פרויקטים אמיתיים

לגדול עם אמא אדמה | גן ילדים מעוצב

2018 יולי 16 | 0 תגובות

כולנו מחפשים את המקום הבטוח הזה לילדים שלנו. את הסביבה התומכת והבטוחה שתעמיד את הקטנטנים שלנו במרכז ותיתן להם את הכלים הדרושים להתפתחותם. ולנו? הידיעה שטוב לקטנים שלנו תיתן שקט נפשי וראש שקט.

הכירו את שלומית אריכא, מנהלת המרכז מונטסורי לגיל הרך 'אמא אדמה'. מקום קסום לגיל הרך המתבסס על שיטה מיוחדת של חיבור לטבע ולבעלי החיים. שלומית רצתה לעשות מהפך למרכז ופנתה אל המעצבת לילך הלוי על מנת לעשות זאת בצורה הטובה ביותר ולהוך את הגן שלה ל- גן ילדים מעוצב ומזמין  .

הכירו את לילך הלוי, אמא לשלוש בנות, בוגרת לימודי הום סטיילינג בשנקר ומעצבת חדרי ילדים בעלת ניסיון רב. הכירה ולמדה את השיטה שבה הגן פועל לעומק על מנת להתאים לו את העיצוב הנכון עבורו.

את ההשראה לעיצוב הגן ילדים לקחה לילך מהשם 'אמא אדמה' וחיברה את העיצוב לטבע ויצרה שפה אחירה וטבעית לגן.

המבנה המקורי של הגן קסום ומיוחד אך נדרש לעבור שיפוץ מסיבי. החל משבירת הקירות ועד להחלפת הריצוף. ללילך היה חשוב לשמר את הניחוח הישן ולשלב אותו עם החדש ולכן שמרה על כמה אלמנטים מקוריים כמו החלונות הגדולים שמייחדים את הגן ומוסיפים לו אותנטיות קסומה.

הסגנון העיצובי שנבחר הוא נורדי כפרי. כל חלל עוצב בהתאם למטרה שלו בסגנון נקי אך חם ומלא אהבה.

גן אמא אדמה | לילך הלוי

גן 'אמא אדמה' | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

היה חשוב ללילך לספק כניסה מרשימה ומלאת נוכחות לגן. שאופי הגן יבלוט ויורגש באמצעות העיצוב כבר מהרגע הראשון.

הגן הוא גן דו לשוני וניתן לראות את זה ישר מהכניסה בעזרת שידת מגירות מעוטת באותיות הABC.

שילוב של שטיח עם הדפס של איילים, ענפי עץ המשמשים כמוטות לווילונות ומוטות לתליית תיקים בכניסת הגן מחבר את הנוף של החוץ לפנים החלל ובאמצעות וילונות טול שקופים ומינימליסטיים ניתן לקבל את הנוף שנשקף מהחלונות המיוחדים היישר לתוך החלל.

על קיר הכניסה מיקמה לילך 2 הדפסים קסומים של ילד וילדה המסמלים את הקונספט של שיטת הגן – חיבור לטבע ובעלי החיים.

בחלל הכניסה לילך מיקמה ספסלי עץ לישיבה עם ריפודים ירוקים המתכתבים ישירות עם הצבעוניות והסגנון העיצובי של שאר הגן. שידה עם תאים פתוחים ונגישים לילדים ובכל תא מוצג פריט או משחק אחד ומעל השידה מוצגות קבוצות קבוצות של חיות מאותו המין כנדרש בשיטה המונטסורית.

גן אמא אדמה | לילך הלוי

הדפסים קסומים של ילד וילדה המסמלים את הקונספט של שיטת הגן | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

וילונות טול שקופים ומינימליסטיים | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

שידה המרמזת על אופי הגן הדו לשוני | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

שידה פתוחה ונגישה | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

את החלל המרכזי של הגן ילדים  חילקה לילך לפינות מוגדרות ומרוחקות אחת מהשנייה על מנת שהילדים יוכלו לשחק בשקט ובשלווה בפינה שלהם.

כל פינה עוצבה במקוריות ובהמון יצירתיות על מנת שהשהייה בגן תהפוך לחוויה מיוחדת במרחב פתוח וגדול אך חמים עוטף ומחבק. בחלל כולו מיקמה לילך שטיחי חבלים, שטיחי שאגי, שטיחי PVC קלים לניקוי ומקומות ישיבה רבים שנוצרו בעזרת פופים מגוונים בצורות שונות ומיוחדות שיוצרים אטרקציה בפני עצמם.

הטפט שנמצא על הקיר נבחר בקפידה, לקיר המרכזי של הגן ילדים , בחרה לילך בטפט פרחוני, דבר שגרם לקיר להפוך למוקד העיקרי בחלל ועל אף היותו דומיננטי הוא משרה אווירה נעימה ופסטלית בגן.

החומרים שנבחרו לעיצוב הגן ברובם הם חומרים מהטבע עם שילוב של צמחיה טבעית.

גן אמא אדמה | לילך הלוי

קיר כאובייקט מרכזי בחלל | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

חיבור לטבע ולבעלי החיים | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

בפינת הקריאה של הגן ילדים  יצרה לילך מראה מקורית שבנויה מספרי קריאה, אובייקט שמושך את הילדים אל הפינה וגורם להם פשוט לדפדף הדפי הספרים וליהנות, לילך שילבה ערסל מקרמה מפנק ומרווח ויצרה פינה חלומית ומקורית שמלהיבה את הילדים ומעודדת אותם לקרוא.

גן אמא אדמה | לילך הלוי

פינת קריאה מקורית ויצירתית | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

ערסל מקרמה מרווח ומפנק | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

מראה במסגרת ספרים | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

אובייקט שמושך את הילדים | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

תיק ספר מאויר בסנאי | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

בפינת המטבחון יצרה לילך מטבח מוקפד ומושקע שהוזמן בהתאמה אישית לגן ועוצב בצבעים אותנטיים שיכירו מטבח אמיתי אך בכל זאת ישתלבו בעיצוב הכללי של הגן.

מעל המטבחון מוקמו צלחות עם איורים של חיות וכיתוב המסמל את שיטת הגן המונטסורית.

גן אמא אדמה | לילך הלוי

מטבחון בצבעים אותנטיים | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

צלחות מאוירות | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

ציטוט של ד"ר מריה מונטסורי | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

פינת הבובות מוקמה על הקיר עגלה מעוצבת של פעם המשמשת כמקום לאחסון בובות, הפינה מעוצבת במראה חמים, שונה ולא סטנדרטי עם חומרים מגוונים ע"פ צרכי השיטה המונטסורית.

גן אמא אדמה | לילך הלוי

עגלה תלויה המשמשת לאחסון | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

פינת הבובות | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

חומרים מהטבע | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

איורים של חיות | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

גן אמא אדמה | לילך הלוי

אלמטים מהטבע | עיצוב לילך הלוי | צילום נויה שילוני חביב

לילך התבקשה לעצב גן ילדים  לפי צרכי השיטה המונטסורית והתוצאה היא מקום ביתי, חמים ושונה במראה מגנים סטנדרטיים, היא לקחה את העיצוב הכי רחוק שאפשר תוך כדי ירידה לפרטים הקטנים ביותר ודגש על מקוריות ויצירתיות.

שנת הלימודים הולכת וקרבה ומה שבטוח זה שלילדים מחכה הפתעה נעימה.

 

לאתר של לילך הלוי לחצו כאן

לדף הפייסבוק של לילך הלוי לחצו כאן

לדף הפייסבוק של נויה שילוני חביב לחצו כאן

עמוד הטבות WALLS הצטרפות לקבוצה של walls

אולי יעניין אותך גם...

קורות הבטון המאסיביות בתקרה חופו בעץ טבעי

כפריות מודרנית עם ניחוח אירופאי: שיפוץ דירת דופלקס

דירת דופלקס בת כ־170 מ"ר, הממוקמת ברחוב שקט ופסטורלי במרכז, שינתה את פניה מן הקצה אל הקצה והפכה לבית פרטי באווירה כפרית לפוסט המלא
יחידת בר בת 60 שנה

לחזור הביתה: שיפוץ מקיף לבית ילדותה

מעצבת הפנים שירה רוזנפלד גליל בחרה לחזור לבית ילדותה, אותו בית שתכננו ובנו הוריה, אמא אדריכלית ואבא מהנדס. הבית ממוקם במרכז השרון, לפוסט המלא
חומריות חמה, וצבעים שמאפשרים לנשום

לתפור את הבית לצרכים של המשפחה: שיפוץ בית פרטי

לפעמים פרויקט עיצוב הוא הרבה יותר מבחירת צבעים וחומרים, הוא תרגום מדויק של איך אנשים רוצים לחיות. כך היה בבית הפרטי הזה, לפוסט המלא
דילוג לתוכן