פרויקטים אמיתיים

להתחיל מחדש: שיפוץ דירת גג ברמת גן

2024 March 21 | 0 תגובות

אם יצא לכם לשפץ או לעצב את ביתכם אז אתם כנראה יודעים שמדובר בפרויקט עמוס וקשה, מלא בחוסר ודאות עד שמגיעים לרגע בו אתם נכנסים לגור בבית מעוצב בדיוק לפי הטעם והצרכים שלכם ושל משפחתכם.

המשפחה רכשה דירת גג ישנה בבניין ישן ופנתה אל מעצבת הפנים עופרי דרור על מנת שתעזור להם בתהליך המורכב.

השיפוץ לקח כשנה וחצי בהם העולם של הדיירים התהפך מקצה לקצה. מתחילת התהליך התמודד בעל הדירה עם מחלה ולקראת סוף תהליך התכנון הוא נפטר. ברגישות והכלה החליטו בעלת הדירה ומעצבת הפנים לגרום לזה לקרות ולסיים את התהליך שהתחילו יחד. “העניין הזה העמיס רגשית ובאופן מובן לקח קשב ואנרגיה”, אומרת עופרי, “המחלה של גיא ליוותה אותנו מההתחלה אך כאילו לא נכחה. תמיד הרגשתי שאנחנו עם תקווה והזיק בעיניים שלו כשדיברנו על בחירות או חומרים נשאר ומילא את החדר. הוא היה אדם שדאג ממש עד הרגע האחרון לקדם את הדירה ולא ויתר על האופטימיות שהתהליך יקרה והיטב. לאחר שנפטר ידענו הלקוחה ואני שאנחנו גורמות לזה לקרות”.

התהליך עם הדיירים התחיל מראש עם רמת מודעות ועיצוב גבוהה, היא מנהלת קריאטיב במשרד פרסום והוא צלם אופנה מחונן. עוד בפגישה הראשונית איתם לעופרי היה ברור שלא יהיה פה תהליך סטנדרטי ושחשוב שהאופי הייחודי שלהם ינכח בעיצוב.

“דיברנו מראש על כך שיהיו בדירה דברים שאנחנו רוצים לגלות ולשמר. לא חיפשנו להוציא אותה מדוגמת, אלא להפך. לפאר אותה ואת שלדה. כמו כן, די מוקדם בתהליך הבנו שהקונסטרוקציה שתצטרך להוסיף תהווה נדבך משמעותי, הן בתקציב והן בנראות ובלי ספק הסכמנו שגם בה נרצה להשתמש עיצובית”.

עוד במגזין:

חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

להאיר את החושך: חנוכיות מעוצבות לכבוד החג – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

תקרה גבוהה ומרשימה

עיצוב הסלון

החלל הציבורי של הבית נפתח כולו, הנמכות התקרה פורקו והחלל הציבורי קושט בתקרה גבוהה עם קורות עץ טבעי המכניסות לעיצוב מראה חם וייחודי.

הסלון ממוקם לצד חלון ויטרינה גדול המכניס שפע של אור טבעי ומשקיף אל השכונה הקסומה, נבחרה ספה אפורה בהירה רחבה וזוג כיסאות עץ בשילוב ראטן טבעי. קיר הטלוויזיה נשאר נקי מאלמנטים בעזרת מזנון שחור רחב המכיל שפע של אחסון נסתר ועוזר לשמור על הסדר והארגון. למרכז הסלון נבחר שטיח קש נעים למגע האוסף את האלמנטים ועוזר בהגדרת אזור הסלון בתוך החלל הציבורי הפתוח.

רהיטים בגוונים טבעיים בסלון

רהיטים בגוונים טבעיים בסלון

תקרה משופעת עם קורות עץ

תקרה משופעת עם קורות עץ

שפע של אור טבעי בסלון

שפע של אור טבעי בסלון

מבט אל הסלון מחלל הכניסה

מבט אל הסלון מחלל הכניסה

קיר טלוויזיה בעיצוב נקי

קיר טלוויזיה בעיצוב נקי

עיצוב מוקפד לסלון טבעי

עיצוב מוקפד לסלון טבעי

שולחן סלון מחומרים טבעיים

שולחן סלון מחומרים טבעיים

עיצוב טבעי ומדויק

עיצוב המטבח

המיקום המקורי של המטבח היה בחלק האחורי של הדירה, בסוף מסדרון ארוך וחשוך מלא בהנמכות תקרה ובקירות שסגרו אותו.

המטבח כולו נפתח ומוקם לצד הסלון, ממש במרכז החלל הציבורי של הבית, מלא באור טבעי ובאלמנטים מעץ המכניסים לו חום מזמין ומשפחתי. על מנת להתאים את המטבח החדש להוויית הבית נבחרו חזיתות מעץ טבעי בשילוב משטח עבודה משיש במראה טבעי וקורות העץ החשופות משלימות את המראה המדויק.

מטבח פתוח ומואר

מטבח פתוח ומואר

חלק מהחלל הציבורי

חלק מהחלל הציבורי

שילוב גוונים בחזיתות המטבח

שילוב גוונים בחזיתות המטבח

שיש טבעי במטבח

שיש טבעי במטבח

שיק אירופאי

עיצוב פינת האוכל והכניסה

פינת האוכל מוקמה בין הסלון לחלל הכניסה, היא מורכבת משולחן עץ רחב בגוון טבעי וכיסאות אוכל מעץ צבועים בשחור, נבחר גוף תאורה תלוי מהתקרה הגבוהה בעיצוב תעשייתי עדין המכניס עומק לעיצוב.

הכניסה לבית תוכננה בנגרות אישית עם פריטים דקורטיביים בעיצוב מדויק המכניסים לחלל את השיק האירופאי אותו רצו לתת לעיצוב. לצד הכניסה מוקמו אגרטלי חרס בגוונים טבעיים עם צמחיה טבעית ולצד הכניסה תוכנן ארון שירות גדול עם חזיתות לבנות וידית אינטגרלית העוזרת לשמור על המראה הנקי, הארון מכיל דלת נסתרת המובילה לחדר שינה, מקום ייעודי למכנות הכביסה והמייבש ומקומות אחסון רבים.

תקרה גבוהה ומרשימה

תקרה גבוהה ומרשימה

שולחן אוכל מעט טבעי

שולחן אוכל מעץ טבעי

גוף תאורה מעוצב בפינת האוכל

גוף תאורה מעוצב בפינת האוכל

כניסה מרשיבה ומחבקת

כניסה מרשימה ומחבקת

דלת נסתרת לחדר השינה

דלת נסתרת לחדר השינה

מקום ייעודי למכונת הכביסה והמייבש

מקום ייעודי למכונת הכביסה והמייבש

פריטים שנבחרו בקפידה

פריטים שנבחרו בקפידה

התחלה חדשה

עיצוב חדר המאסטר

אחת המטרות העיקריות של מעצבת הפנים הייתה לספק לבעלת הבית התחלה חדשה לאחר השנה הקשה שעברה. הדרך לספק לה את זה הייתה בצורת חדר שינה חמים ומפנק המשרה אווירה עוטפת ונעימה של בית מלון יוקרתי ומזמין.

רצפת החדר חופתה בפרקט עץ טבעי, במרכזו מוקמה מיטה זוגית רחבה ולצידה זוג שידות תלויות מעץ בעיצוב ייחודי. לחדר השינה תוכנן חדר רחצה צמוד המופרד מאזור השינה באמצעות דלתות זכוכית עם פרופיל בלגי שחור הממלאות את החדר באור מכיוון המקלחת ומשלימות את המראה היוקרתי של בית המלון.

בחדר הרחצה נבחרה שידת רחצה מעץ המשתלבת עם אלמנטים שונים מעץ שנבחרו לחדר השינה ושילוב בין אריחי בטון אפורים עם אריחי טרצו בגוונים של אפור.

חדר שינה נעים עם תחושה של סוויטה בבית מלון

חדר שינה נעים עם תחושה של סוויטה בבית מלון

דלתות זכוכית המפרידות בין חדר השינה לחדר הרחצה

דלתות זכוכית המפרידות בין חדר השינה לחדר הרחצה

שידות צד מרחפות בעיצוב נקי

שידות צד מרחפות בעיצוב נקי

שידת רחצה תלויה מעץ

שידת רחצה תלויה מעץ

אריחי בטון בחדר הרחצה

אריחי בטון בחדר הרחצה

אחת המסקנות הברורות שעולות מהפרויקט הזה ההיא שלא משנה איזה קשיים או בעיות הפרויקט מייצר, ברגע שיצאתם לתהליך שיפוץ ועיצוב הכי חשוב לדעת לשחרר ולתת למעצבת הפנים להוביל את התהליך.

בסופו של דבר לא סתם יצאתם יחד איתה לתהליך, היא תוכל להוביל אתכם לתוצאה מיטבית ומוצלחת תוך הגשמת החלומות העיצוביים שלכם.

לאתר של מעצבת הפנים עפרי דרור – לחצו כאן

לקחו חלק בעיצוב:

עיצוב פנים: עפרי דרור

צילום: שירן כרמל

צבע: נירלט

סנטריה וריצוף: mody

כסאות פינת אוכל וספה: פיקאפ

כורסאות: pas normal

שולחן סלון: טולמנס

שידות צד מיטה: ייבוא אישי מנורבגיה

אלומיניום: ערדל אלומיניום

תאורה: כלי אור

וילונות: קורין שפירא וילונות

נגרות: אירופה נגרות, אילן כהן

אולי יעניין אותך גם...

פרופיל בלגי להפרדה בין המטבח לסלון

ערבוב סגנונות בקו עיצובי אחד: תכנון ועיצוב בית פרטי בשרון

זוג הורים ושלושת ילדיהם הקטנים רכשו מגרש דו משפחתי בשרון. הם חלמו לבנות בו את בית החלומות שלהם, כזה שישלב את האופי לפוסט המלא
יחידת נגרות המפרידה בין האזורים השונים בחלל הציבורי של הבית

צבעוניות נועזת: שיפוץ והלבשה לדירה ישנה

זוג הייטקיסטים ושתי בנותיהם החליטו לרכוש דירה בבניין ישן ולהפוך אותה לבית צבעוני ומרשים. הם רצו לשלב בין הצרכים הפונקציונליים שלהם כמשפחה לפוסט המלא
מרחב ציבורי גדול מלא באור טבעי

ממגורים בארצות הבית לשיפוץ בית פרטי בשרון: עיצוב ייחודי ומשפחתי

לאחר שנים של מגורים בחול הגיעו להחלטה לחזור עם ילדיהם המתבגרים לישראל. הם רכשו מבנה ישן ויצאו למסע שיפוץ מקיף על מנת לפוסט המלא
Skip to content