פרויקטים אמיתיים

מרחב משפחתי | בית כפרי ומלא אופי בעיר

2020 January 5 | 0 תגובות

זוג ושלושה ילדים מתבגרים פנו אל  שירה מוסקל והדס רוט, אדריכלית ומעצבת פנים ממשרד אדריכלות ועיצוב פנים, הלל אדריכלות,

וביקשו לתכנן עבורם בית משפחתי במיוחד. הבקשה היתה שלכל ילד תהיה את הפינה שלו,

חדר וחדר רחצה פרטי ועל כן הוחלט שחדר ההורים ימוקם בקומת הכניסה על מנת לאפשר חופש עיצובי ומשחק בקומה העליונה.

הפרויקט ארך כשלוש וחצי שנים וכלל תכנון אדריכלי ועיצוב פנים וליווי הפרוייקט ממגרש ריק ועד להשלמת אחרוני הפריטים. הסגנון הנבחר היה כפרי עם ניקיון עיצובי ומשם בעצם יצאו לעבודה.

האתגר הגדול שעמד בפניהן היה ליצור בית מרווח ככל האפשר על מגרש קטן יחסית.

מצד אחד ליצור פרטיות מוחלטת לחדר ההורים ומצד שני לתת לילדים את הספייס שלהם בשילוב עם פינת אירוח. התוצאה? בית פתוח, מרווח ומותאם אישית.

כניסה אחת, עולם ומלואו

עיצוב חלל הכניסה

הקסם של הבית טמון כבר מהרגע שנכנסים אליו.

החוויה הראשונית מתחילה בכניסה לבית, לכן, הייתה הקפדה על הבחירות גם בחוץ,

בחירת השער החומרים של חיפוי החוץ והעושר בצמחייה. בנוסף, מבואת הכניסה מייצרת הפרדה בין הפנים לחוץ והיא בעלת ערך פונקציונלי:

יש בה שידת כניסה וחדר מלתחה שנראה מבחוץ כמו דלת של ארון, מצדה השני של המבואה יש כניסה נסתרת לחדר השינה של ההורים.

כניסה כפרית | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

תחושת פתיחות ומשפחתיות | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

הצצה לחדר השינה של ההורים | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

נגיעות של צבע | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

עוד במגזין :

תבנו עליו: האתר שיעזור לכם במציאת המעצב המושלם – לחצו כאן 

סגנונות עיצוב, מי אני? מה אני ? סקנדינבי? אקלקטי? – לחצו כאן

רגע לפני שיפוץ? 10 דברים שצריכים לדעת לפני שבוחרים מעצבת פנים – לחצו כאן

הום סטיילינג או בעברית הלבשת הבית, תשובות לכל השאלות – לחצו כאן

פנים אל מול פנים

עיצוב הסלון

הסלון תוכנן עם תקרה ופתחים גבוהים, דבר היוצר אפקט של חלל גדול. הטלוויזיה ממוקמת על גבי קיר תלת מימד ותחתיו ממוקם מדף פתוח על רקע שחור שיוצר אפקט מעניין וסימטריות משני הצדדים. אין ספק אבל שהבחירה למקם את שתי הספות אחת מול השניה יוצרת אווירה יותר אינטימית ומשפחתית, מה שכמעט כבר לא רואים היום.

פנים אל מול פנים | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

סימטריות והצצה לחוץ | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

מעבר זורם בין הפנים לחוץ | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

מרחב כפרי | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

כפרי ופרקטי

עיצוב המטבח

חלל המטבח תוכנן בקפדנות על מנת לייצר חלל נקי שישלב בתוכו אלמנטים כפריים בעזרת פריטים, חומרים, ידיות וכו’. המבטח פונקציונלי מאוד ועם שפע מקומות לאחסון. הוא “נקי” בתכנון שלו וכולל קיר ובו יחידות גבוהות מרצפה עד תקרה הכולל את המקרר והמזווה ושני משטחי עבודה מקבילים וארוכים – האי והמשטח שמתחת לכיור. גם בפינת האוכל ניתן לראות נגיעות כפריות מובהקות. הפינה מוקפת חלונות רחבים ומעניקה תחושה שהחוץ נכנס פנימה.

הלב של הבית הכפרי | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

מרחב עבודה | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

לשבת בפנים ולהרגיש בחוץ | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

 

ביחד ולחוד

עיצוב חדרי הילדים

לצמד המעצבות היה חשוב לשים דגש על פונקציונליות. כל אחד מהמתבגרים קיבל יחידה פרטית משלו בהן נישות רבות, העיצוב הינו נקי ושניים מתוך שלושה חדרים כוללים גם יציאה למרפסת. ניתן היה לתכנן חדרים גדולים יותר אך לתפיסתן, יש חשיבות לחללים המשותפים כי בהם המשפחה יכולה לבלות ביחד ולארח. על מנת לאפשר מקום ישיבה משותף וזמן איכות משפחתי, תוכננה פינת משפחה מפנקת. הן בחרו ליצור לחלל המרכזי תקרה מוגבהת כדי להדגיש ולהעצים אותו וגם על מנת ליצור אפקט תלת מימדי בחלל הפשוט יחסית. האלמנט הזה אפשר לנו ליצור עניין גם בקומה השניה כך ש”הסלון” של חדרי הילדים מוגבה בכמה מדרגות ממפלס קומת החדרים. כל אחד מחדרי הרחצה הפרטיים של כל ילד קיבל אופי אחר וניכר בהם הירידה לפרטים הקטנים ועבודת נגרות בולטת וייחודית.

פינה משלי | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

חדר רחצה מעוצב אישית | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

אפור ולבן תמיד עובד | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

סוויטה למתבגר | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

חלל משותף לזמן איכות | עיצוב: הלל אדריכלות | צילום: עודד סמדר

תכנון הבית הוא תמיד סוג של כתב חידה, טוענות שירה והדס. האתגר הוא כיצד למקסם את האפשרויות במסגרת הנתונים הקיימים ובהתאמה מקסימאלית לצרכים. הדיירים היו שותפים בכל שלב בתכנון מה שיוצר חיבור עמוק יותר לבית. בנוסף, עבודות הנגרות בהתאמה אישית והחשיבה על ‘הכנסת החוץ פנימה’ מקנים לבית אופי ייחודי וכפרי.

טיפ עיצובי מפי הלל אדריכלות:

זכרו שגופי תאורה מתאימים יכולים לייצר אשליה של גודל. גופי התאורה הדקורטיביים בבית זה מוקמו בקירות ההיקפיים של הבית ורק שני גופי תאורה תלויים מהתקרה. זאת על מנת להותיר מקום בחלל וכן, משום שבאופן זה אלומת האור מגדילה את הפאה החיצונית של הקירות. לעומת זאת מנורה תלויה ממקדת את החלל ומקטינה אותו. גופי התאורה מאפיינים את החלל ומדייקים את האופי שלו.

לאתר הבית של הלל אדריכלות – לחצו כאן

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

מזרח תיכון חדש: 450 מר בסגנון בנייה סורי(!) כן, סורי.

אנחנו חיים במדינה קטנה למדי, 'חצי סיכה על מפת העולם' כמאמר השיר. ובכל זאת, נדמה שאפשר למצוא כאן דברים שלא נמצא בשום לפוסט המלא
עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

כפרי־אקלקטי: בהרי ירושלים על חורשה ירוקה עם עליית גג קסומה

תכנון מחדש של בית הוא דבר מרגש, מרענן, לפעמים גם מפתיע: בזמן העבודות אנחנו יוצרים משהו שונה ומיוחד, שיתאים בדיוק למה שאנחנו לפוסט המלא
עיצוב דקלה פינטו | צילום נדב פקט

תחת שמש טוסקנה, בישראל

כשיש מישהו שהוא מלא כישרון השמועה עוברת מפה לאוזן עד שהיא מגיעה למקום המדויק כדי ליצור את החיבור הנכון. זה בדיוק מה לפוסט המלא
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x