פרויקטים אמיתיים

בית מלא בצבע: הבית התעשייתי של מעצבת הפנים

2023 October 26 | 0 תגובות

הבית הזה הוא סיפור של אחיות שהגשימו את החלום לגור אחת ליד השניה. הן רכשו יחד שטח של 660 מ”ר ובנו בית דו משפחתי המתאים כל אחד לצרכים שלהן ושל המשפחה. את הבתים עיצבה ותכננה מעצבת הפנים יעל גורביץ, שלא במקרה היא אחת מצמד האחיות שהחליטה לגלם תפקיד כפול – לקוחה ומעצבת. “אנחנו משפחה של 5 נפשות”, אומרת יעל, “2 הורים, 3 ילדות וכלבה. אני מעצבת פנים ובאופן טבעי משימת התכנון והעיצוב הייתה בידיים שלי”. הבית מחולק ל2 קומות המחולקות לחללים ציבוריים ואישיים, בקומת הקרקע נמצא חלל המגורים, מטבח, סלון, חלל מוזיקה ועבודה, חדר כביסה ועוד והקומה העליונה מיועדת לחדרי השינה של ההורים ושל הילדות, חדרי הרחצה ומשרד.

הסגנון והקונספט העיצובי שבחרה יעל היה ללכת על מראה קצת תעשייתי, מחוספס, גולמי, כזה שנותן כבוד ומקום לתהליך הבנייה עצמו, ולא רק לתוצאה הסופית. ובעזרת סטיילינג והלבשה הצליחה לעגל ולרכך קצת את הקצוות החשופים ולתת לבית מראה משפחתי, ייחודי ומזמין.

“זה היה פרויקט מאד משמעותי בחיים שלי. מרגע שקיבלנו היתר בנייה ועד ליום המעבר, עברה כמעט שנה. שנה שהייתה מלאה בקבלת החלטות אין סופיות ומשימות בלתי נגמרות. אך התוצאה הייתה שווה כל רגע. אנחנו גרים בבית קצת יותר מחמש שנים ועדיין נפעמות ונהנות (ונהנה!) ממנו. כשהתכנון מדויק לצרכי המשפחה, והעיצוב נותן מענה לנטיות הלב הטבעיות, מובטחת הנאה רבת שנים”, אומרת יעל.

גולמי וייחודי

עיצוב הסלון

אחד האלמנטים המרכזיים בבית שהופכים את הסלון לייחודי ומלא באופי הוא תקרת הבטון החשופה הנותנת לבית מראה גולמי ומעניין. מול התקרה בחרה יעל ברצפת בטון מוחלק וכך עטפה את הקומה כולה במסגרת אפורה, חיה ומלאת עומק. כדי לרכך את המראה הגולמי בחרה יעל בצבעוניות רכה, גוון מדויק של ורוד מעושן נבחר לקירות החלל הציבורי ושילוב של אלמנטים שונים מעץ הנותנים אווירה חמה ומשפחתית. לסלון נבחרה בתעלת מיזוג חשופה, שנצבעה בשחור. היא מהווה עוד אלמנט דומיננטי בחלל, בעוברה לאורך כל החלל הציבורי. משלימים אותה גופי תאורה שנבחרו בקפידה, במראה תעשייתי עדין בגוון שחור. במרכז הסלון מוקמה ספת צ’סטרפילד מבד קטיפה כחול, אשר מהווה ניגוד מקסים לקשיחות מסביב, ברוך ובמראה ה”מכובד” שלה. משחק הניגודים ליווה את כל התהליך העיצובי: חום וקור, מחוספס וחלק, קשוח ורך, חדש וישן ועוד.

גוונים חמים ומזמינים בסלון

גוונים חמים ומזמינים בסלון

סלון פתוח ומואר

סלון פתוח ומואר

צבע קיר ורוד בסלון

צבע קיר ורוד בסלון

שילוב גוונים ומרקמים בסלון

שילוב גוונים ומרקמים בסלון

רצפת בטון מוחלק ותקרה חשופה

רצפת בטון מוחלק ותקרה חשופה

משחק של ניגודים

עיצוב המטבח ופינת האוכל

“את ההשראה עבור המטבח לקחתי מהמראה המחסני, תעשייתי”, אומרת יעל, “רציתי לשבור את ההמשכיות של קווי הארונות הסטנדרטיים וליצור מעין גריד מעניין ולא שגרתי של ארונות המטבח התחתונים, ועם גימור של אלון מבוקע התקבל מראה ארגזי קצת. את הבלגן הזה איזנתי עם קיר ארונות גבוהים במראה שחור מט חלק ואחיד. במרכז המטבח המפנק הזה בחרתי להציב שולחן עץ שחור ופשוט מאיקאה, כזה שלא יתחרה בסביבתו ויצופף את כל המשפחה, במובן הטוב של המילה”. להשלמת המראה בחררה יעל בכיסאות מתכת במראה בית ספרי, בגווני שחור וכחול שמשתלב על הספה הכחולה בסלון.

לצד המטבח מוקמה פינת אוכל גדולה אשר גם בה נעשה משחק של ניגודים בין שולחן אוכל אובלי ומרשים מעץ וברזל, לבין שידת העציצים הפשוטה מאיקאה ובין נמוך וגבוה.

פינת אוכל במרכז המטבח

פינת אוכל במרכז המטבח

משחק של צבע בכיסאות האוכל

משחק של צבע בכיסאות האוכל

מטבח פתוח ומואר

מטבח פתוח ומואר

מטבח מעוצב עם נגיעות תעשייתיות

מטבח מעוצב עם נגיעות תעשייתיות

שילוב חומרים במטבח

שילוב חומרים במטבח

ניגודיות מרשימה במטבח

ניגודיות מרשימה במטבח

שולחן אוכל מעץ

שולחן אוכל מעץ

פינת אוכל משפחתית ומזמינה

פינת אוכל משפחתית ומזמינה

אור טבעי רב בפינת האוכל

אור טבעי רב בפינת האוכל

חלל מזמין ומחבק

עיצוב המשרד ופינת הלמידה

מכיוון שרוב העבודה שלה היא מהבית, החליטה יעל לתכנן סטודיו רחב ומפנק בחלק הכי דרומי בבית לצד ויטרינה גדולה המכניסה אוויר ואור טבעי רב. פינת העבודה הוגדרה באמצעות צביעת הקירות בצבע ורוד והיא קושטה כולה בצמחיה טבעית היוצרת חלל מזמין ומחבק.

בקומת הכניסה מיקמה מעצבת הפנים פינת למידה המשמשת את הבנות, הפינה מורכבת מזוג שולחנות עץ טבעיים, מעליהם נבחר גוף תאורה ממוקד בצבע שחור ורשת השראה המאפשרת תליה של מסמכים חשובים ותמונות.

פינת עבודה שקטה ומוארת

פינת עבודה שקטה ומוארת

שולחן מעץ במראה גולמי במשרד

שולחן מעץ במראה גולמי במשרד

רצפת דמקה שחור ולבן

רצפת דמקה שחור ולבן

שילוב של חומרים טבעיים במראה תעשייתי

שילוב של חומרים טבעיים במראה תעשייתי

פינת למידה בחלל הציבורי של הבית

פינת למידה בחלל הציבורי של הבית

שולחנות למידה מעץ ורשת השראה מברזל

שולחנות למידה מעץ ורשת השראה מברזל

גוונים חמים ומזמינים בחלל הציבורי של הבית

גוונים חמים ומזמינים בחלל הציבורי של הבית

רגוע ושקט

עיצוב יחידת ההורים

ביחידת ההורים החליטה מעצבת הפנים להשקיט את הגוונים העזים ואת הניגודיות המאפיינת את הבית כולו ולבחור דווקא בגוונים רכים ומרגיעים המאפשרים לנוח ולהירגע. קירות החדר נצבעו בגוון כחול אפרפר והחדר כולו הולבש בחומרים טבעיים וצבעוניות חולית מתונה שעושה חשק להישאר במיטה וליהנות מהשקט. חדר הרחצה הצמוד ממשיך את הקו העיצובי השקט של חדר השינה, נבחרה שידת רחצה בגוון כחול ורצפת טראצו בהירה ומלאת עומק.

חדר שינה בעיצוב רגוע ושקט

חדר שינה בעיצוב רגוע ושקט

טקסטיל מזמין בחדר השינה

טקסטיל מזמין בחדר השינה

גוונים רגועים בחדר השינה

גוונים רגועים בחדר השינה

שידת רחצה בצבע תכלת בהיר

שידת רחצה בצבע תכלת בהיר

כל אחת וסגנונה

עיצוב חדרי הילדים

חדרי השינה של הילדות עוצבו לפי הטם האישי שלהן – כל אחת וסגנונה. החדר של המתבגרת נצבע בגוון טורקיז מעושן ורך לבקשתה, גוון המשתלב בצורה הרמונית עם פרקט העץ הבהיר. ארון הקיר נצבע גם הוא על מנת להתאים לאווירה הכללית של העיצוב והחדר תוכנן ועוצב מתוך מחשבה על לתת אשליה של סדר ורוגע בתוך בלאגן ההתבגרות היומיומי.

פינת למידה בחדר הילדות

פינת למידה בחדר הילדות

פרקט עץ בחדרי הילדים

פרקט עץ בחדרי הילדים

נגרות צבועה בגווני החדר

נגרות צבועה בגווני החדר

צבעוניות עליזה ומוקפדת

עיצוב חדרי הרחצה

בקומה התחתונה של הבית ישנו חדר רחצה המשמש בעיקר אורחים, נבחרה רצפת טרצו צבעונית על רקע שחור שנותנת מראה דרמטי ועליז. תוכנן ארון רחצה מינימליסטי בשילוב דלתות ורודות על רקע חיפוי פשוט ונקי בגווני שחור ולבן. כדי להכניס לחדר הרחצה נגיעה אישית ומלאת אופי נבחרו ציורים מקוריים שמוקמו בחדר הרחצה. חדר הרחצה של הבנות ממוקם בקומה השנייה של הבית והוא תוכנן על מנת שיוכל לאכלס את שלושת הבנות מבלי להרגיש שהחלל קטן מידי עבורן ולכן תוכנן חלון גדול מאוד שמכניס שפע של אור טבעי ומאוורר את חדר הרחצה. ארון האמבטיה קיבל גימור דומה לארונות המטבח, ונעטף באריחי בריקים בוורוד מעושן.

חדר רחצה מרווח המתאים להתארגנות של שלושת הבנות

חדר רחצה מרווח המתאים להתארגנות של שלושת הבנות

שילוב של עץ בחדר הרחצה

שילוב של עץ בחדר הרחצה

שידת רחצה בצבע ורוד

שידת רחצה בצבע ורוד

חדר רחצה מואר ומזמין

חדר רחצה מואר ומזמין

מקום של רוגע ושלווה

עיצוב החוץ

אחד הטיפים אותם שיתפה יעל הוא לא לוותר על הגינה ולהשאיר תקציב בצד רק בשביל זה. “את הגינה שלי תכננתי וביצעתי עוד לפני המעבר, כך, כשכל הבית היה בבלאגן של ארגזים, תמיד הייתה לנו הגינה מקום לרוגע. לשתות קפה, לקרוא ספר. להכניס את הטבע הביתה”, אומרת יעל.

פינה שקטה ורגועה

פינה שקטה ורגועה

שילוב בין עיצוב לטבע

שילוב בין עיצוב לטבע

גינה ירוקה ומפנקת

גינה ירוקה ומפנקת

גינה ירוקה המקיפה את הבית כולו

גינה ירוקה המקיפה את הבית כולו

האתגר העיקרי אותו חוותה יעל בפרויקט היה לא להתבלבל משפע האפשרויות העיצוביות שסובבות אותה. “מכיוון שזה התחום שלי, הייתי מודעת שעל כל בחירה שאני עושה, אני מבטלת מאות אפשרויות אחרות”, אומרת יעל, “לכן היה לי חשוב להגיע לפרויקט הזה ממוקדת ולא להתפתות לטרנדים ותרבות השפע. להיות מחוברת לעצמי וצרכים שלי ושל משפחתי”.

לאתר של מעצבת הפנים יעל גורביץ – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: קרין רבנה

צבע: נירלט

סנטריה: חלמיש קרמיקה, אליאב קרמיקה

ריהוט: טולמנס דוט, לאופרד, פיקאפ, איקאה ואוספים פרטיים

אקססורייז:  yaelomamy

אדריכלות: גל צור כרמלי

נגרות ראשית: אייל תירוש

נגרות נוספת: יוסי סקויה

כסאות: פיקאפ

מדרגות ומעקה: אולג רכטמן

תאורה: טליה כהן אבוטבול, ארז הללי

מאווררים: סטאר

ווילונות ופרקט: אספוריה

עציצים: חוויה ושתיל

עיצוב והקמת גינה: עידו פליקר

אולי יעניין אותך גם...

פרופיל בלגי להפרדה בין המטבח לסלון

ערבוב סגנונות בקו עיצובי אחד: תכנון ועיצוב בית פרטי בשרון

זוג הורים ושלושת ילדיהם הקטנים רכשו מגרש דו משפחתי בשרון. הם חלמו לבנות בו את בית החלומות שלהם, כזה שישלב את האופי לפוסט המלא
יחידת נגרות המפרידה בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית

צבעוניות נועזת: שיפוץ והלבשה לדירה ישנה

זוג הייטקיסטים ושתי בנותיהם החליטו לרכוש דירה בבניין ישן ולהפוך אותה לבית צבעוני ומרשים. הם רצו לשלב בין הצרכים הפונקציונליים שלהם כמשפחה לפוסט המלא
מרחב ציבורי גדול מלא באור טבעי

ממגורים בארצות הבית לשיפוץ בית פרטי בשרון: עיצוב ייחודי ומשפחתי

לאחר שנים של מגורים בחול הגיעו להחלטה לחזור עם ילדיהם המתבגרים לישראל. הם רכשו מבנה ישן ויצאו למסע שיפוץ מקיף על מנת לפוסט המלא
Skip to content