פרויקטים אמיתיים

זוג +6: עיצוב פנים לבית פרטי בקיבוץ

2024 פברואר 22 | 0 תגובות

בני הזוג יצאו לפרק חדש בחייהם והחליטו לבנות בית גדול ומשותף, כזה שיכיל את החבילה הגדולה והמורכבות שכל אחת מהם הביא איתו.

הם וששת ילדיהם החליטו לבנות את ביתם בקיבוץ שקט במרכז הארץ ופנו אל מעצבת הפנים בר בן ישי, בעלת סטודיו העיצוב ברבורית, ויחד איתה יצאו לתכנון בית ייחודי, חם ומשפחתי בדיוק כמוהם.

"קיבלתי את הבית במצב שלד לאחר היתר שבוצע על ידי אדריכלית", אומרת בר, "כל אחד הביא איתו חבילה ממש גדולה שלא נאמר ענקית לכל חבילה הייתה את המורכבות שלה לכל אחד הייתה משימת הכלה בלתי אפשרית יחד הם יצרו קן שדפנותיו עשויות תאים גמישים אשר יודעים להשתכפל , להתכווץ, להתרחב ובעיקר להקיף ולעטוף – אחד כזה שיכול להכיל ולתת את כל האהבה שאפשר לתת".

בעזרת תכנון מוקפד ועיצוב עם תשומת לב רבה לפרטים, הצליחה בר לתת לכל אחד מדיירי הבית את מקום המפלט שלו ויצרה בכל חדר בבית עולם ומלואו.

"הבית צריך להכיל 6 ילדים, לכל ילד יש אופי מיוחד ושונה, לכל אחד יש צרכים אחרים וזמנים אחרים בהם הוא נמצא בבית. המטרה שלי הייתה לתת לאנשים להיות הצבע והבלאגן ולייצר חללים כמה שיותר שקטים ונקיים שיוכלו להכיל את כל דיירי הבית בו זמנית".

עוד במגזין:

חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן

לאכול עם העיניים: טיפים לעיצוב פינת אוכל – לכתבה המלאה לחצו כאן

להאיר את החושך: חנוכיות מעוצבות לכבוד החג – לכתבה המלאה לחצו כאן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

אוסף של פרטים מחומרים טבעיים

עיצוב הסלון

החלל הציבורי תוכנן בצורה בה יש הפרדה בין המטבח לסלון, הם מוקמו בשני אזורים שונים שלא מקבילים אחד לשני והמטרה הייתה ליצור חיבור בניהם על מנת לתת למשפחה חלל אחד גדול ומחובר בו יוכלו לבלות יחד.

קירות הסלון נצבעו בגוון אדמה חמים ונעים, נבחרה ספה גדולה ומזמינה בצבע אפור שמוקמה במרכז הסלון וקושטה בכריות נוי מעוצבים בגוונים טבעיים. נבחרו גופי תאורה מיוחדים ומעוצבים המשלבים בתוכם עץ ותמונה גדולה בעלת גוונים טבעיים המחברת את כלל האלמנטים שנבחרו לסלון. מהסלון ישנה יציאה למרפסת קטנה דרך חלון ויטרינה שמכניס אור טבעי רב ורצפת הסלון קושטה בשטיח גדול ונעים בגוון בהיר שעוזר בהגדרת האזור.

שולחן סלון אמורפי מעץ

שולחן סלון אמורפי מעץ

פרטי אמנות בגוונים טבעיים

פרטי אמנות בגוונים טבעיים

שפע של אור טבעי בסלון

שפע של אור טבעי בסלון

שילוב טקסטורות מחומרים טבעיים

שילוב טקסטורות מחומרים טבעיים

בהיר ומדויק

עיצוב המטבח

המטבח בנוי בצורת ריש עם קיר אחד בעל ארונות אחסון גבוהים ולצידו משטח עבודה מפנק עם מגירות אחסון וחלון פינתי שמכניס שפע של אור טבעי למטבח. חזיתות המטבח עוצבו בקווים נקיים עם ידית עדינה בעיצוב מינימליסטי בצבע לבן בשילוב נישה מעץ בגוון טבעי המכניס למטבח חמימות משפחתית ומזמינה.

במרכז המטבח ישנו עמוד קונסטרוקטיבי ועל מנת לטשטש אותו מוקם לצידו שולחן אוכל מעץ מעליו גופי תאורה תלויים גדולים ומעוצבים.

שולחן אוכל נפתח במרכז המטבח

שולחן אוכל נפתח במרכז המטבח

גופי תאורה תלויים ומעוצבים

גופי תאורה תלויים ומעוצבים

נישה פתוחה בארונות המטבח מעץ טבעי

נישה פתוחה בארונות המטבח מעץ טבעי

חזיתות מטבח בקווים ישרים ונקיים

חזיתות מטבח בקווים ישרים ונקיים

חזיתות בהירות בקווים נקיים

חזיתות בהירות בקווים נקיים

ארון אחסון מעוצב ויפה

ארון אחסון מעוצב ויפה

מקום מפלט שקט

עיצוב חדר השינה

מכיוון שהבית מלא בילדים ובשמחה היה חשוב ליצור להורים מקום מפלט שקט ופרטי. תוכננה יחידת הורים מפנקת בגוונים חמים וטבעיים. החדר עטוף בנגרות אישית המכילה מקומות אחסון רבים ומעוצבת בקווים עדינים ונקיים ומשלבת מקומות אחסון נסתרים וגלויים המכילים חפצי נוי שנבחרו בקפידה על מנת להשלים את המראה השקט הייחודי אותו נתנו לחדר השינה. במרכז החדר מוקמה מיטת עץ בשילוב ראטן טבעי ולצידה נתלו שידות צד צפות צבועות בלבן וזוג גופי תאורה שונים ומיוחדים.

חדר הורים עטוף בנגרות אישית

חדר הורים עטוף בנגרות אישית

נגרות מעוצבת בקווים נקיים

נגרות מעוצבת בקווים נקיים

מיטה זוגית מעץ בשילוב ראטן

מיטה זוגית מעץ בשילוב ראטן

שידת צד תלויה ממתכת בצבע לבן

שידת צד תלויה ממתכת בצבע לבן

חשיבה על העתיד

עיצוב חדרי הילדים

עיצוב חדרי הילדים היווה אתגר מכיוון שהחשיבה על העתיד הייתה חשובה מתמיד. מתי כל ילד יהיה בכל גיל ואיך החדר יכול לשרת אותו. מה יכול להיות בעתיד חלופת החדרים בין הילדים ובהתאם לכך לעצב חדר ורסטילי שתמיד יכול להשתנות, שהצבעים בו יתאימו גם למי שבא אחריו וכך גם הנגרות.

כל חדרי הילדים עוצבו בגוונים טבעיים וחמים הנותנים תחושה עוטפת ומחבקת, תוכננה נגרות מותאמת שתענה על הצרכים של הילדים עכשיו ובעתיד ושולבו פרטי טקסטיל נעימים שישלימו את המראה הייחודי והמזמין של חדרי הילדים.

חדר ילדים אקלקטי וייחודי

חדר ילדים אקלקטי וייחודי

שימוש בגוונים ניטרליים בחדרי הילדים

שימוש בגוונים ניטרליים בחדרי הילדים

שילוב אלמנטים מעץ בחדר הילדים

שילוב אלמנטים מעץ בחדר הילדים

אמנות שנבחרה בקפידה

אמנות שנבחרה בקפידה

תכנון נגרות עם חשיבה על העתיד

תכנון נגרות עם חשיבה על העתיד

שימוש בגוונים ניטרליים

עיצוב חדרי הרחצה

מכיוון שבבית מתגוררים שישה ילדים ומתוך רצון להקל על שלב ההתארגנות בבקרים הוחלט לחלק את חדרי הרחצה בבית לחדר רחצה עבור הבנים וחדר רחצה עבור הבנות. הבחירה להשתמש בגוונים יחסית ניטרליים גם בחדרי הרחצה נובעת גם היא מתוך ראייה קדימה על מנת שחדרי הרחצה יתאימו בעתיד לכולם. בחדר הרחצה של הבנות נבחרה שידת רחצה בגוון פודרה בהיר עם אריחים אפורים ורצפת טרצו מרשימה. לחדר הרחצה של הבנים נבחרה שידת רחצה מעץ עם אריחי שיש גדולים ואפורים. ובחדר הרחצה של ההורים נעשה שילוב של כל החומרים ונבחרו אריחים אפורים בשילוב רצפת שיש אפורה ושידת רחצה מעץ.

שידת רחצה מעץ ביחידת ההורים

שידת רחצה מעץ ביחידת ההורים

אריחי טרצו בחדר הרחצה

אריחי טרצו בחדר הרחצה

שילוב חומרים טבעיים

שילוב חומרים טבעיים

כששאלנו את בר איך אנחנו יכולים להפוך בית אחד לעולם ומלואו עבור משפחה גדולה היא ענתה שלכל חלל אפשר לתת אופי אחר. "בעזרת נגרות חכמה ויפה, ארון הוא לא סתם ארון. תלבישו אותו, תנו לו פרטים ותראו איך הוא הופך את התחושה בחלל לטובה יותר".

לאתר של מעצבת הפנים בר בן ישי – לחצו כאן

לעמוד Pickinteri של מעצבת הפנים בר בן ישי – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב פנים: בר בן ישי

אדריכלות: יעל ניב

צילום: איתי בנית

ספה סלון: איקאה

שולחנות סלון: ברינג איט הום

שולחן אוכל: סימפלי ווד

ידיות כל הבית: א.ישראלי

מיטות ילדים: עץ מלא

מיטה נערה: איקאה

מיטה הורים: סימפלי ווד

אקססורייז: השטיח האדום, באני בי, No land, Simply Wood, Bring It Home, LAMP, TWO.M, Haim Evgi, The Poster Club, Micush

אולי יעניין אותך גם...

ספסל עץ הממסגר את החלון והפך לאלמנט מרכזי בעיצוב

שיפוץ קומפקטי: 76 מ"ר בתל אביב

אנחנו אוהבים דירות שמוכיחות לנו שהגודל לא קובע. והדירה הזאת בתל אביב עושה בדיוק את זה. זוג צעיר רכש את דירת החלומות לפוסט המלא
נוף מרהיב של בקעת נטופה

נוף עוצר נשימה: תכנון ועיצוב בית פרטי בגליל

לאחר שטיילו בכל העולם החליטו לבנות את ביתם בגליל התחתון מול נוף עוצר נשימה. יחד עם אדריכל עומר כרמלי שתכנן את ביתם לפוסט המלא
סלון חם ומשפחתי

מהעיר למרחבים הפתוחים: עיצוב בית משפחתי בגולן

מעבר משפחה מירושלים לדרום רמת הגולן פתח דלת לעיצוב מרחב מגורים אינטימי ויפה, השואב השראה מהטבע המקומי ומשלב אלמנטים כפריים עם סגנון לפוסט המלא
דילוג לתוכן