פרויקטים אמיתיים

70 ימים של מילואים: שיפוץ מקיף לדירה ישנה

2024 יוני 13 | 0 תגובות

רגע לפני שהיו אמורים לעבור לדירתם החדשה, גויסה בעלת הדירה למילואים.

כל אדם אחר היה מקבל התמוטטות עצבים, אבל היא? היא נשארה רגועה במיוחד משום שהפקידה את מלאכת השיפוץ והעיצוב של הדירה אליה היו צריכים לעבור בידי מי שמכירה אותה הכי טוב בעולם – אמא שלה. מעצבת הפנים איריס סוכר נכנסת לתפקיד ועיצבה עבור ביתה ובן זוגה בית חלומי מבלי שהיו חלק בתהליך.

הזוג הצעיר רכש דירה בבניין ישן בראשון לציון והחלו לשפץ אותה לקראת המעבר, רגע לאחר תחילת השיפוץ, כשהדירה כולה הייתה מפורקת והפוכה עם קירות שבורים, בלי רהיטים ובלי קו עיצובי בו בחרו, גויסה הבת הקצינה של סוכר למילואים וכמעט שלא היה איתה קשר במשך חודש וחצי. "השיפוץ והמעבר נעשו בלחץ זמן משום שבני הזוג היו חייבים לעזוב את הדירה השכורה שבה התגוררו. לכן הם החליטו להתחיל את העבודות למרות שעדיין לא סיימו לבחור את הפריטים השונים לבית", אומרת סוכר, היא השתמשה בהיכרות שלה עם ביתה וניסתה לקלוע לטעם שלה ושל בן זוגה כדי ליצור עבורם את דירת חלומותיהם.

עוד במגזין:

כבר לא סטנדרטי: הכל על שדרוג מטבח קבלן

עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן

כי כמה שתבין יותר ילד: חדרי ילדים מעוצבים ושמחים להשראה

חמים ונעים: טיפים לעיצוב הבית בצורה חמה ונעימה – לכתבה המלאה לחצו כאן

אווירת לופט טבעית

עיצוב הסלון

הסלון הפך לחלל פתוח ומרווח, הרצון היה להשתמש בחומרים טבעיים אך משיקולי תקציב הוחלט לחפות את החלל הציבורי בפרקט למינציה "רציתי חומרים טבעיים שיסייעו ליצור אווירה של לופט, אבל במקרה הזה התפשרתי על דמוי עץ בגלל התקציב", אומרת איריס, קיר גב הספה חופה בקרניזים והקיר שמולו חופה באבני בריק, את שניהם מחבר חלון גדול שלפני השיפוץ היה חלק מהמרפסת ובקצהו נותרה נישה שבה שובץ ארון בהתאמה אישית, בארון מוסתרות כל תשתיות החשמל והתקשורת, לצידו מוקם עמוד עליו תלויה הטלוויזיה ובזכות קרבתו לארון העמוד נשאר נקי מכבלים ואלמנטים שונים. לסלון נבחרה ספת רביצה בצבע ירוק התורם לאווירה הטבעית בדירה כולה.

שילוב של צמחיה טבעית בסלון

שילוב של צמחיה טבעית בסלון

קיר מעוטר במסגרות קרניז

קיר מעוטר במסגרות קרניז

ספה בגוון ירוק טבעי

ספה בגוון ירוק טבעי

אבני בריק מעוצבים בגווני אפור

אבני בריק מעוצבים בגווני אפור

מראה גולמי ומיוחד

עיצוב המטבח

המטבח מלא בחומרים טבעיים התורמים לאווירת הלופט אותה רצתה לתת איריס לחלל, הוא מורכב מקיר ארונות גבוהים עם חזיתות צבועות בלבן בשילוב ידיות שחורות ואי רחב ידיים מעץ כהה עם משטח עבודה מבטון שסביבו שולבו מקומות ישיבה. האי מעוטר בחריטה עדינה החוזרת על עצמה גם בקיר הארונות ומאחדת בין האלמנטים השונים במטבח. מעל האי נתלו שלושה גופי תאורה מעוצבים ועל מנת לתחום את אזור המטבח נעזרה איריס בעמודים קונסטרוקטיביים שהבטון שלהם נחשף לחלוטין בשיפוץ וחלקים העליון עוטר בקרניז.

לעצב את דירתה של ביתך

לעצב את דירתה של ביתך

כיסאות בר מעוצבים

כיסאות בר מעוצבים

מטבח פתוח ומלא באור טבעי

מטבח פתוח ומלא באור טבעי

עמודים קונסטרוקטיבים עוזרים בהגזרת אזור המטבח

עמודים קונסטרוקטיבים עוזרים בהגזרת אזור המטבח

גופי תאורה תלויים ומרשימים

גופי תאורה תלויים ומרשימים

אווירה של לפוט אורבני ומזמין

אווירה של לפוט אורבני ומזמין

פרקטי, מזמין ומעוצב

עיצוב חדר העבודה

בעקבות השינוי התכנוני שנעשה בדירה נוצר בחלל הציבורי של הבית אזור קטן שהוחלט להסב למשרד ביתי. בני הזוג הייטקיסטים שבמשל מספר ימים בשבוע עובדים מהבית ולכן משרד בדירה היווה אלמנט הכרחי וחשוב. הקיר המפריד בין המטבח למשרד הוחלף בקיר זכוכית עם חלוקה עדינה, דבר המאפשר קשר ישיר בין החלל הציבורי של הבית למשרד אך למרות הקשר הישיר מאפשר פרטיות ושקט הנחוצה לעבודה.

במשרד תוכנן שולחן עבודה זוגי במראה מדוקק ותוכננה ספריית ברזל לבנה תלויה מעל לשידת אחסון גדולה ולצידם כמין מעוצב המכניס את האופי הייחודי של עיצוב הדירה כולה לתוך חדר העבודה.

ספריה תלוי ומעוצבת

ספריה תלוי ומעוצבת

חדר עבודה מוםרד באמצעות קיר זכוכית

חדר עבודה מוםרד באמצעות קיר זכוכית

אלמנטים מעוצבים שנבחרו בקפידה

אלמנטים מעוצבים שנבחרו בקפידה

עמודים קונסטרוקטיביים

עיצוב חדר השינה

חדר השינה ממוקם מעבר לסלון ויש לו חדר רחצה צמוד. במהלך השיפוץ נגלה עמוד קונסטרוקטיבי שלא הופיע בתוכניות הדירה ולאחר ייעוץ של קונסטרוקטור הוחלט להסיר אותו ולתכנן במקומו קורה תומכת המתחילה מהעמוד בסלון וממשיכה עד לעמוד נוסף שהוסתר בנגרות חדר השינה.

"ידענו על שלושה עמודים" אומרת איריס, "שניים בסלון ואחד בקיר של חדר הרחצה. הייתי בטוחה שהעמוד הרביעי לא מופיע בתוכניות משום שהוא ממוקם בקיר החיצוני של הבית אך בסוף הוא התגלה בחדר השינה והיינו צריכים לבטל אותו כדי שלא נצטרך לשנות את כל התוכנית". את הקורה בחרה איריס לא להסתיר ובמקום זה להדגיש אותה באמצעות צבע וצמחיה נשפכת המכניסה לחדר השינה אווירה טבעית וחמה, בחדר תוכנן חלון ענק המהווה רקע מרשים לגב המיטה ומחפים אותו ווילונות רכים ובהירים המספקים פרטיות ומרככים את האור הטבעי הרב.

עיצוב מוקפד ומזמין

עיצוב מוקפד ומזמין

קורה צבועה המשמשת לצמחיה טבעית המאירה את חדר השינה

קורה צבועה המשמשת לצמחיה טבעית המאירה את חדר השינה

תחושת מרחב וגודל

עיצוב חדר הרחצה

חדר הרחצה חופה באריחי טרצו גדולים בגוונים בהירים הנותנים אשליה של גודל ומרחב, בחדר תוכננה אמבטיה מפנקת עם נישה שקועה להנחה של סבונים בשילוב תאורה הנותנת לחדר הרחצה מראה מודרני ונקי. על שידת הרחצה מונח הכיור על גבי משטח לבן מלוטש המשתלב עם ארון עץ כהה המשווה חום ורוך לחלל. בחדר שולבו אלמנטים שונים מחומרים טבעיים המוסיפים לו מראה חם וייחודי ומדגישים את תשומת הלב לפרטים הקטנים בעיצוב.

בהמשך לחדר הרחצה תוכנן חדר שירות המכיל מקומות אחסון ואת מכונת הכביסה והמייבש, אזור השירות מתוכנן בקפידה עם דגש עם פונקציונליות ונוחות.

עיצוב פרקטי, נוח ויפה

עיצוב פרקטי, נוח ויפה

שידת רחצה מעץ כהה וטבעי

שידת רחצה מעץ כהה וטבעי

שילוב אלמנטים טבעיים בחדר הרחצה

שילוב אלמנטים טבעיים בחדר הרחצה

כשעזבה את הדירה למילואים היא הייתה מפורקת לגמרי וכשחזרה לאחר 70 ימים של מילואים חזרה לבית מרוהט ומסודר. "כשהיא עזבה, היה הבית מפורק לגמרי", אומרת איריס, "וכשהיא חזרה הכול כבר עמד, כולל הריהוט. היה שם המון בכי, לא רק שלה, אלא של כולנו. עכשיו היא נהנית מהדירה, ואני שמחה בשבילה ומחכה לבת הקטנה, הלוחמת שלי, שאמורה לעבור בקרוב לתפקיד שבו תהיה סוף-סוף קרוב יותר לבית".

לאתר של מעצבת הפנים איריס סוכר – לחצו כאן

לעמוד Pickinteri של מעצבת הפנים איריס סוכר – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב פנים: איריס סוכר

צילום: אורן עמוס

ספריה בחדר עבודה: TMOOONA

תאורה: E.R Lighting

אבני בריק: מילסטון

נגרות: יוגב טויטו

אולי יעניין אותך גם...

ספסל עץ הממסגר את החלון והפך לאלמנט מרכזי בעיצוב

שיפוץ קומפקטי: 76 מ"ר בתל אביב

אנחנו אוהבים דירות שמוכיחות לנו שהגודל לא קובע. והדירה הזאת בתל אביב עושה בדיוק את זה. זוג צעיר רכש את דירת החלומות לפוסט המלא
נוף מרהיב של בקעת נטופה

נוף עוצר נשימה: תכנון ועיצוב בית פרטי בגליל

לאחר שטיילו בכל העולם החליטו לבנות את ביתם בגליל התחתון מול נוף עוצר נשימה. יחד עם אדריכל עומר כרמלי שתכנן את ביתם לפוסט המלא
סלון חם ומשפחתי

מהעיר למרחבים הפתוחים: עיצוב בית משפחתי בגולן

מעבר משפחה מירושלים לדרום רמת הגולן פתח דלת לעיצוב מרחב מגורים אינטימי ויפה, השואב השראה מהטבע המקומי ומשלב אלמנטים כפריים עם סגנון לפוסט המלא
דילוג לתוכן