בנית בית חדש זהו תהליך ארוך שכולל בתוכו אלמנטים רבים שאנשים שלא מתעסקים בעיצוב באופן יומיומי לא תמיד יודעים כיצד לדייק ולעבור את התקופה הזאת בשלום. יותר משנה המשפחה הצעירה חיכתה לרגע בו הם יכנסו לביתם החדש, וכדי לעבור את השנה הזאת בצורה הטובה ביותר הם פנו אל מעצבת הפנים מיטל שושנה שתעזור להם לדייק את הבית לפי הצרכים שלהם, תעצב ותתאים את הרהיטים, התאורה והנגרות בצורה שתתאים לכל הרצונות של המשפחה.
מדובר בבית פרטי בדרום בשכונת הרחבה של דירות צמודות קרקע באופקים, התהליך לקח כשנה ושלושה חודשים וכלל ליווי צמוד משלב השלד עד כניסת המשפחה לבית, בוצעו תכניות חשמל, גבס ותאורה, תכנון נגרות, בחירת רהיטים, עיצוב פנים והלבשת הבית כולו. "הלקוחות המהממים זרמו עם כל עיצוב אפשרי, אהבו והודו על התהליך אהבו את בחירת הצבעים ושילוב החומרים והפכו את התהליך לחוויה עוצמתית במלוא המילה. היה בנינו חיבור הכי מיוחד שיש כך שהפכנו להיות משפחה אחת", אומרת מיטל, בנוגע לסגנון העיצובי מיטל שילבה מספר סגנונות יחד, נורדי, סקנדינבי, אקלקטי, כדי להגיע לתוצאה מושלמת לא צריך להכניס רק סגנון אחד לעיצוב.
עוד במגזין:
עיצוב פנים, מעצבי פנים: כל מה שצריך לדעת – לכתבה המלאה לחצו כאן
הגודל כן קובע: איך בוחרים את גודל השטיחים בחללים השונים – לכתבה המלאה לחצו כאן
עיצוב מטבח לפי סגנון: 30 מטבחים מעוצבים שעיצבו מעצבי פנים – לכתבה המלאה לחצו כאן
להתעורר כל יום בחופשה: חדרי שינה מודרניים להשראה – לכתבה המלאה לחצו כאן
דגש על אווירה ואופי
עיצוב הסלון ופינת האוכל
אחת הבקשות העיקריות של הדיירים הייתה סלון שנח וכיף לרבוץ בו. כמשפחה שאוהבת לארח אחד הדגשים העיקריים בעיצוב היה על החלל הציבורי והאווירה בו. כדי לתת לסלון תחושה חמה ומזמינה קיר הטלוויזיה הגבוה חופה באריחי שיש לצד סטריפים מעץ במראה טבעי בשילוב נגרות מותאמת אישית צבועה בגוון ניוד המשלב בין החומרים השונים. מהתקרה הגבוהה נתלו גופי תאורה המאירים את אזור הסלון בתאורה רכה ועדינה ובמרכזו מוקמה ספת רביצה בהירה ומפנקת. בסלון חלון ויטרינה גדול וחלונות גבוהים המכניסים אור טבעי רב ומחברים בצורה הרמונית בין הפנים לחוץ.
שילוב חומרים יוקרתי
עיצוב המטבח
בעלת הבית מאוד אוהבת לבשל ולארח. לכן תוכנן מטבח גדול ופתוח המאפשר קשר ישיר עם הנמצאים בפינת האוכל ובסלון. המטבח מורכב ממקומות אחסון רבים ובמרכזו עומד אי רחב ידיים המשמש כמקום עבודה נוח ומקום ישיבה לא פורמלי על כיסאות בר מעוצבים בגוון ניוד התואם לגוונים המטבח. משטח העבודה הנבחר הוא שיש בגוונים ייחודיים הנותן למטבח מראה יוקרתי ומעליו נתלו זוג גופי תאורה בצורת עיגול מינימליסטי המוסיף לאווירה היוקרתית הייחודית של המטבח. במטבח ישנו מוטיב של פסים מדוקקים החוזרים על עצמם באלמנטים שונים בבית ומחברים אותו לכדי חלל נעים ומעוצב.
מקום שקט, רגוע ומעוצב
עיצוב יחידת ההורים
חדר ההורים מספק מקום מפלט שקט, רגוע ונעים מרחשי היומיום, החדר מחולק למספר אזורים שונים, אזור שינה, חדר ארונות וחדר רחצה. אזור השינה עוצב בסגנון מינימליסטי בגוונים בהירים ונקיים עם חיפויים מיוחדים על קיר הטלוויזיה ומיטה גדולה מרופדת בגוון אפור. בחדר הארונות נבחרו חזיתות בצבע לבן בשילוב חזיתות זכוכית שקופה בשילוב תאורה נסתרת הנותנת לחלל מראה יוקרתי ומיוחד. בחדר הרחצה השתמשה מיטל בגוונים נועזים יותר ובחרה בשידת רחצה סגולה לצד אריחים דמויי בטון וצבע שחור החוזר על עצמו באלמנטים שונים המכניסים עומק לחדר הרחצה.
נסיכות מהאגדות
עיצוב חדרי הילדות
הבנות ביקשו חדרי נסיכות כמו באגדות, לכל אחד מחדרי הבנות נבחרה מיטה גדולה ומרופדת בעלת מראה נסיכותי, רצפת החדרים חופתה בפרקט פישבון הנותן לחלל מראה חם ומזמין. קירות החדרים של הבנות קושטו במדבקות קיר הניתנות להסרה מתוך חשיבה על העתיד ובכל חדר מוקם שולחן עבודה במראה מינימליסטי וייחודי.
גוונים בהירים
עיצוב חדר הרחצה
חדר הרחצה כללי של הבית עוצב בגוונים בהירים ונעימים, שידת הרחצה עוצבה בקווים נקיים ונצבעה בגוון ניוד חם, מאחורי השידה נבחרה מראה גדולה בצורת חצי עיגול עם תאורה מובנת המתחברת ליחדת אחסון בנגרות מותאמת לחלל. רצפת חדר הרחצה חופתה באריחי טרצו בגוונים ייחודיים והקירות באריחים בהירים בעלי מרקם מחוספס המוסיף אופי ועומק רב לחדר הרחצה.
כשמדברים על תהליך של שיפוץ ועיצוב, לרוב מדברים על בעלי מקצוע רבים ועל ההתנהלות מול כל אחד ואחד מהם. מיטל, כמו בכל אחד מהפרויקטים שלה, בחרה בספקים המעולים איתם היא עובדת והטיפ שלה לעיצוב קל, נכון ומדויק הוא בראש ובראשונה לבחור באנשי מקצוע מהשורה הראשונה. "בצורה זו תוכלו להימנע מבעיות ועיכובים מיותרים בתהליך", אומרת מיטל, בנוסף, מבחינה הכי חשוב בעולם לסמוך על המעצבת שבחרתם, לזרום איתה וליצור בית עם אווירה חמה, נעימה ומשפחתית.
לעמוד האינסטגרם של מעצבת הפנים מיטל שושנה – לחצו כאן