פרויקטים אמיתיים

מיני פנטהאוז מינימליסטי ומדליק: שיפוץ דירת קבלן

2023 נובמבר 16 | 0 תגובות

לאחר שקיבלו את המפתח לדירת הפנטהאוז החדשה שלהם, החליטו לפנות אל מורן פארן וג'סיקה תל, מעצבות הפנים העומדות מאחורי סטודיו העיצוב Alloy על מנת שיעזרו להם להפוך את הדירה החדשה לבית עבורם ועבור שני ילדיהם הקטנטנים. הפרויקט לקח כשנה וכלל שיפוץ הדירה כולה כולל שינויים בתכנון, עבודת נגרות ופרזול, בחירת כלל הגמרים של הדירה, תכנון תאורה, ריהוט והלבשה עד לפרטים הקטנים ביותר.

הדיירים, זוג צעיר פלוס שני קטנטנים והם ביקשו לעצב את הבית מתוך מחשבה על העתיד ועל התרחבות המשפחה, הם ביקשו מקומות אחסון רבים ומקום מזמין ומפנק לאירוח וחלמו על עיצוב בסגנון מינימליסטי, עדכני וצעיר, בשילוב גוונים נועזים אך נעימים המשקפים את הראש הפתוח של בעלי הבית ואת ההרמוניה, החום והשמחה האופיינית להם.

עוד במגזין:

חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

הגיע הזמן לצאת החוצה: צמחיה שתגן עליכם מיתושים – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

חלל פתוח ומרווח

עיצוב הסלון ופינת האוכל

את החלל הציבורי של הבית הדיירים רצו להפוך לחלל פתוח ומרווח עם תחושה ביתית חמה ומזמינה. במרכז הסלון מוקמה ספה אפורה גדולה ומפנקת שעוזרת בהגדרת אזור הסלון, היא מוקמה מול קיר הטלוויזיה שתוכנן בצורה נקיה עם מקום אחסון רב וספריה תלויה עם מדפים פתוחים לתצוגה. לצד הסלון תוכננה פינת אוכל נפתחת הממוקמת באזור רחב המאפשר לפתוח את השולחן בנוחות בזמן אירוח. קיר פינת האוכל קושט ברצועות עץ צבוע בגוון בהיר וגוף תאורה תלוי ומעוצב מעץ המשתלב עם פרקט האלון ומכניס חמימות ייחודית לחלל כולו.

חלוקת אזורים מדויקת בחלל הציבורי של הבית

חלוקת אזורים מדויקת בחלל הציבורי של הבית

ספה גדולה ומפנקת במרכז הסלון

ספה גדולה ומפנקת במרכז הסלון

קיר טלוויזיה בעיצוב מינימליסטי

קיר טלוויזיה בעיצוב מינימליסטי

ספריה לבנה בסלון

ספריה לבנה בסלון

מדפים פתוחים בצבע לבן בעיצוב מינימליסטי

מדפים פתוחים בצבע לבן בעיצוב מינימליסטי

אהבה לבישול ואירוח

עיצוב המטבח

דיירי הבית אוהבים לארח ולבשל וחלמו להפוך את המטבח ללב של הבית. מכיוון שהם מבשלים הרבה היה חשוב להם לשלב במטבח מקרר ותנור רחבים מהסטנדרט ומקומות אחסון רבים לכל כלי הבישול שלהם. "בפרויקט הנוכחי, העמדת הסלון, המטבח ופינת האוכל היוותה אתגר במבנה הקיים", אומרות מעצבות הפנים, "פתרנו זאת בעזרת אי אשר מהווה רהיט מקשר בין המטבח לסלון. האי הוא דו כיווני אשר מכיל אחסון ומוצרי חשמל לכיוון המטבח ומקומות אחסון נוספים לכיוון הסלון. בחרנו עבורו חזיתות מעץ ליבנה, בשונה מהגוונים העיקריים במטבח ונגרות הטלוויזיה על מנת להדגיש זאת. בצלע המטבח, אשר אורכה מעל 6 מטר, היה חשוב לנו לייצר עניין שיחבר את המטבח לסלון ולשאר הבית".

שילוב של גוון ירוק עם עץ טבעי

שילוב של גוון ירוק עם עץ טבעי

שילוב חומרים במטבח

שילוב חומרים במטבח

מטבח פתוח, מואר ומלא במקומות אחסון

מטבח פתוח, מואר ומלא במקומות אחסון

יחידת נגרות בהתאמה אישית

יחידת נגרות בהתאמה אישית

פינת אוכל בחלל הציבורי של הבית

פינת אוכל בחלל הציבורי של הבית

שולחן אוכל נפתח לאירוח

שולחן אוכל נפתח לאירוח

שימוש בגוונים עדינים ומרגיעים

עיצוב יחידת ההורים

בחדר ההורים הרצון היה לייצר חדר מרגיע ולהכניס אליו גוונים עדינים מבלי לוותר על טוויסט עיצובי. לכן, חלק מקיר גב המיטה חופה בריבועי עץ אלון שתוכננו בהתאמה אישית והונחו בצורה אה סימטרית היוצרת עומק ועניין ומכניסה חמימות לחדר השינה. חלקו השני של הקיר נצבע בגוון אפור בהיר התורם גם הוא לאווירה המזמינה והחמה. במרכז החדר מוקמה מיטה זוגית גדולה מרופדת בצבע אפור, לצדי המיטה נתלו גופי תאורה בעיצוב מינימליסטי ותחתיהן שידות צד עגולות בצבע לבן המשלימות את המראה הנקי והייחודי של חדר השינה.

חיפוי קיר מעץ ליצירת עומק בחדר השינה

חיפוי קיר מעץ ליצירת עומק בחדר השינה

חדר הורים חמים ומעוצב

חדר הורים חמים ומעוצב

שילוב חומרים בחדר השינה

שילוב חומרים בחדר השינה

עיצוב נקי ומדויק ליחידת ההורים

עיצוב נקי ומדויק ליחידת ההורים

חדר ילדים משותף עם חשיבה על העתיד

עיצוב חדר הילדים וחדר המשחקים

בבית יש חדר שינה משותף לשני הילדים וחדר משחקים שתוכנן מתוך מחשבה על הפרדת חדר הילדים המשותף בעתיד. בעיצוב חדרי הילדים היה חשוב לתת לכל ילד את המקום שלו ולכן כל אחד מהילדים קיבל ביטוי עיצובי משלו, לכל אחד נבחרה צביעה צורנית לפי הגוון האהוב עליו ומלבד הגוונים החדר נשאר נקי מאלמנטים על מנת לאפשר לילדים שנת לילה טובה והפרדה בין אזור המשחק לאזור השינה.

חדר המשחקים מזמין ומעוצב, בזמן העמדת הרהיטים בחלל נעשתה חשיבה על העתיד והחדר יכול בקלות להפוך לחדר שינה עבור אחד הילדים.

הגדרת אזורים באמצעות צבע

הגדרת אזורים באמצעות צבע

חדר ילדים משותף

חדר ילדים משותף

טקסטיל בחדר הילדים

טקסטיל בחדר הילדים

חדר משחקים מעוצב עם חשיבה על העתיד

חדר משחקים מעוצב עם חשיבה על העתיד

פינת למידה קטנטנה לילדים

פינת למידה קטנטנה לילדים

חדר משחקים מזמין ומפנק

חדר משחקים מזמין ומפנק

מיוחד ולא שגרתי

עיצוב חדר הרחצה ושירותי האורחים

בחדרי הרחצה לדיירים היה חשוב לשלב אלמנטים שונים היוצרים עניין עיצובי, לכן נבחרו לחדרי הרחצה אריחים דקורטיביים היוצרים קיר כח ותוכננו שידות רחצה בהתאמה אישית מעץ טבעי עם חזיתות מחורצות המכניסות עומק לעיצוב.

בשירותי האורחים הדיירים רצו עיצוב לא שגרתי, מה שהוביל את מעצבות הפנים לבחירה בצבעים ואלמנטים מיוחדים. "בחרנו באריח כחול עמוק עם 'כוכבים' לבנים", אומרות מורן וג'סיקה, "שילבנו ופריטים שלכל אחד מהם טוויסט עדין: מדפים אסימטריים בנגרות בהתאמה אישית, מראת קשת, תאורה צידית ואומנות. השילוב של אלו יחד יצר את שירותי האורחים המיוחדים שהלקוחות חלמו עליהם".

אווירה דרמתית בשירותי האורחים

אווירה דרמתית בשירותי האורחים

אלמנטים שנבחרו בקפידה

אלמנטים שנבחרו בקפידה

חדר רחצה מלא באור טבעי

חדר רחצה מלא באור טבעי

"כשמדובר בשיפוץ חלל קיים, לא תמיד יש אפשרות להזיז או לתכנן קירות מחדש", אומרות מורן פארן וג'סיקה תל, מעצבות הפנים של סטודיו Alloy, "במקרים כאלה אנחנו ממליצות ליצור חלוקת חלל באמצעות צבע, חומר או ריהוט. בדיוק כמו בפרויקט הנוכחי". ואחרי שראינו את חלוקת החלל המדויקת כל מה שנשאר לנו לעשות זה להסכים ולחפש איך נוכל לשלב את הטיפ החשוב הזה בבית שלנו.

לאתר של סטודיו Alloy לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב פנים: סטודיו Alloy

צילום: יונתן תמיר

צבע: נירלט

ריצופים חיפויים וסנטריה: בוטיק קרמיק, זהבי עצמון

פרקט: בוטיק קרמיק

ריהוט: Tollman's Dot, Bring It Home, ברומו עיצובים, מילגה

תאורה: שקע ותקע תאורה, אסף וינברום, חן זלקינד

שטיחים: השטיח האדום

אקססורייז: גלי ליבנה, גולף, No land by Lion Ben Aroosh

קבלן מבצע: חמזה שחאדי

נגרות: ארתור אודושצ'נקו

אולי יעניין אותך גם...

ספסל עץ הממסגר את החלון והפך לאלמנט מרכזי בעיצוב

שיפוץ קומפקטי: 76 מ"ר בתל אביב

אנחנו אוהבים דירות שמוכיחות לנו שהגודל לא קובע. והדירה הזאת בתל אביב עושה בדיוק את זה. זוג צעיר רכש את דירת החלומות לפוסט המלא
נוף מרהיב של בקעת נטופה

נוף עוצר נשימה: תכנון ועיצוב בית פרטי בגליל

לאחר שטיילו בכל העולם החליטו לבנות את ביתם בגליל התחתון מול נוף עוצר נשימה. יחד עם אדריכל עומר כרמלי שתכנן את ביתם לפוסט המלא
סלון חם ומשפחתי

מהעיר למרחבים הפתוחים: עיצוב בית משפחתי בגולן

מעבר משפחה מירושלים לדרום רמת הגולן פתח דלת לעיצוב מרחב מגורים אינטימי ויפה, השואב השראה מהטבע המקומי ומשלב אלמנטים כפריים עם סגנון לפוסט המלא
דילוג לתוכן