פרויקטים אמיתיים

100 מר בתל אביב: המעצב של החבר שלי, מעצב שלי.

2021 February 4 | 1 תגובות

כאשר ראו את ביתם המעוצב של חבריהם הם ידעו שבבוא היום הם יפנו אל אותם מעצבי הפנים על מנת שיעזרו להם להפוך את הדירה לשלהם. ואכן לאחר שרכשו דירה ישנה במרכז תל אביב, רצו בני הזוג להתאים אותה לצרכים שלהם ושל שני ילדיהם ופנו אל זוג מעצבי הפנים ניר סוויסה ואלעד כהן על מנת לצאת יחד איתם לדרך משותפת של הפיכת הדירה לבית.

הדירה היא דירת 100 מ”ר בבניין משנות השישים במרכז תל אביב, “כבר בתחילת הדרך עם אפיון צרכי המשפחה והנתונים המוגבלים בשטח היה ברור שנצטרך לבצע פירוק ותכנון מחדש כדי לממש את הפוטנציאל של הדירה”, אומרים המעצבים, הדירה עברה שיפוץ מקיף שכלל תכנון מחדש של חלוקת הדירה, החלפה של כל התשתיות בדירה, בחירת אלומיניום, בחירת חיפויים וכלים סניטריים, נגרות, בחירת ריהוט וסטיילינג מלא. בשלב הראשון הוחלט לפרק את הבוידם על מנת להגביה את התקרה, במקום הבוידם תוכנן אלמנט נגרות לכל אורך קיר הכניסה לבית ולצד המטבח, בתוכו הוגדרו דלת הכניסה בנישה שהודגשה בצבע שחור, ארונות חשמל ותקשורת, ארונות שירות לאחסון וארון למכונת כביסה ונעליים.  הדירה כולה חופתה בפרקט פישבון המעניק לדירה טקסטורה ייחודית, עושר וחום ונותן רקע לגווני השחור ולבן שנבחרו ברב פרטי הנגרות שבבית.

עיצוב מודרני-עירוני נעים

עיצוב הסלון

החלל המרכזי בו מבלה המשפחה הוא הסלון. לכן המעצבים שמו דגש על עיצוב חמים ונעים. נבחרה ספה בהירה ועמוקה שמוקמה לצד החלון הגדול שנפתח בסלון, ולצידה מוקמו שני כורסאות נדנדה בייצור אישי המשלבות קליעה של רצועות בד בעבודת יד. דרל החיים של הדיירים היא קריאה ונגינה, לכן היה חשוב לתת ביטוי לתחביבים בחלל הציבורי של הבית, לצד הסלון מוקמה ספרייה מעוצבת המאחסנת את ספרי המשפחה ופסנתר שקיבל מקום מרכזי בחלל. את עיצוב הסלון חיברו בעזרת שטיח מפנק שאוסף את העיצוב ובחירת טקסטיל עשיר בגוונים נעימים המשלימים את העיצוב המודרני עירוני אותו רצו לתת לחלל.

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

מקומות ישיבה מפנקים | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

ספריה מעוצבת לאחסון ספרים | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

פריטים מדויקים בעיצוב אישי | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

מקום של כבוד לפסנתר | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

מעבר לחדר העבודה | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

שילובי חומרים וצבעים

עיצוב המטבח

לפני השיפוץ, המטבח היה ממוקם בתוך חדר קטן וחשוך כיאה לדירות משנות השישים, הוחלט לפתוח את החלל הציבורי כולו, לחבר בין המטבח לסלון ולהאיר את החלל כולו בהמון אור טבעי על ידי פתיחה של חלון גדול באזור הסלון. במרכז המטבח מוקם אי המשלב בתוכו מקומות אחסון, מקום עבודה ומקומות ישיבה, חלק מחזיתות המטבח צבעו בשחור המחבר את גופי התאורה השחורים אל העיצוב, במטבח יש משחקים של שילובי חומרים וגוונים בפלטת צבעים התואמת לעיצוב של הבית כולו.

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

מטבח פתוח ומלא מקומות אחסון | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

מקומו ישיבה על האי | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

אי במרכז המטבח | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

שילובי חומרים וצבע | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

קווים נקיים ומודרניים במטבח | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

אור טבעי רב | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

פרקט פישבון במטבח | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

משטח עבודה בגווני אפור | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

חלל קטן ומדויק

עיצוב יחידת ההורים

חדר השינה של ההורים הוא אינו חלל גדול, לכן בכל אלמנט שמוקם בו הושקעה חשיבה רבה על מנת לנצל את החלל בצורה מקסימלית ונכונה. תוכנת ארון קיר גדול המשמש גם כמעבר אל חדר הרחצה, תוכננה מיטה בנגרות אישית. בחדר ישנה נישה שנוצלה על ידי תכנון של ספסל קטן המשמש לאחסון וכמקום ישיבה. חדר השינה מעוצב ברובו בגוונים בהירים הנותנים אשליה של גודל עם נגיעות שחורות המוסיפות עומק לחלל.

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

ניצול מירבי של החלל | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

פלטת גוונים בהירה עם נגיעות שחורות | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

ארון קיר בהתאמה אישית | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

מעבר אל חדר הרחצה | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

דלת זכוכית המפרידה בין החללים | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

מחובר לחלל הציבורי

עיצוב חדר העבודה

בני הזוג ביקשו למצוא מקום לפינת העבודה, המטרה הייתה לחבר בין אזור העבודה אל החלל הציבורי של הבית ולא להפרידו לחלוטין ולכן פינת העבודה מוקמה בצמוד לסלון והופרדה באמצעות דלת זכוכית המאפשרת חיבור של חדר העבודה עם הסלון והבית כולו.

בחדר העבודה תוכנן ארון בגוון ירקרק מעוצב בקווים נקיים המשמש לאחסון ופלטת עץ טבעי מינימליסטית התלויה על קיר צבוע ומשמשת כשולחן עבודה מעליה נתלו מדפים לפרטי נוי המכניסים את אופי הדיירים אל פינת העבודה.

עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

חדר עבודה צמוד לחלל הציבורי של הבית | עיצוב ניר סוויסה ואלעד כהן | צילום יואב פלד

בעזרת חשיבה מדויקת הצליחו ניר ואלעד לשלב מספר סגנונות עיצוב בפרויקט ובכל זאת לתת לו אופי מודרני וייחודי. הטיפ שניר ואלעד נתנו לנו כדי שנוכל לעצב את חלל המגורים שלנו בצורה הטובה ביותר הוא לתכנן עבור הצרכים ושגרת החיים שלנו. “שלבו אלמנטים אישיים שמעניקים את האופי שלכם לבית”, אומרים ניר ואלעד.

לאתר של מעצבי הפנים ניר סוויסה ואלעד כהן – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: יואב פלד

סנטריה וריצוף: נגב קרמיקה

ספה, כורסאות ושולחנות סלון: הגלריה תל אביב

כסאות מטבח: פיק אפ

תאורה: דורי קמחי

תאורה תלויה מעל האי: אסף וינברום

ספריה: טולמנס דוט

צמחיה: משתלת הסוכה כפר אז”ר

שטיח: צמר שטיחים

אומנות קיר מעל הפסנתר: SAGA יפו

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב חן שדמי | צילום שי אפשטיין

עיצוב חובק עולם : דירה בצבעוניות מזרח אירופאית

זה התחיל בזוג צעיר עם שלושה ילדים קטנים ונגמר בבית פרטי בין שלוש קומות מעוצב בסגנון אקלקטי ייחודי הלקוח מעולמם הפנימי של לפוסט המלא
עיצוב תמי פמפנל שנקר | צילום מאיה אבגר

הסגנון שכובש את ישראל: הדירה שעוצבה בהשראת הג’פנדי

הם התגוררו בבניין דירות ישן בעיר הגדולה ובדיוק כשנגיף הקורונה הכניס והוציא את כולנו מהסגר הם החליטו שהגיע הזמן לשפץ ולהתאים את לפוסט המלא
עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

זאת שכבשה אותנו: בצבעי פסטל, חומרים טבעיים והרבה ירוק

בחיפושים אחר הבית המושלם לעיתים אנחנו נוטים לוותר על דירות מסוימות בגלל שאנחנו לא מצליחים לראות את הפוטנציאל הגלום בהם. זה בדיוק לפוסט המלא
Skip to content