זוג ושלושה ילדים מתבגרים פנו אל שירה מוסקל והדס רוט, אדריכלית ומעצבת פנים ממשרד אדריכלות ועיצוב פנים, הלל אדריכלות,
וביקשו לתכנן עבורם בית משפחתי במיוחד. הבקשה היתה שלכל ילד תהיה את הפינה שלו,
חדר וחדר רחצה פרטי ועל כן הוחלט שחדר ההורים ימוקם בקומת הכניסה על מנת לאפשר חופש עיצובי ומשחק בקומה העליונה.
הפרויקט ארך כשלוש וחצי שנים וכלל תכנון אדריכלי ועיצוב פנים וליווי הפרוייקט ממגרש ריק ועד להשלמת אחרוני הפריטים. הסגנון הנבחר היה כפרי עם ניקיון עיצובי ומשם בעצם יצאו לעבודה.
האתגר הגדול שעמד בפניהן היה ליצור בית מרווח ככל האפשר על מגרש קטן יחסית.
מצד אחד ליצור פרטיות מוחלטת לחדר ההורים ומצד שני לתת לילדים את הספייס שלהם בשילוב עם פינת אירוח. התוצאה? בית פתוח, מרווח ומותאם אישית.
הקסם של הבית טמון כבר מהרגע שנכנסים אליו.
החוויה הראשונית מתחילה בכניסה לבית, לכן, הייתה הקפדה על הבחירות גם בחוץ,
בחירת השער החומרים של חיפוי החוץ והעושר בצמחייה. בנוסף, מבואת הכניסה מייצרת הפרדה בין הפנים לחוץ והיא בעלת ערך פונקציונלי:
יש בה שידת כניסה וחדר מלתחה שנראה מבחוץ כמו דלת של ארון, מצדה השני של המבואה יש כניסה נסתרת לחדר השינה של ההורים.
תבנו עליו: האתר שיעזור לכם במציאת המעצב המושלם – לחצו כאן
סגנונות עיצוב, מי אני? מה אני ? סקנדינבי? אקלקטי? – לחצו כאן
רגע לפני שיפוץ? 10 דברים שצריכים לדעת לפני שבוחרים מעצבת פנים – לחצו כאן
הום סטיילינג או בעברית הלבשת הבית, תשובות לכל השאלות – לחצו כאן
הסלון תוכנן עם תקרה ופתחים גבוהים, דבר היוצר אפקט של חלל גדול. הטלוויזיה ממוקמת על גבי קיר תלת מימד ותחתיו ממוקם מדף פתוח על רקע שחור שיוצר אפקט מעניין וסימטריות משני הצדדים. אין ספק אבל שהבחירה למקם את שתי הספות אחת מול השניה יוצרת אווירה יותר אינטימית ומשפחתית, מה שכמעט כבר לא רואים היום.
חלל המטבח תוכנן בקפדנות על מנת לייצר חלל נקי שישלב בתוכו אלמנטים כפריים בעזרת פריטים, חומרים, ידיות וכו'. המבטח פונקציונלי מאוד ועם שפע מקומות לאחסון. הוא "נקי" בתכנון שלו וכולל קיר ובו יחידות גבוהות מרצפה עד תקרה הכולל את המקרר והמזווה ושני משטחי עבודה מקבילים וארוכים – האי והמשטח שמתחת לכיור. גם בפינת האוכל ניתן לראות נגיעות כפריות מובהקות. הפינה מוקפת חלונות רחבים ומעניקה תחושה שהחוץ נכנס פנימה.
לצמד המעצבות היה חשוב לשים דגש על פונקציונליות. כל אחד מהמתבגרים קיבל יחידה פרטית משלו בהן נישות רבות, העיצוב הינו נקי ושניים מתוך שלושה חדרים כוללים גם יציאה למרפסת. ניתן היה לתכנן חדרים גדולים יותר אך לתפיסתן, יש חשיבות לחללים המשותפים כי בהם המשפחה יכולה לבלות ביחד ולארח. על מנת לאפשר מקום ישיבה משותף וזמן איכות משפחתי, תוכננה פינת משפחה מפנקת. הן בחרו ליצור לחלל המרכזי תקרה מוגבהת כדי להדגיש ולהעצים אותו וגם על מנת ליצור אפקט תלת מימדי בחלל הפשוט יחסית. האלמנט הזה אפשר לנו ליצור עניין גם בקומה השניה כך ש"הסלון" של חדרי הילדים מוגבה בכמה מדרגות ממפלס קומת החדרים. כל אחד מחדרי הרחצה הפרטיים של כל ילד קיבל אופי אחר וניכר בהם הירידה לפרטים הקטנים ועבודת נגרות בולטת וייחודית.
תכנון הבית הוא תמיד סוג של כתב חידה, טוענות שירה והדס. האתגר הוא כיצד למקסם את האפשרויות במסגרת הנתונים הקיימים ובהתאמה מקסימאלית לצרכים. הדיירים היו שותפים בכל שלב בתכנון מה שיוצר חיבור עמוק יותר לבית. בנוסף, עבודות הנגרות בהתאמה אישית והחשיבה על 'הכנסת החוץ פנימה' מקנים לבית אופי ייחודי וכפרי.
טיפ עיצובי מפי הלל אדריכלות:
"זכרו שגופי תאורה מתאימים יכולים לייצר אשליה של גודל. גופי התאורה הדקורטיביים בבית זה מוקמו בקירות ההיקפיים של הבית ורק שני גופי תאורה תלויים מהתקרה. זאת על מנת להותיר מקום בחלל וכן, משום שבאופן זה אלומת האור מגדילה את הפאה החיצונית של הקירות. לעומת זאת מנורה תלויה ממקדת את החלל ומקטינה אותו. גופי התאורה מאפיינים את החלל ומדייקים את האופי שלו.