פרויקטים אמיתיים

אחרי שכבשו את העולם כולו, הם החליטו לכבוש את באר גנים

2021 August 1 | 1 תגובות

עיצוב בשלט רחוק? אם בוחרים את אנשי המקצוע הנכונים התהליך הופך להרבה יותר קל ממה שהוא נשמע.

זוג צעיר המתגורר בהודו, רכשו בית פרטי באזור הדרום בארץ ופנו אל האדריכלית שירלי גולדשטיין על מנת שתלווה אותם בתהליך העיצוב. בני הזוג ראו את עבודותיה של גולדשטיין ברשתות החברתיות וידעו מיד שהיא זאת שהולכת ללוות אותם בתהליך המורכב – עיצוב בשלט רחוק.

גולדשטיין קיבלה שלד ערום והתחילה בביצוע שינויים תכנוניים על מנת להתאימו לצרכי הדיירים, מלבד השינויים התכנוניים הפרויקט קלל תכנון חלונות מדויק ובחירה מלאה של כל פריט ופריט בהתאמה לרהיטים מיוחדים אותם הביאו בני הזוג מהודו. “בחזרתם מהודו הדיירים הגיעו עם חלק מהריהוט שנרכש בהודו ונדרש ממני לבצע את ההתאמות לריהוט הקיים. כידוע בהודו הרהיטים עשויים עץ מלא ומסיבי (בסגנון אפריקאי) ולכן הוחלט שכל המעטפת והבחירות ירככו ויעדנו את הנוכחות של הריהוט ההודי”, אומרת שירלי.

הסגנון העיצובי הנבחר הוא מודרני עם זריקות של צבע הנותנות טוויסט ייחודי לבית, שירלי ממליצה לא לפחד מצבע. גם בחלל שהגוונים שלו מונוכרומטיים אפשר לשלב צבע שמכניס חיים וכיף לחזור כל יום הביתה ומראה את זה בבית המיוחד הזה.

חלל כפול ומלא באופי

עיצוב הסלון

אחד האלמנטים המרכזיים בבית הוא השילוב בין החלל הכפול בסלון לבין בניית הגלריה מעל חלל המטבח, גובה התקרה הכפול בסלון משרה על החלל הציבורי כולו תחושת מרחב ואוורור, הסלון הוא חלל מואר ופתוח, קיר הסלון נפתח לכיוון הגינה והפך לחלון קיר ענק עם פרופיל בלגי שחור הממסגר את החוץ ומכניס אותו ישירות אל תוך החלל. הסלון מורכב מזוג ספות הממוקמות אחת מול השנייה וכורסאות מעץ טבעי הנותנות לחלל תחושה חמה, משפחתית ונעימה. כדי להגדיר את אזור הסלון בחלל הפתוח נבחר שטיח גדול ומפנק האוסף את הסלון ומשלים את האווירה.

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

לנצל את החלל

עיצוב המטבח

על מנת לנצל את החלל הכפול באזור הציבורי של הבית הוחלט להנמיך את התקרה מעל המטבח ולייצר חדר משפחה בקומת הגלריה שמעליו, במרכז המטבח תוכנן אי גדול המספק מקום עבודה רחב ומפנק, מקומות ישיבה ומקומות אחסון רבים. חזיתות המטבח נבחרו בצבע לבן המאיר את החלל ונותן אווירה קלילה המשתלבת עם רהיטים העץ הכבדים הממוקמים בחלל הציבורי של הבית. כיסאות הבר נבחרו בצבע כתום מלא נוכחות המכניס אווירה צעירה ונעימה לאזור המטבח.

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עץ מאסיבי ומלא נוכחות

עיצוב פינת האוכל

פינת האוכל מוקמה לצד המדרגות המובילות לקומת הגלריה ומורכבת משולחן אוכל מאסיבי מעץ טבעי ורגלי מתכת, ספסל תואם וכיסאות עץ מרופדים בצבע שחור הנותן לפינת האוכל מראה דרמטי ומיוחד. לצד פינת האוכל עוצבה פינה המשלבת בתוכה מקומות אחסון וצמחיה טבעית הנותן לאזור מראה קליל ומחברת בין המראה הכבד של שולחן האוכל לאלמנטים הקלילים בחלל הציבורי של הבית כולו.

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

דרמטי וייחודי

עיצוב חדרי הרחצה

בחדרי הרחצה הדיירים ביקשו להכניס אופי עם נוכחות ונגיעה קטנה של דרמטיות בעיצוב. את חדר הרחצה ביחידת ההורים הפרידו באמצעות קיר זכוכית עם פרופיל בלגי שחור, חדר רחצה כולו חופה בבטון מוחלק ושידת רחצה מלאת נוכחות המשלבת בטון ועץ במראה גושני ומיוחד.

בחדר הרחצה של הילדים הוחלט לעדן מעט את הנראות וקירות החדר חופו באריחים בהירים במראה טבעי התואמים לריצוף המעוינים הצבעוני הממלא את חדר הרחצה באופי ומאיר את החלל. גם בחדר הילדים שולב עץ טבעי הנותן אווירה ייחודית ומעוצבת.

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

עיצוב שירלי גולדשטיין | צילום מירב פלברג

שירלי מספרת לנו על שיתוף פעולה מלא בינה לבין הדיירים, מה שהפך את העבודה על הפרויקט לזורמת ומהנה, אנחנו חושבים שהחיבור המיוחד שלה עם הלקוחות בא לידי ביטוי בכל פרט בעיצוב התוצאה הסופית והפיכת המבנה לבית צבעוני שכיף לחיות בו.

לעמוד הפייסבוק שלSg studio – arch&design  לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: מירב פלברג

סנטריה: טרבלסי קרמיקה

ריצוף: טרבלסי קרמיקה

אקססורייז: saga tlv, אייטמס, בוטיק בטון, בית השטיחים והפרקט

נגרות: היימן הנגר

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

בית במושב: מול שדות של תותים ותקרות גבוהות

כולנו חשבנו על זה. ואם נודה באמת, אנחנו עדיין חושבים על זה מידי פעם. לגור בחצר של ההורים. מעצבת הפנים אורלי מור לפוסט המלא
עיצוב: אפרת קינן | צילום: גדעון לוין

כשמשפחה גדלה: במקום לעבור, הם הוסיפו קומה ועיצבו מחדש

שמונה שנים עברו מאז שבני הזוג ושלושת ילדיהם רכשו את מבנה הקבלן והפכו אותו לבית, מאז, המשפחה התרחבה והבית שבזמנו התאים למידותיהם לפוסט המלא
עיצוב: שמרית משען אברמוביץ | צילום: שירן כרמל

ארבע כניסות ומשפחה אחת: בית בסגנון אתני מרוקאי

כל תהליך של שיפוץ או בניה מתחיל בתכנון מקדים. כזה שמדייק את המבנה, את חלוקת החדרים ואת העיצוב בצורה כזו שיענה על לפוסט המלא
Skip to content