פרויקטים אמיתיים

בלי להעמיס על החלל: תכנון, עיצוב והלבשה לבית פרטי בקיבוץ

2022 ספטמבר 8 | 0 תגובות

כשמעצבת הפנים עינת שחר פריימן עיצבה את הבית של אחותו, הוא ידע שברגע שיגיע הזמן לעצב את הבית שלו ושל משפחתו הוא יפנה אל עינת כדי שתעזור להם להתאים את הבית לצרכים ולרצונות שלהם. ואכן אחרי שתכננו את ביתם החדש בעזרת אדריכלית כנרת צידון והמעצבת סנדי בן שלמה הוא פנה אל עינת על מנת שתעזור בשלבי התכנון והלבשת הבית כולו.

הפרויקט, הוא בית פרטי המתפרש על שטח של 200 מ"ר בקיבוץ בדרום והוא כלל עיצוב פנים, תכנון נגרות בבית כולו, בחירת חומרי גמר, בחירת ריהוט, תכנון ובחירת תאורה. עינת מלווה את המשפחה כשנתיים, משלב תחילת הבניה עד לשלב העיצוב וההלבשה של הבית כולו.

הבית בנוי בשתי קומות. בקומת הקרקע ישנו חלל פתוח שמכיל מטבח, סלון, פינת אוכל, מרפסות וחצר. סוויטת הורים, חדר ממ"ד שמשמש כרגע חדר שינה לארבעת הילדים ומחסן קטן. בקומה העליונה ישנם ארבעה חדרים המשמשים כחדר משפחה, חדר משחקים ומשרד ומשמשים את הילדים במהלך שעות היום. העיצוב הותאם לטעמה האישי של המשפחה, והוא מורכב מכמה סגנונות שלא מעמיסים על המרחב.

תנועה בחלל

עיצוב הסלון

המטרה בעיצוב החלל הציבורי של הבית הייתה ליצור בית פתוח ומאוורר עם מרחב רב המאפשר תנועה ומלא באור טבעי, הפתחים מוסגרו במסגרת עץ פנימית הממסגרת את הנוף הירוק הנכנס מהחצר ונותן אווירה חמה וביתית, בקיר הממוקם במרכז הסלון ומפריד חלקית בין האזורים השונים הושקעה מחשבה רבה על מנת ליצור הפרדה אסתטית ונעימה ולכן נבחר למקם בו ספריה פתוחה חלקית עשויה מעץ אגוז אמריקאי ומכילה מדפים פתוחים ומקום אחסון נסתר. "בחלל הסלון רצינו לאפשר ישיבה, יחד עם מקום מרכזי לפסנתר, שהמשפחה ברובה מנגנים בו. שולחנות הסלון שבחרנו ניתנים להזזה בקלות ומאפשרים גמישות בשימוש ושטיח קש המחבר בין האלמנטים השורים ומשרה אווירה חמה על אזור הסלון", אומרת מעצבת הפנים עינת שחר פריימן.

חלל פתוח ומאוורר | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

מקומות ישיבה רבים בסלון | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

מקום של כבוד לפסנתר | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

מקבץ של שולחנות סלון | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

שילוב עץ בעיצוב | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

מלא בעומק

עיצוב המטבח

המחשבה שליוותה את התכנון והעיצוב בבית הייתה הרצון לבית פרקטי ומעוצב. "הפרקטיות שימשה אותנו בהכרעות עיצוביות רבות. לדוגמא, דלתות המטבח בגימור פורמיקה, לפרקטיות. אבל כדי שהמטבח לא יהיה פשוט ורגיל, בחרנו במסגרות מעץ סנדוויץ' על מנת ליצור מטבח פרקטי יפה וייחודי", אומרת עינת, בחירת המטבח המיוחד משתלבת עם החלל הציבורי של הבית ומעשירה אותו, למרות שבחרו ליצור חלל אחד גדול ופתוח שמכל מקום בו ניתן לראות את כל האזורים השונים בכל פעם מגלים בו עוד פרט או חומר שלא ראו בו קודם, "השקענו המון מחשבה בכל הפרטים ואיך הם משתלבים יחד למרות השונות ביניהם. ניסיתי ליצור חלל מעניין, פונקציונלי שנעים לשהות בו".

כימור פורמייקה במטבח | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

מטבח פרקטי ויפה | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

ספריה פתוחה ודקורטיבית | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

עיצוב ייחודי

עיצוב פינת האוכל

את השולחן בפינת האוכל תכננה ועיצבה עינת בעצמה על מנת ליצור שולחן ייחודי, גדול ויפה שמעשיר את החלל ומזמין את האורחים, פלטת השולחן עשויה עץ ערמונים מפירוקים במראה טבעי ובסיס ברזל שחור, לצד השולחן מוקמו כיסאות אוכל שחורים עם בסיס שחור מדוקק התורם לאווירה האוורירית והפתוחה בחלל. למרות החלונות הגדולים המכניסים את הצמחייה הירוקה לתוך העיצוב, הוחלט למקום צמחיה טבעית רבה בתוך הבית עצמו על מנת לתת אווירה טבעית ומרעננת.

פינת אוכל גדולה | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

גוף תאורה תלוי בפינת האוכל | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

שילובים שונים של עץ

עיצוב חדר השינה

הדיירים ביקשו להכניס נגיעות של צבע נועז מבלי להעמיס על החלל, בחדר השינה של ההורים קיר גב המיטה נצבע בגוון כחול עז המוסיף אופי קליל וייחודי לחדר השינה, נבחרה מיטה מעץ אלון וארון קיר גדול מפורניר מייפל עדין, לצד המיטה נבחרו זוג שידות לא זהות הנותנות מראה עמוק ומעניין, השילוב של סוגי העץ בחדר השינה יוצר חלל חמים, מזמין ומיוחד.

אוסף של פרטי וינטג' בחדר השינה | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

צבע בחדר השינה | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

גופי תאורה ייחודיים | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

בית על זמני

עיצוב חדרי הרחצה

חדרי הרחצה עוצבו בגוונים בהירים הנותנים לחלל תחושה מוארת ונעימה, ביחידת ההורים נבחרה שידת רחצה בגוון עץ טבעי ובחדר הרחצה של הילדים נבחרה שידת רחצה בצבע ירוק כהה המקבל מקום של כבוד לצד האלמנטים הבהירים בחלל. המטרה בבחירת הגוונים הייתה ליצור בית מיוחד, על זמני, שלא נשען על סגנון אחד אלא משלב אלמנטים וחומרים שונים אותם בני הבית אוהבים.

שילוב עץ בחדר הרחצה | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

שידת רחצה בצבע ירוק | עיצוב עינת שחר פיירמן | צילום רועי מזרחי

עינת מספרת שהאתגר הגדול ביותר היה למצוא איזון בין פרקטיות לבחירות עיצוביות, "המשפחה הדגישה את רצונה לבית נח שייתן מרחב גם לילדים להתרוצץ ולשחק, להסיע מכוניות על קירות המטבח מבלי שיצטרכו כל הזמן לדאוג לבית. אך יחד עם זאת שיהיה מעוצב, מזמין, שיאפשר אירוח להרבה אנשים, נעים וחם".

לאתר של מעצבת הפנים עינת שחר פרידמן – לחצו כאן

אולי יעניין אתכם גם: לא נשענת על אף אחד: ספות במרכז החלל – לכתבה המלאה לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: רועי מזרחי

תכנון ואדריכלות: כנרת צידון

עיצוב: סנדי בן שלמה

צבע: טמבור

סנטריה וריצוף: חזי בנק

ספת סלון ומיטת הורים: אסף רהיטים,

שטיחים: בית השטיחים והפרקט

פינת ישיבה למעלה: סיטקה

כיסאות בר כורסאות ופינת אוכל: פיק אפ

אקססוריז: TWO M, משתלת גבעת ברנר, המחסן של נעמי, בחצר – עיצוב בית, O&O Candle Co

תמונות: Mixtiles Art

חלונות: חלונות מרווין

מטבח: אביעד משעלי

ספריות וארונות: ערף אסלי

שיש מטבח: שיש לאית

אדריכל נוף: שרון כץ

קבלן: יוסף קמיל ובניו

אולי יעניין אותך גם...

עמודים קונסטרוקטיבים עוזרים בהגזרת אזור המטבח

70 ימים של מילואים: שיפוץ מקיף לדירה ישנה

רגע לפני שהיו אמורים לעבור לדירתם החדשה, גויסה בעלת הדירה למילואים. כל אדם אחר היה מקבל התמוטטות עצבים, אבל היא? היא נשארה לפוסט המלא
פינת קריאה בסלון

מניו יורק לירושלים: תכנון נגרות בדירת קבלן

כשזוג רופאים ושני ילדיהם הקטנים חזרו משנה בניו יורק לדירת קבלן חדשה בירושלים, הם מצאו דירה ריקה וחסרת אופי. על מנת להפוך לפוסט המלא
צבע קיר דומיננטי בעיצוב

תכנון, יצירתיות והתאמה אישית: עיצוב פנים לדירת קבלן

עוד לפני שרכשו את דירתם החדשה בפרויקט קבלני בעיר המתפתחת כרמי גת הם ידעו בדיוק מה הם מחפשים: מרחב פתוח, תחושת שלווה לפוסט המלא
דילוג לתוכן