סלון של מעצבת פנים
לא פעם יוצא לנו לבקר בבתים של אנשים שעוצבו על ידי מעצבי פנים מלאי כישרון. המחשבה שכל אחד ואחת מהם מצליחים לעצב סביבת חיים המתאימה בדיוק לאופי הדיירים המתגוררים בחלל מרגשת אותנו כל פעם מחדש ומידי פעם גורמת לנו לתהות איך מעצבי הפנים בעצמם מעצבים את הבתים שלהם?
כשביקרנו אצל מעצבת הפנים נורית מור יוסף בשנייה הראשונה התאהבנו בה ופחות ממאית שניה אחרי זה הוקסמנו מסביבת החיים הייחודית שהיא עיצבה לה ולמשפחתה.
בכל פינה בבית ניתן לראות את חתימת ידה הייחודית של נורית ואת האופי המיוחד שלה ושל משפחתה המורגש בכל פריט בו הם בחרו למקם בחלל.
כאשר עברו אל הבית הוא היה חשוך ומיושן בעל אופי של פעם. היה להם חשוב לתת לחלל תחושת מרחב, להכניס עוד אור טבעי, למלא את הבית במקומות אחסון ולהתאימו לצרכים ולאופי של המשפחה הצעירה ומלאת השיק.
הסלון הוא המקום בו המשפחה מבלה את רוב השעות בהם הם נמצאים בבית ולכן רצו ליצור חלל חמים ומזמין בו יוכלו לבלות שעות של זמן משפחתי. במרכז החלל עומד עמוד קונסטרוקטיבי שלא היה ניתן להוריד, העמוד חופה באבני בריק ייחודיות המכניסות לחלל חמימות מיוחדת וגורמות לו להשתלב בצורה הרמונית באזור הציבורי של הבית.
המעצבת מאוד אוהבת ומתחברת למראה הנקי והמדויק שניתן לראות בצורה מובהקת בבחירת הרהיטים. שולחן סלון לבן בקווים נקיים ו- מזנון תואם, ארון שחור המשתלב בצורה הרמונית בחלל, שטיח וינטג' מקורי בעל מראה נקי ודקיק והמון פריטים מהטבע המכניסים חמימות מיוחדת לאזור הסלון.
אז איך מרגיש מטבח של מעצבת פנים ? בדיוק ככה, המטבח המקורי של הדירה היה סגור וחשוך, המטרה הייתה לפתוח אותו ולהפוך אותו לחלק מהחלל הציבורי של הבית. ארונות המטבח הגבוהים הוסרו, פתחו את המטבח ונתנו לו זרימה ייחודית, למרות שארונות המטבח הגבוהים הוסרו במטבח נשארו מקומות אחסון רבים, ההסרה של הארונות גרמה להמון או טבעי להיכנס לחלל.
המטבח בגוון לימון מיוחד ולא סטנדרטי, המראה שלו כפרי לייט והמעצבת מיקמה בו פריטים מיוחדים שאספה עם השנים או מצאה ושיפצה במיוחד על מנת לתת למטבח את האופי המיוחד שלו. שילבה בחלל פריטים חדשים עם פריטים ישנים ומלאי אופי ונתנה את חותמה האישי של המשפחה.
פינת האוכל ממוקמת ליד חלון גדול המוביל ליציאה אל המרפסת ומכניס המון אור טבעי לחלל. במרכזה של פינת האוכל ממוקם שולחן עץ אגוז אפריקאי טבעי עם רגלי איקס וכסאות מעוצבים בקווים נקיים ומדויקים. גוף התאורה הונמך יחסית לגובה השולחן והוא נבחר בגוון לבן על מנת להשרות אווירה קלילה עם האזור.
על הקיר של פינת האוכל מוקמו שני תמונות מעוצבות עם מסגרות בגוונים שונים ויחידת מדפים המשמש לאחסון גלוי ונסתדר של חפצים.
פינת העבודה ממוקמת במרכז האזור הציבורי של הבית. לכן היה חשוב שהפינה תהיה מולבשת בצורה מדויקת, נכונה ויפה. פינת העבודה מורכבת משולחן עם פלטת עץ ורגליים עדינות ושחורות והיא מדברת באותה שפה של העיצוב הכללי של האזור הציבורי של הבית. הכיסא בפינת העבודה שופץ ורופד על מנת להתאים למקומו החדש.
ישבנו עם נורית ודיברנו איתה על הבית, על עיצוב פנים ועל מה שבניהם. ההמלצה הכי חמה שלה הייתה שברגע שנכנסים לתהליך של עיצוב זה לא אומר שחייבים לזרוק את הכל ולרכוש מחדש. הפריטים ה'ישנים' מלאים באופי שלנו וגם הם יכולים להשתלב בצורה נהדרת בעיצוב החדש. אז אחרי שהקונסטרוקציה של הבית מוכנה והגיע שלב בחירת הרהיטים תעברו על הרהיטים הישנים שלכם, הם לא היו שם סתם ונסו לשלבם בבית החדש ועל ידי כך להכניס את חתימת ידכם האישית לחלל. "מי שאין לו עבר, אין לו עתיד" אומרת נורית וממליצה למצוא את הפריטים המתאימים לסגנון העיצובי החדש מאוסף הפריטים שקיימים אצלנו.