בוצ’רס

ספה: בדוסה

מידוף ברזל ומראה: האסם

תאורת וינטג’: יוסי קמחי, שוק הפשפשים

אמנות בחדר השינה: עינב סנקר הלפרין

אמנות בסלון: למון פריים

נגרות מטבח: ווד הנגריה בקיבוץ חצור

נגרות חדרי רחצה: יניב פשפשים

קוביית נגרות בחלל המרכזי: אביעד מישאלי

דלת כניסה: ג’ומה

פרקט: אבי ברזילי פרקט עד הבית

אולי יעניין אותך גם...

פרופיל בלגי להפרדה בין המטבח לסלון

ערבוב סגנונות בקו עיצובי אחד: תכנון ועיצוב בית פרטי בשרון

זוג הורים ושלושת ילדיהם הקטנים רכשו מגרש דו משפחתי בשרון. הם חלמו לבנות בו את בית החלומות שלהם, כזה שישלב את האופי לפוסט המלא
יחידת נגרות המפרידה בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית

צבעוניות נועזת: שיפוץ והלבשה לדירה ישנה

זוג הייטקיסטים ושתי בנותיהם החליטו לרכוש דירה בבניין ישן ולהפוך אותה לבית צבעוני ומרשים. הם רצו לשלב בין הצרכים הפונקציונליים שלהם כמשפחה לפוסט המלא
מרחב ציבורי גדול מלא באור טבעי

ממגורים בארצות הבית לשיפוץ בית פרטי בשרון: עיצוב ייחודי ומשפחתי

לאחר שנים של מגורים בחול הגיעו להחלטה לחזור עם ילדיהם המתבגרים לישראל. הם רכשו מבנה ישן ויצאו למסע שיפוץ מקיף על מנת לפוסט המלא
Skip to content