פרויקטים אמיתיים

יהלום לא מלוטש: שיפוץ בית פרטי במרכז

2023 December 21 | 0 תגובות

בני הזוג חיפשו את הבית המושלם עבור משפחתם הצעירה, הם התלבטו לגבי מספר נכסים ופנו אל מעצבת הפנים אפרת איש שלום על מנת שתעזור להם לראות את הפוטנציאל הגלום בכל אחד.

הנכס הנבחר, בית פרטי מוזנח מאוד באזור השרון, בעלת הדירה למדה בעברה עיצוב ולכן הצליחה לראות את הפוטנציאל אך בעלה לא הבין כיצד ניתן ללטש את היהלום ולהפוך אותו לבית.

על מנת לעזור לו, מעצבת הפנים יצרה עבורו הדמיות מפורטות של החלל הציבורי, ירדה לפרטי פרטים על מנת שיוכל לדמיין את עצמו יושב בסלון ושותה קפה חם וטעים.

אפשרת קיבלה יד חופשית והדיירים זרמו עם הקו הנקי אותו רצתה לתת לבית, “הבית צר וארוך והחלטתי לזרום איתו וליצור נגרות המשכית שתחמיא לו, כל אזור בנגרות ממלא פונקציה שונה אך קושר את כל אורך הבית לכדי בית אחד מעוצב ופרקטי”, אומרת אפרת.

השיפוץ לקח כ4 חודשים וכלל חלוקה מחדש של קומת החדרים, שינוי המפתחים בקומת הקרקע, עיצוב והלבשת הבית כולו ותכנון נגרות מוקפד.

עוד במגזין:

חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

להאיר את החושך: חנוכיות מעוצבות לכבוד החג – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

תכנון בנגרות אישית

עיצוב הסלון והכניסה

הסלון עוצב בגוונים נקיים התואמים לעיצוב של הבית כולו, במרכזו נבחרה ספה רחבה ומפנקת בגוון אפור בהיר, לצידה תוכננה ספריית מדפים פתוחה מעץ אגוז המציגה לראווה פריטי נוי מיוחדים המוסיפים אופי רב לעיצוב הנקי. לצד הסלון נוצר אזור נפרד שלא היה ניתן לצוות בצורה מוצלחת לסלון, על מנת לצל אותו בצורה פרקטית ויפה החליטה אפרת ליצור פינת קפה מזמינה ונעימה עם מקום אחסון ואזור ישיבה מפנק לצד החלון, תוכננה נגרות העוטפת את החלון וממשיכה לאזור הסלון ובכך מחברת בין חללי הבית השונים. בפינה תוכנן ספסל מפנק המאפשר לשבת ולהשקיף את הגינה הירוקה ומקומות ישיבה נוספים ומזמינים.

סלון בעיצוב נורדי בגוונים טבעיים

סלון בעיצוב נורדי בגוונים טבעיים

סלון מואר בגוונים נקיים

סלון מואר בגוונים נקיים

ספרייה צפה מעץ אגוז טבעי

ספרייה צפה מעץ אגוז טבעי

פינת קפה מזמינה ונעימה

פינת קפה מזמינה ונעימה

נגרות מתוכננת אישית עוטפת את החלון

נגרות מתוכננת אישית עוטפת את החלון

לפלוש לחלל הציבורי

עיצוב המטבח ופינת האוכל

אחת הבקשות העיקריות של בעלת הבית הייתה מטבח מזמין ונוח עם משטח עבודה גדול ושפע של מקומות אחסון. הגודל המקורי של המטבח היה קטן ומאתגר ולכן הוחלט לפלוש עם הארונות הנמוכים מחוץ לאזור המטבח ובכך לספק מקום אחסון נוסף ולחבר בין המטבח לפינת האוכל לכדי אזור אחד גדול ומרווח. חזיתות המטבח נבחרו בגוון בהיר בשילוב עץ אגוז טבעי, השילוב של עץ האגוז נותן לארונות הפולשים מהמטבח החוצה מראה של רהיט ייחודי ולא של מגירות מטבח בכך הצליחה מעצבת הפנים לתת לבית אופי ייחודי וקסום. לצד המטבח מוקמה פינת אוכל גדולה ומזמינה עם שולחן אוכל מעץ טבעי, כיסאות מעוצבים ונוחים וגוף תאורה מעוצב תלוי העוזר בהגדרת האזור של פינת האוכל.

תכנון מוקפד לחלל הציבורי של הבית

תכנון מוקפד לחלל הציבורי של הבית

מטבח קטן הפולש לחלל הציבורי של הבית

מטבח קטן הפולש לחלל הציבורי של הבית

חזיתות מטבח בגוונים טבעיים

חזיתות מטבח בגוונים טבעיים

מטבח פתוח ומלא באור טבעי

מטבח פתוח ומלא באור טבעי

שולחן אוכל גדול מעץ טבעי

שולחן אוכל גדול מעץ טבעי

גוף תאורה תלוי בגוונים טבעיים

גוף תאורה תלוי בגוונים טבעיים

פינת אוכל משפחתית ומזמינה

פינת אוכל משפחתית ומזמינה

אלמנטים דקורטיביים בפינת האוכל

אלמנטים דקורטיביים בפינת האוכל

רגוע ושקט

עיצוב יחידת ההורים

יחידת ההורים עוצבה כמפלט רגוע ונעים בגוונים, טבעיים, חמים ומרגיעים. קיר גב המטה נצבע בגוון דמוי בטון התורם לאווירה הטבעית, לצד המיטה נתלו מהתקרה גופי תאורה מעוצבים ונבחרו שידות צד בעיצוב מינימליסטי. לחדר השינה תוכנן חדר רחצה צמוד עם שידת רחצה מעץ טבעי ואריחים דמויי בטון בגוון חול המשלימים את האווירה הייחודית.

קיר צבוע באפקט בטון בחדר השינה

קיר צבוע באפקט בטון בחדר השינה

עץ בחדר הרחצה ביחידת ההורים

עץ בחדר הרחצה ביחידת ההורים

לחסוך מבלי לוותר על כלום

עיצוב חדרי הילדים

בחדרי הילדים היה רצון לחסך בתקציב מבלי לוותר על שום אלמנט לו הילדים זקוקים, כל הריהוט בחדרי הילדים נקנה באיקאה והחדרים הותאמו לילדים באמצעות צבע ואקססורייז שנבחרו בקפידה. בחדר מוקמה פינת למידה קטנה ונבחרו פרטי אמנות מיוחדים התואמים לאופי הייחודי של הילדים.

חצי קיר צבוע אפור

חצי קיר צבוע אפור

חדר ילדים בעיצוב נקי ומוקפד

חדר ילדים בעיצוב נקי ומוקפד

שילוב פרטי אמנות מיוחדים

שילוב פרטי אמנות מיוחדים

משחקים של צבע בחדרי הילדים

משחקים של צבע בחדרי הילדים

מינימליסטי ומדויק

עיצוב חדר הרחצה

בחדר הרחצה של הילדים הדיירים ביקשו שלא תהיה שידת רחצה סטנדרטית ולכן בחרו בזוג כיורים עומדים בעיצוב מינימליסטי ונקי. על מנת לתת לילדים מקום להניח את מברשות השיניים וחפצים אחרים הנמצאים בשימוש יומיומי, תוכנן עיבוי של הקיר היוצר מדף קטן וזמין מתחת למראות המקשטות את חדר הרחצה. הרצפה וחצי מקירות החלל חופו באריחי טרצו בגווני אפור וחלקו העליון של חדר הרחצה חופה באריחים נקיים בגוון ירוק המוסיף אופי רב לחדר.

זוג כיורים עומדים בחד הרחצה

זוג כיורים עומדים בחד הרחצה

שילוב בין אריחים בעלי מאפיינים שונים

שילוב בין אריחים בעלי מאפיינים שונים

כששאלנו את אפרת מה הטיפ שלה לעיצוב מושלם בדיוק כמו הבית הזה היא אמרה שהיא אוהבת שיש שפה עיצובית שחולשת על כלל הבית. “במקרה של הבית הזה בחרתי בשפה של קווי גריד שרצים על כל הבית ומדגישים את המבנה הארוך והצר”, אומרת אפרת. ואנחנו? אנחנו אהבנו כל פינה בבית הזה.

לאתר של מעצבת הפנים אפרת איש שלום – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב: אפרת איש שלום

צילום: קארין רבנה

צבע: נירלט

אהיל פינת אוכל ושטיחי חדר ילדים: פה נורמל

ספה, שולחן ושטיח בסלון: טולמנס דוט

קבלן: שי אלקובי

אולי יעניין אותך גם...

מטבח תעשייתי בשילוב חומרים

שכבות של זכרונות: ביתה של מעצבת פנים בקיבוץ

"הבית שלי בנוי משכבות שכבות של זכרונות", כך התחילה מעצבת הפנים יעלה צורף לספר לנו על העיצוב של הבית שלה ושל משפחתה. לפוסט המלא
שולחן סלון אמורפי מעץ

זוג +6: עיצוב פנים לבית פרטי בקיבוץ

בני הזוג יצאו לפרק חדש בחייהם והחליטו לבנות בית גדול ומשותף, כזה שיכיל את החבילה הגדולה והמורכבות שכל אחת מהם הביא איתו. לפוסט המלא
מטבח כפרי בצבעוניות עדינה

מדירת קבלן לבית כפרי: עיצוב פנים בחיפה

הזוג הצעיר רכשו את דירת הקבלן שלהם וחלמו להפוך אותה לבית כפרי ונעים שעונה על כל הצרכים שלהם. הם קיבלו המלצה על לפוסט המלא
Skip to content