Site icon WALLS

אותה הגברת בשינוי כל האדרת: דירת מגורים בצפון הישן של תל אביב

אפרת מידן

לעתים נדמה לנו כי המקום שבו אנו גרים הוא מצב נתון שאי אפשר לתקנו או לשנותו. זהו הנכס שאִתו נאלץ להסתדר, וכדאי שנתרגל אליו כמה שיותר מהר. ובכן, ישנם מקרים שמראים לנו עד כמה התפיסה הזו לא נכונה: מקרים כמו זה של משפחה בת שלושה נפשות מתל אביב, שהבינה כי דירה של שני חדרים יכולה להפוך לדירת שלושה חדרים – באותו חלל בדיוק בעזרת עיצוב פנים חכם. והבונוס: מטבח שהופך להיות לב לבו של הבית, מכל הבחינות.

בדירה סטנדרטית בצפון הישן של תל אביב, שבה גרים שני הורים וילדם הקטן. "מדובר באחד הזוגות המיוחדים, עם ילד הורס, שהיו חייבים לבצע שינוי מוחלט בדירה שבה גרו", מספרת המעצבת אפרת מידן. המשימה הייתה ברורה, אך לא פשוטה בכלל: להפוך דירה בת שני חדרים ומטבח קטן לדירת שלושה חדרים, כך שתשמור על חלל מעוצב ומרווח, שתציע חדר נוסף לילד ומעל לכול – שתספק מרחב עבודה מתאים לאימא, שפית המתמחה בבישול האסייתי, אשר חייבת לעצמה מטבח ראוי לשמו.

ראשית, לסלון: חלל האירוח קטן ומשפחתי, ומציע מערכת ישיבה נעימה בצבעים בהירים אשר ניצבת אל מול גולת הכותרת של החדר: יחידת אודיו שתוכננה בהתאמה אישית, כולל יצירת מחיצות עשויות עץ osb שנחתך בחיתוך cnc לפי דוגמא. "הרעיון כאן היה להחביא את מכשירי האודיו והטלוויזיה אך עדיין לשלוט בהם דרך החורים באופן ישיר, מבלי להזדקק לעינית", מספרת המעצבת. "כל הנגרות בבית הזה תוכננה ועוצבה בהתאמה אישית לקונספט, לצרכים והכי חשוב – לתקציב".

צילום אורן בירן

צילום – אורן בירן

צילום – אורן בירן

בין הסלון למטבח מפריד כמטר, פחות או יותר, אך ההבדלים בין שני החללים – שמיים וארץ: המטבח נראה כאילו נלקח בשלמותו ממסעדה איכותית, ובכל פינה שלו ניכרת ההשקעה והתכנון הקפדני. המעצבת אפרת יצרה בעזרת בני הזוג חלל אשר יתאים לכל סיטואציה: לבילוי רגיל ויומיומי של שלושת בני הבית, לארוחות מיוחדות עם חברים, לארוחות משפחתיות, לסדנאות בישול המיועדות לקהל הרחב ולתכנון וביצוע של אירועים חיצונים.

ואיך זה נעשה בפועל?

דלפק האכילה, שעומד בדרך כלל במקביל לאי, ניתן להזזה ולהרחבה. הוא אף ניתן לפתיחה במקרה הצורך, וכך יכול לארח עד עשרה אנשים בו-זמנית; ארונות המטבח מתפקדים גם כלוחות גיר שחורים, והופכים פרקטיים ביותר בזמן סדנאות או כאשר בני המשפחה מעוניינים ליצור את רשימת הקניות הבאה שלהם; עמדת הבישול פרקטית עוד יותר, ונתפרה בדיוק למידותיה של האימא: העמדה פונה אל שאר הבית – מה שמאפשר לאם 'לנצח על כולם', תוך כדי הבישול; מעל לעמדת הבישול ממוקמת מערכת פרופילי ברזל שחורים שעליהם ניתן לתלות את כלי הבישול – מה שמאפשר גישה מהירה ונוחה אליהם, ומעניק למטבח מראה בלתי רגיל.

המטבח, אשר הפך ללא ספק לפאר היצירה, נחלק לארבעה חלקים: הארונות הגבוהים המשמשים לאחסון, החלק הקבוע של הכיור, האי (עמדת הבישול וההכנות) והדלפק המשתנה בהתאם לסיטואציה. משטח העבודה של המטבח עשוי אריחים לרצפה במראה בטון ובגודל 150/75, שנחתכו והותאמו ספציפית למטבח. "זהו פתרון כלכלי, אשר מעל לכול מספק תוצאה יצירתית ויפה ומהווה תחליף לשיש הסטנדרטי", מסבירה אפרת.

צילום – אורן בירן

צילום – אורן בירן

צילום – אורן בירן

צילום – אורן בירן

גם בחדרי השינה וסביבתם הושקעה מחשבה רבה. "את ראש המיטה בחדר השינה של ההורים הכנו יחד בחופשת הסוכות האחרונה, היא ואני", מספרת המעצבת. "אספנו רפסודות, פירקנו אותן, בחרנו את הקרשים ואת הצבע. שיוף, עוד פעם צבע ועוד קצת שיוף – וקיבלנו ראש מיטה לתפארת".

חדר השינה עצמו העתיק את מקומו, אל האזור שבו היה המטבח בעבר – נקודה המספקת נוף פסטורלי שהולם מאוד את החדר. הנקודה החדשה מספקת פרטיות רבה: פינת העבודה, שהועברה גם היא אל חדר השינה, הפכה למקום נוח, שקט ונסתר בזמן שבמטבח מועברות סדנאות בישול.

צילום – אורן בירן

צילום – אורן בירן

לחדר הוצמדה גם מקלחת, מה שלא היה קיים קודם לשיפוץ. הארון בחדר האמבט נקנה בשוק הפשפשים ועבר הסבה מארונית אחסון לארון כיור. המקלחת החדשה מפרידה בין חדר ההורים לבין חדרו החדש של הילד.

צילום – אורן בירן

צילום – אורן בירן

דוגמת האריחים באמבטיית הילדים ובשירותי האורחים מורכבת משלושה צבעים של אריחים ריבועיים בגודל 20/20, שנחתכו כך שכל שני משולשים יוצרים אריח אחד. המשולשים הודבקו על הרצפה לפי תכנון מוקדם ויצרו מרקם גרפי מעניין. "זו תוצאה של פתרון מקורי לבלת״ם שקרה באמצע הפרויקט", מספרת אפרת. "החנות שממנה הזמנו את הקרמיקה ואת הכלים הסניטריים שכחה להזמין את האריחים לאמבטיה ולשירותים. מאחר שלא יכולנו להמתין חודש עד שאלו יגיעו עבדתי עם מה שהיה במלאי, ובסוף הכול קרה לטובה".

צילום – אורן בירן

צילום – אורן בירן



Exit mobile version