פרויקטים אמיתיים

אקלקטי, נורדי ונקי: שיפוץ מקיף לבית פרטי במרכז

2023 July 27 | 0 תגובות

כשבני הזוג הגשימו את החלום שלהם לבית פרטי מוקף בגינה ירוקה הם ידעו שיגיע היום בו הם ישפצו את הבית בצורה מקיפה ויעצבו אותו לפי הרצונות והצרכים שלהם.

כעבור 10 שנים הם פנו אל נועם פריש ואביטל טהורי מעצבות הפנים מסטודיו העיצוב Noi’.Homedesign על מנת שיעזרו להם להגשים כל חלום ברשימת החלומות שמלווה אותם מהרגע בו רכשו את הבית.

מדובר בבית פרטי שנרכש מקבלן לפני כ10 שנים, הפרויקט כלל שיפוץ מסיבי, שינויים אדריכליים של הבית כולו, חלוקת החללים השונים בבית מחדש, החלפת ריהוט, הגדלת הבית על חשבון הגינה, שיפוץ חדרי רחצה והלבשת הבית כולו.

“הפרויקט כלל אתגרים מבניים שנתקלים בהם כמעט בכל פרויקט. עד שלא יורדים לשטח לא תמיד יודעים מה מחכה לנו. בפרויקט הזה מעבר לאתגרים הרגילים היה אתגר נוסף של תקציב מוגבל ומיועד לרשימת החלומות הספציפית של דיירי הבית. עם רשימת החלומות הזו ובמסגרת האפשר- ניסינו לתת מענה גם לחללים בהם לא נגענו מבחינה עיצובית, אך בעזרת שינויים קטנים הצלחנו להפוך אותם ליפים יותר ועונים על הצרכים של הדיירים”, אומרות מעצבות הפנים, העיצוב הוגדר כאקלקטי נורדי ונקי והמטרה הייתה להכניס אווירה שקטה, נעימה ומזמינה לבית.

אהבה גדולה לאירוח

עיצוב הסלון

בני המשפחה מאוד אוהבים לארח בביתם. הסלון המקורי לא התאים לאירוח בשל גודלו הקטן ולכן הוחלט להרחיב אותו על חשבון חלק קטן מהגינה הגדולה ולתת לו נגיעה עיצובית מזמינה ונעימה. הפתחים בסלון הוגדלו לטובת כניסה של אור טבעי רב וחיבור ישיר לטבע, נבחר עיצוב מרווח ומאוורר עם נגיעות של צבע, הרבה צמחיה ירוקה, שטיח בעל גוונים צבעוניים, כריות מפנקות ספת עור יפיפייה ומזמינה ותכנון תאורה מדויק המתאים לאירוח ומשרה אווירה חמה ומזמינה.

שטיח בגוונים חמים

שטיח בגוונים חמים

חיבור בין פנים לחוץ

חיבור בין פנים לחוץ

חלון ויטרינה גדול המשקיף אל החוץ

חלון ויטרינה גדול המשקיף אל החוץ

כורסת קש מרופדת בסלון

כורסת קש מרופדת בסלון

ספת עור רחבה

ספת עור רחבה

אלמנטים דקורטיביים בגוונים בהירים

אלמנטים דקורטיביים בגוונים בהירים

לשדרג את הקיים

עיצוב המטבח

עקב הגבלת תקציב, המטבח לא הוחלף אך היה רצון לשדרג אותו ולכן האי שבמרכז המטבח הוחלף. השיש של האי נבחר בצבע שחור עם גידים, אליו מתחבר שולחן בר שחור ומספק מקומות ישיבה במטבח עצמו ונותן טוויסט מעניין למטבח הישן.

נבחרו אביזרים וכלים בסגנון נקי המשרים על המטבח אווירה קלילה ומרעננת והריצוף האפור המחפה את הבית מהווה רקע נקי ונעים למטבח כולו.

אי במרכז המטבח בצבע שחור

אי במרכז המטבח בצבע שחור

חזיתות מטבח בצבע לבן

חזיתות מטבח בצבע לבן

מדף מתכת שחור מברזל במטבח

מדף מתכת שחור מברזל במטבח

מדפי עץ במטבח

מדפי עץ במטבח

שילוב של קלילות ואופי

עיצוב פינת האוכל והכניסה

שולחן האוכל של הדיירים נשאר, שולחן אוכל מעץ מאסיבי עם ספסל עץ תואם, על מנת לשדרג את אזור פינת האוכל הוחלפו כיסאות האוכל לכיסאות שחורים במראה נקי וקליל המרעננים את מראה העץ המאסיבי ונותנים לפינה כולה נראות קלה ונקיה. לצד פינת האוכל תוכננה ספריה שחורה גדולה המשלבת מדפים פתוחים ואחסון נסתר. הספרייה עברה הלבשה עם פריטים בגוונים בהירים בעיצוב נקי התואם לאווירה הכללית של העיצוב בבית כולו.

שולחן אוכל מעץ מאסיבי ומלא נוכחות

שולחן אוכל מעץ מאסיבי ומלא נוכחות

כיסאות אוכל שחורים בעיצוב נקי וקליל

כיסאות אוכל שחורים בעיצוב נקי וקליל

צמחיה טבעית בחלל הציבורי של הבית

צמחיה טבעית בחלל הציבורי של הבית

ספריה שחורה מברזל

ספריה שחורה מברזל

הלבשת ספרייה עם אלמנטים בצבע לבן

הלבשת ספרייה עם אלמנטים בצבע לבן

מקום מפלט שקט

עיצוב יחידת ההורים

לדיירים היה חשוב ליצור חדר שינה גדול ומפנק שיאפשר להם פרטיות מוחלטת ואווירה שקטה, רגועה ונעימה. כבר בשלב התכנון האדריכלי הושקעה מחשבה רבה בתכנון חדר השינה, מיקום גופי תאורה ונקודות חשמל, תכנון חדר רחצה ועוד על מנת להגשים לדיירים את החלום.

בכניסה לחדר תוכננה מבואה המדגישה את השקט והפרטיות בחדר השינה, המבואה מכילה חלק מארון קיר גדול ואת הכניסה לחדר הרחצה הצמוד שעוצב בסגנון של חדר רחצה מפנק בבית מלון.

בהמשך עקב הרצון להשרות רוגע ושלווה בחדר, נבחרה סקלת צבעים רגועה של ורוד פודרה, אפורים בהירים וגוונים של לבן. החדר כולו חופה בפרקט בגוון אלון בהיר המחבר אותו לטבע.

פרקט עץ בחדר השינה

פרקט עץ בחדר השינה

מיטה זוגית מרופדת בצבע אפור

מיטה זוגית מרופדת בצבע אפור

ארון קיר בנגרות אישית

ארון קיר בנגרות אישית

שידת צד מרחפת

שידת צד מרחפת

פינה מפנקת בחדר השינה

פינה מפנקת בחדר השינה

חדר רחצה זוגי ביחידת ההורים

חדר רחצה זוגי ביחידת ההורים

שידת רחצה מעץ עם כיור כפול

שידת רחצה מעץ עם כיור כפול

פינה שקטה ונעימה

עיצוב חדרי הילדים וחלל המשפחה

חדרי הילדים חולקו, תוכננו ועוצבו מחדש עם חשיבה מדויקת על העתיד על מנת לתת לכל אחד מהילדים את הפינה השקטה והפרטית שלו בבית שתהיה רלוונטית לזמן רב. בכל אחד מחדרי הילדים שולבו אלמנטים שונים מהעולם של הילדים, מהתחביבים שלהם והגוונים האהובים עליהם.

חצי קיר צבוע בגוון טבעי בחדר הילדים

חצי קיר צבוע בגוון טבעי בחדר הילדים

חדר ילדים אקלקטי וייחודי

חדר ילדים אקלקטי וייחודי

עיצוב חדר יפדים עם חשיבה על ההעתיד

עיצוב חדר יפדים עם חשיבה על ההעתיד

שילוב אלמנטים מהעולם של הילדים בחדרי הילדים

שילוב אלמנטים מהעולם של הילדים בחדרי הילדים

עיצוב מואר ומזמין

עיצוב חדרי הרחצה

חדרי הרחצה הכללים של הבית עוצבו בשילוב חומרים טבעיים, לשני חדרי הרחצה נבחרו שידות רחצה מעץ עם משטח עליון וכיור לבן צף. רצפת חדר הרחצה הכללי של הבית חופתה באריחי פישבון בצבע שחור והקירות חופו באריחים לבנים המאירים את חדר הרחצה הקטן. רצפת חדר הרחצה של הילדים הוחלפה לאריחי בטון גדולים ובהירים המשתלבים עם חיפוי הקיר הלבן ונותנים אשליה של גודל ואווירה טבעית ומזמינה.

שידת רחצה מעץ בחדר הרחצה

שידת רחצה מעץ בחדר הרחצה

ריצוף אפור בחדר הרחצה

ריצוף אפור בחדר הרחצה

חיבור טבעי לחוץ

עיצוב החוץ והכניסה

הדיירים מאוד מחוברים לטבע ומאוד אוהבים לגדל חיות בחצר ביתם. הם רואים בחוץ מקום של רוגע, תרפיה ושמחה לכל דיירי הבית ולילדים בפרט. החיבור אל החוץ נוצר באמצעות מפתחים גדולים עם אלומיניום בצבע שחור בסגנון באוהאוס התורם לסגנון האקלקטי של פנים הבית ולמראה הייחודי של החוץ.

מסביב לבית כולו תוכננו פרגולות המספקות לילדים צל כאשר הם משחקים בחוץ, נבחרו מגוון פינות ישיבה המקיפות את הבית כולו ומדשאה ירוקה ומזמינה בה הילדים יכולים לרוץ ולהשתולל.

כניסה מעוצבת לבית

כניסה מעוצבת לבית

פרגולת עץ בגינה

פרגולת עץ בגינה

פינת ישיבה מפנקת בגינה

פינת ישיבה מפנקת בגינה

“כאשר החלום הוא ליצור בית אקלקטי אך עם מראה נקי, ולא מכביד- דאגו תמיד לתת רקע נקי ובהיר, הן בריצוף והן בגוון הקירות”, אומרות נועם ואביטל, “בחרו מקום אחד שבו תתנו את הטוויסט אם זה בפריט קטן כגון אגרטל על השולחן, או אם זה בשטיח שנותן את הטון הצבעוני והמעניין. זכרו תמיד שכל העניין הוא מינונים. לא לחזור על עצמינו באלמנט מסוים, לא להעמיס בחומר אחד, תמיד למנן את הבחירות שלנו ולדעת לתת לכל חומר את המקום הייחודי שלו”.

לעמוד האינסטגרם של סטודיו Noi’ Homedesignלחצו כאן

לפריטים מעוצבים לעיצוב והלבשת הבית עם bring it homeלחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב: נועם פריש ואביטל טהורי, סטודיו Noi’.Homedesign

צילום: קרין רבנה

צבע: נירלט

סנטריה וריצוף: הכח, תל אביב.

ספה בסלון: פנטהאוס בייסיק

שטיח: שוק הפשפשים

ספריה בסלון: נגרות אישית

שיש באי במבטח: שיש קיסר

פרקט: הרקולס פרקט

מיטה בחדר שינה הורים: דר’ קאוצ’

שידות צד: BRING IT HOME

ספה בקומה עליונה: איקאה

ריהוט ילדים: איקאה, רהיטי דורון

ריצופים וחיפויים חדרי רחצה: הכח, גבי שטיחים

כורסאות בסלון: יוסף בחצר שוק הפשפשים

כורסת קש: פנטהאוס בייסיק

שולחנות קפה: סטודיו משו משו.

כסאות בר: סול רהיטים

כסאות פינת אוכל: פלורליס

אקססוריז: דספיטי, אובג’קט, bring it home, two.m

אדריכלות: שירה פינקלשטיין ושרון קלוגהפט, F_K architecturs

אולי יעניין אותך גם...

פרופיל בלגי להפרדה בין המטבח לסלון

ערבוב סגנונות בקו עיצובי אחד: תכנון ועיצוב בית פרטי בשרון

זוג הורים ושלושת ילדיהם הקטנים רכשו מגרש דו משפחתי בשרון. הם חלמו לבנות בו את בית החלומות שלהם, כזה שישלב את האופי לפוסט המלא
יחידת נגרות המפרידה בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית

צבעוניות נועזת: שיפוץ והלבשה לדירה ישנה

זוג הייטקיסטים ושתי בנותיהם החליטו לרכוש דירה בבניין ישן ולהפוך אותה לבית צבעוני ומרשים. הם רצו לשלב בין הצרכים הפונקציונליים שלהם כמשפחה לפוסט המלא
מרחב ציבורי גדול מלא באור טבעי

ממגורים בארצות הבית לשיפוץ בית פרטי בשרון: עיצוב ייחודי ומשפחתי

לאחר שנים של מגורים בחול הגיעו להחלטה לחזור עם ילדיהם המתבגרים לישראל. הם רכשו מבנה ישן ויצאו למסע שיפוץ מקיף על מנת לפוסט המלא
Skip to content