פרויקטים אמיתיים

לנוע בחופשיות: שיפוץ דירה חמה ומשפחתית

2023 August 17 | 0 תגובות

המשפחה הצעירה רכשה את דירתם הראשונה ורצתה להפוך אותה לבית שיאפשר לידיהם הקטנים לנוע בחופשיות ובבטחה בביתם. הם פנו אל מעצבת הפנים ספיר פדידה, שבמשך חודשים תכננה, דייקה, בחרה והתאימה כל פינה בבית לבקשות שלהם.

“מרגע קבלת המפתח ועד הכניסה לדירה עמד לרשותנו פרק זמן של חודש וחצי”, אומרת ספיר “זה הצריך מאיתנו להיות מאוד מדויקים ויעילים. מכיוון שהלקוחות פנו אלי מבעוד מועד, הפרויקט תוכנן בנחת, עם מספיק זמן שאיפשר לנו לעמוד בלוח הזמנים הצפוף”.

הדירה עברה שיפוץ מהיסוד, תכנון וחלוקה מחדש, תכנון נגרות תוך התאמה מדויקת לצרכים של כל בני המשפחה, תכנון החלל המרכזי בצורה שתאפשר מרחב פתוח וזרימה, בחירת ריהוט והלבשת הבית כולו באווירה חמה, רגועה, מוארת ומינימליסטית כיאה לעיצוב הנורדי האהוב על המשפחה.

עוד במגזין:

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב פנים, מעצבי פנים: כל מה שצריך לדעת – לכתבה המלאה לחצו כאן

להאיר לכם את הלילה: תכנון תאורה בחדר השינה

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

הפרדה יצירתית

עיצוב הסלון

לסלון נבחר סידור ישיבה שונה מהסידור הסטנדרטי אותו אנחנו רגילים לראות, נבחרה ספה מפנקת בצבע אפור וזוג כורסאות אפורות הממוקמות מולה, דבר המעודד שיח וישיבה משפחתית ונעימה.

אחד האלמנטים הבולטים בסלון הוא מחיצת העץ המכניסה חמימות ייחודית לבית כולו, המחיצה תוכננה בקפידה על מנת ליצור הפרדה בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית אך לאפשר קשר ישיר בניהם ומטרתה העיקרית הייתה לרווח את הסלון וליצור תחושה של חלל גדול יותר שאינו סגור. הסלון נמצא קרוב לחלון וויטרינה גדול ממנו נכנס שפע של אור טבעי לדירה, כדי לא להעמיס על הסלון הוחלט לוותר על המזנון לצד הטלוויזיה, במקום המזנון מוקמו שני מדפי מתכת  מינימליסטים מאוד המעניקים לסלון כולו מראה נקי שמתחבר עם עיצוב הדירה כולה.

עיצוב סלון בגוונים בהירים

עיצוב סלון בגוונים בהירים

הפרדה דקורטיבית בין חללים

הפרדה דקורטיבית בין חללים

עיצוב סלון מינימליסטי

שולחנות סלון מעץ טבעי

חלל מאוורר ופתוח

חלל מאוורר ופתוח

אמנות קיר בגוונים טבעיים

אמנות קיר בגוונים טבעיים

פריטים דקורטיביים בסלון

פריטים דקורטיביים בסלון

אהבה לבישול ואירוח

עיצוב המטבח

לפני השיפוץ בדירה המטבח היה כלוא בין חדרים וקירות, שטח המטבח היה קטן והיה חסר בו אור טבעי. גודלו של המטבח ומיקומו לא התאימו לצרכים של המשפחה שאוהבת לבשל ולארח.

מעבר לפתיחת המטבח והתכנון החדש שלו, הייתה דרישה למקומות אחסון רבים ולחלל מאוורר ומרווח.

“בתהליך התכנון הסבתי את יחידת המתבגר למטבח וכך המטבח הפך להיות חלק בלתי נפרד מהחלל הציבורי של הבית”, אומרת ספיר, “דבר שהאיר את המטבח כולו באור טבעי ואפשר זרימה בין האזורים השונים”.

המטבח עצמו תוכנן בצורת ריש, במרכזו תוכנן אי עבודה וישיבה רחב, כמו כן תוכננו מקומות אחסון רבים המספקים מקום גם לכל החפצים שנמצאים בשימוש יומיומי ומאפשרים גישה קלה ונוחה תוך שמירה על נראות נקיה ומסודרת.

מטבח פתוח ומזמין

מטבח פתוח ומזמין

שפע של אור טבעי

שפע של אור טבעי

אי בשילוב עץ טבעי

אי בשילוב עץ טבעי

מדפי מתכת מעוצבים במטבח

מדפי מתכת מעוצבים במטבח

ברוכים הבאים

עיצוב הכניסה

ישירות מהכניסה לבית ניתן לראות במבט אחד את החלל הציבורי של הדירה כולה, מימין לכניסה תוכנן ארון אחסון, אשר משלב בתוכו את הצרכים של כל אחד מבני המשפחה. מולו מוקמה מראה צרה וארוכה המסתירה את ארון החשמל ולצידה נבחרו מתלים מעוצבים שמעבר למראה הייחודי שלהם תורמים לאחסון החפצים הנמצאים בשימוש יומיומי ועוזרים לשמור על סדר בחלל הציבורי הבית.

במבט ישיר מהכניסה ניתן להבחין ביחידה שתוכננה בנגרות הממוקמת בין הסלון למטבח, היחידה משמשת כספסל ישיבה עבור הילדים וכוללת שטח אחסון נוסף בתוכה.

הרעיון שעמד מאחורי תכנון היחידה שגם כאשר הילדים יושבים שם הם עדיין מרגישים חלק מהמרחב של החלל הציבורי וקיים קשר עין מכל פינה בחלל המשותף של הבית.

כניסה דקורטיבית ופרקטית

כניסה דקורטיבית ופרקטית

מתליפ מעוצבים בכניסה לבית

מתלים מעוצבים בכניסה לבית

מראה דו שימושית המסתירה את ארון החשמל

מראה דו שימושית המסתירה את ארון החשמל

הרמוניה ורוגע

עיצוב יחידת ההורים

יחידת ההורים הינה חדר קטן ומלא באור, בעיצוב שלו הוחלט להמשיך את הקו העיצובי הרגוע והנקי של הבית כולו. קירות החדר נצבעו באפור בהיר ועדין המשתלב עם האלמנטים השונים ומשרה הרמוניה ורוגע. החלון הפינתי חופה בווילון חצי שקוף המרכך את האור הטבעי ותורם לחמימות בחדר השינה, במרכז החדר נבחרה מיטה זוגית בצבע לבן ולצידה מוקמו זוג שידות לא זהות ממתכת שחורה.

חדר הרחצה הצמוד לחדר השינה חופה כולו באריחים אפורים דמויי בטון ונבחרה שידת רחצה שחורה המשתלבת עם האלמנטים השחורים בחדר הרחצה ויוצרת מראה דרמטי ומדויק.

תאורה מעוצבת בחדר השינה

יחידת הורים מפנקת

יחידת הורים מפנקת

מראה דרמטי בחדר הרחצה

מראה דרמטי בחדר הרחצה

מראת קיר עגולה

מראת קיר עגולה

לגדול יחד

עיצוב חדר הילדים

חדר הילדים תוכנן ועוצב עבור התאומים שחולקים את חדר השינה. קירות החדר נצבעו בגוון ירוק עתיק המעניק תחושה עוטפת, מחבקת וחמה. קירות החדר קושטו באלמנטים שונים הנותנים לכל אחד מהילדים תחושה של מקום אישי משלו. מעל כל מיטה נבחר גוף תאורה שונה מעץ, נבחרו פרטי אמנות, מראה מעוצבת ומתלים מיוחדים המכניסים קסם ייחודי לחדר הילדים. תוכנן ארון בנגרות אישית מותאם לגובהם של הילדים ומאפשר להם להגיע לחפצים שלהם לבד.

צבע קיר ירוק מעושן בחדר הילדים

צבע קיר ירוק מעושן בחדר הילדים

עיצוב נורדי בחדר הילדים

עיצוב נורדי בחדר הילדים

ארון בתכנון מותאם לילדים

ארון בתכנון מותאם לילדים

אלמנטים מותאימים לילדים

אלמנטים מותאימים לילדים

חלק מהחלל הציבורי של הבית

עיצוב חדר המשחקים

חדר המשחקים תוכנן בסמוך לחלל הציבורי בצורה שמאפשרת לילידים לשחק בשקט אך עדיין להיות בתוך זווית הראיה של ההורים. המיקום שלו בסמוך לחלל הציבורי גורם לילדים ששוהים בו להרגיש חלק בלתי נפרד מהבית ומאפשר להם לשחק בבטחה ולהורים להשקיף עליהם מהסלון או המטבח. חדר המשחקים מציע פינות ישיבה, קריאה ומרחב פתוח למשחקים.

טפט בחדר המשחקים

טפט בחדר המשחקים

חדר משחקים מעוצב

חדר משחקים מעוצב

שילוב של עץ ומקומות אחסון

עיצוב חדר הרחצה

חדר הרחצה הכללי של הבית הוגדל, תוכנן מקלחון גדול ומפנק, נבחר ארון כיור גדול מעץ ולצידו מוקם ארון אחסון פרקטי המשמש לאחסון של כל חומרי הניקוי, ואלמנטים שונים. מחדר הרחצה יש יציאה למרפסת שירות, הוחלט לשבור את הקיר של דלת היציאה ובמקומו להתקין מחיצה מפרופיל בלגי עם זכוכית חצי שקופה התורמת לאור הטבעי בחדר הרחצה.

אור טבעי בחדר הרחצה

אור טבעי בחדר הרחצה

שידת רחצה גדולה ומעוצבת

שידת רחצה גדולה ומעוצבת

אחסון בחדר הרחצה

אחסון בחדר הרחצה

מקלחון רחב ומפנק

מקלחון רחב ומפנק

כשמתכננים בית למשפחה צעירה עם ילדים קטנים חשוב לשים דגש על הצרכים של המשפחה עכשיו והכנה לצרכים העתידיים, בדיוק כמו בבית הזה שתוכנן בדיוק לפי בקשתה של המשפחה הצעירה.בית שאפשר לגדול בו ושהוא ישתנה יחד איתכם.

לעמוד האינסטגרם של מעצבת הפנים ספיר פדידה – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב פנים: ספיר פדידה

צילום: אבי קבלו

אולי יעניין אותך גם...

תכנון נגרות אישית בסלון

תכנון נגרות ניידת: עיצוב דירת קבלן במרכז

המשפחה הצעירה רכשה את דירת הקבלן הראשונה שלהם בידיעה שתשמש אותם כבית במשך שנים בודדות. הם חולמים להרחיב את המשפחה ולעבור לבית לפוסט המלא
חלוק אזורים מדויקת בחלל הציבורי של הבית

מיני פנטהאוז מינימליסטי ומדליק: שיפוץ דירת קבלן

לאחר שקיבלו את המפתח לדירת הפנטהאוז החדשה שלהם, החליטו לפנות אל מורן פארן וג'סיקה תל, מעצבות הפנים העומדות מאחורי סטודיו העיצוב Alloy לפוסט המלא
עיצוב סלון בגוונים חמים

ביתה של אדריכלית: שיפוץ ועיצוב פנים במרכז

להגשים את החלום ולרכוש את הדירה הראשונה זה אחד מהדברים המרגשים בחיים. זוג הורים עם שני ילדיהם הקטנים עשו בדיוק את זה לפוסט המלא
Skip to content