פרויקטים אמיתיים

לחיות את החלום: עיצוב בית פרטי עם נוף הרים

2022 March 24 | 1 תגובות

הם החליטו שהם הולכים לחיות את החלום, לשלב בין סביבה רומנטית בהרים, אירוח אירועים חברתיים באווירה ייחודית, הרחבת המשפחה והתפתחות אישית ומקצועית. נשמע בלתי אפשרי? לא עבור בני הזוג הצעיר שהחליטו להתבסס ולרכוש את הבית הראשון שלהם בהרי ירושלים ולהעביר אותו שיפוץ מקיף על מנת שיאפשר להם להגשים את החלום.

הבית, בית מגורים דו קומתי במושב בהרי ירושלים היושב על נחלה בגודל של כ-3 דונם, מתוכם 220 מ”ר שנבנו בשנות ה-70 ומאז לא עברו שיפוץ. התהליך החל בפגישת ליווי להבנת הצרכים העתידיים שלהם כמשפחה והתאמת הבית לצרכים אלה. לאחר מכן, השיפו כלל תכנון, חלוקת החלל, החלפת תשתיות, בחירת ריצוף והלבשת הבית כולו.

השיפוץ החל בימות הסגר הראשון עם מגבלת זמן הדוקה של תאריך לידה משוער של ביתם הבכורה. לוח הזמנים הצפוף לצד הסגר הביא לעבודה אינטנסיבית במקביל על כל חלקי הבית, שני בני הזוג עובדים במרכז ושגרת היום שלהם עמוסה. על מנת שיוכלו לבלות את זמנם בבית בנוחות מרבית הוגדרו לשם כך חללי מגורים, עבודה ואירח. בני הזוג ביקשו לשקף תחושת אווריריות ושלווה בימים טעונים של חוסר ודאות ובחרו בעיצוב המחובר למרחב הייחודי בו הבית נמצא. השפה העיצובית משלבת נגיעות נורדיות והשפעות אורבניות במרחבים השונים.

חיבור לטבע

עיצוב הסלון

החלוקה הפנימית המאפיינת את הבניה הישנה הביאה איתה אתגרים רבים בפרויקט. אחד האתגרים העיקריים היה עמוד תמך במרכז החלל הציבורי של הבית. כדי להסיר אותו נדרשו חיזוקים רבים לקומת החדרים העליונה ובעזרת קונסטרוקציית מתכת בתקרה הצליחה שרית ליצור חלל ציבורי פתוח ומרווח.

בסלון, מוקם קמין גדול התורם לתחושת החמימות בימים הקרים בהרי ירושלים, סביבו מוקמו ספות רביצה גדולות ובהירות המשלימות את ההתכרבלות לצד האח. כחלק מהשיפוץ הורחבו המפתחים והוחלף פרופיל העץ בפרופיל אלומיניום לבן הממסגר את החוץ ומכניס את הטבע ישירות אל תוך הסלון. החלונות הגדולים חופו בווילונות רכים בגווני אדמה בהירים והאלמנטים השונים שמוקמו בסלון נבחרו מחומרים טבעיים המשלימים את החיבור בין הפנים לחוץ.

מדרגות עץ לסלון

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

זוג ספות לבנות בסלון

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

עיצוב פנים לסלון

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

שולחן סלון מחומרים טבעיים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

כריות נוי בסלון

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

וילון חצי שקוף בסלון

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

עיצוב סלון בגוונים רכים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

תכנון מדויק לפי צרכים

עיצוב המטבח

בני הזוג אוהבים לארח, ולכן תכנון המטבח היה צריך להיעשות בצורה שתענה על הצרכים של בני הזוג, תוכנן מטבח גדול ומרווח המשרת אירועים רבי משתתפים, מכיל משטחי עבודה מרובים ומקומות אחסון. המטבח מחובר אל פינת האוכל והסלון ומאפשר קשר ישיר בין הנמצאים בכל אחד מהחללים הציבוריים של הבית. לבקשת בעלת הבית תוכננה נישת אחסון ייעודית לבוצ’רים מעץ המיועדים לחיתוך וצליה. במרכז המטבח מוקם אי המספק מקום עבודה רחב ונוח ומשמש גם כמקום ישיבה, לצידו מוקמו כיסאות בר מעץ וראטן המכניס את האווירה הטבעית לחלל.

מקומות אחסון במטבח

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

אי עם נישות לאחסון במטבח

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

אי המשמש לישיבה במטבח

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

מטבח גבוהה עם חלל כפול

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

כיסאות בר מעץ וראטן

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

נישות מעוצבות לאחסון במטבח

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

אור טבעי במטבח

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

גוונים טבעיים בשילוב חומרים טבעיים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

אירוח רב משתתפים

עיצוב הכניסה ופינת האוכל

לצד דלת הכניסה עוצבה פינה מחומרים טבעיים, נבחר ספסל מעץ טבעי ופרטי אמנות ייחודיים המרמזים על החיבור של הבית כולו לטבע. לצד הכניסה מוקמה פינת אוכל גדולה ומזמינה, במרכזה עומד שולחן מאסיבי מעץ טבעי הנפתח לטובת ארוחות רבות משתתפים, לצידו מוקמו כיסאות עץ צבועים בלבן המאירים את פינת האוכל ונותנים לה אופי ייחודי. מעל השולחן נתלו שלושה גופי תאורה גדולים מחומרים טבעיים וחלון גדול המכניס את החוץ פנימה וממלא את פינת האוכל באור טבעי נעים ומזמין.

כניסה מעוצבת לבית

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

ספסל עץ טבעי בכניסה לבית

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

שולחן אוכל מעץ טבעי

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

כיסאות עץ צבועים בלבן בפינת האוכל

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

גופי תאורה תלויים מחומרים טבעיים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

חיבור בין חללים

עיצוב יחידת ההורים

חדר ההורים מוקדם בקומה העליונה, כדי לייצר חדר גדול, מרווח ומזמין, הוחלט לחבר בין שני חדרי שינה לכדי חדר אחד ולחלקו לחדר שינה, חדר ארונות וחדר רחצה גדול ומפנק. במרכז החלל מוקמה מיטה זוגית רחבה, לצידה נבחרו שידות צד מחומרים טבעיים ותאורה תלויה עשויה מאבן וזכוכית. בני הזוג ביקשו חדר רחצה מרווחת ומפנק הדומה למלונות בוטיק בהם ביקרו ונפשו, לשם כך חדר הרחצה חובר עם מקלחת קטנה שהייתה לצידו ונוצר חלל רחצה גדול בשילוב חומרים טבעיים ומקלחון זוגי מפנק.

אמנות קיר מחומרים טבעיים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

מיטה זוגית מרופדת בבד בגוון אדמה

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

וילונות בגוונים טבעיים בחדר השינה

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

פרטי נוי ואווירה בחדר השינה

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

שידות צד מעץ וראטן

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

תאורה תלויה לצד המיטה

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

כריות יוטה וקש בחדרהשינה

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

שידת רחצה מעץ טבעי עמיד למין

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

מקלחון כפול ביחידת ההורים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

אירוח נעים ומפנק

עיצוב חדר אורחים

חדר האורחים מוקם במפלס התחתון, הרחק מהתרחשות היומיומית של הבית ובמיקום שקט ונעים. חדר האורחים הינו חדר מרווח ומזמין שעוצב בגוונים טבעיים עם שילוב חומרים מהטבע הנותנים אווירה חמה וייחודית. בחדר מוקמה שידת מגירות לאחסון, שידות זהות לצד המיטה ושולחן עבודה קטן ופונקציונלי המשמש את דיירי הבית. לצד חדר האורחים ישנו חדר רחצה גדול ומפנק ושירותי אורחים שהורחבו ונצבעו בגוונים רכים ונעימים היוצרים חלל אינטימי ומזמין. בשירותי האורחים מוקם כיור אבן בזלת קטן אך מלא נוכחות המשאיר את החלל פתוח ומאוורר ולא מכביד עליו.

חדר אורחים מעוצב בגוונים טבעיים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

תאורה תלויה מקש לצד המיטה

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

כריות נוי בגוונים טבעיים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

שולחן עבודה קטן מעץ

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

כיור בזלת בשירותי האורחים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

מראה עגולה עם מסגרת שחורה

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

מרגיע ושקט

עיצוב חדר התינוקות

חדר התינוקות עוצב בגוונים בהירים עם שמירה מינימליזם נקי על מנת לתת תחושת רוגע ונעימות עבור התינוקת שנולדה בזמן תהליך העיצוב. את חלקו העליון של חדר התינוקות מקשטות מדבקות קיר בצורת קשתות ועננים בגווני שחור נקי וחלקו התחתון נצבע בגוון אפרפר בהיר המשתלב עם החומרים הטבעיים בחדר התינוקות ועם פרקט העץ המשרה אווירה טבעית ונעימה. קיר אחד בחדר התינוקות הוסר וחובר לקומת גלריה שהפכה לחדר משחקים ופנאי.

מדבקות קיר בחדר הילדים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

רהיטים לבנים בחדר התינוקות

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

חשיבה על העתיד

קומת הגלריה

החלל המחבר בין החללים השונים בקומה השנייה הפך לקומת גלריה שוברה אל חדר התינוקות. הקירות בגלריה הוסרו ונוצר חלל משחקים ופנאי בו המשפחה יכולה לבלות ובעתיד הילדים יוכלו לארח ולהנות. בקומת הגלריה מוקמה ספה מפנקת עם טלוויזיה, ואזור משחק המכיל שידת אחסון מעץ, שטיח נעים למגע ואלמנטים שונים מחומרים טבעיים המחברים בית הגלריה לחדר התינוקות.

פינת משפחה מעוצבת

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

הפרדה בין חדר הילדים לחדר המשפחה

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

שטיח בגוונים שחור ולבן

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

אמנות קיר מותאמת לילדים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

מקומות אחסון בחדר המשחקים

עיצוב שרית אבו | צילום עידן גור

כשמדברים על עיצוב פנים, המון מעצבים ימליצו לכם להתחיל מבחירת הסגנון העיצובי. אבל כששאלנו את שרית מה הטיפ המנצח שלה לעיצוב חלומי, היא דווקא ממליצה לוותר על הצורך להיצמד לסגנון מסוים. היא ממליצה לבחור פריטים שאתם מתחברים אליהם ומשרתים את המטרה לשמה הוכנסו הביתה.

לעמוד הפייסבוק של מעצבת הפנים שרית אבו – לחצו כאן

אולי יעניין אתכם גם: סוגי חזיתות למטבח: פורמיקה, צבע בתנור או בכלל פולימר? – לכתבה המלאה לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: עידן גור

צבע: נירלט

סנטריה: האחים לוי, טובול קרמיקה

ריצוף: א.א. אולימפיה, טובול קרמיקה

ספות: ג.ב. בדוסה

ארונות אמבטיה ושולחן פינת אוכל: טורקיז

שולחנות סלון: וסטו

מיטה: אומנים בשינה

כסאות בר: נקודת חן

מטבח: המטבח

תאורה: טליה תאורה, מנורמיקה, פנטזיה מרוקאית

וילונות: אירופה דקור

אקססורייז: פלורליס, בייסיק, פנטזיה מרוקאית, דאר מרקש, זארה הום, טיראדור, h&m home

חדר ילדים: קיטה קידס, living home fashion’ ,צ’יקיטס

קבלן: אלירן נחום

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

אולי יעניין אותך גם...

מטבח מודרני בגווני שחור לבן ועץ טבעי

הקסם של תל אביב: הזוג שניצל את התמ”א לשיפוץ הדירה

לבניינים הישנים בארץ יש אווירה ייחודית משלהם. אווירה כזאת שמאפיינת את הבניה הישראלית הישנה ושאנחנו עדיין לא הצלחנו למצוא בשום מקום אחר לפוסט המלא
עיצוב סלון אקלקטי עם שילוב בין ישן לחדש

אקלקטית וקסומה: עיצוב דירה שכורה בתל אביב

כשאת מעצבת פנים שמעצבת את הבית של עצמך לרוב לתהליך העיצוב אין התחלה וגם לא יהיה לו סוף. מעצבת הפנים שרון פרקש לפוסט המלא
תקרת קורות עץ בסלון

אחרי 35 שנה: עיצוב פנים ושיפוץ מקיף לבית פרטי במרכז

כשרכשו את הבית הם נכנסו אליו כזוג צעיר עם שלושה ילדים קטנים, לאחר 35 שנה, בהם התגוררו בו, גידלו בו את ילדיהם לפוסט המלא
Skip to content