פרויקטים אמיתיים

זאת שכבשה אותנו: בצבעי פסטל, חומרים טבעיים והרבה ירוק

2021 September 2 | 0 תגובות

בחיפושים אחר הבית המושלם לעיתים אנחנו נוטים לוותר על דירות מסוימות בגלל שאנחנו לא מצליחים לראות את הפוטנציאל הגלום בהם. זה בדיוק ההפך ממה שקרה לרווקה בשנות ה30 שלה שחיפשה את הדירה הראשונה שלה ומצאה דירה מוזנחת וישנה בעלת פוטנציאל רב.
בעלת הדירה פנתה אל סטודיו עדידה לעיצוב פנים ויחד עם לירון אוטמזגין יצאו יחד לתהליך שלקח כחצי שנה וכלל תכנון, שיפוץ והלבשה של הדירה כולה.

הדירה, דירת שלושה חדרים בגודל 80 מ”ר שעברה מייקאובר רציני. בכניסה לבית היה קיר גדול שחסם את המטבח, הריצוף היה מיושן, הדלתות הרוסות ותכנון החדרים לא התאים לצרכיה של הדיירת החדשה. הריצוף חופה בפרקט עץ אלון, הדלתות הוחלפו, הקירות נשברו ונצבעו והדירה הפכה מחשוכה ומוזנחת לדירה מוארת, מעוצבת ומרהיבה.

ריהוט ניטרלי וצמחיה טבעית

עיצוב הסלון

 לפני השיפוץ הדירה הייתה ישנה ומוזנחת, החלונות המקוריים הם חלונות מיושנים עם סוגרים וכדי לתת לדירה תחושה של דירה חדשה הוחלפו כל הדלתות בדירה והרצפה כולה חופתה בפרקט למינציה בגוון אלון טבעי, החלונות חופו בווילונות לבנים ורכים המאירים את החלל ונותנים לדירה אשליה של דירה מרווחת ומוארת. הצבעוניות בסלון הוגדרה באמצעות שטיח שמוקם במרכז החלל ולצידו נבחר ריהוט נטרלי המשתלב עם הצבעוניות הרכה של השטיח, לצד קיר הטלוויזיה מוקם מזנון פתוח מעץ טבעי ושולחן סלון עם בסיס עץ ומשטח זכוכית. למרכז החלל הציבורי נבחרה ספה אפורה בהירה עם בסיס עץ טבעי ופוזרו בחלל עציצים רבים המכניסים אווירה טבעית וייחודית לחלל הציבורי של הבית.

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

טקסטורה רכה ונעימה

עיצוב המטבח

המטבח בנוי משני קווים מקבילים, חזיתות המטבח כולו צבועות בגוון מנטה עדין עם ידיות זהב בצורת חצי ירח המייחדות את המטבח ומשטח העבודה נבחר בגוון אפרפר בהיר ומיוחד. קיר המטבח חופה באריחי קרמיקה בצורה גיאומטרית לבנה היוצרת טקסטורה עדינה על הקיר ומייצרת שקט עיצובי מרשים, על קיר המטבח תוכננה יחידת אחסון בנגרות אישית עם דלת הזזה המאפשרת אחסון נסתר בצדה האחד והצגה של פרטי נוי בצדה השני. לצד האי מוקמו כיסאות בר ייחודיים המיועדים במקור לבתי קפה ומסעדות ונותנים טוויסט מעניין למטבח. מעל האי מוקם גוף תאורה דקורטיבי ומעת משטחי העבודה תוכן פס תאורה ממוקד עם תאורת ספוטים בצבע לבן המאיר את חלל העבודה בצורה טובה ויעילה.

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

מוארת ונעימה

עיצוב פינת האוכל

לפינת האוכל נבחר שולחן אוכל עגול ומיוחד עם בסיס לבן ומשטח שיש טבעי בגוונים בהירים, לצידו מוקמו ארבעה כיסאות מעץ ליבנה החוזר על עצמו באלמנטים שונים בבית ובמראה טבעי. פינת האוכל מוקמה לצד חלון גדול שחופה בווילון לבן המרכך את האוטו הטבעי הרב שנכנס דרכו ומעל השולחן מוקם גוף תאורה דקורטיבי בגווני פסטל עם זכוכית שקופה. לצד פינת האוכל מוקם מתקן מעץ וקש לצמחיה טבעית המכניסה אווירה ייחודית לחלל.

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

גוונים רכים ומפנקים

עיצוב חדר השינה

פלטת הגוונים הרכה והייחודית של הבית כולו באה ליידי ביטוי גם בחדר השינה, קיר גב המיטה חופה בטפט רומנטי בגוון מנטה עדין היוצר עניין רב, נבחרו פרטי טקסטיל בעלי טקסטורות שונות ומיוחדות, על המיטה מוקמו כריות קש, לצד המיטה מוקם ספסל עם קש ושטיח קש רך ונעים, “ריבוי הטקסטיל מרכך את חדר השינה, חזרנו על החומרים והפכנו אותם לקו עיצובי מתוכנן ומדויק שמראה שהחומר נמצא שם מסיבה מסוימת ומותאמת לעיצוב”.

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

אסתטי וייחודי

עיצוב חדר העבודה

בתחילת המסדרות המוביל אל החללים הפרטיים של הבית ישנו חדר עבודה, בגלל שחולפים על פניו הרבה במעבר אל חדר הרחצה וחדר השינה היה חשוב לתכנן ולעצב חדר עבודה אסתטי ונעים עם מקומות אחסון נסתרים. בחדר מוקמה שידת עץ פתוחה בעלת מאפיינים נורדיים המשמשת לתצוגה של חפצי נוי וארון קיר לבן גדול המשמש לאחסון כל הקלסרים וחפצי העבודה הפחות נעימים לעין.

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

חלל קטן ומלא באופי

עיצוב חדר הרחצה

חדר הרחצה בדירה משמש גם כשירותי האורחים ולכן לבעלת הדירה היה חשוב לשים דגש על הצד האסתטי של חדר הרחצה תוך מענה על הצרכים האישיים שלה מהחלל.

לפני השיפוץ היו חדר רחצה וחדר שירותים נפרד, שניהם היו בקווים מגבילים והוחלט לאחד אותם לחדר מלבני אחד, בצורה זו התאפשר לייצר מקלחון רחב ידיים ולמקם ארון שירות גדול המאחסן את מכונת הכביסה והמייבש. החלון הישן הוחלף לחלון חדש עם פרופיל בלגי דקיק הנותן פתח גדול יותר לחלון ומאפשר כניסה של אור טבעי רב. למעט בתוך המקלחון ולצד האסלה הקירות בחדר הרחצה נשארו לבנים, בחירה זו נותנת אשליה של מרווח בחלל והופכת אותו לקלילה ונעימה לעין, נותנת לו מראה רך וחשוף ומאפשרת תליה של פרטי אמנות בחדר הרחצה. במקלחון ולצד האסלה נבחרו אריחי פישבון בגוון פודרה ייחודי המשתלב עם הרצפה האפורה של החדר.

כשמדובר בחדר רחצה קטן אוטמזגין ממליצה להקפיד על בחירה של פרטי פרזול זהים מבחינת הגמר שלהם ולא להכניס מגוון חומרים על מנת לא להעמיס על החלל הקטן ולתת לו מראה המשכי ונקי.

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

אם יש דבר אחד שלמדנו בזכות לירון הוא שגם השמים הם לא הגבול.

שכל דירה, אפילו המוזנחת ביותר יכולה להפוך לעולם שלם, קסום, מיוחד אך בעיקר מעוצב ומלא ביופי.

לעמוד Pickinteri של מעצבת הפנים לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: מאיה אבגר

פרקט, דלתות פנים וסנטריה: דומוס

ריהוט: בדוסה, קלאסיגן, סימפלי-ווד

טקסטיל: השטיח האדום, דומיין, גלי ליבנה

אמנות: מיקוש

שעון: bring it home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב תמי פמפנל שנקר | צילום מאיה אבגר

הסגנון שכובש את ישראל: הדירה שעוצבה בהשראת הג’פנדי

הם התגוררו בבניין דירות ישן בעיר הגדולה ובדיוק כשנגיף הקורונה הכניס והוציא את כולנו מהסגר הם החליטו שהגיע הזמן לשפץ ולהתאים את לפוסט המלא
עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

מדירת קבלן ל’בית’: מונוכרומטית ועל זמנית

זוג מתכנתים בשנות ה30 המוקדמות לחייהם רכשו את דירת הקבלן הראשונה שלהם, הדירה דירת קבלן קטנה וקונבנציונאלית ורצו להפוך אותה להרבה יותר. לפוסט המלא
עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב פנים לדירה בתל אביב: בוהו שיק במיטבו

הקורונה 'יקירתנו', זאת שמסרבת לעזוב – וכנראה תישאר איתנו בינתיים – הפכה לאתגר בתחומים רבים בשוק. המגבלות, הסגרים ושאר ירקות הקשו על לפוסט המלא
Skip to content