פרויקטים אמיתיים

ללטש את היהלום ולהפוך אותו לבית: שיפוץ מקיף לבית פרטי

2024 מאי 1 | 0 תגובות

זוג צעיר עם שלושה ילדים קטנים חיפשו אחר המקום המושלם לבנות בו את הבית עבור משפחתם הצעירה, הם מצאו מבנה ישן בעל שלושה מפלסים ופנו אל מעצבת הפנים רותי רוזנברג על מנת שתאשר להם שהמבנה הישן מלא פוטנציאל ויכול להפוך לבית עבור משפחתם.

יחד עם רותי הם יצאו לתהליך שיפוץ מקיף שכלל תכנון מחדש של חללי הפנים, עיצוב פנים והלבשה לבית כולו.

"הבית סבל ממאפיינים בעייתיים שאפיינו את הבניה הישנה כמו מפלסים בחלל הציבורי בין הסלון למטבח, תקרה נמוכה, גרם מדרגות מאסיבי בין הקומות, רצפת טראצו מנוקדת בצבע חום שחור, חדרי רחצה מיושנים ועוד", אומרת רותי. "הלקוחה ראתה את הפוטנציאל בנכס והחליטה ללכת על זה. את הבית תכננתי בהתאמה לצרכי המשפחה כשהקו המנחה היה בית מואר בסגנון כפרי אמריקאי בגוונים ניטרליים שקטים וחמים תוך שימוש בחומרים טבעיים ונגיעות אקלקטיות".

בעיצוב נעשה שימוש בחומרים טבעיים בסקלת גוונים ניטרלית ההופכת את החלל לבית משפחתי וחם שמגשים עבור המשפחה הצעירה את כל החלומות.

עוד במגזין:

חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

להאיר את החושך: חנוכיות מעוצבות לכבוד החג – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

חיבור בין פנים לחוץ

עיצוב הסלון

במרכז החלל הציבורי של הבית ולצד עמוד קונסטרוקטיבי מוקמה ספה חומה רחבה העוזרת בהגזרת אזור הסלון בתוך החלל הגדול, עליה מוקמו כריות נוי שנבחרו בקפידה ומכילות את הגוונים הטבעיים המקשטים את הבית כולו. לצד הספה נבחרה כורסת בד מפנקת בגוון טבעי ושטיח וינטג' ייחודי בגוונים חמים ומלאי נוכחות המקנים לחלל אופי אישי וייחודי.

קיר הטלוויזיה תוכנן בנגרות אישית עם מקומות אחסון נסתרים בשילוב מדפים פתוחים לאחסון ספרים ולתצוגה. לצד הסלון נמצא חלון ויטרינה גדול עם חלוקה בלגית בצבע לבן המכניס אור טבעי רב ומחבר בין הפנים לחוץ.

חיבור בין הפנים לחוץ

חיבור בין הפנים לחוץ

קיר טלוויזיה בנגרות אישית

קיר טלוויזיה בנגרות אישית

מדפי אחסון לספרים ופרטי נוי

מדפי אחסון לספרים ופרטי נוי

מקומות אחסון רבים בסלון

מקומות אחסון רבים בסלון

שטיח בגוונים עזים ונוכחים בסלון

שטיח בגוונים עזים ונוכחים בסלון

נגיעה של צבע

עיצוב המטבח

תוכנן מטבח גדול, פתוח ומואר המתאים לאירוח וכולל אי ופינת אוכל. חזיתות המטבח עוצבו בסגנון כפרי בגוון לבן חם ושקט עם ידיות זהב ובמרכזו מוקם אי מעץ מאסיבי אשר מכיל את כל הפונקציות הנדרשות למשפחה הצעירה. לצד האי מוקמו כיסאות בר מעץ עם רגליים בצבע שחור המכניס נגיעה עמוקה למטבח. על מנת להכניס צבע ולייצר קונטרסטיות ואקלקטיות לשקט בחרה רותי למקם במטבח שטיח בעל אוסף של גוונים חמים וטבעיים המשלים את העיצוב.

חיבור בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית

חיבור בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית

פינת אוכל משפחתית ועגולה

פינת אוכל משפחתית ועגולה

מטבח מואר באור טבעי רב

מטבח מואר באור טבעי רב

אי רחב ידיים עם מקומות ישיבה

אי רחב ידיים עם מקומות ישיבה

נגיעה של צבע במטבח

נגיעה של צבע במטבח

אינטגרלי ומזמין

עיצוב חדר המשחקים

תוכנן חדר משחקים חם ומזמין עם יציאה למרפסת קטנה המכניסה את הנוף לתוך החדר. נבחרה ספה אינטגרלית בגוונים חמים המשמשת לישיבה ולמשחק של הילדים ומוקמה שידה גדולה ופתוחה המכילה סלסלות קש טבעי ומאחסנת את כל המשחקים בצורה נגישה ונעמה לעין.

חדר משחקים בעיצוב נקי ומדויק

חדר משחקים בעיצוב נקי ומדויק

ספה מודולרית בחדר המשחקים

ספה מודולרית בחדר המשחקים

מיקסום החלל כולו

עיצוב חדר העבודה

חדר העבודה תוכנן כחלק בלתי נפרד מיחידת ההורים, הוא מופרד על ידי מחיצת זכוכית עם חלוקה בלגית המייצרת הפרדה בין חדר השינה לפינת העבודה ומאפשרת סגירה של החלל ופרטיות בזמן העבודה ופתיחתו כאשר רוצים בקשר ישיר עם הבית. קירות חדר העבודה נצבעו בגוון ניוד חם ובהיר ותוכנן שולחן בנגרות אישית מותאמת לחלל הממקסם כל סנטימטר מפינת העבודה, לצידו תוכננה יחידת אחסון הממשיכה את השולחן ומספקת מקום אחסון רב.

שולחן עבודה זוגי בנגרות אישית

שולחן עבודה זוגי בנגרות אישית

צבע קיר חם בחדר העבודה

מחיצת זכוכית המפרידה בין חדר השינה לפינת העבודה

מחיצת זכוכית המפרידה בין חדר השינה לפינת העבודה

סקאלת גוונים טבעית

עיצוב חדר השינה

אחת הדרישות העיקריות של בני הזוג הייתה להרבה ארונות בגדים, תיקים ונעליים. יחידת ההורים תוכננה בקפידה על מנת ליצור חלל מואר ומפנק שמכיל את כל האלמנטים הנדרשים כמו מקומות אחסון רבים, פינת עבודה וחדר רחצה צמוד.

החדר תוכנן בנגרות אישית, במרכזו מוקמה מיטה זוגית רחבה המוקפת בארונות קיר גדולים, המיקום של המיטה מול החלונות מאפשר כניסה שם אור טבעי רב לחדר כולו. מתחת לחלונות תוכנן ספסל אחסון מרופד שמסתיר בחובו נעליים, בגב של היחידות נמצא חדר רחצה מפנק ביותר, גם בו בחירת החומרים נשארה נעימה ואלגנטית בסקאלת צבעים טבעית ונעימה.

יחידת הורים גדולה ומפנקת

יחידת הורים גדולה ומפנקת

שידת צד מעץ בשילוב ראטן

שידת צד מעץ בשילוב ראטן

ספסל עם מקומות אחסון

ספסל עם מקומות אחסון

נגרות מתוכננת בקפידה בחדר השינה

נגרות מתוכננת בקפידה בחדר השינה

חדר רחצה צמוד

חדר רחצה צמוד

אמבטיה מפנקת בחדר הרחצה

אמבטיה מפנקת בחדר הרחצה

תכנון מדויק

עיצוב חדרי הרחצה

הדיירים רצו לייצר עבור כל ילד חדר שינה עם חדר רחצה פרטי וצמוד משלו, התכנון היה מאתגר אך התוצאה מרשימה ונעימה, "הצלחנו ליצור חדרים מקסימים עם חדר רחצה לכל ילד", אומרת רותי, "חדרי הרחצה תוכננו באותו שפה עם טוויסט, שילוב של טראצו ברצפה עם אריחים קטנים וארון צבוע בגוון עמוק ודומיננטי".

שילוב גוונים בחדר הרחצה

שילוב גוונים בחדר הרחצה

"הלך השיפוץ היה מאתגר והיו מגבלות בשטח שדרשו פתרונות יצירתיים ומידיים", אומרת רותי, ואחרי שצלחה את כל האתגרים בצורה יוצאת מן הכלל היא שיתפה אותנו שכדי לעצב חלל ייחודי שתרגישו בו בבית צריך לייצר בידול וייחודיות לצד פונקציונליות ולא לוותר על אף אחד מהפרמטרים השונים.

לאתר של מעצבת הפנים רותי רוזנברג – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב ותכנון: רותי רוזנברג

צילום: גדי יוסף

סטיילינג לצילומים: תמי דנגוט

קבלן: רפי פינישים

נגרות: מופיד

צבע: נירלט

סנטריה וריצוף: חזי בנק

מטבח: רגבה

ספה וכורסא: פנטהוז בייסיק

פיקאפ בר: כסאות בר

פינת רביצה: לימס וילונות

שטיחים וכריות נוי: גוזפון

כסאות חדר עבודה: אייטמס גלרי

ידיות: ה.חבושה

תאורה: אסף ינברום

אביזרים: גלי ליבנה

אולי יעניין אותך גם...

עמודים קונסטרוקטיבים עוזרים בהגזרת אזור המטבח

70 ימים של מילואים: שיפוץ מקיף לדירה ישנה

רגע לפני שהיו אמורים לעבור לדירתם החדשה, גויסה בעלת הדירה למילואים. כל אדם אחר היה מקבל התמוטטות עצבים, אבל היא? היא נשארה לפוסט המלא
פינת קריאה בסלון

מניו יורק לירושלים: תכנון נגרות בדירת קבלן

כשזוג רופאים ושני ילדיהם הקטנים חזרו משנה בניו יורק לדירת קבלן חדשה בירושלים, הם מצאו דירה ריקה וחסרת אופי. על מנת להפוך לפוסט המלא
צבע קיר דומיננטי בעיצוב

תכנון, יצירתיות והתאמה אישית: עיצוב פנים לדירת קבלן

עוד לפני שרכשו את דירתם החדשה בפרויקט קבלני בעיר המתפתחת כרמי גת הם ידעו בדיוק מה הם מחפשים: מרחב פתוח, תחושת שלווה לפוסט המלא
דילוג לתוכן