פרויקטים אמיתיים

בעיצוב ברוטליסטי: שיפוץ דירה במבנה לשימור בתל אביב

2023 September 28 | 0 תגובות

במשך שנים חיפשה המשפחה את הדירה המושלמת שתענה על כל הצרכים והחלומות עד שלבסוף מצאו את הדירה התל אביבית והחליטו לשפצה מהיסוד. על מנת להגשים את כל החלומות הם פנו אל אדריכלית ומעצבת הפנים שיר מרגולין ויחד איתה יצאו לתהליך שכלל פירוק הדירה ותכנון מחדש בהתאם לבקשות ולחלומות שלהם.

הדירה, דירת 100 מ”ר בבניין הנמצא ברשימת השימור של מבנים ברוטליסטיים בתל אביב, השיפוץ לקח מספר חודשים וכלל תכנון מחדש של הדירה כולה. כל הקירות נהרסו, החלונות הוחלפו, תוכננה מרפסת שלא הייתה קיימת בתכנון המקורי של הדירה, התשתיות כולן הוחלפו, תוכננה נגרות מותאמת אישית, נבחרו רהיטים ומוצרי חשמל והדירה כולה הותאמה למשפחה הצעירה.

הדירה נמצאת בקומה השלישית בקומפלקס מיוחד בסגנון הברוטליסטי ואחד האלמנטים הייחודיים בדירה הוא הנוף הפתוח והרקע האורבני הנשקף ממנה. אחד הקוים המנחים בתכנון האדריכלי היה לאפשר לנוף להיכנס פנימה ולהיות נוכח בבית כמה שיותר. המבנה האורכי של הדירה נוצל לפתיחת ציר תנועה, מבט ואוויר מקצה אחד לקצה השני ובאמצעות באמצעות מחשבה מעמיקה על הרצונות והצרכים של המשפחה יצרנו יחד, בית מעורר השראה, מואר ומרווח, שנעים לחיות ולגדול בו.

עוד במגזין:

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב פנים, מעצבי פנים: כל מה שצריך לדעת – לכתבה המלאה לחצו כאן

הגיע הזמן לצאת החוצה: צמחיה שתגן עליכם מיתושים – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

אהבה גדולה למוזיקה

עיצוב הסלון

החלל הציבורי של הבית פתוח ומלא באור טבעי, הסלון מחובר בצורה ישירה למרפסת ומופרד ממנה באמצעות קיר ויטרינה גדול נפתח המאפשר חיבור ישיר בין הפנים לחוץ. בסלון מוקמה ספה אפורה רחבה ומפנקת ובמקום שולחן סלון נבחר הדום תואם לספה המשמש כשולחן וכמקום ישיבה נוסף. מעלה הספה ישנו חלון צר ורחב המכניס אור טבעי רב, אדן החלון חופה בעץ טבעי המאפשר להניח עליו פריטים שונים לתצוגה. קיר הטלוויזיה עוצב בסגנון מינימליסטי עם מזנון עץ במראה וינטג’ וטלוויזיה תלויה. לצד הסלון מוקם פסנתר שחור גדול וספריה מעוצבת המדגישים את האהבה של המשפחה לקריאה ומזיקה. את אזור הסלון מגדיר שטיח גדול מוחמרים טבעיים המוסיף חמימות לסלון.

אור טבעי בסלון

אור טבעי בסלון

ספה אפורה רחבה ומפנקת

ספה אפורה רחבה ומפנקת

חיבור ישיר לחוץ

חיבור ישיר לחוץ

מזנון עץ בסגנון וינטג'

מזנון עץ בסגנון וינטג’

פסנתר שחור גדול בסלון

פסנתר שחור גדול בסלון

מדפי עץ לספרים

מדפי עץ לספרים

שפע של אור טבעי

עיצוב המטבח

המשפחה אוהבת לבשל ולכן אחד האלמנטים החשובים ביותר בתכנון היה המטבח. שינוי מיקום המטבח מהתכנון המקורי של הדירה אפשר לפתוח את המטבח הסגור, להגדילו ולהתאים אותו לצרכים של המשפחה הצעירה. למטבח נבחרו גוונים עדינים בשילוב חומרים טבעיים היוצרים יחד הרמוניה עיצובית ייחודית. תוכננו מקומות אחסון רבים ומדף ארוך מעץ המשמש לתצוגה של פרטי נוי שנבחרו בקפידה. לצד המטבח מוקמה פינת אוכל קטנה ומשפחתית מעץ והמטבח כולו מלא באור טבעי הנכנס מהחלון הגדול ומהמרפסת.

מטבח חצי נסתר בדירה

מטבח חצי נסתר בדירה

מטבח רחב, נקי ומזמין

מטבח רחב, נקי ומזמין

גוונים בהירים במטבח

גוונים בהירים במטבח

פינת אוכל משפחתית מעץ

פינת אוכל משפחתית מעץ

מדף עץ רחב לתצוגה

מדף עץ רחב לתצוגה

למסגר את הנוף

עיצוב חדר השינה

אחד האלמנטים הדומיננטיים ביותר בחדר השינה הוא החלון הגדול שממסגר את הנוף הפתוח ומכניס אותו ישירות אל תוך העיצוב. על מנת לשלוט בכמות האור הנכנסת לחלל מבלי לפגוע בשלמות מראה הנוף תוכנן תריס חשמלי נסתר המחשיך את החדר לחלוטין. קירות החדר נצבעו בגוון ניוד עדין ומיקום הרהיטים נבחר בצורה שיתאים למיקום של מיטת תינוק לצד מיטת ההורים מבלי לפגוע בפונקציונליות ובתחושת המרחב. לאורך קיר חדר השינה תוכנן ארון גדול המספק מקום אחסון רב ושולבו פריטים שונים מעץ על מנת לשבור את הגוונים הבהירים ולהכניס חמימות לחדר השינה.

חלון רחב בחדר השינה

חלון רחב בחדר השינה

שידת צד מעץ טבעי

שידת צד מעץ טבעי

ארון קיר גדול בחדר השינה

ארון קיר גדול בחדר השינה

נגרות אישית בחדר השינה

נגרות אישית בחדר השינה

נקודות מבט מלאות עומק

עיצוב חדר הילדים

לחדר הילדים נבחר טפט עדין בצבע קרם עם דוגמת קונפטי בצבע זהב עדין היוצר אווירה חמימה וחלומית ומכניס עניין ועומק לחדר ויוצר נקודת מבט מעניינת גם כאשר מביטים עליו מהסלון מהסלון. לחדר נבחר ריהוט עץ טבעי על מנת להכניס חמימות טבעית ומזמינה.

טפט קונפטי בחדר הילדים

טפט קונפטי בחדר הילדים

גוונים מונוכרומטיים עדינים

עיצוב חדר הרחצה

חדר הרחצה מעוצב בצבעוניות עדינה בגוונים מונוכרומטיים שקטים ומרגיעים. אזור הרחצה תוכנן בצורה מרווחת ונעימה וחופה באריחים ליניאריים הנותנים אשליה של גובה ומשתלבים בצורה הרמונית עם רצפת הבטון ושידת הרחצה מעץ שנבחרה בשוק הפשפשים ועברה מהפך על מנת להתאים לחדר הרחצה ומכניסה לו חמימות ייחודית ומזמינה.

חדר רחצה מואר בגוונים בהירים

חדר רחצה מואר בגוונים בהירים

שידת רחצה וינטג' מעץ טבעי

שידת רחצה וינטג’ מעץ טבעי

שילוב אריחי בטון בחדר הרחצה

שילוב אריחי בטון בחדר הרחצה

סגנון ברוטליסטי

עיצוב המרפסת

המרפסת מהווה מוקד משמעותי לזוויות מבט שונות מתוך הבית ויוצרות חיבור בין הפנים והחוץ. ההדגשה של אזור המרפסת נעשתה על ידי אריחים מצוירים המדגישים את ההפרדה בין פנים הדירה המחופה פרקט עץ לחוץ. הסגנון הברוטליסטי של הבניין בא לביטוי במעקה הבטוני שנשאר מהדירה הישנה ומשתלב עם רהיטי גן קטנים שלא חוסמים את זרימת האוויר ותוכננה מסגרת אדניות גדולות ומערכת השקייה.

חיבור בין פנים לחוץ

חיבור בין פנים לחוץ

ריהוט חוץ מיניליסטי

ריהוט חוץ מיניליסטי

אחד האתגרים הגדולים בפרויקט היה חלוקת הדירה והרצון לייצר חדר מאסר מבלי ליצור הנמכות ומדרגות. “עשינו שינוים גדולים מבחינת הזזת התשתיות בדירה, מאוד רצינו לעשות מאסטר בדירה ונפגשנו עם מספר קבלנים להבין אם הדבר אפשרי, כל קבלן העלה פתרונות עד שמצאנו את הפתרון הטוב ביותר”. אומרת שיר, מבחינתה אחד הדברים החשובים ביותר הוא שלב בחירת התכנית האדריכלית ובדיקה של קבלן מומלץ שיכול לאשר אותה.

לאתר של אדריכלית ומעצבת הפנים שיר מרגולין – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: מאיה אבגר

צבע פנים: טמבור

סנטריה וריצוף: הכוח

ריהוט חוץ: פיק אפ

שולחן אוכל: קוואלה

מטבח: איקאה

ארון חדר שינה הורים: לובלינר

ארונות חדרי רחצה: יניב פשפשים

טפט חדר ילדים: פרט ליבינג

אקססורייז: bring it home

כדים: יהלומיס

קבלן: My Project

אולי יעניין אותך גם...

מטבח תעשייתי בשילוב חומרים

שכבות של זכרונות: ביתה של מעצבת פנים בקיבוץ

"הבית שלי בנוי משכבות שכבות של זכרונות", כך התחילה מעצבת הפנים יעלה צורף לספר לנו על העיצוב של הבית שלה ושל משפחתה. לפוסט המלא
שולחן סלון אמורפי מעץ

זוג +6: עיצוב פנים לבית פרטי בקיבוץ

בני הזוג יצאו לפרק חדש בחייהם והחליטו לבנות בית גדול ומשותף, כזה שיכיל את החבילה הגדולה והמורכבות שכל אחת מהם הביא איתו. לפוסט המלא
מטבח כפרי בצבעוניות עדינה

מדירת קבלן לבית כפרי: עיצוב פנים בחיפה

הזוג הצעיר רכשו את דירת הקבלן שלהם וחלמו להפוך אותה לבית כפרי ונעים שעונה על כל הצרכים שלהם. הם קיבלו המלצה על לפוסט המלא
Skip to content