פרויקטים אמיתיים

רוחות של שינוי: בניה ועיצוב פנים בית בגלבוע

2021 August 5 | 4 תגובות

הם החליטו לעזוב את כל מה שמוכר להם, את הבית, את השכונה, העבודה והמשפחה ולעבור לבית פרטי אי שם בגלבוע. כדי להפוך את המעבר לקל ונעים הם רצו לתת לביתם תחושה חמימה של בית ופנו אל מעצבת הפנים מרב זהר. מרב יצאה יחד עם המשפחה ועם אדריכלית מיכל שלו לתהליך שנמשך כשנה וחצי, מהתכנון ועד שלב ההלבשה.

הבית ממוקם בהרי הגלבוע, גודלו 180 מ”ר והנוף הירוק והשקט של האזור מורגשים בכל פינה בבית. “כבר בשלב התכנון ידענו שריהוט מבית סבא וסבתא יגיע איתנו לבית החדש ולכן גם נלקח כחלק מהתכנון הכולל, אריחים שפורקו מבית סבא, שולחן האוכל, כסאות, שטיחים, יחידות נוי ופריטי אמנות מבית אבא ואמא. חלק מהפריטים עברו צביעה מחדש, החלפת בדים, שדרוג שהתאים לבית החדש”, אומרת מרב, בעזרת עיצוב מדויק הצליחה מרב זהר לשים דגש על כל אחד מצרכי המשפחה, בעזרת שיפוץ רהיטים מהעבר ושילובם עם פריטים חדשים הכניסה מרב את האופי הייחודי של המשפחה ישירות אל תוך הבית החדש. הבית עוצב בשילוב סגנונות, כפרי, אקלקטי ומלא בגוונים. החוץ והנוף קיבלו התייחסות מיוחדת בעיצוב.

לשבור את הגבולות

עיצוב הסלון

הסלון מורכב מספה רחב ושני כורסאות ישנות ששופצו, רופדו ושודרגו על מנת שיתאימו לעיצוב של הבית החדש, על קיר הסלון תוכננה ספרייה גדולה בנגרות אישית המתפרסת על קיר הסלון כולו, בצדה האחד כמדפים לאחסון ספרים ובצדה השני כספסל רביצה עם מקומות אחסון, הספסל משמש כפינת משפחה הממוקמת במרכז החלל הציבורי בבית בו לא תוכננה פינת משפחה נפרדת, השילוב בין הסלון לפינת המשפחה שובר את הגבולות הסטנדרטיים של העיצוב ומכניס אופי רב לבית המיוחד. תקרת הסלון משופעת וגבוהה עם קורות עץ מולבן, ממרכז התקרה נתלה גוף תאורה מזכוכית בגוונים שונים וגופי תאורה נוספים פוזרו בחלל.

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

משפחתי ומלא בצבע

עיצוב המטבח

המטבח הוא חלל פתוח ומשמש המשך ישיר לחלל הסלון. המטבח תוכנן ועוצב בהתאם לצרכי הדיירים שמבשלים ואוכלים בו על בסיס יומיומי, בהתאם לזה המטבח מאובזר ונוח לשימוש, במרכז המטבח תוכנן אי נמוך המשמש גם לעבודה וגם כפינת ישיבה ומאפשר לכל דיירי הבית לקחת חלק בהכנת הארוחה המשפחתית, חזיתות המטבח נבחרו עם מאפיינים כפריים ובצבע לבן, האי במרכז המטבח נצבע בכחול מלא נוכחות ובעזרת אלמנטים שונים הוכנס למטבח צבע רב שהופך אותו לחלל נעים ומשפחתי שכיף לשהות בו.

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

תשומת לב ייחודית

עיצוב פינת האוכל ונטילת הידיים

פינת האוכל מוקמה לצד המטבח ומגדירה את המעבר בין החללים הציבוריים של הבית לחללים הפרטיים, במרכזה מוקם שולחן אוכל רחב מעץ טבעי בעל מראה מעט גושני וכיסאות תואמים מעץ. קיר פינת האוכל נצבע בגוון ירוק עדין המוסיף קלילות לשולחן העץ הכבד, לצד פינת האוכל תוכננה פינת נטילת ידיים, בפינה הושקעה חשיבה רבה וניתנה תשומת לב רבה גם מבחינת התוכן היומיומי למשפחה שחיה אורח חיים דתי, על מנת ליצור פינה אינטימית ונעימה תוכננה משרביה שמפרידה בין החללים והפינה כולה נצבעה בגוון כחול עמוק, יחידת הנגרות שמוקמה בפינה תוכננה ונבנתה על ידי הסבא של המשפחה והתמונה מעל הכיור מביתה של סבתא.

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

רומנטי ומלא באופי

עיצוב חדר ההורים

חדר ההורים עוצב כחדר רומנטי ונעים, קיר גב המיטה נצבע בצבע ורדרד עדין הגולש אל הקירות הצמודים והתקרה ויצר נישה הנותנת אשליה של גודל, לצד המיטה מוקמו שרפרפים שחודשו על מנת להתאים לחלל החדש. בחדר תוכנן ארון קיר גדול המספק מקומות אחסון רבים ונבחרה דלת אסם בצבע ירוק מעושן המובילה אל חדר רחצה גדול ומפנק. לחדר הרחצה ביחידת ההורים נבחרה שידת רחצה מעץ טבעי הנותנת חמימות טבעית וייחודית לחלל. מעליה נבחרה מראה רחבה המוסיפה לאשליית הגודל בחדר הרחצה.

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

שיתוף פעולה מדויק בין כל בעלי המלאכה שלקחו חלק בפרויקט הקסום אפשר בניה זריזה ואיכותית התואמת לתנאי מזג האוויר המאתגרים באזור בו הבית נמצא. ‘הד פרויקטים’ כקבלנים ומפקחים, מיכל שלו כאדריכלית, חברת אלומיניום ‘חלון ירוק’ ומרב זהר מעצבת הפנים שהכניסה את הקסם הייחודי שלה ישירות אל תוך המבנה חדש.

לאתר של מעצבת הפנים מרב זהר – לחצו כאן

לעמוד Pickinteri של מעצבת הפנים מרב זהר – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: שירן כרמל

פיקוח ובניה: הד פרויקטים

חלונות: חלון ירוק

ריצוף סניטציה: טופולסקי

רצף נגרות: נגר בכפר

תאורה: טרנדלייט

אדריכלית: מיכל שלו

צבע: פינת האוכל ומטבח: 0723 טמבור, פינת נטילת ידיים: 1148 טמבור, חדר הורים: 0132 נירלט

סנטריה וריצוף: טופולסקי רצף

סלון ופינת האוכל: מבית סבא

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב מרב זהר | צילום שירן כרמל

הבית שמספר סיפור: האחד ישראלי והשניה מקסיקנית

כשהמעצבת מרב זוהר קיבלה בקשה לעצב בית בכפר-ורדים, במרחק נסיעה של יותר משעה מהמשרד שלה, היא אמרה לא תודה. אבל הזוג המקסיקני-ישראלי לפוסט המלא
עיצוב מעין רהב | צילום אביב קורט

פרובנס בכוכב יאיר: הבית שתוכנן ועוצב מחדש

ככל שהחיים עוברים כך הצרכים שלנו מהמקום בו אנחנו מתגוררים משתנים ונדרשות התאמות קטנות או גדולות על מנת שיוכל לשרת אותנו כמו לפוסט המלא
עיצוב: איריס פלס אזולאי | צילום: אושר גולן

האפי האוור: דירת גן שמחה שעוצבה לאחר 20 שנה

מעצבת הפנים איריס פלס אזולאי עיצבה עבור משפחה צעירה את דירת הגן שלהם במודיעין מכבים רעות. הדיירים הגיעו אליה בעקבות פרויקט אותו לפוסט המלא
Skip to content