פרויקטים אמיתיים

עיצוב פנים לדירה בתל אביב: בוהו שיק במיטבו

2021 August 19 | 1 תגובות

הקורונה ‘יקירתנו’, זאת שמסרבת לעזוב – וכנראה תישאר איתנו בינתיים – הפכה לאתגר בתחומים רבים בשוק. המגבלות, הסגרים ושאר ירקות הקשו על כולנו לבצע גם דברים שגרתיים כמו מפגשים משפחתיים או שתיית בירה בפאב, שלא לדבר על פרויקטים גדולים ומורכבים. עולם העיצוב והבנייה הוא דוגמה טובה לכך: למרות שהענף המשיך לעבוד, הקושי לבצע את הדברים תחת שגרת הקורונה היה גדול.
הפרויקט שביצעה האדריכלית נועה דניר בדירה בתל אביב מוכיח שאם רוצים – אפשר ליצור את הקסם גם בימים כאלו.

המדובר הוא בדירת 80 מ”ר, דירה תל אביבית ישנה קלאסית, שאותה ביקשו הדיירים להפוך לדירת בוטיק להשקעה.
לעבודות לא נבחר סגנון מוגדר, והעבודות ועיצוב הפנים נמשכו כחמישה חודשים – תוך התחשבות במגבלות הקורונה, כמובן.

“רצינו ליצור חלל כמה שיותר פתוח ומואר ללא סגנון מוגדר או טרנד ספציפי, וללא התחכמויות וגחמות, כדי שהדירה תתאים למגוון גדול של דיירים”, מסבירה נועה. “בני הזוג רצו מטבח שימושי, פינת אוכל קטנה, חדר קטן שישמש כחדר ילדים או כחדר עבודה, מקלחון מפנק וגם אמבטיה, מרפסת פתוחה, יחידת הורים עם ארון גדול, וסלון רחב.

בדירה שתי דלתות כניסה – אחת מחדר המדרגות של הבניין והשנייה של המעלית שנוספה לבניין בשנים האחרונות, ונפתחת הישר לדירה. שתי הדלתות נפתחות לסלון, משני צידי הספה. מהכניסה רואים את כל החלל הציבורי – הסלון, המטבח, פינת האוכל והמרפסת. החלל תחום בחלונות גדולים עם פרופיל בלגי שחור”. וכעת, ‘נפרק’ את העבודה לחללים.

בוהו שיק מותאם אישית

עיצוב הסלון

הסלון מציע גוונים בהירים, בשילוב של עץ וקש – ובמראה שמזכיר במשהו את סגנון הבוהו שיק, המתעצם בתוספת השטיח הארוג ומערכת הישיבה הפזורה עליו. מאוורר תקרה, גם הוא מעץ, תלוי במרכז החלל, ואלמנט מבטון חשוף מופיע לכל אורך התקרה. העיצוב מבטא את קונספט ה’גמישות’ וההתאמה לסוגי הדיירים הפוטנציאליים, כפי שמספרת האדריכלית: “ששינו הכנות לטלוויזיה בשני מקומות, כדי שהדיירים הנכנסים יוכלו להחליט היכן למקם אותה”.

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

לבן עצִי

עיצוב המטבח ופינת האוכל

העץ נוכח מאוד גם במטבח, בעיקר בדמות משטח העבודה שבראש האי – ומציע ניגודיות יפה ללבן אשר שולט כמעט בכל יתר האזורים בחלל זה, כולל משטח השיש הנעים. המטבח בנוי בצורת רי”ש, ומשטח האי והמדפים עשויים מעץ מלא, מה שמסביר את הנוכחות החזקה של החום העצִי בחלל.

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

חדר מאסטר שיש בו הכול

עיצוב יחידת ההורים

בחדר השינה המרכזי הותקנו ארון קיר, ומיטה גדולה מהסטנדרט. בחדר הרחצה הצמוד יש מקלחון ומקום למכונת כביסה ולמייבש. ארון השירות נמצא בין דלת הכניסה לחדר השינה, לבין דלת הכניסה לחדר הרחצה הנוסף. “חדר הרחצה הזה כולל אמבטיה, ורצפתו מחופה באריחים משושים בצבע אפור”, מספרת נועה, “הממשיכים לחלקו התחתון של הקיר. מעליהם מחופים הקירות באריחי קרמיקה מלבניים לבנים”.

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

גם וגם – וגם…

מרפסת וחדר רב תכליתי

מרפסת הדירה הייתה מקורה טרם החלו העבודות, וסגורה בתריסים. “פתחנו וחילקנו אותה לשני חלקים שביניהם דלת זכוכית”, משתפת האדריכלית. “בחלק אחד ניצב שולחן האוכל, ובחלק השני יש מרפסת שרצפתה מחופה באבן טבעית כהה”.

מימין לסלון, בחלל שבו היה המטבח במקור, ישנו חצי חדר שבו נעשו הכנות חשמל ותאורה לשימושים שונים – חדר ילדים, חדר אורחים או חדר עבודה. אפשר, במידה רבה, לומר שזהו חדר רב־תכליתי. “מבנה החלון הישן – ארוך וצר – נשאר, אבל החלונות עצמם הוחלפו בחדשים, והם ממסגרים נוף תל אביבי טיפוסי: חלקם האחורי והמוזנח של צמד בניינים”, מוסיפה נועה.

ולפני סיום – טיפ חשוב של נועה, שמתייחס גם לעבודות בדירה עצמה: “בשיפוצים אני מנסה לתת כבוד לעבר של המבנה, ולשמר אלמנטים מבניים ייחודיים ומוצלחים. בפרויקט הזה, מאחורי קיר גבס, הסתתר קיר משרבייה צר מבטון, בדופן המרפסת המקורה. טיפלנו בו, והוא מקשט היום בגאווה את המרפסת”.

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

סגיר

אין ספק שעבור נועה והדיירים, האתגר הגדול ביותר בפרויקט הזה היה מגפת הקורונה ומה שהביאה עימה לחיינו. אבל, כפי שאפשר לראות בתמונות הנפלאות – גם קושי כזה לא יעצור אשת מקצוע מוכשרת ונחושה, ודיירים שהפכו לשותפים מלאים. בסופו של דבר התקבלה כאן דירה שכל דייר ישמח לגור בה, ולהרגיש בבית.

לאתר של אדריכלית נועה דניר – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: סיגל סבן

סנטריה: דור וצורי

ריצוף: פרקט פישבון

תאורה: אסף ויינברום, תומאס תאורה בי. טין, ניחותא, יאיר דורם

אקססורייז: תמה שופ,abs , קרמיקה, גלי ליבנה

קבלן: גיא אהרונוביץ

נגרות: אמנון יופה.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב תמי פמפנל שנקר | צילום מאיה אבגר

הסגנון שכובש את ישראל: הדירה שעוצבה בהשראת הג’פנדי

הם התגוררו בבניין דירות ישן בעיר הגדולה ובדיוק כשנגיף הקורונה הכניס והוציא את כולנו מהסגר הם החליטו שהגיע הזמן לשפץ ולהתאים את לפוסט המלא
עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

זאת שכבשה אותנו: בצבעי פסטל, חומרים טבעיים והרבה ירוק

בחיפושים אחר הבית המושלם לעיתים אנחנו נוטים לוותר על דירות מסוימות בגלל שאנחנו לא מצליחים לראות את הפוטנציאל הגלום בהם. זה בדיוק לפוסט המלא
עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

מדירת קבלן ל’בית’: מונוכרומטית ועל זמנית

זוג מתכנתים בשנות ה30 המוקדמות לחייהם רכשו את דירת הקבלן הראשונה שלהם, הדירה דירת קבלן קטנה וקונבנציונאלית ורצו להפוך אותה להרבה יותר. לפוסט המלא
Skip to content