פרויקטים אמיתיים

לחשוב מחוץ למגרש: תכנון ועיצוב בית פרטי טבעי ויצירתי

2024 אפריל 25 | 0 תגובות

איך מכניסים אור טבעי רב לבית דו משפחתי? עד שראינו את הבית הזה לא ידעתי שזה בכלל אפשרי.

המשפחה הצעירה רכשה את המגרש הדו משפחתי ופנתה אל מעצבת הפנים נטע לוינגר שמהרגע שראתה את התכניות על הנייר הצליחה לראות את הבית גמור ומעוצב. "הם כבשו את ליבי מהרגע הראשון". אומרת נטע, "הבית שלהם, היה הפרויקט הראשון שבחרתי לקחת מיד עם סיום חופשת הלידה שלי עם דניאלה, מה שסימל עבורי, יותר מהכל, התחלה חדשה".

הפרויקט לקח כשלוש שנים וכלל חלוקה והתאמת חללי הפנים למשפחה הצעירה, בניה, בחירת חומרי גמר, פיקוח, עיצוב פנים והלבשה. הבית הוא בית דו משפחתי בגודל 230 מ"ר עם קיר משותף, והרצון של המשפחה לאור טבעי רב ולשילוב הטבע בעיצוב הצריך חשיבה יצירתית במיוחד.

"את הפתרון המבריק, לפתוח פתח אור בתקרת הבית וליצור סקיי לייט שנמצא מעל לפטיו הירוק, הציע האדריכל, יהודה היקרי", אומרת נטע, הפטיו, הפך להיות חלק מרכזי בבית, מקור לצמחיה, שלתפיסתי אף בית לא שלם בלעדיה".

בעלי הבית חובבי חומרים טבעיים וזה בא לידי ביטוי בכל חללי הבית ובמפתחי החלונות הגדולים אשר מכניסים אור טבעי. נעשה שימוש בראטן, עץ גושני מבוקע, גוונים חמים, בטון טבעי, טרצו, חלודה ואוסף אקלקטי של אלמנטים מעוצבים שהפכו את המבנה לבית.

עוד במגזין:

חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

להאיר את החושך: חנוכיות מעוצבות לכבוד החג – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

החלום לביי וינדאו

עיצוב הסלון

החלום של הדיירים היה ביי וינדאו מעוצב שראו באחד הפרויקטים הקודמים של מעצבת הפנים שבחרו לפרויקט, הם כל כך רצו שהחלון הזה יהיה חלק אינטגרלי מכל השהות בבית עד שהיו מוכנים לוותר עלספה נוספת בסלון. הוא משקיף אל הגינה הירוקה ומלא בכריות נוי נעימות ומזמינות והוא הפך לאחת הפינות האהובות ביותר בבית.

לצד החלון מוקמה ספה ירוקה גדולה העומדת לפני קיר ויטרינה גדול המשמש כיציאה למרפסת ומכניס אור טבעי רב לחלל הציבורי של הבית. קיר הטלוויזיה תוכנן במיוחד על ידי אלמנט דו צדדי בעיצוב אישי אשר מצד הסלון מכיל את הטלוויזיה, מקומות אחסון נסתרים ומדפים פתוחים ומצידו השני מקבל את הנכנסים לבית ובעזרת העיצוב הפתוח והאוורירי שלו נותן הצצה לסלון מחבר בין החללים השונים.

שילוב סגנונות עיצוב בסלון

שילוב סגנונות עיצוב בסלון

להשקיף אל הגינה הירוקה

להשקיף אל הגינה הירוקה

חיבור בין פנים לחוץ

חיבור בין פנים לחוץ

ביי וינדאו כחלק אינטגרלי מהשהות בבית

ביי וינדאו כחלק אינטגרלי מהשהות בבית

ספרית מדיה בתכנון אישי מותאם לחלל

ספרית מדיה בתכנון אישי מותאם לחלל

הפרדה בין אזורים שונים

הפרדה בין אזורים שונים

אפור, לבן ועץ

עיצוב המטבח

משלבי התכנון המוקדמים הדיירים ידעו שהם רוצים מטבח מעץ. נבחרו חזיתות בעיצוב נקי במראה עץ טבעי לצד קיר מטבח בנגרות אישית עם חזיתות צבועות באפור עם מסגרת כפרית המקשטת את קיר הארונות הגבוהים.

במרכז המטבח מוקם אי רחב עם מקומות אחסון רבים ומקום ישיבה לצידו נבחרו כיסאות בר מרופדים בצבע שחור ותאורה תלויה בעיצוב תעשייתי נקי. בחירת הגוונים של המטבח מלווה את עיצוב הבית כולו ויוצרת חלל הרמוני וייחודי.

אי רחב ידיים עם מקומות אחסון רבים

אי רחב ידיים עם מקומות אחסון רבים

שילוב חזיתות מעץ במטבח

שילוב חזיתות מעץ במטבח

תכנון תאורה מדויק לצרכים של הדיירים במטבח

תכנון תאורה מדויק לצרכים של הדיירים במטבח

חשיבה יצירתית

עיצוב פינת האוכל והפטיו

התכנון של הפטיו נבע מהעובדה שהבית הינו בית דו משפחתי עם שני כיוונו אוויר והרצון להכניס כיוון אור שלישי הביא את האדריכל בפרויקט יהודה היקרי לחשוב על פתרון יצירתי שהפך בסופו של דבר לחלק המרכזי בבית – פטיו גבוה במרכז הבית עם סקיילייט שנמצא מעל לפטיו הירוק ומכניס אור טבעי רב.

הפטיו הפך ל'קיר הכח' בבית, המקור לצמחיה שמקשטת כל פרויקט של מעצבת הפנים ומכניסה אווירה טבעית ונעימה.

לצד הפטיו הייחודי מוקם שולחן אוכל עגול מעץ טבעי לצד כיסאות מחומרים טבעיים וגופי תאורה תלויים ומיוחדים שגם הם תורמים לאווירה הטבעית בחלל.

מהכניסה ישירות אל פינת האוכל

מהכניסה ישירות אל פינת האוכל

פינת אוכל עגולה ומשפחתית

פינת אוכל עגולה ומשפחתית

גופי תאורה תלויים מחומרים טבעיים

גופי תאורה תלויים מחומרים טבעיים

פתרון יצירתי למקור אור ואוויר

פתרון יצירתי למקור אור ואוויר

פטיו ירוק ומיוחד במרכז הבית

פטיו ירוק ומיוחד במרכז הבית

סקיילייט המכניס אור טבעי רב

סקיילייט המכניס אור טבעי רב

להכניס את הטבע לעיצוב

עיצוב חדר השינה

בני הזוג מאוד מחוברים לטבע וניתן לראות את זה בכל פינה בבית ובמיוחד בעיצוב של חדר השינה.

תוכנן ארון קיר גדול מעץ בשילוב ראטן, רצפת החדר חופתה בפרקט עץ טבעי וקיר גב המיטה נצבע בגוון ניוד בשילוב ווילונות לבנים המשלימים את האווירה החמה והמזמינה של חדר השינה. מהחדר ניתן לצאת למרפסת קטנה המשקיפה אל נוף ירוק וייחודי.

שילוב צמחיה טבעית בחדר השינה

שילוב צמחיה טבעית בחדר השינה

צבע קיר טבעי וחם

צבע קיר טבעי וחם

יחידת הורים מוארת בגוונים טבעיים

יחידת הורים מוארת בגוונים טבעיים

ארון קיר מעץ טבעי בשילוב ראטן

ארון קיר מעץ טבעי בשילוב ראטן

שימוש בחומרים טבעיים

עיצוב חדר הילדים

חדר הילדים עוצב בגוונים רכים ועדינים המבוססים על העיצוב המונטסורי שמתבסס בעיקר על חומרים טבעיים בגוונים מונוכרומטיים בהירים, קירות החדר נצבעו בגוון חול טבעי המשתלב עם פרקט העץ ומשרה חמימות על חדר הילדים. בפינת החדר מוקמה מיטה לבנה ולצידה פינת ישיבה נמוכה מפנקת ומזמינה. קירות החדר קושטו במדפי עץ ואלמנטים דקורטיביים בעיצוב נקי המשלימים את העיצוב הייחודי של חדר הילדים.

מבוסס על העיצוב המונטסורי

מבוסס על העיצוב המונטסורי

גוונים מונוכרומטיים וחומרים מהטבע

עיצוב חדר הרחצה

חדרי הרחצה עוצבו בגוונים מונוכרומטיים, נבחר ריצוף טראצו בגווני אפור הממשיך לתוך המקלחון ומחפה את הקיר כולו בשילוב אריחים לבנים בעיצוב נקי המחפים את כל קירות חדרי הרחצה ונותנים להם מראה מואר ונקי. נבחרו שידות רחצה מעץ טבעי המכניס אווירה חמה ומזמינה לחדרי הרחצה ומחבר את העיצוב לעיצוב של הבית כולו.

נגיעות של צבע שחור בחדר הרחצה

נגיעות של צבע שחור בחדר הרחצה

שידת רחצה מעץ

שידת רחצה מעץ

אריחי טרצו בגווני אפור בחדר הרחצה

אריחי טרצו בגווני אפור בחדר הרחצה

אחד הדברים שלמדנו מהפרויקט הזה הוא לחשוב יצירתי. ואם בבית דו משפחתי עם קיר משותף הצליחה מעצבת הפנים ליצור מקור לאור טבעי רב – אנחנו יודעים שגם השמיים הם לא הגבול.

לאתר של מעצבת הפנים נטע לוינגר – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב ותכנון: נטע לוינגר

צילום: איתי בנית

אדריכל: יהודה היקרי

צבע: נירלט

סנטריה וריצוף: האחים לוי

חומרי גמר: אחים לוי יבואני קרמיקה

חלונות אלומיניום: אלום טיב בע"מ

גופי תאורה: כלי אור

מאווררים: סוהו עיצוב ריהוט ותאורה

מטבח: מטבחי סמל

שיש ומשטחי עבודה: שיש ניר צבי

כסאות בר: פלורליס

שולחן פינת אוכל וכיסאות:Butcher's Furniture

ספריית ברזל וספרייה קומה עליונה: נושקה

נגרות: הפנינה נגרות

כורסא: פלורליס

ספה: טוקסה

שולחנות סלון ואקססוריז: גלי ליבנה

וילונות חדרי שינה:Basic Studio

שטיחים: השטיח האדום

ידיות ופרזול: ה.חבושה

דלת כניסה: ארטפרו עיצובים בברזל

מפקח בנייה: חנן טננבוים

קבלן: רפאל קריביאן עבודות קבלניות ושימור מבנים

סטיילינג ביום הצילום: תמר יניב

אולי יעניין אותך גם...

עמודים קונסטרוקטיבים עוזרים בהגזרת אזור המטבח

70 ימים של מילואים: שיפוץ מקיף לדירה ישנה

רגע לפני שהיו אמורים לעבור לדירתם החדשה, גויסה בעלת הדירה למילואים. כל אדם אחר היה מקבל התמוטטות עצבים, אבל היא? היא נשארה לפוסט המלא
פינת קריאה בסלון

מניו יורק לירושלים: תכנון נגרות בדירת קבלן

כשזוג רופאים ושני ילדיהם הקטנים חזרו משנה בניו יורק לדירת קבלן חדשה בירושלים, הם מצאו דירה ריקה וחסרת אופי. על מנת להפוך לפוסט המלא
צבע קיר דומיננטי בעיצוב

תכנון, יצירתיות והתאמה אישית: עיצוב פנים לדירת קבלן

עוד לפני שרכשו את דירתם החדשה בפרויקט קבלני בעיר המתפתחת כרמי גת הם ידעו בדיוק מה הם מחפשים: מרחב פתוח, תחושת שלווה לפוסט המלא
דילוג לתוכן