איך הופכים כמה מפלסים לבית מרווח, מואר, מעוצב ומשפחתי? עיצוב בית אלכסוני.
בדיוק כמו שהמעצבת איריס אבנרי דביר הפכה את הבית במושב למקום חם ומזמין שתואם לאופי של משפחה מיוחדת במינה.
במושב במרכז הארץ מתגוררים זוג עם שלושת ילדיהם המתבגרים ומספר לא מבוטל של בעלי חיים שבאים לבקר. משפחה חמה ואוהבת שחיפשה לרענן את הבית המיושן ולהשוות לו מראה מודרני ונקי.
מטרתם ל- עיצוב הבית הייתה להשאיר את העיצוב הכפרי מאחור להכניס אל הבית קווים נקיים ומאורגנים תוך שימוש בנתונים הקיימים שלו ותוך שמירה על אופיים המיוחד והצבעוני.
המבנה הבסיסי של הבית אינו בקווים ישרים, עם חלוקה לא סטנדרטית של חללים, בחלק מהחללים התקרות גבוהות, קירות קטומים ומפתחים גדולים מה שיוצר בית מלא אור טבעי.
אבנרי דביר יצאה מקופסא על מנת ליצור חלל נקי ומרווח, השתמשה בהנמכות תקרה, אריחים גדולים לתחושת מרחב ומיקום נכון של ריהוט על מנת לטשטש את האלכסוניות של הבית.
בקומת הכניסה נפתח מצד אחד סלון רחב ידיים ומהצד השני ממוקם המטבח אותו תוחם קיר הכניסה.
סלון עם נגיעות של צבע.
צורתו של הסלון היא אלכסונית ולא סטנדרטית. מה שמצריך העמדה נכונה של הריהוט בחלל על מנת לטשטש את הקווים האלכסוניים ויצירת מראה נקי.
כדי לא לפגוע בגובה התקרה תוכננה יחידת נגרות שמסתירה את המיזוג ומשמשת כפריט דקורטיבי עם נישת תצוגה.
הגוונים שנבחרו לסלון הם אפור עם נגיעות של צבע ושולחנות עץ שמתכתבים עם מדרגות העץ בבית.
הסלון רחב, מרווח ומזמין. מקום שכל בני המשפחה יוכלו להעביר בו את הזמן בבילוי משותף מול הטלוויזיה או באירוח של בני משפחה וחברים.
מטבח רחב ידיים
את קיר הכניסה הפכה אבנרי דביר מקיר שסוגר את הבית לאלמנט עיצובי בחיפוי עץ מצד אחד וארונות אחסון פרקטיים לחלל המטבח מצידו השני. אלמנט כניסה דקורטיבי מצד אחד ומצידו השני פונקציונלי.
המטבח הוא חלל גדול מיימדים, ברובו לבן עם קיר מחופה עץ שמכניס חמימות לחלל.
במטבח ממוקמת פינת אוכל קטנה ואינטימית שמשקיפה אל הגינה ומתאפיינת באלמנט צף עם פלטת עץ תלויה שמשמשת כשולחן וכיסאות בצבע קליל ומרענן. הפינה משמשת את המשפחה באופן שותף ותוכננה תוך ניצול החלל האלכסוני של הבית.
מחוץ לאזור התחום של המטבח ממוקמת פינת אוכל גדולה ומרווחת המשמשת לאירוח ולארוחות משפחתיות מיוחדות.
בקומה העליונה ממוקמת יחידת ההורים, יחידת ההורים כמו כל חדרי השינה בבית מחופה בפרקט על על מנת ליצור הפרדה מוחלטת בין החלל הציבורי של הבית לחלל הפרטי.
יחידת ההורים מרווחת ומוארת. מתוכננת היטב בעזרת פרטי נגרות בהתאמה אישית לחלל. מתוך יחידות ההורים יש יציאה למרפסת אישית וחדר רחצה מעוצב עם נגיעות של עץ למראה חמים, אינטימי ומזמין.
מתוך קומת הכניסה ניתן לרדת מספר מדרגות ולהגיע אל מרתף הבית. בשונה מכל מרתף של בית סטנדרטי המרתף מלא באור טבעי, במרתף מוקמה פינת העבודה, חדר שירות וחדרה של המתבגרת.
במרתף הבית הקירות היו קטומים ולכן היה צורך בחשיבה מיוחדת על שימוש בחומרים ובפרטי נגרות מותאמים.
חדר הנערה מואר ומעוצב בצבעים בהירים על שילוב של פרקט המרשה אוירה חמימה.
שירותי האורחים נעשה שימוש בגוונים אפורים על שילוב של כחול על מנת לתת לחלל עומק ולהסתיר את הנמכת התקרה.
חדר השירות חופה באריחים מלאי נוסטלגיה, מתוך חדר השירות ניתן לצאת אל החניה – נבחרה דלת זכוכית שמכניסה הרבה אור לחלל ושימוש בפרטי נגרות בצבע כחול כדי להחיות את החלל כולו. מטרתה של אבנרי דביר הייתה לקחת חלל "משעמם" ולהפיח בו חיים בעזרת עיצוב לא שיגרתי.
אחד הדברים החשובים בעיצוב בית קיים הוא לא לנסות להמציא את הגלגל מחדש.
צריך למצוא את היתרונות של החלל הקיים, להשתמש בנתונים הטבעיים של הבית, להבליט ולמקסם אותם תוך כדי טשטוש החסרונות שלו, אם זה בקווים לא ישרים או חלוקה לא סטנדרטית של חללים, בעזרת עיצוב נכון ניתן להעלים את החסרונות כמעט לחלוטין.