אם חשבתם שלעצב חדר ילדים לילד אחד זו משימה בלתי אפשרית, תנסו לדמיין מזה לעצב חדר ילדים משותף.
אז נכון שחדר השינה הוא מקום המפלט שלנו. אליו אנחנו מגיעים כדי להירגע ולהירדם בשקט, אבל לא מעט מחקרים מראים שדווקא חדר שינה משותף על אח או אחות יכול לתרום להתפתחות הילדים, לתחושת הביטחון שלהם ולקשר בין האחים.
איך תספקו לכל ילד את הספייס שלו? איך תגרמו לחיזוק הקשר בין האחים בעזרת עיצוב חלל משותף ובאיזה צבעים תבחרו? אספנו לכם טיפים ממעצבי הפנים לעיצוב חדר ילדים משותף. אז בואו נעשה את זה יחד –
עוד במגזין:
לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן
עיצוב פנים, מעצבי פנים: כל מה שצריך לדעת – לכתבה המלאה לחצו כאן
הגיע הזמן לצאת החוצה: צמחיה שתגן עליכם מיתושים – לכתבה המלאה לחצו כאן
עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן
"עד גיל 12 חלקתי חדר עם אחי הקטן. לרגע לא חשבנו שזה צפוף או לא נוח, כי ככה היה אצל כולם. כשהילדים שלי נולדו, יכולתי לבחור בין חדר לכל ילד ובין חדר שינה וחדר משחקים. העדפתי את האופציה השנייה שהחזיקה מעמד עד כיתה א', ואז הפרדנו חדרים רק כדי לגלות שהם בעצם ישנים אחת אצל השני כל לילה. בגילאים צעירים חדר משותף הוא נפלא בעיני הוא תורם לאחאות טובה ואוהבת, ועוזר גם ללמוד לחלוק, לשתף, לגלות שאתה לא אחד יחיד ומיוחד בעולם.
העמדת החלל תלויה כמובן בגודל שלו, בצורה, ובפונקציות הנדרשות באותו חדר (רק מיטות, גם פינת עבודה, אחסון, משחקים ועוד…). מכיוון שללקוחות היה חשוב ששני הבנים הצעירים יחלקו חלל, אך החדר הוא קטנטן, הוחלט להפוך אותו לחדר שינה בלבד. כך שבחדר ישנן שתי מיטות וארון ואת האזור האישי של כל אחד מהילדים ליצור בחדר המשחקים. לחדר נבחר טפט רובוטים שהילדים אהבו, ובהשראתו עוצבו שתי תמונות שנתלו על הקיר ממול".
"כשמדובר בחדר אותו יחלקו שניים הכי חשוב בעיצוב ותכנון החדר הוא לנסות לייצר לכל אחד מהם פינה משלו. לחשוב על הצרכים של כל אחד מהילדים. תחביבים, צבע אהוב וכו' כדי לתת תחושה של פרטיות על אף החלל המשותף".
"אני מקפידה לתכנן את מיקומי המיטות כך שיתאפשר קשר עין ישיר ואפשרות לשיחות הקטנות והמתוקות רגע לפני שנרדמים. חדר משותף מזמין בעיניי לחברוּת אינטימית ושותפות שיש רק בין אחים. כל עוד החלל מאפשר זאת. תמיד אמליץ לוודא שהילדים יכולים לראות זה את זה בצורה נוחה וכך לתת להם את החוויה הנפלאה של הביחד, גם במהלך הלילה".
"הקצו קיר או פינה לכל ילד, עצבו כל קיר בנפרד- לפי הגיל, האופי או התחביבים של הילד/ה. אבל השתדלו לשמור על קו עיצובי אחיד על מנת ליצור הרמוניה בחדר ושילובי צבעים נכונים. בחדר הזה לדוגמא עיצבתי את הצד של התינוקת עם מדבקות קיר ילדותית (אבל לא ילדותיות מידי) בצבעי פסטל ואת הצד של הילדה הגדולה עם קולאז' תמונות על רקע צבע קיר בגוון נטרלי (אפור) על מנת לא ליצור עומס יתר. אל תשכחו להוסיף טקסטיל כמו וילון שטיח וכריות בגוונים המתאימים".
"בתכנון חדר שינה אחד עבור שני ילדים הכלל החשוב הוא להימנע מצפיפות. התכנון מתבצע תוך הקפדה ושמירה על מרחב פתוח ונקי שיאפשר משחק ואירוח, ללא עומס ברהיטים ואביזרים המונחים על הרצפה, כדי למנוע צפיפות ובלאגן בחדר. כך הילדים יכולים לארח חברים נוספים בחדר וברגע שהצעצועים מתפזרים עדיין יישאר מספיק מרחב פתוח".
"לנסות לשמור כמה שיותר על צבעוניות עדינה שיכולה להתאים לאורך זמן, להשתמש במצעים חלקים ולא של כל מיני דמויות כי זה מייצר עומס. וכמובן להתחשב באהבות ובתחביבים של הילדים אך שלא ישתלטו על החדר כי הכל זמני בחדרי ילדים ומשתנה מהר מאוד".
"בעיצוב חדר ילדים אל תתקבעו על סגנון מסוים. תהיו פתוחים להעז ולשלב סגנונות וחומרים. לכו עם הלב וסמכו על המעצב/ת שרואה את התמונה השלמה ומביאה את הבית ליצירה הוליסטית בעיצוב הומוגני בשפה אחידה. בסוף השילוב הופך את הבית למי שאתם באמת, וזה הדבר הכי מרתק ומעניין בתהליך".
אין כמו לגדול ביחד בחדר אחד שמחבר בין האחים ויוצר קשר מיוחד שישאר לנצח. ואם הרגשתם שלעצב חדר ילדים משותף זו משימה בלתי אפשרית – אנחנו מקווים שעכשיו אתם נגשים למשימה עם ארגז כלים מלא בידע ובביטחון ותספקו לילדכם את המקום הכי שמח, בטוח ומעוצב לגדול בו, ביחד.
מחפשים השראה לעיצוב חדר הילדים? לאתר pickinteri – לחצו כאן