פרויקטים אמיתיים

מהים של סידני אל חופי ישראל: שיפוץ עם נוף לים

2025 יולי 10 | 0 תגובות

הוא גדל בסידני מול חופי האוקיינוס, ובחר להשתקע עם שתי בנותיו הקטנות בבית ישן המשקיף אל הים בישראל. הוא ידע בדיוק מה הוא מחפש: בית שמכבד את הנוף, מכניס את האור, מבטל את הגבולות בין חוץ לפנים, ומרגיש פשוט ביתי ונכון.

הוא פנה אל הילה גיא והילה ברנר מסטודיו 2HILA, ויחד איתן ועם האדריכל זיו אריאב צאו לתהליך תכנון, שיפוץ ובניה שנמשך כשלוש שנים.

הבית המקורי היה ההפך הגמור ממה שהדיירים חיפשו. הוא היה סגור, אפלולי, מיושן ופתלתל, כזה שלא מאפשר זרימה טבעית או חיים מודרניים. כאן התחילה העבודה של המעצבות, לקחת מבנה עם פוטנציאל ולהפוך אותו למרחב עכשווי, מואר ונעים, שנאמן לערכים של ניקיון צורני, פשטות מוקפדת וחומריות איכותית.

העיצוב שואב השראה מהסגנון הסקנדינבי והכפרי, אבל מבקש לנסח שפה אל-זמנית, נקייה ומדויקת. כמו הלקוח עצמו, גם הבית מצליח לשדר איזון, מאופק, רגוע, מלא אור, כזה שלא צועק נוכחות אבל משאיר רושם מתמשך.

המציאות הישראלית המורכבת, שהתעצמה בעקבות פרוץ מלחמה במהלך התהליך, הכתיבה קצב אחר ואתגרים בלתי צפויים. ועדיין, בזכות הקשבה, תכנון מדויק ושפה עיצובית ברורה, נוצר כאן בית שהוא לא רק נוף לנפש אלא גם תרגום מושלם לחלום של אדם שהגיע מהצד השני של העולם.

עוד במגזין

תעשה לכם חשק להישאר בחוץ: איך תעצבו מרפסת קטנה

בלי לשבור קירות: איך להפוך דירה שכורה לבית מעוצב

לשדרג את המטבח בלי שיפוץ: 6 שינויים קטנים שיעשו הבדל גדול

העמידים ביותר: איזה צמחים לבית כדאי לגדל – לכתבה המלאה לחצו כאן

בגוונים בהירים ורגועים

עיצוב הסלון

הסלון תוכנן עבור מי שאוהב לארח בסטייל ולא מוכן להתפשר על נוחות. במרכזו עומדת ספה גדולה במיוחד, שתוכננה ועוצבה בהתאמה אישית על מנת לענות על כל הדרישות ולאפשר מרחב מפנק שמזמין להסיר נעליים ולהיזרק בנוחות. הישיבה פונה למספר כיוונים ומייצרת חוויה מרובת מוקדים: צפייה בטלוויזיה, מבט אל הנוף והבריכה או שיחה נעימה עם חברים. לצד זה, שולבו בפינת הסלון ספרייה המכילה פינת עבודה אינטימית המסתירים בתוכם מזגן אינטגרלי וקיר הטלוויזיה מסתיר דלת סודית למחסן.

עיצוב הסלון שומר על שפה מונוכרומטית רגועה של גווני אפור, גרז' ופודרה שחוזרים על עצמם בעיצוב הבית כולו, שילוב שמעניק תחושת זרימה, ניקיון ודיוק ללא צורך בקישוטים מיותרים.

ספה גדולה במיוחד, שתוכננה ועוצבה בהתאמה אישית

ספה גדולה במיוחד, שתוכננה ועוצבה בהתאמה אישית

ספרייה מתוכננת בקפידה ומסתירה את מערכות המיזוג

ספרייה מתוכננת בקפידה ומסתירה את מערכות המיזוג

שפה מונוכרומטית רגועה של גווני אפור, גרז' ופודרה

שפה מונוכרומטית רגועה של גווני אפור, גרז' ופודרה

מרחב מפנק ומזמין

מרחב מפנק ומזמין

פינת עבודה אינטימית ומוסתרת בפינת הסלון

פינת עבודה אינטימית ומוסתרת בפינת הסלון

פתוח, מואר ומדויק

עיצוב המטבח

המטבח תוכנן מתוך מחשבה על שגרה משפחתית פעילה, כזו שבה יותר מאדם אחד מבשל במקביל. אי גדול במרכז החלל מאפשר גם שטח עבודה נדיב וגם פינת ישיבה נוחה לסועדים מזדמנים. החזיתות משלבות בין עץ טבעי חמים לקיר ארונות גבוהים בגוון פודרה רך, כולם בנגרות אישית מוקפדת. האתגר המרכזי היה להתמודד עם גובה תקרה נמוך יחסית ודווקא כאן נכנס הפתרון היצירתי, פתחים מוגבהים למקסימום שהכניסו שפע של אור טבעי, במיוחד בפינת האוכל הגדולה והנעימה הצמודה למטבח. גודלו של הבית יצר גמישות תכנונית שאפשרה מרחב נשימה אמיתי, ללא התפרשות על אף אלמנט.

המטבח תוכנן מתוך מחשבה על שגרה משפחתית פעילה

המטבח תוכנן מתוך מחשבה על שגרה משפחתית פעילה

שילוב בין חזיתות עץ לגוון פודרה רך

שילוב בין חזיתות עץ לגוון פודרה רך

אי גדול במרכז החלל

אי גדול במרכז החלל

מטבח פתוח, מואר ומזמין

מטבח פתוח, מואר ומזמין

פינת אוכל גדולה ומזמינה לצד המטבח

פינת אוכל גדולה ומזמינה לצד המטבח

שפע של אור טבעי ונוץ ירוק עוצר נשימה

שפע של אור טבעי ונוץ ירוק עוצר נשימה

בית גדול ומתוכנן בקפידה

בית גדול ומתוכנן בקפידה

אלמנט עיצובי אהוב

עיצוב פינת הטלוויזיה

גרם המדרגות שמוביל לקומה השנייה הוא הרבה יותר מאלמנט המחבר בין קומות, הוא הפך לאלמנט פיסולי אהוב במיוחד שמשלב משחק עם חומרים ופרופורציות, ומכניס הביתה קריצה קלילה ומעוצבת. בראש המדרגות מחכה פינת טלוויזיה אינטימית בגווני אפור, גרז' ופודרה שממשיכים את השפה העיצובית הרכה של הבית כולו. קיר הטלוויזיה בנגרות אישית כולל ספרייה המשלבת חפצי נוי עם נוכחות עדינה, כאלה שמספרים סיפור קטן על מי שגר כאן. כורסאות נמוכות ומפנקות בגוונים משתנים מזמינות להתמסר לצפייה, לשיחה, או פשוט לבילוי נינוח עם חברים.

ממשיך את הקו העיצובי הרגוע של הבית כולו

ממשיך את הקו העיצובי הרגוע של הבית כולו

קיר הטלוויזיה בנגרות אישית

קיר הטלוויזיה בנגרות אישית

הרבה יותר מאלמנט המחבר בין קומות

הרבה יותר מאלמנט המחבר בין קומות

משחק עם חומרים ופרופורציות

משחק עם חומרים ופרופורציות

אלמנט מרכזי בעיצוב

עיצוב חדר השינה

סוויטת חדר השינה עוצבה כמקדש לבן ושקט, מקום שמנתק מהיומיום ומכניס מיד לאווירת רוגע. חלון תוכנן ענק שפונה אל הים ומכניס את הנוף פנימה כמו יצירת אמנות חיה. נבחרו ארונות בהירים המשתלבים בקיר נגרות מוקפד, הכולל גם גב מיטה בקו נקי ורציף, מקיר לקיר, עם מגירות עדינות ושילוב של מיטה במראה מרחף שמוסיפה קלילות ותחושת מרחב. כל פרט בחדר נבחר בקפידה כדי להעצים את התחושה המינימליסטית והנקייה, ולתת לנוף שמשמש כאלמנט מרכזי בעיצוב את הבמה שהוא ראוי לה.

גב מיטה בקו נקי ורציף מקיר לקיר

גב מיטה בקו נקי ורציף מקיר לקיר

מנתק מהיומיום ומכניס מיד לאווירת רוגע

מנתק מהיומיום ומכניס מיד לאווירת רוגע

חלון ענק שפונה אל הים ומכניס את הנוף פנימה

חלון ענק שפונה אל הים ומכניס את הנוף פנימה

מקדש לבן ושקט

מקדש לבן ושקט

קריצה צעירה וצבעונית

עיצוב חדר הילדים

חדר השינה המשותף של הבנות הוא האזור היחיד בבית שבו העזו ללכת עד הסוף עם צבע והוא לגמרי גונב את ההצגה. קיר אחד בלבד חופה בטפט בעל צבעוניות עזה ושמחה, שמכניס אנרגיה צעירה וקריצה שובבה לחלל המאופק. שאר הקירות נשארו נקיים ובהירים, כדי לאפשר לטפט לבלוט ולקחת את כל תשומת הלב, בדיוק כמו שילדות אוהבות. התוצאה היא חדר מלא חיים, שמרגיש גם אישי וגם חלק בלתי נפרד מהשפה העיצובית של הבית.

מכניס אנרגיה צעירה וקריצה שובבה

מכניס אנרגיה צעירה וקריצה שובבה

חלק בלתי נפרד מהעיצוב

עיצוב החוץ

אחד הרצונות הבולטים של הדיירים היה לטשטש את הגבול בין פנים לחוץ. וכשמביטים מהבית אל קו האופק הכחול של הים, זה לגמרי מובן. התכנון האדריכלי שם דגש על פתיחה מקסימלית של הקירות, כך שהנוף הופך לחלק בלתי נפרד מהחיים בבית. הגינה שמקיפה את הבית ירוקה ושופעת, ומשלימה את התחושה עם בריכה גדולה ומזמינה שמשתלבת בנוף באופן טבעי. כך נוצר מרחב פתוח, מחבק וזורם שמשלב בין חוויה של חופשה יומיומית לבין נוחות של בית אמיתי.

לטשטש את הגבול בין פנים לחוץ

לטשטש את הגבול בין פנים לחוץ

בריכה גדולה ומזמינה שמשתלבת בנוף באופן טבעי

בריכה גדולה ומזמינה שמשתלבת בנוף באופן טבעי

שילוב בין חוויה של חופשה יומיומית לבין נוחות של בית אמיתי

שילוב בין חוויה של חופשה יומיומית לבין נוחות של בית אמיתי

כששואלים את המעצבות מה סוד ההצלחה בפרויקט כל כך מורכב, הן עונות בלי היסוס: הכול מתחיל בבחירה הנכונה של האנשים שמלווים את הדרך. כמו בתזמורת, כל בעל מקצוע צריך לדעת את התפקיד שלו ולנגן בדיוק בזמן ובטון הנכון. הן מסבירות שהן בוחרות לעבוד עם אנשי מקצוע מקצועיים, מדויקים ואחראיים. רק כך אפשר ליצור את ההרמוניה המורגשת בכל פינה בבית.

לאתר של סטודיו 2hilaלחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב ותכנון: סטודיו 2hila, הילה גיא והילה ברנר

צילום: קטיה לין

צבע: נירלט

סנטריה וריצוף: חזי בנק

ספה ושולחן אוכל: art רהיטים

שולחן סלון וכסאות: טולמנס

ריהוט משלים: הביטאט

אקססורייז: two M, לורי גולדשטיין, ההביטאט

שטיח: rugs & co

נגרות: אסטרו פרוייקט בע"מ

אדריכלות: זיו אריאב

תאורה: לסרי עיצוב תאורה

פרגולה: דקמן

מטבח: סמל

סטיילינג לצילומים: TWO M

פרקט ומדרגות: צמרת פרקטים

קבלן: אמיל, רשל הנדסה

אולי יעניין אותך גם...

צורה פונקציונלית שמאפשרת תנועה נוחה

דיאלוג עיצובי בין שני קצוות: תכנון בית פרטי בצפון

הבית הזה תוכנן עבור זוג צעיר. היא בעלת זיקה לעולמות החומר והיצירה, והוא מעצב תעשייתי עם חיבה ברורה לפשטות ולכנות חומרית. לאחר לפוסט המלא
ממוקם במפלס נמוך מהכניסה

מאתגרים תכנוניים ליתרונות עיצוביים: שיפוץ בית פרטי

בית עם חזית מעוגלת, נישות מכל עבר, הנמכות תקרה, זוויות מוזרות וריבוי עמודים – נשמע כמו סיוט אדריכלי? עבור זוג עם שלושה לפוסט המלא
הלב הפועם של הבית

בין שווקי פשפשים: שיפוץ מקיף, עיצוב והלבשה

מה קורה כשזוג יצירתי שאוהב לאסוף פריטים מכל קצוות העולם נפגש עם מעצבת פנים אחת שיודעת לקרוא בין השורות? מתקבל בית מלא לפוסט המלא
דילוג לתוכן