פרויקטים אמיתיים

מחומרים טבעיים ומקומיים: בית פרטי בהרי ירושלים

2023 דצמבר 28 | 0 תגובות

למשפחה הצעירה חזון מיוחד, הם רצו בית טבעי ומלא באופי המשתלב בצורה הרמונית ונעימה עם המיקום הייחודי שלו במושב בהרי ירושלים. השטח, מגרש של כחצי דונם המחולק בצורה אורכית מלבנית וחזיתו הראשית פונה אל נוף מרהיב הפונה אל עצי חורש סבוכים של הרי יהודה ומסתיים במגדלי קו החוף ובים – על פניו שטח מושלם להגשים את החזון. אך השטח כלל בתוכו מספר אתגרים אותם היו צריכים לפתור.

אדריכלית ומעצבת הפנים אלונה נבו סידי מצאה פתרונות יצירתיים לכל אחד מהאתגרים, תכננה ועיצבה לפי עקרונות מנחים העונים על כל הרצונות והצרכים של הדיירים ויצרה עבורם בית שיודע לגדול ולהצטמצם על פני רצף הזמן ועל פי הצורך. הקומה השנייה של הבית תוכננה כקומת גלריה שיכולה להיסגר בעתיד ולספק למשפחה חדרים נוספים ובעתיד הרחוק יותר, לאחר שהגוזלים יפרחו מהקן ולא יזדקקו לבית גדול וריק לחזור ולהצטמצם לקומה וחצי.

אחד העקרונות העיקריים לפיהם הבית תוכן הוא הקשר בין הפנים לחוץ והרצון לבנות מחומרים מקומיים המשתלבים בסביבה, לכן חופה כל הבית באבן טרסה פראית בסגנון חופשי כך שגווני הבית תואמים לסלע הטבעי והשתנות האור על אבן החיפוי במהלך שעות היום ועונות השנה מקנה לו גוונים משתנים בכל פעם. פרופיל החלונות של הבית נצבע בצבע תכלת כדי שיהווה המשך טבעי לשמיים הרבים המשתקפים פנימה בגלל מיקומו הגבוה של הבית. השתנות העננים ומעופן של הציפורים הם מהנוף העיקרי של הבית.

עוד במגזין:

חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

להאיר את החושך: חנוכיות מעוצבות לכבוד החג – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

בלתי נפרד מהחוץ

עיצוב הסלון והכניסה

החלל הציבורי של הבית תוכנן כחלל אחד גדול ומרווח, אלונה, שאוהבת להפוך את החולשה בפרויקטים שלה ליתרון החליטה לתכנן את הבית סביב שתי חצרות אשר מקיפות את החלל הציבורי המלבני. היא החליטה למתוח את החזית של הבית ובכך למקסם את הנוף ולאפשר יציאה לשתי המרפסות משני צדדי הסלון ובכך לאפשר קשר ישיר ובלתי נפרד בין הפנים לחוץ.

המרחב הציבורי של הבית רוצף באבן טבעית עבה המטשטשת לכלוך, למרכז הסלון נבחרו שטיחים צבעוניים גדולים ושולבו כריות צבעוניות, חלקן זרוקות על רצפת הסלון וחלקן על הספה וכסאות הרבים המקשטים את הסלון.

נבחרו פרטי אמנות המפוזרים ברחבי הבית ומכניסים לו אופי מיוחד כגון ציורים על עץ, עבודות קרמיקה, ציור בבטון ועוד פריטים ישנים שנאספו בארץ ובעולם. לצד הסלון ישנו גרם מדרגות עם מעקה ייחודי הנבנה מסנדות של אקליפטוסים שיובשו כארבעה חודשים בתנור שמש שנבנה במיוחד לצורך הזה והפך לפריט אמנותי המקשט את הבית ומוסיף לו אופי מרהיב וייחודי.

שימוש בחומרים טבעיים

שימוש בחומרים טבעיים | צילום גלעד רדט

חיבור בין פנים לחות בעזרת חומר

חיבור בין פנים לחות בעזרת חומר | צילום גלעד רדט

רהיטים מעץ בסלון

שילוב גוונים חמים ומלאי אופי | צילום איתי סיקולסקי

אקלקטי ומשפחתי

רהיטים מעץ בסלון | צילום איתי סיקולסקי

מבט מהחוץ פנימה

מבט מהחוץ פנימה | צילום גלעד רדט

הלב של הבית

עיצב המטבח

המטבח מתוכנן כהמשך ישיר של הסלון וגם הוא מחובר ומשקיף אל החצרות המקיפות את הבית, חזיתות המטבח מעץ אלון מלא אופי בשילוב משטח עבודה מעץ ואזור המחופה אריחים לבנים המאירים את המטבח ושפע של אור טבעי ממגוון החלונות המקשטים אותו.

במרכז המטבח מוקם שולחן אוכל גדול מעץ והוא מהווה את לבו הפועם של הבית, השולחן מאגד את הפעילות היומיומית של הילדים, המבוגרים ואף של ההורים והמטבח הפך למקום מפגש של כולם.

את המטבח מקשטים מדפים פתוחים מלאים בכלי קרמיקה מעוצבים המשמשים לבישול והגשה וממלאים את המטבח בצבע ייחודי.

חזיתות מטבח מעץ וחיפוי אבן

חזיתות מטבח מעץ וחיפוי אבן | צילום גלעד רדט

שולחן אוכל מעץ במרכז המטבח

שולחן אוכל מעץ במרכז המטבח | צילום איתי סיקולסקי

מטבח משפחתי מלא באופי

מטבח משפחתי מלא באופי | צילום גלעד רדט

פריטים מעוצבים מקרימקה

פריטים מעוצבים מקרימקה | צילום גלעד רדט

מחובר לטבע

עיצוב חדר השינה וחדר העבודה

חדר השינה של ההורים וחדר העבודה ממוקמים בקומת הקרקע של הבית, רצפת החדרים הינה פרקט עץ אלון מולבן המחזיר את האור הטבעי הנכנס לחלל בצורה רכה ותורם לתחושת המרחב והחמימות בחדרים.

בין החדרים מוקמה ספריה אוורירית מלאת מזכות משפחתיות מחופי הארץ והעולם ומעבר לאופי שהיא מכניסה לחלל היא מהווה מחיצה קלה בין פינת העבודה, מבואת הכניסה וחדר השינה של ההורים.

חצי קיר בחדר השינה מחופה באבן טבעית ופראית המחברת את חדר השינה לטבע ולעיצוב הבית כולו ופרופיל החלונות הכחול מהווה מסגרת לנוף המרהיב הנכנס מבעד לחלונות הגבוהים.

פינת העבודה עוצבה מארגזים ישנים שהוסבו למדפים ופלטת ברזל שחומצנה בשמש על חמורי עץ פשוטים המשמשים כשולחן עבודה ההפוך את פינת העבודה לחמימה ומזמינה.

חדר שינה טבעי ומעוצב

חדר שינה טבעי ומעוצב | צילום גלעד רדט

פרופיל חלונות ודלתות בצבע תכלת

פרופיל חלונות ודלתות בצבע תכלת | צילום גלעד רדט

ספרייה מעוצבת עם מזכרות מכל העולם

ספרייה מעוצבת עם מזכרות מכל העולם | צילום גלעד רדט

פינת עבודה אקלקטית וייחודית

פינת עבודה אקלקטית וייחודית | צילום איתי סיקולסקי

לפי עונות השנה

עיצוב החוץ

חזית הבית פונה לצפון מערב וחשופה לרוחות חזקות ברב ימות השנה למעט הקיץ. דבר המקשה מאוד על ישיבה נינוחה בחוץ והנראה מהנוף המרהיב. לכן הוחלט לחלק את השטח ולבנות את הבית סביב שתי חצות: חצר קיץ וחצר חורף. חצר הקיץ ממוקמת בחזית הבית, פתוחה לנוף של השפלה והים, מרוצפת דק מעץ אורן-קרולינה שבמרכזו עץ לימון גדול המספק צל רב. החצר מוקפת דשא וגינת תבלינים גדולה. היא ממוקמת כהמשך ישיר של הסלון והמטבח והיא מהווה פינת ישיבה קסומה בחודשי הקיץ הנעימים.

חצר החורף, נמצאת בקו המגרש האחורי של הבית ומתוכננת כפטיו שנוצר בין מרחב הבית ובין הסלע הטבעי של ההר. חצר זו פונה לכיוון דרום ונהנית משמש חורפית רצויה במהלך חודשי החורף. החצר מרוצפת באבן שכבות טבעית בגווני סלע ההר ובמרכזה עץ אלון אנגלי. השימוש בחצרות המלאות בעצי פרי, עצי חורש, גינות תבלינים ופריחה עונתית הופכות חזית ארוכה ומשמימה לשכנים לחזית מלאת חיים, ירוקה ומקסימה המשתנה עם עונות השנה ונותנת נוף ואוירה שונה לבית לאורך השנה.

אבן ירושלמית

אבן ירושלמית | צילום גלעד רדט

חזית עם נוף עוצר נשימה

חזית עם נוף עוצר נשימה | צילום גלעד רדט

שימוש בעץ ואבן טבעית

שימוש בעץ ואבן טבעית | צילום גלעד רדט

חלוקה לחורף וקיץ

חלוקה לחורף וקיץ | צילום גלעד רדט

מרפסת חורף מזמינה

מרפסת חורף מזמינה | צילום גלעד רדט

בית בין שתי מרפסות

בית בין שתי מרפסות | צילום גלעד רדט

אחד האתגרים הגדולים אותם חוותה אלונה בפרויקט היה לקחת את החזית הארוכה והמשעממת הפונה אל השכנים ולהפוך אותה לחזית הכי דינאמית ויפה של הבית. ורגע לפני שאנחנו נפרדים הטיפ של אלונה לעיצוב מושלם הוא להבין מה משקף אותך כאדם וכמשפחה ברמת הפרקטיות. "הסגנון ואורח החיים. מהו בית עבור הלקוח הוא לא בהכרח מהו בית עבור האדריכל", אומרת אלונה, "לכן צריך שיח מאד אינטימי ועמוק עם האדריכל כדי שיידע לתכנן בית שמשקף את הלקוח באופן ספציפי וחד פעמי". אז מתי אנחנו מתארחים לקפה?

לאתר של אלונה נבו סידי – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב ותכנון: אלונה נבו סידי

צילום: גלעד רדט, איתי סיקולסקח

אלומיניום: כוכב אלומיניום

סנטריה וריצוף: טופולסקי

ריהוט ואקססורייז: שוק הפשפשים, נדוניה תל אביב, אוספים פרטיים

נגרות: דיוויד הריסון

אומנות: ענת גופר, טל שחר

תאורה: עקי תאורה, שוק הפשפשים

אולי יעניין אותך גם...

עמודים קונסטרוקטיבים עוזרים בהגזרת אזור המטבח

70 ימים של מילואים: שיפוץ מקיף לדירה ישנה

רגע לפני שהיו אמורים לעבור לדירתם החדשה, גויסה בעלת הדירה למילואים. כל אדם אחר היה מקבל התמוטטות עצבים, אבל היא? היא נשארה לפוסט המלא
פינת קריאה בסלון

מניו יורק לירושלים: תכנון נגרות בדירת קבלן

כשזוג רופאים ושני ילדיהם הקטנים חזרו משנה בניו יורק לדירת קבלן חדשה בירושלים, הם מצאו דירה ריקה וחסרת אופי. על מנת להפוך לפוסט המלא
צבע קיר דומיננטי בעיצוב

תכנון, יצירתיות והתאמה אישית: עיצוב פנים לדירת קבלן

עוד לפני שרכשו את דירתם החדשה בפרויקט קבלני בעיר המתפתחת כרמי גת הם ידעו בדיוק מה הם מחפשים: מרחב פתוח, תחושת שלווה לפוסט המלא
דילוג לתוכן