פרויקטים אמיתיים

כפרי־אקלקטי: בהרי ירושלים על חורשה ירוקה עם עליית גג קסומה

2020 October 22 | 2 תגובות

תכנון מחדש של בית הוא דבר מרגש, מרענן, לפעמים גם מפתיע: בזמן העבודות אנחנו יוצרים משהו שונה ומיוחד, שיתאים בדיוק למה שאנחנו חולמים עליו, ובמקביל חושפים דברים – לעיתים רצונות שהסתתרו בראשנו שנים רבות ויוצאים החוצה, ולעיתים דברים פיזיים ממש, אפילו חללים חדשים. זה בדיוק מה שחוותה מעצבת הפנים רוני שני פלדשטיין, עם המשפחה שעבורה עיצבה את הבית במסילת ציון שבהרי ירושלים.

“מדובר במשפחה עם שלושה ילדים, והילד הרביעי בדרך” מספרת רוני. “הם מתגוררים בבית פרטי בן קומה אחת, ממש ‘על’ חורשה מקסימה במושב, ויש בו עליות גג יפהפיות שיוצאות מהחלל הציבורי ומחדרי הילדים. הפרויקט כלל תכנון מחדש של החלל הציבורי, תכנון מורכב מאוד של המטבח, תכנון ארון כניסה, עיצוב מקלחות, תכנון מחדש של חדר ההורים והילדים ביחס לעליות הגג, עיצוב והלבשה של כל הבית.” העיצוב שבו דבקה המעצבת הוא עיצוב כפרי־אקלקטי חמים ונעים. העבודות נמשכו כחצי שנה.

הקסם האמיתי מסתתר אי שם למעלה

לפני שנצלול אל עבודת העיצוב כולה, נתעכב עוד רגע על עליות הגג, שהיו חלק משמעותי מאוד ומעניין מאוד בפרויקט. “לפני העבודות לא הייתה גישה אל עליות הגג”, מספרת רוני. “החלטתי להשמיש את כולן כדי שהמשפחה תוכל להנות משטח רחב יותר של הבית. זה היה אתגר: הוצאתי את גרם המדרגות מחדר ההורים, ובניתי מתחתיו את המטבח (לכך עוד נגיע בהמשך); בחדר ילדים אחד השמשנו סולם, שאיתו מטפסים מעלה לעליית הגג הסמוכה אליו; ובחדר השינה של הילדים תכננתי גרם מדרגות משולב עם ספרייה מהממת, כדי להנגיש גם את האזור הזה”. כך הצליחה המעצבת לקחת בית נתון, ולהוסיף אליו לא רק שטח נוסף – אלא גם קסם אמיתי ומיוחד.

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

“הקסם האמיתי מסתתר למעלה” | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

אוורור ויצירת מרחבים

“הדבר הראשון שעשיתי היה לאוור את הבית”, מספרת המעצבת, “על ידי שבירת המחיצות שהפרידו בין המטבח והסלון. נוסף על כך, כיוונתי את כל האלמנטים של הבית כלפי הנוף בחוץ, כדי שבני הבית יוכלו  לשבת עם הפנים לנוף המושלם שמשתקף מהחלונות מכל מקום בבית”.

במקומות שונים בבית, ובעיקר בארונות המטבח ובארון הכניסה, הוטבעו כתמי צבע יפהפיים, שמעטרים גם אקססוריז מיוחדים. הוכנסה צמחייה רבה לבית, כדי להחדיר עוד קצת מהירוק של החוץ פנימה. גופי תאורה מיוחדים נבחרו בקפידה לכל אחד מחללי הבית, כדי להדגיש בצורה יפה ומתאימה כל אחד מהאזורים. ועכשיו – לעיצוב כל חלל בנפרד.

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

לאוורר את החלל | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

למצות את מרב הפוטנציאל מהחלל העצום

עיצוב הסלון

כאן הושם דגש על שני אלמנטים: הנתונים של הסלון, והחיבה העזה של בעלי הבית לספרים. “רציתי לנצל את הגובה המרשים של החלל הכפול, וכן לתת ביטוי לכך שהלקוחות אוהבים מאוד לקרוא”, מספרת רוני. “אני אישית חושבת שספרייה בבית זה אחד האלמנטים היפים ביותר שקיימים.

על הקיר ישנה יציקת בטון נמוכה עם משרבייה, שנראתה מעט ‘תקועה’, אך לקחתי את האילוץ והפכתי אותו לעיצוב: יצרתי ממנה ספסל שהופך למזנון טלוויזיה, ומעליו תליתי מדפי ספרים א־סימטריים, אשר מעצימים את הגובה. את הספרים סידרנו לפי צבעים, ומיקמנו אקססוריז מגניבים שמוסיפים טאץ’ ייחודי לחלל ואופי לבית”. אריחי הסומסום הצהבהבים שהיו עוד לפני תחילת העבודות הושארו, שכן הם התאימו למראה הכללי.

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

לנצל את גובה החלל | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

ספריה שהפכה לאלמנט עיצובי | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

אהבת הדיירים לקריאה | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

לקחת את האילוץ ולהפוך לעיצוב | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

שילוב של חומרים וצבע | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

להזיז הרים כדי ליצור מציאות חדשה

עיצוב המטבח

למעשה, המטבח היה הראשון שזכה במהלך העבודות לתשומת לב, בשל הרצון להשמיש את הגלריה שמעליו – גלריה שעד לתחילת העבודות ניתן היה להגיע אליה רק באמצעות סולם. המעצבת עשתה מעשה, ושינתה את מראה האזור כליל: “התחלנו בהעתקת גרם המדרגות מחדר ההורים אל המטבח”, היא מספרת. עוד מהלך היה לפתוח את המטבח, שהיה סגור כחדר נפרד, על מנת לייצר אווירת ‘open space’ של כל החלל הציבורי.

“רציתי ליצר ניצול מקסימלי של החלל, ולכן יצרתי אחסון אשר מלווה את כל חלקו התחתון של הגרם. הדגשתי אותו בשני גוונים – ירוק וטורקיז. האי נצבע בגוון נפרד משאר המטבח – הפרש עדין בין הצבעים, אך כזה שיוצר מראה מיוחד. את הכיריים מיקמתי באי עצמו, על מנת שמי שמבשל יוכל להרגיש חלק מכל המתרחש בחלל הציבורי, ולפנות אל מי שיושב על האי”.

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

מטבח פתוח מלא באור טבעי | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

גווני ירוק וטורקיז | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

שילוב גוונים עם עץ טבעי | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

קווים נקיים ומיוחדים | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

פינת אוכל משפחתית ועגולה | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

גרם מדרגות קל עם ניצול החלל לאחסון | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

רוגע ושלווה בחדר השינה הגדול

עיצוב חדר ההורים

“את חדר השינה של ההורים השארנו רגוע, רך ונעים”, מספרת רוני. “צבעתי את הקיר בגוון ירוק מרווה, הבלטתי את המשרביות המהממות שהיו גם בחדר זה, ונשארו בו, ומיקמתי גופי תאורה בנישות כדי להדגיש אותן”.

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

קיר בגוון ירוק מרווה | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

גופי תאורה המדגישים את האילוצים של המבנה הקיים | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

חדר שינה חמים ומזמין | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

אלמנטים שונים מעץ טבעי | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

גם הקטנטנים צריכים קצת מנוחה

עיצוב חדר הילדים

בחדר השינה של הילדים נבחר טפט מהמם ורגוע, שמשתרע על כל הקיר הענק – קיר של שתי קומות. כאמור, הוכן לחדר זה גרם מדרגות חדש, לקומת הגלריה, שמשמש גם כספרייה מיוחדת במינה, לספרים ולפיצ’פקעס של הילדים. בקומה העליונה, הגלריה, מסתתרת לה עוד פינת משחקים קסומה עם אזור לתחפושות, פינת בית, ועוד.

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

מיטת קומותיים מעוצבת אלמנטים שונים מעץ טבעי | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

טפט רגוע המשתרע על קיר גבוהה ומרשים | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

קורות עץ טבעי על תקרת חדר הילדים | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

קומת גלריה בחדר הילדים | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

גרם מדרגות מעץ טבעי | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

ניצול החלל מתחת למדרגות | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

ספרייה מעוצבת לספרי ילדים | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עליית הגג בחדר הילדים | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

אלמנט מעוצב לקיר | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

להתפרע כמה שרק אפשר

עיצוב חדר המשחקים

המעצבת בחרה לבצע הפרדה בין חדר המשחקים לבין חדר השינה של הילדים, והיא כנראה ידעה למה: ההפרדה הזו אפשרה ליצירתיות להשתולל: התפרענו לגמרי בחלל הזה”, היא משתפת. “יצרנו עבור הילדים קיר עם מסילת רכבת, ופינת לגו מטורפת שתכיל את כל החלקים לפי סדר. חלק מהצעצועים מסודרים בארון סגור, ואחרים בכוורות פתוחות, על מנת לא ליצור עומס בעיניים וגירוי יתר בחלל. השתמשנו בצבעים עזים – כחול, צהוב ומעט אדום. הכנסנו לחדר את כל מה שהבנים אוהבים-  גיבורי על, ערכות לגו ורכבות”.

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

חדר משחקים מעוצב בגווני כחול | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

קומת גלריה בחדר המשחקים | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

קיר רכבת מעוצב | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

מקומות אחסון רבים בחדר המשחקים | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

קיר דקורטיבי מלא בצבע | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

אלמנטים שונים מעולמם של הילד | עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

ומה עם כמה טיפים?

רוני משתפת בשניים: הראשון, העזו. השתמשו בפלטת צבעים שנעימה וטובה לכם, והתפרעו איתה בחלקי הבית השונים. גם בתחום עבודות הנגרות – אם כבר משקיעים בעניין, כדאי להעז

הטיפ השני הוא, “אני נוהגת להכין לכל אחד מהחללים לוחות השראה, כך שלימי הקניות אני והלקוח מגיעים ממוקדים מאוד, יודעים בדיוק מה אנחנו רוצים לכל חדר. כך היה גם עם המשפחה הזאת: ימי הקניות היו מדויקים, והיה פשוט כיף להסתובב עם בעלת הבית, כמו שתי חברות שעושות שופינג”.

הקסם הנפלא של מושב שממוקם לו בשיפולי הרי ירושלים הוא מה שכל אדם יכול לבקש לעצמו; כשמוסיפים לזה עבודת עיצוב מוקפדת ומותאמת אישית, ו’פורצים דרך’ על עליות גג קסומות ומופלאות בפני עצמן, מקבלים תוצאה שלא רואים כל יום. לעמוד – ולהתפעל.

 

לעמוד Pickinteri של רוני שני פלדשטיין – לחצו כאן

3 4 votes
Article Rating

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: אורית ארנון

מטבח ונגרות: גיא גולד

צבע: נירלט

ספה: ביתילי

כורסאות: בדולינה

שטיח: השטיח האדום

גופי תאורה: תומס

מדרגות גלריה ילדים: סיסרא

פינת אוכל, שולחן קפה, שידה בחדר שינה ומדפי עץ: וסטו

כסאות בר: חותם

טפט ווילונות: מטפטים

guest
2 Comments
הוותיק ביותר
החדש ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
רונית
רונית
1 חוֹדֶשׁ לִפנֵי

טחבריה פשוט מקסים קלאסי!!!!❤️❤️❤️❤️

רונית
רונית
1 חוֹדֶשׁ לִפנֵי

יפה מאוד מקסים

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב קרן פק | צילום ארז חיים

כשטבע ואומנות נפגשים – קורים דברים נפלאים

יש משהו בו, באזור הצפון, שפשוט יוצר את הדברים אחרת. אולי זה ירוק העד, אולי הקור שנוכח שם (כמעט) תמיד, אולי שפע לפוסט המלא
עיצוב עירית בר גיל | צילום סיוון מויאל

חשוף, צבעוני, עוצר נשימה: עיצוב בית דו־מפלסי ביבנה

לפעמים אנחנו בוחרים בעיצוב מחדש של הבית, פשוט כי העיצוב הקיים לא משביע את רצוננו; לפעמים, זה הרצון לבצע מהפך בלתי רגיל לפוסט המלא
עיצוב פנים הלל אדריכלות | צילום עודד סמדר

לגור בבית שהוא מלון – במלוא מובן המילה

אחד החלומות שכל ילד חולם בשלב מסוים של חייו הוא לגור בארמון (אולי למעט כאלו שכבר גרים באחד כזה...), או לכל הפחות לפוסט המלא
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x