פרויקטים אמיתיים

מודרני, קלאסי וייחודי: שיפוץ מקיף לבית פרטי במרכז

2024 ינואר 11 | 0 תגובות

כשאת חברה של מעצבת פנים את יכולה לחכות ולדמיין איך הבית שלך יראה כשהיא תעצב לך אותו ואת יכולה לפנות אליה על מנת להגשים את החלום.

בני הזוג ושלושת ילדיהם הקטנים התגוררו בבית ישן, מבולגן, צפוף וחשוך. הם חלמו על בית מואר ומאורגן שיענה על כל הצרכים המשפחתיים שלהם ופנו אל חברתם, מעצבת הפנים מיכל בן נר, על מנת שתעזור להם לתכנן, לשפץ ולעצב מחדש.

"הבית הוא בית שעובד 24/7, ילדים, חברים, בישולים", אומרת מיכל, "קודם כל בקומת הקרקע שינינו לחלוטין את מיקום הכניסה לבית מהרחוב לשביל פנימי. הגדלנו החצר על חשבון הכניסה. הגדלנו והרחבנו פתחים של הבית למקסימום ושילבנו חלונות בלגיים בלבן כדיי ליצור תחושה של גודל ואור".

הטעם של בעלת הבית מאוד אקלקטי והיא רצתה שמיכל תעדן את הטעם שלה ותיקח את הבית לסגנון יותר מודרני וקליל ובעצם נוצר מיקס בין הטעם המינימליסטי של המעצבת לבין הרצונות של הדיירת.

השיפוץ כלל גילוח מלא של הבית, פנים וחוץ. כולל היתר שינויים עם אדריכל, שינוי של כלל החללים, תוספות בניה, תכנון נגרות ועיצוב פנים מלא לבית כולו.

עוד במגזין:

חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

להאיר את החושך: חנוכיות מעוצבות לכבוד החג – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

גוונים עזים ומלאי נוכחות

עיצוב הסלון

הדיירים מגדלים את ילדיהם בשיטה אנתרופוסופית ומשתדלים כמה שיותר למעט צפיה במסכים. לכן הבית כולו עוצב ברוח זו ובסלון לא מוקמה טלוויזיה אלא תוכננה הכנה לטלוויזיה במידה וירצו להוסיף בהמשך ובמקום קיר טלוויזיה סטנדרטי הסלון כולו נפתח ומשקיף על הגינה הירוקה.

נבחרה ספה גדולה ובהירה, שולחן סלון לבן ושטיח גדול בגוונים עזים ומלאי נוכחות ובחלל שבין הסלון למדרגות תוכננה יחידת ברזל המחליפה את המעקה הסטנדרטי ומשמשת כספריה דקורטיבית המחברת בין החללים הציבוריים של הבית ומאפשרת מעבר של אור ואוויר.

שטיח גדול מעוצב בגוונים מלאי נוכחות

שטיח גדול מעוצב בגוונים מלאי נוכחות

חלונות ויטרינה גדולים המכניסים אור טבעי רב

חלונות ויטרינה גדולים המכניסים אור טבעי רב

סלון מואר ומשפחתי

סלון מואר ומשפחתי

פרטי אמנות בגוונים התואמים לעיצוב

פרטי אמנות בגוונים התואמים לעיצוב

ספריה בתכנון אישי לצד המדרגות

ספריה בתכנון אישי לצד המדרגות

פריטים דקורטיביים תואמים לעיצוב

פריטים דקורטיביים תואמים לעיצוב

הרמוני ומשפחתי

עיצוב המטבח

לגבי המטבח היו התלבטויות רבות, הרצון היה לייצר מטבח שגם יכיל המון, גם יאפשר עבודה נוחה וגם יהיה לו קשר ישיר לחלל הציבורי של הבית.

לבסוף תוכנן מטבח גדול ומרווחת עם אי במרכזו המאפשר קשר עין ישיר לסלון בזמן העבודה במטבח ובנוסף מכיל מקומות ישיבה רבים. האי שולב משוח שיש פורצלן מעוגל, מהצד הפונה על הסלון האי נצבע בלבן ומצידו השני נבחרו חזיתות עץ התואמות לחזיתות המטבח, משתלבות עם משטח העבודה הלבן ויוצרות חלל הרמוני ומשפחתי.

שילוב של עץ במטבח

שילוב של עץ במטבח

אי רחב ידיים עם מקומות ישיבה רבים

אי רחב ידיים עם מקומות ישיבה רבים

מטבח צר, ארוך ומואר

מטבח צר, ארוך ומואר

בית מארח

עיצוב פינת האוכל והכניסה

הבית הינו בית מארח, הדיירים אוהבים לבשל והבית כולו הוא בית פעיל ומלא באנשים לכן תוכננה פינת אוכל מרווחת ומזמינה, הפינה מוקמה לצד הכניסה, נבחר שולחן אוכל גדול מעץ ולצידו מוקמו כיסאות אדומים ובולטים וספסל עץ תואם המאפשר ישיבה של מספר רב של אנשים.

מבואת הכניסה קיבלה התייחסות מיוחדת עם תכנון של ארון בנגרות אישית המכיל אחסון רב ולצידו ספסל המכיל גם הוא מקומות אחסון ובנוסף משמש כמקום להניח את התיק, לנעול נעליים ולהתארגן בנוחות רגע לפני היציאה מהבית.

שולחן אוכל משפחתי ורחב מעץ טבעי

שולחן אוכל משפחתי ורחב מעץ טבעי

פינת אוכל משפחתית ומזמינה

פינת אוכל משפחתית ומזמינה

נגרות אישית בכניסה לבית

נגרות אישית בכניסה לבית

מאסטר מעוצב ומפנק

עיצוב יחידת ההורים

בשלב התכנון הייתה התלבטות האם לעלות את יחידת ההורים מקומת החדרים לקומת הגג שהשטח הבנוי שלה היה מאוד קטן ביחס לשתי המרפסות שהיו בה. לבסוף הוחלט למקם את יחידת ההורים בקומת הגג ולבנות חדר רחצה על חשבון חלק מאחת המרפסות ובכך להגדיל את יחידת ההורים.

החדר בנוי בין שתי המרפסות וקירות החדר נפתחו והפכו לחלון וויטרינה גדול המכניס אור טבעי רב, החלונות מחופים בווילונות לבנים המרככים את האור ותורמים לתחושת הפרטיות ולחמימות בחדר השינה, במרכז החדר מוקמה מיטה גדולה שהוזמנה בייצור אישי, לצידה מוקמו שידות לא זהות עם מנורות קריאה תלויות מפליס. תוכנן חדר ארונות פתוח המוביל לחדר הרחצה שתוכנן עם ארון רחצה בנגרות אישית, אריחי שיש גדולים ודלת קטנה המובילה למרפסת ומכניסה אור טבעי לחדר הרחצה.

יחידת הורים מוארת

יחידת הורים מוארת

עיצוב מוקפד בחדר השינה

עיצוב נקי ומוקפד בחדר ההורים

שפע של אור טבעי

חדר ארונות פתוח

חדר ארונות פתוח

חדר רחצה צמוד ליחידת ההורים

חדר רחצה צמוד ליחידת ההורים

שילוב אלמנטים טבעיים בחדר הרחצה

שילוב אלמנטים טבעיים בחדר הרחצה

הגשמת חלום

עיצוב הקליניקה

בעלת הדירה עובדת מהבית והחלום שלה היה ליצור קליניקה פרטית נפרדת מהבית, מקומת הקרקע ניתן לרדת למרתף המחולק לשניים – בצד אחד תוכננה פינת משפחה ובצד השני תוכננה קליניקה שיכולה בעתיד לשמש גם כיחידת דיור והיא בעלת כניסה נפרדת.

הקליניקה חולקה לפינת עבודה עם ספריה גדולה ומטבחון שנצבע בצבע כתום נועז ופינת טיפולים עם כורסאות וארון אחסון דקורטיבי בנגרות אישית המכיל את כל האלמנטים המשרדיים.

חדר הרחצה הקטן בקליניקה רוצף באריחים מצוירים בגווני חמרה, במרכזו עומד עמוד תומך הנצבע בגוון כתום חמרה המשתלב עם האריחים הייחודיים ומכניס אופי לחדר הרחצה.

פינת ישיבה מזמינה

פינת ישיבה מזמינה

מקומות אחסון בנגרות אישית

מקומות אחסון בנגרות אישית

עיצוב קליניקה מופרדת

עיצוב קליניקה מופרדת

פינת עבודה מפנקת

פינת עבודה מפנקת

מטבחון צבוע כתום

מטבחון צבוע כתום

צבעים עזים בחדר הרחצה

צבעים עזים בחדר הרחצה

קשר ישיר בין פנים לחוץ

עיצוב המרפסת

כהמשך ישיר לסלון תוכננה מרפסת קטנה המוקפת בגינה ירוקה, למרות גודלה הקטן של המרפסת הצליחה מעצבת הפנים לשלב בה מטבח חוץ, פינת אוכל ופינת ישיבה קטנה ומעוצבת מחומרים טבעיים. המרפסת מחוברת לסלון באמצעות חלון ויטרינה גדול ושקוף הממוסגר בפרופיל בלגי לבן המדגיש את החיבור בין הפנים לחוץ.

חיבור בין פנים לחוץ

חיבור בין פנים לחוץ

כשאנחנו מסתכלים על התמונות של הפרויקט הזה אנחנו רואים בית מעוצב ויפה. אבל כמו שכל תהליך עיצוב גם כאן התמודדה מעצבת הפנים עם אתגרים רבים, " חברת חשמל דרשה לפתע שנוציא את ארון החשמל שהיה ממוקם בכניסה הישנה לבית לרחוב והתקיים תהליך מייגע מול חברת חשמל", אומרת מיכל, "מעבר לזה, הייתה הצפה בבית כתוצאה מברז שהתפוצץ לאחר הנחת צינורות חימום תת רצפתי. החברה לקחה אחריות ונאלצנו לייבש את כל החול בבית ולהניח מחדש צינורות". אנחנו טוענים שמזל שיש מעלי מקצוע בדיוק כמו מיכל שיודעים להתמודד על כל התקלות שפרויקט בסדר גודל כזה מביא איתו ולמרות כל המכשולים הצליחה ליצור בית משפחתי ויפה.

לעמוד האינסטגרם של מעצבת הפנים מיכל בן נר – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב ותכנון: מיכל בן נר

צילום: 3D Deer Studio

אדריכל היתר: חגיי שחם

קבלן: איציק חדד

צבע: נירלט

סנטריה וריצוף: מודי קרמיקה

פינת אוכל: בוצ'רס

כיסאות: האביטט

שולחן סלון: לילו הום

פרט ליבינג: אמנות גלריה, החלל, 1:135

אקססורייז: פרט ליבינג, פה נורמל, תמה שופ, טולמנז דוט

בלגי ברזל: אנדרי מאיירון דזיין

שיש: שיש אוהד

אולי יעניין אותך גם...

עמודים קונסטרוקטיבים עוזרים בהגזרת אזור המטבח

70 ימים של מילואים: שיפוץ מקיף לדירה ישנה

רגע לפני שהיו אמורים לעבור לדירתם החדשה, גויסה בעלת הדירה למילואים. כל אדם אחר היה מקבל התמוטטות עצבים, אבל היא? היא נשארה לפוסט המלא
פינת קריאה בסלון

מניו יורק לירושלים: תכנון נגרות בדירת קבלן

כשזוג רופאים ושני ילדיהם הקטנים חזרו משנה בניו יורק לדירת קבלן חדשה בירושלים, הם מצאו דירה ריקה וחסרת אופי. על מנת להפוך לפוסט המלא
צבע קיר דומיננטי בעיצוב

תכנון, יצירתיות והתאמה אישית: עיצוב פנים לדירת קבלן

עוד לפני שרכשו את דירתם החדשה בפרויקט קבלני בעיר המתפתחת כרמי גת הם ידעו בדיוק מה הם מחפשים: מרחב פתוח, תחושת שלווה לפוסט המלא
דילוג לתוכן