פרויקטים אמיתיים

להביא את מילאנו לדירת 55 מ”ר בתל אביב

2023 August 24 | 0 תגובות

כשרוכשים דירה להשקעה, צריך לתכנן אותה על מנת שתתאים לכל דייר שיכול מתישהו לשכור אותה, אם זה רווק צעיר, זוג הורים פלוס ילד או זוג מבוגר. את הדירה להשקעה הזאת תכננה ועיצבה מעצבת הפנים מירי בן בשט מתוך מחשבה על האלמנטים שיענו על הצרכים שלה ושל משפחתה. כך הצליחה להתאים את התכנון בדירה התל אביבית הקטנה לכל אדם אשר יתגורר בה.

הדירה, דירת שני חדרים שהפכה לשלושה, 55 מ”ר ישנה ומוזנחת בבניין ישן בצפון תל אביב.

כל אחד מהאלמנטים בדירה היה סגור בחדר משלו, כולל מסדרון מיושן, מטבח חשוך וסלון קטן ולא מנוצל, לכן הוחלט ‘לגלח’ את הדירה כולה ולתכנן אותה מחדש בעזרת קונסטרוקטור שייעץ לגבי החלפת קורות על מנת לנצל כל מ”מ מבלי לבזבז מקום בחלל הקטן.

כשמעצבת הפנים ראתה את הדירה לראשונה היא ראתה את הפוטנציאל הגדול שלה והבינה את האתגר הגדול של תכנון ועיצוב בתקציב מאוד קטן שהוגדר מראש ולבסוף הפך לאחד האתגרים הגדולים בפרויקט. “היה צורך להחליף את כל הדירה מבלי להתפשר על איכות. הלכנו בין הטיפות ובחרנו בבייסיק: פרקט למינציה ומטבח פורמייקה שלא נחשבים לחומרים יקרים אך לא התפשרנו על האיכות ועל הפונקציונליות בדירה”, אומרת מירי.

הדירה, דירה עורפית הפונה אל העצים הישנים של תל אביב, חלונות הדירה הוגדלו על מנת להכניס את הירוק אל תוך העיצוב והקונספט שלה הוא ‘מילאנו’, כל החומרים, הצבעוניות והאווירה נוצרה בהשראת מילאנו.

עוד במגזין:

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב פנים, מעצבי פנים: כל מה שצריך לדעת – לכתבה המלאה לחצו כאן

הגיע הזמן לצאת החוצה: צמחיה שתגן עליכם מיתושים – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

אחד בתוך השני

עיצוב הסלון והמטבח

מכיוון שהדירה גולחה לחלוטין ותוכננה מחדש למירי היה חשוב לתכנן אותה בצורה שמנצלת כל ס”מ ולכן בחרה לוותר על המסדרון הסטנדרטי שמחלק את הדירה לחללים וליצור חלל ציבורי פתוח ומרווח ממנו ניתן להגיע לחדרים. הסלון והמטבח תוכננו כאחד. המטבח נצבע בגוון ככה והריצוף הנבחר הוא פרקט למינציה כהה וקירות הבית נצבעו בלבן, השילוב בין הגוונים הכהים ללבן יוצרים תחושת עומק וגורמים לזה שהגוונים הכהים לא יכבידו על החלל ולא יסגרו אותו.

הגובה של הדירה הוא אינו גובה סטנדרטי, לכן הוחלט לנצל את הגובה שלה וליצור במטבח מקומות אחסון גבוהים שידגישו את המרחב. מול המטבח מוקמה ספה מפנקת, כורסא בהירה, שולחן סלון קטן ולצידו תוכננה פינת אוכל הצופה על הנוף הירוק אליו הדירה משקיפה. “המיקום של הטלוויזיה בסלון היה מאתגר מאוד”, אומרת מירי, מכיוון שלא היה המון מקום, וגם התקציב לא אפשר זאת, בחרנו לשים את הטלוויזיה על חצובה ייעודית שמאפשרת להזיז אותה בעת הצורך והיא לא מעמיסה על החלל”.

האמנות בסלון נבחרה בקפידה בצבעוניות המזכירה אלמנטים שונים המאפיינים את מילאנו ומשתלבים בעיצוב הייחודי הכללי של הדירה.

לא לפחד מצבע בחללים קטנים

לא לפחד מצבע בחללים קטנים

שילוב גוונים מלאי עומק בחלל קטן

שילוב גוונים מלאי עומק בחלל קטן

תכנון מדויק לדירה קטנה

תכנון מדויק לדירה קטנה

טלוויזיה עומדת על חצובה ניידת

טלוויזיה עומדת על חצובה ניידת

שילוב חומרים טבעיים

שילוב חומרים טבעיים

שילוב של סלון ומטבח בדירה קטנה

שילוב של סלון ומטבח בדירה קטנה

מקומות אחסון רבים במטבח קטן

מקומות אחסון רבים במטבח קטן

מטבח פורמייקה שחור

מטבח פורמייקה שחור

ויטרינה גדולה המשקיפה אל הנוף

ויטרינה גדולה המשקיפה אל הנוף

פינת אוכל מזמינה ומשפחתית

פינת אוכל מזמינה ומשפחתית

שולחן אוכל עגול משיש

שולחן אוכל עגול משיש

מתוכנן בקפידה

עיצוב חדר השינה

מיד עם הכניסה לדירה ממוקמת הכניסה לחדר השינה של ההורים. החדר מאוד קטן אך מעוצב בצורה מאוד מוקפדת, נקיה ופונקציונלית. במרכז החדר מוקמה מיטה זוגית רחבה, מעלה נבחרה מראה בחיתוך אמנותי המוסיפה לתחושת המרחב ומכניסה עומק רב לחדר השינה. החלון בעל צלון חשמלי המאפשר החשכה מוחלטת של החדר וליד הכניסה נבחר ארון גדול המאפשר מקום אחסון רב. מעצבת הפנים עיצבה את חדר השינה מתוך מחשבה על הצרכים של דיירים שונים שיכולים לשכור את הדירה והתאימה אותו לכל צורך.

עיצוב מוקפד ונקי בחדר השינה

עיצוב מוקפד ונקי בחדר השינה

חדר שינה קטן ומתוכנן היטב

חדר שינה קטן ומתוכנן היטב

שידת צד מעץ טבעי

שידת צד מעץ טבעי

מקומות אחסון בחדר השינה

מקומות אחסון בחדר השינה

פונקציונליות כפולה

עיצוב חדר הילדים ופינת העבודה

התכנון של חדר הילדים נעשה מתוך מחשבה על הרחבת המשפחה, הגודל של חדר הילדים תוכנן בצורה שתתאים עבור שתי מיטות ועדיין תאפשר להם מקום משחק רחב ונוח. בחדר חלון ויטרינה גדול המשקיף אל העצים הירוקים ומכניס אותם אל תוך העיצוב ותורם לתחושת הגודל בחדר הילדים, תוכננה פינת עבודה קטנה ונבחר ארון מותאם לגודל החדר המכיל מקום אחסון רב.

חדר ילדים קטנן ומתוכנן היטב

חדר ילדים קטנן ומתוכנן היטב

חלון ויטרינה גדול בחדר הילדים

חלון ויטרינה גדול בחדר הילדים

אחסון בחדר הילדים

אחסון בחדר הילדים

פינת עבודה קטנה בחדר הילדים

פינת עבודה קטנה בחדר הילדים

צבע ואופי רב

עיצוב חדר הרחצה

חדר הרחצה עוצב בהשראת אריחי ארטיק בהם מעצבת הפנים התאהבה מהמבט הראשון. האריחים הלבנים שולבו עם צבע קיר בגוון סלמון השובר את הלבן הסטנדרטי ונותן לחדר אופי רב. לשידת הרחצה נבחרה שידת וינטג’ שהוסבה והותאמה במיוחד עבור החלל הקטן ובעזרת תכנון מדויק הצליחה מעצבת הפנים לשלב בחדר הרחצה גם מכונת כביסה ומיבש הממוקמים בצורה נוחה וזמינה לדיירים.

חדר רחצה מעוצב בהשראת מילאנו

חדר רחצה מעוצב בהשראת מילאנו

שידת וינטג' בחדר הרחצה

שידת וינטג’ בחדר הרחצה

אריחי אקטיק לבנים

אריחי אקטיק לבנים

צבע סלמון בחדר הרחצה

צבע סלמון בחדר הרחצה

הרעיון בפרויקט הזה היה לקחת דירה קטנה וישנה ולמקסם כל פינה בה בצורה שתוכל להפוך לבית עבור משפחה. אחד הטיפים של מירי כשמדובר בעיצוב של דירות הקטנות הוא לוותר על המסדרונות ולפתוח את כל החללים, להשתמש בהם בתבונה ולעצב בצורה פונקציונלית שיכולה להיות כפולה. בזה שמבטלים את המעברים ניתן ליצור חלל פתוח, כך יש פחות מטרים מבוזבזים ונוצרת תחושת מרחב גם בחלל קטן.

לאתר של מעצבת הפנים מירי בן בשט – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: גדעון לוין, 181 מעלות

קבלן: עידן הנדלן

פרקט: אלברו פרקטים

ריצופים, חיפויים וכלים סניטריים: דומוס בוטיק קרמיק

דלתות: דומוס

מטבח: ירוק עבודות בעץ

שיש: שיש דורון

צבע: נירלט

ריהוט  ואביזרים: הרצל 40, zara home, איקאה ועוד.

מטבח: ירוק עבודות בעץ

אמנות: מארני

אולי יעניין אותך גם...

פרופיל בלגי להפרדה בין המטבח לסלון

ערבוב סגנונות בקו עיצובי אחד: תכנון ועיצוב בית פרטי בשרון

זוג הורים ושלושת ילדיהם הקטנים רכשו מגרש דו משפחתי בשרון. הם חלמו לבנות בו את בית החלומות שלהם, כזה שישלב את האופי לפוסט המלא
יחידת נגרות המפרידה בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית

צבעוניות נועזת: שיפוץ והלבשה לדירה ישנה

זוג הייטקיסטים ושתי בנותיהם החליטו לרכוש דירה בבניין ישן ולהפוך אותה לבית צבעוני ומרשים. הם רצו לשלב בין הצרכים הפונקציונליים שלהם כמשפחה לפוסט המלא
מרחב ציבורי גדול מלא באור טבעי

ממגורים בארצות הבית לשיפוץ בית פרטי בשרון: עיצוב ייחודי ומשפחתי

לאחר שנים של מגורים בחול הגיעו להחלטה לחזור עם ילדיהם המתבגרים לישראל. הם רכשו מבנה ישן ויצאו למסע שיפוץ מקיף על מנת לפוסט המלא
Skip to content