פרויקטים אמיתיים

לשדרג את המוכר: שיפוץ ועיצוב בית פרטי במרכז

2022 October 13 | 0 תגובות

המשפחה הצעירה רכשה את ביתם הראשון בשכונה ישנה בכוכב יאיר. שכונה בה רוב הבתים נבנו בצורה אדריכלית זהה. הם רצו לשפץ את המבנה הישן ולממש את הפוטנציאל שבו ופנו אל מעצבות הפנים שרון שגיא אבס ומיטל שגיא ברנקה מסטודיו Apen על מנת שיתכננו, יעצבו ויתאימו את הבית לצרכים שלהם.

“הבית ממקום בישוב כוכב יאיר, היישוב בו גדלנו”, אומרת מעצבות הפנים, “בשנות ה80 כשהקימו את הישוב היו מספר דגמים מבניים של בתים פרטיים וכך יצא שכולם גרו במספר דגמים זהים ביישוב. כשהגענו אל הבית של המשפחה הצעירה ישר זיהינו את ה’דגם’ המבני של הבית שבילינו בו אינספור פעמים כילדות. התהליך היה מאתגר ומרתק עבורנו, לקחת משהו מוכר ולהפוך אותו למשהו חדש אחר לגמרי”.

המשפחה ביקשה מטבח גדול ורחב בו יוכלו לשבת כולם יחד לארוחות משפחתיות ‘לא רשמיות’, הם רצו לתת לבית מראה רק ונעים ובחרו בסקאלת צבעים טבעית וחמה.

עוד במגזין:

הגודל כן קובע: איך בוחרים את גודל השטיח בחללים השונים – לכתבה המלאה לחצו כאן

הגיע זמן לשבת: כיסאות אוכל מעוצבים – לכתבה המלאה לחצו כאן

הסוד השמור: מאיפה קונות מעצבות הפנים שולחנות סלון – לכתבה המלאה לחצו כאן

לעצב את החוץ: פינות ישיבה לחוץ – לכתבה המלאה לחצו כאן

פלטת גוונים טבעית

עיצוב הסלון

בקומת הקרקע היה קיר שחצץ בין המטבח לסלון ויצר הפרדה מוחלטת בין האזורים השונים בחלל הציבורי, גם מבחינת קשר עין וגם מבחינת זרימת החלל והשימוש בהם. הקרי ישר זני חללים קטנים ולא נוחים לשימוש ולכן הולט לבטל את הקיר, לפתוח את החלל ולאפשר קשר וזרימה בין האזורים השונים. לסלון, ולבית כולו, נבחרה פלטת גוונים טבעית, רצפת החלל חופתה בפרקט עץ בגוון טבעי המשתלב עם הפלטה הטבעית והטקסטיל והריהוט המשיכו את הקו. לסלון נבחרה ספץ עור חומה, שטיח צמר אפרפר, כורסא רחבה בגוון גרז’ וכיסא מעוצב מבד קנבס משולב עור בגוונים טבעיים. קיר הטלוויזיה תוכנן בנגרות אישית והפך לעוד איזור ישיבה עם מקום אחסון בצורת ספסל ארוך ומזמין שתוכנן מתחת לחלון הגדול, מעליו תוכננו מדפים לבנים ואווריריים ובקיר שלצידו הוצב קמין על במת בטון המספקת לו מקום של כבוד בחלל הציבורי של הבית.

לצד הסלון ישנה דלת לחדר הכביסה, על מנת לטשטש אותה תכננו אלמנט דקורטיבי של ספריית ברזל עדינה ואוורירית שנצבעה בלבן ויוצרת מיסוך בין הסלון לדלת חדר הכביסה.

סלון מואר באור טבעי עם רהיטים בגוונים טבעיים

אור טבעי רב | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

קיר טלוויזיה בנגרות אישית

קיר טלוויזיה בנגרות אישית | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

שולחנות סלון עגולים בצבע לבן

רהיטים בגוונים טבעיים | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

ספסל עץ בנגרות אישית עם מקומות אחסון

מקומות איחסון מעוצבים | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

ספריה דקורטיבית מברזל צבוע לבן

מפרידה בין החללים | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

קמין בסלון

הגבהת בטון בסלון | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

מדף דקורטיבי מינמליסטי בצבע שחור

מדף דקורטיבי בעיצוב מינימליסטי | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

גוונים בהירים ואור טבעי רב

עיצוב המטבח

המטבח תוכנן כמטבח גדול ולא סטנדרטי בגוונים בהירים המכניסים אור רב לחלל הציבורי של הבית. רוב המטבח בנוי מאי ארוך המכיל כיריים, כיור, מקומות ישיבה לכל המשפחה, מקומות אחסון רבים ומקום עבודה מפנק ונח. לצד האי, תוכנן קיר אחד בנגרות אישית המכיל מקרר גדול, עמדה קבוע למכשירי חשמל, ארונות לאחסון ונישה מעץ טבעי שהפכה לעמדת קפה מפנקת. “כדי לאפשר מרחב גדול יותר ליד האי ביטלנו את המעקה הבנוי בגרם המדרגות התחתון, המדרגות חופו בעץ טבעי ותיכננו מעקה ברזל דק ועדין שנכנס לדופן גרם המדרגות”, אומרות שרון ומיטל, “כך שהאילוץ של גרם צר הפך את המעקה לדבר מיוחד ומעוצב באופן כזה שלא יגנוב מקום. את חלקו התחתון של גשר הפלדה והזכוכית החלטנו לסגור בקיר גבס על מנת ליצור ניקיון בעין”. לרוחב המטבח כולו ישנים זוג חלונות רחבים במיוחד המכניסים אווירה טבעית ומרעננת בשילוב אור טבעי רב למטבח ולחלל הציבורי של הבית כולו.

עמוד קונסטרוקטיבי במרכז החלל | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

חלונות גדולים במטבח עם פרופיל בלגי שחור

עמוד קונסטרוקטיבי במרכז החלל | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

אי גדול המטבח עם מקומות אחסון רבים

אי רחב ידיים | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

מינימליסטי ונעים לעין

עיצוב פינת האוכל

לאחר שהקיר המפריד בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית נשבר, נוצר מקום פתוח ומלא באור טבעי לפינת אוכל עגולה, חמה ומשפחתית שמוקמה לצד הסלון. במרכז פינת האוכל נבחר שולחן עץ עגול ומלא נוכחות ולצידו מוקמו כיסאות אוכל עם רגלי ברזל ומושב בגוון ניוד המשתלב עם הפלטה הטבעית בבית כולו. מעל השולחן נתלה גוף תאורה תלוי מחומרים טבעיים והפינה נשארה נקיה מאלמנטים ובעיצוב מינימליסטי ונעים לעין.

פינת אוכל עגולה מעץ | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

אגרטל מקרמיקה בפינת האוכל

פרטי אמנות מינימליסטיים| עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

משחק בין חומרים וצבע

עיצוב חדר העבודה

לפני השיפוץ חדר העבודה שימש כמחסן קטן עם תקרה משופעת ורצפת עץ אמיתי. הוחלט להפוך את המחסן המיושן לחדר עבודה ופנאי שישמש את כל בני הבית, רצפת העץ הכהה נצבעה בלבן, למחסן שני חלונות בלגיים בשני צידו שנצבעו גם הם בלבן. מצד אחד החלון מכניס אור טבעי רב ומצידו השני מאפשר קשר ישיר עם הבית. בחדר תוכננה נגרות מותאמת אישית בגווני לבן ועץ טבעי המאפשרת מקום אחסון רב. מתוך יחידת האחסון יוצאת עמדת מחשב לבנה המשמשת את ההורים כשולחן עבודה ובצידו השני של החדר ישנה עמדת עבודה מעץ טבעי המשמשת את הילדים. המשחק בין החומרים והצבעים מחלק את החלל בצורה ברורה ומכניס לו חום ואופי רב.

יחידת אחסון בנגרות אישית בחדר המשפחה

חדר משפחתי ומעוצב | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

נישה בנגרות אישית מעץ טבעי

שילוב של עץ טבעי | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

דלת זכוכית עפ פרופיל בלגי צבוע לבן

חדר פנאי משפחתי | עיצוב Apen studio | צילום מאיה אבגר

אחד האתגרים בפרויקט הזה ובפרויקטים של שיפוץ בכלל זה ההפתעות הלא צפויות. “כשמתחילים לשבור קירות אין לדעת מה פתאום יצוץ. שפתאום מגלים ‘עז’ שלא הייתה בתכנון המקורי תמיד אפשר לחזור ללוח השרטוט ולבחון תכנון חדש ולקחת את האילוץ הזה שפתאום צץ ולהפוך אותו למשהו מעוצב כך שיראה כאילו תמיד היה כחלק מהתוכנית”, אומרות שרון ומיטל. “כשהורדנו את הקיר בין המטבח לסלון גילנו עמוד נוסף שלא הופיע בתכניות. אחרי שיצאנו מהשוק מהגילוי המפתיע שקצת שיבש לנו את התכנית – חזרנו לעמדת השרטוט ועשינו תיכנון קצת שונה כדי לאפשר מעברים נוחים מסביב לעמוד החדש שפתאום צץ לו ובנוסף החלטנו לנצל את נוכחות העמוד והצמדנו לו ספריית ברזל עדינה שמאריכה את חלל הסלון”.

לאתר של Apen studioלחצו כאן

אולי יעניין אותך גם...

פרופיל בלגי להפרדה בין המטבח לסלון

ערבוב סגנונות בקו עיצובי אחד: תכנון ועיצוב בית פרטי בשרון

זוג הורים ושלושת ילדיהם הקטנים רכשו מגרש דו משפחתי בשרון. הם חלמו לבנות בו את בית החלומות שלהם, כזה שישלב את האופי לפוסט המלא
יחידת נגרות המפרידה בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית

צבעוניות נועזת: שיפוץ והלבשה לדירה ישנה

זוג הייטקיסטים ושתי בנותיהם החליטו לרכוש דירה בבניין ישן ולהפוך אותה לבית צבעוני ומרשים. הם רצו לשלב בין הצרכים הפונקציונליים שלהם כמשפחה לפוסט המלא
מרחב ציבורי גדול מלא באור טבעי

ממגורים בארצות הבית לשיפוץ בית פרטי בשרון: עיצוב ייחודי ומשפחתי

לאחר שנים של מגורים בחול הגיעו להחלטה לחזור עם ילדיהם המתבגרים לישראל. הם רכשו מבנה ישן ויצאו למסע שיפוץ מקיף על מנת לפוסט המלא
Skip to content