בין הקירות

לתמוך בו | עמוד במרכז החלל

2019 January 6 | 0 תגובות

אחרי שבחרתם סגנון עיצובי, צבעתם את הקירות, הדבקתם את הטפט הכי יפה. רכשתם את כל הרהיטים עליהם חלמתם וידעתם בדיוק איפה אתם הולכים למקם אותם. ופתאום גיליתם שיש ממש במרכז החלל עמוד. עמוד גדול, מכוער ותומך כך שאין אפשרות (גם אם ממש תרצו) להוריד אותו.

איך מתמודדים עם הבעיה? מה עושים עם העיצוב המושלם שלנו כשיש משהו במרכז החלל שמפריע? אספנו לכם מספר חללים שהפכו את הלימון ללימונדה ומילאו אותנו בהשראה שאנחנו חייבים ליישם בבית שלנו.

 

העמוד של המעצבת אפרת מידן

כשהעמוד פועל לטובתנו ויוצר חציצה מצוינת בין המטבח הפתוח לסלון ובעזרתי מוגדרת גם פינת האוכל. מצדו האחד של העמוד הוא הפך ללוח גיר מיוחד ומצדו השני חובר לדלפק אכילה, בשילוב של חצי קיר נוצר חלל מעניין וייחודי.

אפרת מידן צילום דנה סטמפלר

יצר חציצה בין המטבח לסלון | אפרת מידן | צילום דנה סטמפלר

אפרת מידן צילום דנה סטמפלר

עמוד שהפך ללוח גיר | אפרת מידן | צילום דנה סטמפלר

אפרת מידן צילום דנה סטמפלר

שילוב של העמוד במרכז המטבח | אפרת מידן | צילום דנה סטמפלר

העמוד של המעצבת רויטל גפני

במהלך השיפוץ התגלה במרכז המטבח, בדיוק היכן שהאי אמור להיות, עמוד. כדי לקבל אותו באהבה הוחלט לחפות אותו באותם אבני בריק בהם חופה קיר הכניסה לחלל ולמקם את האי סביבו. כדי ליצור חלל מיוחד מיקמה המעצבת תאורה סביב העמוד והפכה אותו לחלק בלתי נפרד מהמטבח כולו.

עיצוב רויטל גפני צילום מושי גיטליס

לקבל את העמוד באהבה | עיצוב רויטל גפני | צילום מושי גיטליס

עיצוב רויטל גפני צילום מושי גיטליס

לשלב את העמוד באי | עיצוב רויטל גפני | צילום מושי גיטליס

עיצוב רויטל גפני צילום מושי גיטליס

חיפוי בריקים סביב העמוד | עיצוב רויטל גפני | צילום מושי גיטליס

העמוד של המעצבת שירי שלום, סטודיו שלום אדריכלות

בבית עם נוף מרהיב כדאי לעשות הכל כדי שהפתחים והחלל יישארו פתוחים וישקיפו אל הנוף. אפילו אם זה אומר להתמודד עם עמוד קונסטרוקטיבי שעומד ממש במרכז החלל. העמוד הפך לחלק ממחיצה בין אזור המטבח לסלון, מצדו האחד של העמוד מותקנת הטלוויזיה ומכיוונו השני מותקן מסך להקרנת מתכונים לנוחיותם של הדיירים בזמן הבישול.

סטודיו שלום צילום אורן עמוס

לעשות הכל כדי לקבל פתחים רחבים | סטודיו שלום | צילום אורן עמוס

סטודיו שלום צילום אורן עמוס

עמוד שהפך לדקורטיבי | סטודיו שלום | צילום אורן עמוס

סטודיו שלום צילום אורן עמוס

מפריד בין המטבח לסלון | סטודיו שלום | צילום אורן עמוס

העמוד של המעצבות דקלה ומיכל, סטודיו DM

בבית בו הפונקציונלית הייתה המוטיב המרכזי בעיצוב הוחלט להסב עמוד קונסטרוקטיבי שנמצא בדיוק במרכז החלל ליחידת מדפים מעוצבת המפרידה בין אזור המטבח לאזור הסלון ומתכתבת בצורה ישירה עם הקו בעיצובי של הבית כולו.

עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי צילום מוריה נווה

פונקציונליות זה שם המשחק | עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי | צילום מוריה נווה

עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי צילום מוריה נווה

משתלב עם העיצוב | עיצוב מיכל גוריון ודקלה וטורי | צילום מוריה נווה

העמוד של המעצבת עינת ארליך

בהחלטה לא שגרתית החליטו להחליף בין מיקום חדר הילדים למטבח, עוד בשלב התכניות ידעו שממש במרכז המטבח יעמוד עמוד ותכננו לתת לו את הכבוד המגיע לו. בזמן השיפוץ גילו שרוחבו של העמוד גדול מהצפוי אך זה לא עצר בעדם והם החליטו להפוך את החיסרון ליתרון והפכו אותו לאלמנט מרכזי ומעוצב בצבעוניות שממשיכה את התקרה וכרקע לשעון מעוצב שהגיע הישר ממילאנו.

עיצוב עינת ארליך צילום איתי בנית

נותנים לו את הכבוד המגיע לו | עיצוב עינת ארליך | צילום טל ניסים

עיצוב עינת ארליך צילום איתי בנית

עמוד רחב במרכז החלל | עיצוב עינת ארליך | צילום טל ניסים

עיצוב עינת ארליך צילום איתי בנית

שעון מיוחד מקשט את העמוד | עיצוב עינת ארליך | צילום טל ניסים

העמוד של המעצבים אריאל ואייל כהן, הכוהנס

בדירה קטנה וצפופה החליטו לתכנן ולסדר מחדש את מיקומו של המטבח על מנת להגשים את חלומה של הדיירת למטבח פתוח, רחב ומואר. לאחר שבירת הקיר החוצץ גילו עמוד תקוע ממש במרכזו של החלל והחליטו להפוך את הלימון ללימונדה ולהתאימו לעיצוב המרשים של הבית כולו בעזרת גוף תאורה מעוצב וטפט בעל מרקם עדין המתכתב עם המרקם הקיים בקיר הטלוויזיה.

אריאל ואייל כהן צילום רותם בן נעים

עיצוב עשיר ומיוחד | אריאל ואייל כהן | צילום רותם בן נעים

אריאל ואייל כהן צילום רותם בן נעים

מטבח פתוח למרות העמוד | אריאל ואייל כהן | צילום רותם בן נעים

העמוד של המעצבות רותם סידלר ומירב צ’רניחובסקי

בדירות התל אביביות הקטנות חשוב לתכנן כל סנטימטר כדי להגיע לניצול מירבי של החלל הקטן. זוג צעיר וביתם הקטנה גרים במרכז העיר בדירה קטנטנה. כדי לנצל את החלל בצורה הטובה ביותר הוחלט להסב את העמוד במרכז המטבח לפינת אוכל קטנה ומשטח עבודה נוסף. פרקטיות זה שם המשחק.

רותם סידלר ומירב צ'רניחובסקי צילום עינת אביגיל אסף

דירה תל אביבית קטנה וייחודית | רותם סידלר ומירב צ’רניחובסקי | צילום עינת אביגיל אסף

רותם סידלר ומירב צ'רניחובסקי צילום עינת אביגיל אסף

ניצול מירבי של החלל | רותם סידלר ומירב צ’רניחובסקי | צילום עינת אביגיל אסף

רותם סידלר ומירב צ'רניחובסקי צילום עינת אביגיל אסף

חלל עבודה נוסף | רותם סידלר ומירב צ’רניחובסקי | צילום עינת אביגיל אסף

רותם סידלר ומירב צ'רניחובסקי צילום עינת אביגיל אסף

עמוד במרכז המטבח | רותם סידלר ומירב צ’רניחובסקי | צילום עינת אביגיל אסף

העמוד של המעצבת גילה מנחם

את בית החלומות קיבלו עם עמוד תומך ממש בכניסה לחלל. אז כמו שהמעצבת החליטה לומר – כשאוהבים אותם הם אוהבים בחזרה אז הם נתנו לעמוד אהבה, חיפו אותו באבני בריק על מנ ליצור חיבור לעיצוב של החלל כולו, הוסיפו לידו עמוד דקורטיבי שחור וחיברו בניהם באמצעות שידה דקורטיבית פונקציונלית בנגרות מותאמת אישית.

גילה מנחם צילום שי אפשטיין

עמוד ועוד עמוד | גילה מנחם | צילום שי אפשטיין

גילה מנחם צילום שי אפשטיין

פונקציונליות במיטבה | גילה מנחם | צילום שי אפשטיין

גילה מנחם צילום שי אפשטיין

עיצוב חלל הכניסה | גילה מנחם | צילום שי אפשטיין

העמוד של המעצב עמית ישראל

בעיצוב דירה לרווק תל אביבי נתקלו בעמוד קונסטרוקטיבי ממש במרכז החלל. כמו שכולנו יודעים בדירות התל אביביות הטיפוסיות כל ס”מ חשוב וצריך להיות מנוצל בקפידה. לכן העמוד הפך במהרה לחלק אינטגרלי ובלתי נפרד מעמדת עבודה במרכז החלל, סביב עמדת העבודה צמחה החלוקה של הדירה כולה והעמוד לפונקציונלי ומעוצב.

עיצוב עמית ישראל

לשלב את העמוד בעיצוב | עיצוב עמית ישראל | צילום ארקדי רסקין

עיצוב עמית ישראל

עמוד שהפך לפינת עבודה | עיצוב עמית ישראל | צילום ארקדי רסקין

עיצוב עמית ישראל

דירה תל אביבית | עיצוב עמית ישראל | צילום ארקדי רסקין

העמוד של המעצבת יעל גוטרייך אורון

בדירה ישנה בצפון תל אביב בבניין משנות ה70 העמודים היוו אתגר משמעותי במלאכת התכנון. המעצבת החליטה לא לחשוש מהאתר ופתחה את חלל המטבח הישן והסגור והפכה אותו לחלק בלתי נפרד מהחלל הציבורי, שני העמודים שבהחלטה עיצובית נותרו חשופים הפכו לאלמנט מרכזי בחלל ובאופן כמעט אבסרקטי סייעו בחלוקה בין הסלון למטבח. הבטון החשוף תרם גם הוא לפלטת החומרים שנבחרו בעיצוב הדירה ונעו על הניגודיות שבין חם לקר.

עיצוב יעל גוטרייך אורון צילום תמר אלמוג

עמודים המהוים אתגר | עיצוב יעל גוטרייך אורון | צילום תמר אלמוג

עיצוב יעל גוטרייך אורון צילום תמר אלמוג

בטון חשוף | עיצוב יעל גוטרייך אורון | צילום תמר אלמוג

העמוד של המעצבת שירן מלול

כשהעמוד שנמצא במרכז החלל נותן השראה לעיצוב כולו זאת התוצאה. חלל פתוח צבעוני ומזמין מלא באלמנטים מיוחדים בקווים נקיים שנלקחו מהשראתו של העמוד שהפך לחלק בלתי נפרד מחלל המטבח.

עיצוב שירן מלול

עמוד כהשראה | עיצוב שירן מלול | צילום שירן כרמל

עיצוב שירן מלול

אלמנטים ייחודיים | עיצוב שירן מלול | צילום שירן כרמל

עמודים. אי אפשר איתם אך בלעדיהם היה לנו משעמם ולא היינו צריכים להפעיל את המוח ולחשוב על פתרונות יצירתיים ומלאי השראה.

יש לכם פתרון מעניין ומעוצב לעמוד במרכז הבית? שתפו אותנו בקבוצה שלנו WALLS – מעצבים קירות.

הצטרפות לקבוצה של walls

avatar

אולי יעניין אותך גם...

ראשי שרה ונירית פרנקל - צלם איתי בנית

חוויה נורדית אמיתית | עיצוב סלונים נורדיים

כאנשים שכל חייהם מסתובבים סביב עולם העיצוב אנחנו אוהבים ללמוד על סגנונות עיצוב שונים ומשמעויות העיצוב בתרבויות השונות משלנו. ישנם סגנונות עיצוביים לפוסט המלא

איקאה סייל | לוחות השראה

זה קורה פעמיים בשנה, החג האהוב עלינו! איקאה סייל. חג בו אנחנו נוסעים נרגשים לסניף הקרוב לביתנו ורוכשים את כל הפריטים עליהם לפוסט המלא
ראשי עיצוב בר גרינוולד | צילום הילה עידו

כשנותנים למעצבת יד חופשית | עיצוב פנים

במהלך החיים אנחנו עוברים שינויים כאלה או אחרים, אם זו משפחה שמתרחבת, ילדים שעוזבים את הקן, זוגות שמחליטים להיפרד ועוד שינויים רבים לפוסט המלא