אחרי 12 שנים של תכנון ועיצוב בתים עבור אחרים, הגיע הרגע של מעצבת הפנים חלי תם לעצב עבורה ועבור משפחתה. "המסע החל כשהמשפחה שלנו התרחבה, חיפשנו נכס עם דרישות סף ברורות- מרחב פתוח שיוכל לתת מענה לשלושת הבנים שלנו ומקום למשרד ביתי שיאפשר לי להמשיך ליצור ולתכנן חלומות עבור אחרים", אומרת חלי, כשהגיעו לדירה התגובות סביבה היו ספקניות, בעוד שאנשים אחרים ראו את האתגרים והמגבלות, חלי דווקא ראתה את הפוטנציאל. "זה היה רגע מיוחד – להיות בצד השני של המתרס, להיות המתכנן והלקוח בו-זמנית. הפעם לא תכננתי חלום של מישהו אחר, אלא את החלום שלי ושל משפחתי".
כבר מהרגע הראשון היה ברור לה שהיא רוצה לשמר את אותו תהליך שהיא עוברת עם הלקוחות שלה, וכמו בכל תהליך הכל התחיל בהבנת צרכי הלקוח, רק שהפעם התהליך היה עמוק יותר, היא קילפה שכבות ואתרה צרכים חבויים ודמיינה יחד עם בעלה את החיים בבית. משם יצאה לתכנון ולעיצוב.
האתגר המרכזי בפרויקט היה מסגרת תקציבית מצומצמת. ואולם, בזכות מתודולוגיית העבודה שפיתחה חלי, הכוללת הערכת עלויות מדויקת כבר בשלבים הראשונים, יכלו לקבל החלטות אסטרטגיות שאפשרו לממש את חזון בית החלומות שלהם תוך עמידה במגבלות התקציב.
השינויים המבניים שנעשו בפרויקט, נעשו לטובת תוספת של שטחי אחסון. בסלון, קיר הטלוויזיה המקורי הורחב ומאחוריו תוכננה נישה המשמשת כארון כניסה פונקציונלי לתליית מעילים, אחסון תיקים וציוד תקשורת. מכיוון שהסלון והמטבח חולקים חלל משותף הוחלט לחפות את קיר הטלוויזיה באריחים החוזרים על עצמם באזור המטבח ובספה נמוכה המשתלבת בעיצוב מבלי להסתיר את החללים השונים.
הספה תוכננה בצורה כזו שבפינה הגובלת עם אזור הישיבה במטבח אין דופן צד, מה שמעודד אינטראקציה חברתית עם היושבים במטבח ובאזור המדרגות.
המטבח הקיים בדירה הותקן לפני כ7 שנים והיה במצב מצוין והתאים באופן אידיאלי לתכנון המרחב. לכן, במקום לשפץ או לתכנן מחדש הוחלט להתמקד בשדרוג יעילות האחסון ולהוסיף מקומות אחסון חכמים כתוספת לארונות הקיימים. "החלפנו את הארון העליון בארון היקפי מרווח יותר, שכלל גם ארון לייבוש כלים", אומרת חלי, "העמוד המרכזי, שהיה מחופה בבריקים, חופה מחדש באריחים גדולים עם פרט ניתוק אלגנטי לתקרה וחיפוי הזכוכית המקורי הוחלף באריחים בגוונים טבעיים המשתלבים בהרמוניה עם הארון החדש".
לצד המטבח, החלל שמתחת למדרגות, נוצל באופן מקסימלי עם ארון נגרות בתכנון אישי המשמש כמזווה, אזור אחסון פתוח ומערכת מגירות לנעליים ולפריטים שנמצאים בשימוש יומיומי.
המשרד הביתי תוכנן בקומת הגג מתוך תפיסה שהפרדה פיזית בין העבודה לחיי הבית חיונית ליצירת איזון בריא. המשרד הופרד מהבית באמצעות מחיצת זכוכית בלגית המעניקה פרטיות תוך שמירה על קשר עין עם שאר הבית. המשרד מוקם לצד מרפסת גדולה וירוקה המכניסה לתוך העיצוב נוף טבעי ומיוחד המספק השראה לעבודה.
חדר השינה עוצב בגישה מינימליסטית עם דגש על רכות ונוחות. קיר גב המיטה קיבל גוון טבעי בהיר התואם לריפוד הבהיר של מיטה עצמה. המיטה עוטרה בכריות שונות בצבעי קרם וחול המוסיפים עומק וחמימות. נבחרו שידות צד קומפקטיות בעיצוב נקי המשלימות את מראה החדר ומשלבות בין אחסון פונקציונלי לאווירה נעימה. את החלונות מחפה ווילון רך, המגיע עד הרצפה, מסנן את האור הטבעי ומעניק לחדר תחושת פרטיות תוך שמירה על תחושת מרחב פתוחה. כל האלמנטים יחד יוצרים חלל רגוע המשמש כמקום מפלט אינטימי בתוך הבית.
בחדר הילדים נעשה שימוש בעץ ובפריטים מינימליסטיים הנותנים אווירה רכה ומזמינה. המיטה, עשויה עץ טבעי עם קווים פשוטים וגוונים בהירים, תואמת לגישה הטבעית של עיצוב הפנים בבית. קירות החדר צבועים בגוון חם וניטרלי, המדגיש את תחושת השלווה והפשטות. לקישוט הקיר נבחרו הדפסים ואביזרי קיר עדינים המכניסים נגיעות אישיות שמעניקות לחדר אופי ייחודי. שטיח קלוע בגוון טבעי מוסיף חמימות ורכות לחלל, ומאוורר תקרה מינימליסטי משלים את האווירה הפרקטית והנעימה.
חדרי הרחצה עברו מתיחת פנים מקיפה. בתכנון להם שמו דגש על נגרות מותאמת אישית. תוכננו שידות רחצה מעץ אגוז במראה טבעי המכניס עומק וחמימות לחדרי הרחצה. נבחרו אריחים בגוונים טבעיים ובחדר הרחצה של הילדים תוכנן ארון מרווח המכיל סל כביסה אינטגרלי. חדרי הרחצה מלאים באור טבעי ומאופיינים באלמנטים מעוצבים ומדויקים לקו העיצובי הטבעי של הבית כולו.
"תשתיות הבית הן הבסיס לתפקוד היומיומי ולכן אין מקום לפשרות בתכנונן", אומרת חלי, "השקעה מדויקת בתשתיות חשמל, תאורה ואינסטלציה היא קריטית שכן אלו מערכות שקשה ויקר לשנות בהמשך. תכנון מוקפד של נקודות חשמל ותאורה בהתאם לפעילויות השונות בכל חלל, מיקום אסטרטגי של נקודות מים וניקוז, והכנת תשתית תקשורת עתידית – כל אלה יבטיחו נוחות מרבית לטווח ארוך. לעומת זאת, אלמנטים עיצוביים כמו ריהוט, צבע, טקסטיל ואביזרים ניתנים לשדרוג והחלפה בקלות יחסית לאורך השנים. לכן, בעת תכנון תקציבי, עדיף להשקיע את מירב המשאבים בתשתיות איכותיות ומותאמות אישית, ולהשאיר את העיצוב הסופי גמיש להתפתחות הדרגתית בהתאם לצרכים המשתנים ולתקציב העתידי".
עיצוב פנים: חלי תם
צילום: מאיה אבגר
נגרות: צח פרויקטים
צבע: נירלט
סנטריה וריצוף: האחים לוי קרמיקה
ריצוף מרפסת: מודי
ריהוט חדר שינה: א.א רהיטים
שולחן סלון: בוצרס
ריהוט חוץ: גנים ושושונים
ריהוט חדר ילדים: פיסז וvox
אקססורייז: גיטה
מתלי כניסה לבית: bring it home
צמחיה: עץ החיים
מדבקות קיר חדר ילדים: אביב אברס
שטיחים: buy carpet
כריות:noland
אקססוריז: makers