פרויקטים אמיתיים

לעצב מבפנים: הצצה לביתה של מעצבת פנים

2021 February 24 | 1 תגובות

מי שחובב עיצוב יודע כמה בוער בך הצורך לעשות שינוי בסביבה בה אתה חי ולהפוך אותה לנעימה ומשקפת את האופי שלך. על אחת כמה וכמה אם החלטתם לקחת את התחביב ולהפוך אותו למקצוע של ממש. זה בדיוק מה שקרה לאביטל טהורי, שלאחר שנים של עיסוק בתחום ההוראה, החליטה להסב מקצוע, החלה לימודי עיצוב פנים וחברה אל שותפתה נועם פריש, יחד הן הקימו את הסטודיו לעיצוב no’i.homedesign.

השינוי הגדול בחיה של אביטל גרם לה לרצות לחולל שינוי משמעותי גם בבית בו היא מתגוררת עם משפחתה.

אביטל, בעלה, חמשת ילדיה וכלבה קטנה התגוררו בבית בעל מראה כפרי, כבד, צפוף וחשוך שנבנה על ידי קבלן כחלק מפרויקט בניה גדול מבלי להקדיש תשומת לב ומחשבה עיצובית לחללים השונים בבית.

החלום היה ליצור בית מרווח, שטוף אור, נקי ועדין. בית שכנכסים אליו ורק רוצים להישאר. הקו המנחה היה עיצוב נקי ומואר תוך שמירה על תחושה חמימה והכי ביתית שיש. “בחירת החומרים והגוונים הייתה ברורה מההתחלה – היות ולבית היה ריצוף מאוד גס, מחולק לגדלים שונים ומחוספס, חיפשנו את הריצוף שהוא בדיוק האנטיתזה שלו- הבטון המוחלק”, אומרות המעצבות, “משטח חלק ונעים שלא משנה מה נניח עליו, יעבוד”.

פנינת הבית

עיצוב הסלון

הסלון מהווה עבור הדיירים את פנינת הבית. ולכן הושקעה חשיבה רבה בעיצוב הסלון, הדיירים, אוהבים לשבת יחד בסלון, לדבר, לארח, לראות סרטים ולהרגיש תחושה חמימה ומחבקת של פינוק וחום. במרכז הסלון מיקמו המעצבות ספה פינתית גדולה ומפנקת, מסביבה שני חלונות גדולים דרכם הכניסו המעצבות את החוץ ישירות לתוך העיצוב והפכו אותו ליצירת אמנות של ממש. לסלון נבחרו כריות מפנקות המוסיפות לאווירה המבוקשת מהחלל ונבחר שטיח גדול וקליל המשרה תחושה חמימה ונעימה בגוון בהיר המאיר את סלון.

הנקודה החשובה ביותר בסלון הייתה תכנון התאורה, “תכנון התאורה היה נקודה חשובה עבורנו כאשר הרצון היה ליצור נקודות תאורה שונות בחלל שיאפשרו משחק של יצירת תאורה מעומעמת לעומת תאורה חזקה יותר ומנורת צד נוספת נרכשה להשלמת העניין”, אומרות המעצבות.

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

הפנינה של הבית | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

תחושה חמימה ומפנקת | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

אלמנטים מעוצבים התואמים לאווירה הכללית של החלל | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

חלל ציבורי פתוח ומואר | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

חמים ומיוחד | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

חלוקה בין חללים | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

שולחנות סלון מעוצבים | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

מכניס אופי רב לחלל | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

צמחיה טבעית ומרעננת | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

פריטים שנבחרו בקפידה | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

להכניס את החוץ

עיצוב המטבח ופינת האוכל

בעיצוב המטבח הרצון היה לתת מראה קליל, מזמין ונוח. לכן הוחלט להחליף את האי המקורי באי צר וארוך יותר מקודמו, האי בעל רגלי ברזל שנותנים לו את המראה הנקי והקליל המבוקש. כסאות הבר הוחלפו גם הם לכיסאות בעלות מראה מיוחד ואחר המכניסים הרבה עניין ויופי לחלל. לדיירי הבית היה מאוד חשוב שבאזור פינת האוכל יהיה המון אור ושדרכו גם ייכנס הרבה מהירוק שבחוץ. “לכן כבר בשלב התוכניות, תכננו ממש מאחורי מיקום השולחן חלון באורך 3 מטרים, שמחוצה לו נשתלו הרבה עצים כדי ליצור ממש תחושה של ישיבה בחיק הטבע. פינת האוכל הייתה עוד לפני השיפוץ והצליחה להשתלב גם אחריו”, אומרות המעצבות.

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

מראה קליל מזמין ונוח | | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

רגלי ברזל אווריריות | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

פינת אוכל משפחתית ומעוצבת | | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

למסגר את הנוף | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

מקומות אחסון רבים | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

שילוב בין ישן לחדש | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

מרשים ומסקרן

עיצוב הכניסה

באזור הכניסה לבית הרצון היה ליצור חלל מרשים ומסקרן. המעצבות רצו ליצור מרחב פתוח ומאוורר, נבחרה דלת שחורה, גבוהה, גדולה ומרשימה היוצרת עניין ועומק רב לאזור הכניסה עוד לפני שנכנסים אל החלל ומהכיוון של פנים הבית הגוון השחור יוצר אפקט דרמטי ומיוחד בחלל הכניסה. אזור הכניסה מואר באמצעות תאורת ספוטים ממוקדת ולצד דלת הכניסה נבחר פריט מרשים מעץ בעל מראה מיושן המכניס אולי לחלל הכניסה ומשמש כמקום אחסון פרקטי ומעוצב.

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

אפקט דרמטי בדלת הכניסה | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

שילוב חומרים | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

קונסולה שחורה ומלאת נוכחות | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

שידה בעלת מראה וינטג’ מובהק | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

אוסף של פריטים מלאי אופי

עיצוב יחידת ההורים

יחידת ההורים היא אוסף אקלקטי של פריטים מעוצבים ומלאים בצבע, רצפת החלל חופתה פרקט עץ בעל מראה טבעי, במרכז החדר מוקמה מיטה גדולה ואפורה, קיר גב המיטה נצבע בגוון אפור המכניס עומק לחדר השינה. לצד המיטה נבחרו פריטים מיוחדים המשמשים כשידות לילה ומכניסות לעיצוב עניין ועומק. לחדר נבחר מזנון גדול בצבע כחול מלא נוכחות ושטיח נעים למגע המשלב בתוכו את כל הגוונים הנמצאים בחלל ואוסף את העיצוב לחדר מעוצב אקלקטי ומפנק.

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

יחידת הורים אקלקטית | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

שילובי חומרים | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב מוקפד ומלא בעומק | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

שידות צד מעוצבות | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

צבע בחדר השינה | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

אור טבעי | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

חדר רחצה ביחידת ההורים | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

צמחיה בחדר הרחצה | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

עיצוב סטודיו no'i.homedesign | צילום קרין רבנה

שידת רחצה מעץ | עיצוב סטודיו no’i.homedesign | צילום קרין רבנה

“כשאתם רוצים לעצב חלל נעים ונכון עבורכם אתם צריכים ללכת אחרי הלב שלכם ולרכוש את האלמנטים שגורמים לכם לרוגע, נוחות ולאווירה אותה רציתם ליצור”, אומרות אביטל טהורי ונועם  פריש, “אל תחששו לפעמים מהכנסת אלמנטים לא שגרתיים אל הבית או בחירת גוון יוצא דופן לאחד. אנחנו מאמינות שכל בית צריך את הפריט הזה או הגוון המיוחד שיכניס אליו את האופי והעניין שלו הוא זקוק”.

האתגר הגדול של הפרויקט הזה היה אתגר משולב. כיוון שהבית ביסודו נבנה תחת הכותרת “כפרי”, הרבה דברים בו נבנו ועוצבו בהתאם. דברים בעלי ערך כספי גדול שהתקציב עבור החלפתם לא היה אפשרי, לכן האתגר הגדול בעיצוב היה מורכב משיקולי תקציב, ומציאת פתרון לכל אותם אלמנטים עיצובים שלא ניתן להחליף. “הצלחנו להתגבר על האתגר בעזרת כמה דרכים. פינת האוכל שבמהותה כפרית יותר, מוקמה לפני חלון שחור דק שדרכו נכנס הרבה מאוד אור לבית. ובכך הפכה להיות הרבה פחות כבדה ומאווררת מאוד”, מספרות המעצבות, כך הן מצאו פתרונות יצירתיים שהשתלבו אחד עם השני והפכו יחד עם שאר הבית ליצירה אחת מושלמת.

לעמוד הפייסבוק של סטודיו no’i.homedesignלחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: קרין רבנה

צבע: נירלט

ריצוף: לורנס מרצפים

ספה: ד”ר קאוצ

שולחן צד, שולחן קפה, מנורה ירוקה, שידות לצד המיטה: TWO.M

פינת אוכל: ביתילי

כיסאות פינת אוכל: UBJECT

כיסאות בר: פיק אפ

אביזרים: גלי ליבנה ואוסף פרטי

כריות: טולמנס דוט

שטיח:prat living

שטיח קמין:  מרים כרמלי

אומנות: 1of135, סטודיו אלפא

טקסטיל חדר שינה: גלי ליבנה

שטיח חדר שינה: סטודיו בייסיק

אגרטל וורוד על ארון המעילים: tema

אלומיניום: אלום גד

דלת כניסה: דלתות כפר חוגלה

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

הבית שמספר סיפור: האחד ישראלי והשניה מקסיקנית

כשהמעצבת מרב זוהר קיבלה בקשה לעצב בית בכפר-ורדים, במרחק נסיעה של יותר משעה מהמשרד שלה, היא אמרה לא תודה. אבל הזוג המקסיקני-ישראלי לפוסט המלא
עיצוב מעין רהב | צילום אביב קורט

פרובנס בכוכב יאיר: הבית שתוכנן ועוצב מחדש

ככל שהחיים עוברים כך הצרכים שלנו מהמקום בו אנחנו מתגוררים משתנים ונדרשות התאמות קטנות או גדולות על מנת שיוכל לשרת אותנו כמו לפוסט המלא
עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

האפי האוור: דירת גן שמחה שעוצבה לאחר 20 שנה

מעצבת הפנים איריס פלס אזולאי עיצבה עבור משפחה צעירה את דירת הגן שלהם במודיעין מכבים רעות. הדיירים הגיעו אליה בעקבות פרויקט אותו לפוסט המלא
Skip to content