פרויקטים אמיתיים

מדירת קבלן ל’בית’: מונוכרומטית ועל זמנית

2021 August 26 | 0 תגובות

זוג מתכנתים בשנות ה30 המוקדמות לחייהם רכשו את דירת הקבלן הראשונה שלהם, הדירה דירת קבלן קטנה וקונבנציונאלית ורצו להפוך אותה להרבה יותר. הם פנו אל מעצבות הפנים אפרת פרויליך ותמר פיצ’ו ויחד איתם יצאו לתהליך תכנון ועיצוב הפנים, עיצוב והתאמת הדירה לזוג הצעיר. “‘עיצוב שלא ימאס ממנו אף פעם’, זו הייתה בקשתם של בני הזוג, עיצוב קלאסי המתבטא בניקיון צורני ואסתטי. השאיפה הייתה להפוך את הדירה לפונקציונלית מאוד בעלת המון מקומות אחסון וחדר עבודה נוח עבור הזוג שעובד מהבית”, אומרות המעצבות.

הפרויקט, 90 מ”ר של דירת קבלן, ארבעה חדרים באזור המרכז בבניין שעבר תמ”א, הוא כלל ליווי של תכנון הדירה עוד משלבי הבניה ועד להלבשת הבית כולו. הדירה עוצבה בסגנון נורדי חמים ומשפחתי. כל חומרי הגמר והתשתיות נבחרו בקפידה על פי מידות מדויקות שמספקות לכל אלמנט בבית את המקום שלו.

לדירה נבחרה סקאלת גוונים מונוכרומטית, כאשר היה ידוע מראש שאת הבית תעטוף רצפת פרקט שתיתן לחלל חמימות ייחודית.

עטוף בנגרות מפנקת

עיצוב הסלון

הסלון הינו חלל פתוח ומואר באור טבעי רב, קיר הסלון תוכנן בנגרות אישית כארון קיר רחב עם מקומות אחסון רבים וספסל מובנה המשמש גם הוא לאחסון וכמקום ישיבה מפנק ונוח. במרכז הסלון מוקמה ספה אפורה רחבה ומפנקת ולצידה זוג שולחנות סלון מעוצבים בגווני שחור ועץ טבעי. הסלון עוצב בגוונים מונוכרומטיים בקווים מינימליסטיים, על קיר הטלוויזיה תוכננה ספריה פתוחה המשמשת לתצוגה של פרטי נוי ועציצים טבעיים פוזרו בחלל הסלון על מנת להכניס את האווירה הטבעית.

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

קטן אך ססגוני

עיצוב המטבח ופינת האוכל

בשל גודלו הקטן של המטבח הוחלט שכולו יהיה לבן, החזיתות, ידיות הארונות ומשטח העבודה. על מנת לשמור על תחושת מרחב עומק הפאה הימנית של המטבח תוכננה בעומק 45 ס”מ, בצורה זו נתנו מעצבות הפנים תחושת המשכיות וגודל לחלל הקטן. האלמנטים השונים במטבח נבחרו בקפידה על מנת להתאים לגודלו המיוחד, הכיריים המאורכות הנותנות תחושה של גודל ונישה מעוצבת מעץ טבעי המחברת את המטבח לנגרות של הבית כולו.

לצד המטבח מוקם שולחן אוכל מינימליסטי עם פלטה אפורה ובסיס שחור לצידו מוקמו כיסאות אוכל שחורים ומעוצבים ומעליו תאורת אווירה המדמה עץ טבעי ומשתלבת בעיצוב הכללי של הבית כולו.

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

נגרות מותאמת אישית

עיצוב חדר השינה

חדר השינה הוא חדר גדול ומרווח, מעוצב בסקאלת צבעים רכה ורומנטית. בחדר, נעשתה נגרות מותאמת אישית לחלל, תוכנן ארון גדול לאורך הקיר כולו הכולל טלוויזיה שעולה ויורדת על מנת לתת לאור הטבעי להיכנס לחדר השינה. כהמשך ישיר לארון תוכנן ספסל ישיבה המשמש כמקום אחסון וכמקום התארגנות לצד הכניסה לחדר הרחצה הצמוד לחדר השינה.

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

מינימליסטי עם חשיבה על העתיד

עיצוב חדר העבודה

בני הזוג נוהגים לרוב לעבוד מהבית, ולכן היה חשוב לספק להם חדר עבודה נעים ומזמים עם מקומות אחסון רבים ומקום עבודה כפול הו יוכלו לעבוד במקביל. תכנון חדר העבודה נעשה עם חשיבה על העתיד, בחדר מוקמו יחידות אחסון גדולות ומופרדות על מנת שבעתיד יוכלו להישלף לטובת פינוי מקום למיטת ילדים ולהפוך בקלות לחדר ילדים נוסף.

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

פרקטי ומעוצב

עיצוב חדר הרחצה

חדר הרחצה הכללי עוצב בגוונים מונוכרומטיים, גם בחדר הרחצה תוכננה נגרות אישית בצורת ארון קיר גדול המאחסן בתוכו את מכונת הכביסה והמייבש ולצידם מקום אחסון לכלי ניקיון. רצפת חדר הרחצה חופתה באריחים דמויי בטון ושידת הרחצה וארון הקיר נצבעו בגוון אפור התואם לגוונים הכללים של חדר הרחצה.

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

צמחיה טבעית

עיצוב המרפסת

העיצוב המינימליסטי הפרקטי של הדירה כולה בא לידי ביטוי גם בעיצוב המרפסת, במרכז המרפסת מוקם שולחן עגול קטן בצבע אפור ולצידו נבחרו כיסאות מעוצבים בגוון תכלת מלא נוכחות. על קיר המרפסת מוקם ארון קיר לבן מעוצב בקווים נקיים המשמש כמקום אחסון נוסף לדירה. כדי להכניס למרפסת אווירה טבעית פוזרו בחלל עציצים ירוקים וטבעיים.

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

עיצוב תמר פיצ’ו ואפרת פרויליך | צילום טל ניסים

אחד האתגרים העיקריים בפרויקט היה המטבח, “האתגר הגדול באמת היה להפוך את המטבח הקטן למטבח שאפשר לעבוד בו בנוחות מרבית עם המון מקומות אחסון ומשטחי עבודה. בחירת הגוון הלבן והמינימליזם פתח מאוד את החלל” אומרות תמר ואפרת, אם יש דבר אחד שלמדנו מהפרויקט הזה הוא שהסוד לבית מושלם ומדויק הוא אמון הדדי של הלקוח מול מעצבי הפנים ואנשי המקצוע. הקשיבו לאיש המקצוע שלכם ותנו לו לעשות מה שהוא יודע לעשות הכי טוב.

לאתר של מעצבות הפנים תמר ואפרת – לחצו כאן

לעמוד Pickinteri של מעצבות הפנים תמר ואפרת – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: טל ניסים

צבע: טמבור

סנטריה: מודי

ריצוף: דומס

ריהוט: lubliner.design

אקססורייז: temashop

תאורה: E.R Lighting

קרמיקה וסניטציה: MODY מודי

קבלן ביצוע: גבריאל מזרחי – הנדסה וקבלנות בע”מ

ריהוט: lubliner.design

שטיחים: ביתילי

נגרות: גיא גולד

שיש: דקטון, שיש אוהד

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב תמי פמפנל שנקר | צילום מאיה אבגר

הסגנון שכובש את ישראל: הדירה שעוצבה בהשראת הג’פנדי

הם התגוררו בבניין דירות ישן בעיר הגדולה ובדיוק כשנגיף הקורונה הכניס והוציא את כולנו מהסגר הם החליטו שהגיע הזמן לשפץ ולהתאים את לפוסט המלא
עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

זאת שכבשה אותנו: בצבעי פסטל, חומרים טבעיים והרבה ירוק

בחיפושים אחר הבית המושלם לעיתים אנחנו נוטים לוותר על דירות מסוימות בגלל שאנחנו לא מצליחים לראות את הפוטנציאל הגלום בהם. זה בדיוק לפוסט המלא
עיצוב נועה דניר | צילום סיגל סבן

עיצוב פנים לדירה בתל אביב: בוהו שיק במיטבו

הקורונה 'יקירתנו', זאת שמסרבת לעזוב – וכנראה תישאר איתנו בינתיים – הפכה לאתגר בתחומים רבים בשוק. המגבלות, הסגרים ושאר ירקות הקשו על לפוסט המלא
Skip to content