באחת מהשכונות הירושלמיות הוותיקות ממוקמת דירת גן קסומה המשלבת באופן מופלא בין העבר והעתיד. השכונה מלאה בבתים מיוחדים המשלבים בין ישן לחדש ובין מודרני לנוסטלגי וכך גם דירת הגן הייחודית.
הדירה הינה דירה בבניין לשימור והיא נרכשה עבור זוג צעיר שחלם להפוך אותה לבית.
הם פנו אל מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו שהקפידה לאורך כל תהליך השיפוץ לשמור ולשמר את האופי המיוחד של ירושלים ואת הסגנון הייחודי של הדירה.
הדירה חולקה ותוכננה מחדש, תוך שמירה על צביון ירושלמי בעל המאפיינים החשובים של העיר, לצד פתרונות מודרניים וטכנולוגיים, ושימוש בחומרים עדכניים.
מצד אחד שימוש בחומרים גולמיים כמו אבן טבעית, בטון ועץ ומהצד השני חומרים רכים עם שפע של טקסטיל בגוונים עדינים ורכים, כדי חרס ייחודיים וענפי זית המאפיינים את העיר הקסומה.
עוד במגזין:
חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן
לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן
להאיר את החושך: חנוכיות מעוצבות לכבוד החג – לכתבה המלאה לחצו כאן
עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן
שמירה על מאפייני העיר
עיצוב הסלון
במהלך השבירה וההריסה של החלל הציבורי של הבית, התגלו קירות אבן אותנטיות שהיו מחופות בפלטות גבס. הוחלט להוריד את חיפוי הגבס ובכך לחשוף את קירות האבנים ולהכניס את אחד המאפיינים העיקריים של העיר ישירות אל תוך העיצוב.
במרכז הסלון נפרס שטיח אפרפר שעוזר בהגדרת החלל. נבחרו זוג ספות בגווני אפור וכורסאות בגוונים טבעיים בעיצוב נקי, מוקם שולחן סלוני בעל פלטת זכוכית שקופה הממוקמת על בסיס עץ גולמי המספק מראה קליל ונותן תחושה אוורירית.
על מנת לחבר בין האלמנטים השונים נבחרו גופי תאורה עשויים בד פשתן מתוח עם משיכות מלט עליו, שמתכתבים עם האבנים הגולמיות ומשלימים את העיצוב.
הפרדה בין חללים
עיצוב המטבח
המטבח תוכנן בצורת שני קווים מקבילים אשר קיר אחד תכנן בנגרות אישית עם מקומות אחסון רבים ומולו תוכנן אי רחב ידיים עם מקום עבודה גדול ונוח עם משטח דמוי חלודה, כיריים, כיור ומקומות ישיבה נוחים ומזמינים.
בתוך קיר הנגרות, כחלק בלתי נפרד מהמטבח עצמו, תוכננו מקררים אינטגרליים ודלת המובילה לאזור הפרטי של חדר המסטר ומהווה הפרדה בין החלל הציבורי לחלל הפרטי והיא נראית בדיוק כמו חזיתות המטבח.
המטבח מואר באור טבעי רב וכמו בסלון, במהלך השיפוץ נגלה קיר לבנים יפהפה שהוחלט לשמר והוא מחבר בין החללים הציבוריים השונים בבית.
חומרים טבעיים מלאי נוכחות
עיצוב פינת האוכל
בחלל הציבורי ממוקם מסדרון ארוך שמצדדיו ממוקמת ספריית ברזל שמגדירה את הקו האורכי של החלל ומהווה אלמנט פונקציונאלי המכיל בתוכו את מערכות המיזוג ומשלב פרטי אומנות ודקורציה. לצד הספרייה מוקמה פינת האוכל המורכבת משולחן מאסיבי מעץ אלון הנותן קונטרה לאווריריות של הסלון.
התקרה שמעל פינת האוכל הינה תקרה נמוכה ולכן נבחר גוף תאורה צמוד תקרה עשוי נחושת בעיצוב ייחודי ומורכב שהצריך תכנון מדויק לפי מידות החלל.
שילוב חומרים טבעיים בעיצוב
עיצוב חדר השינה
חדר המאסטר מחובר לחלל הציבורי באמצעות דלת נסתרת מהמטבח המובילה לפרוזדור המוביל למקלחת ולחדר הארונות, ובסוף המסדרון ממוקם חדר השינה.
במסדרון המוביל אל חדר השינה מוקם שטיח צר וארוך בגוונים חזקים ונוכחים המכניסים עומק לחלל הצר, במרכז חדר השינה מוקמה מיטת ברזל בצבע שחור ולצידה שידות מאסיביות מעץ טבעי וגופי תאורה תלויים בסגנון תעשייתי. מתוך חדר השינה ישנה יציאה למרפסת קטנה וירוקה המכניסה את החוץ ישירות אל תוך העיצוב.
נקי ומדויק
עיצוב חדר הרחצה
בחדר הרחצה ישנו חלון גדול בעל צורה קשתית כמו בדירה כולה, אך מכיוון שמדובר בדירת גן ובחדר המצריך פרטיות זכוכית החלון הוחלפה לזכוכית חלבית המספקת פרטיות אך מאפשרת כניסה של אור טבעי לחדר הרחצה. קירות חדר הרחצה חופו באריחים לבנים מבריקים עד חצי הגובה והרצפה שנבחרה הינה רצפת פסיפס שחורה וייחודית.
שולבה מראה עם מסגת עץ התורמת לאווירה החמימה ואלמנטים שונים בעיצוב נקי וייחודי המחבר בין חדר הרחצה לעיצוב הירושלמי של הדירה כולה.
להכניס את החוץ פנימה
עיצוב החוץ
מחדר השינה ניתן לצאת לחצר אחורית בעלת האופי הייחודי של ירושלים ושל הבניין, החדר מחוברת לגינה בוסתנית יפה העוטפת את הדירה כולה ומכניסה אליה אווירה טבעית ונעימה.
"אל תיצמדו לסגנון אחד. לגוון או לחומר", אומרת קרן, ומוכיחה לנו שדווקא הערבוב בין חומרים, סגנונות וגוונים הופך את העיצוב הסופי להרבה יותר מדויק ואישי. לנו אין ספק שבבית הבא שלנו שאנחנו הולכים לערבב בדיוק את זה.
לעמוד האינסטגרם של מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו – לחצו כאן