פרויקטים אמיתיים

עיצוב מלא אמירה: הזוג שעבר מתל אביב לבית פרטי ‘בכפר’

2022 January 8 | 0 תגובות

לאחר שנים של מגורים בעיר הגדולה ואינסוף לבטים בין הצורך במרחב לרצון להישאר, החליטו בני הזוג לארוז את המשפחה ולעבור להתגורר בבית פרטי בכפר. המשפחה הצעירה פנתה אל שירה מוסקל והדס רוט מסטודיו הלל אדריכלות ועיצוב פנים על מנת שיעזרו להם לשפץ, לתכנן ולעצב מחדש בית בן 40 שנה שלא תאם את הצרכים של הדיירים החדשים שלו. הפרויקט כלל חלוקה מחדש של החלל כולו, הורדת עמודי קונסטרוקציה ויצירת פתרונות חלופיים, פתיחה של החלל אל החצר, תכנון ועיצוב הגינה והלבשת הבית כולו “הם החליטו לעשות את הצעד ועזבו את העיר לטובת הכפר ודווקא בגלל הקושי לשחרר את תל אביב בעלת הבית שמה אקסטרה דגש על עיצוב הבית ויצירת אווירה.

הבית עוצב עם דגש על אלמנטים אורבניים ודיוק בכל פרט. מה שטרף את הקלפים זה הקורונה שהגיעה וגרמה לבני הזוג להודות על כל רגע במרחב הפרטי שלהם עם החצר. ובסיום הפרויקט גם קיבלו מתנה ילדה רביעית שזוכה לגדול בבית הזה.” אומרות שירה והדס. הבית כולו עוצב בסגנון נורדי עם נגיעות כפריות עדינות והמון סטייל.

למסגר את החוץ

עיצוב הסלון

בחלל הציבורי של הבית נבחר קיר כח המהווה מוקד מרכזי ומחבר בין פינת האוכל לסלון. במרכזו של קיר הכח מוקם קמין גז מודרני בצבע שחור ומעליו מוקמה יצירת אמנות התואמת לגווני הסלון. בסלון ישנם חלונות גדולים המכניסים את החצר היפה פנימה וויטרינה המשמשת ליציאה אל הגינה. לחלונות פרופיל בלגי דק ועדין הממסגר את החוץ ומוסיף לבית אווירה טבעית ונעימה. קיר הטלוויזיה חופה בטיח המדמה בטון פלטת הצבעים בסלון היא בצבעוניות עדינה המשלבת בין הסגנון העיצובי הנורדי לסגנון התעשייתי וממלאה את החלל באופי.

עיצוב סלון | עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

קיר טיח דמוי בטון | עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

פרופיל בלגי | עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

אמנות קיר | עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עמוד קונסטרוקטיבי | עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

כורסאות בצבע ניוד

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

שולחן סלון מברזל ובטון

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עמודים קונסטרוקטיביים

עיצוב המטבח

קומת הקרקע ואזור המטבח היו מלאים בעמודים קונסטרוקטיביים, לאחר ייעוץ עם בעלי מקצוע הוחלט לוותר על חלק מהעמודים ולפצות באמצעות קורות פלדה, עמוד אחד נשאר במרכז המטבח הפתוח ועוזר להפריד בין אזור הכניסה לבית לאזור המטבח. העמוד חופה בטיח דמוי בטון וסביבו תוכנן אי רחב עם מקומות אחסון ומקומות ישיבה. המטבח מלא בארונות אחסון נסתר ועוצב בגוונים של שחור לבן ועץ טבעי המשתלב עם החצר הירוקה הנשקפת מבעד לחלון הגדול.

פרקט עץ טבעי

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

אי רחב במטבח

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

תאורה תלויה במטבח

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

מקומות אחסון במטבח

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

פרופיל בלגי במטבח

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

חזיתות מטבח בגוון שמנת

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

משטח עבודה שחור במטבח

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

שולחן אוכל מעץ

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

חיבור בין מפלסים

עיצוב פינת המשפחה

החיבור בין המפלסים השונים בבית נעשה על ידי החיבור לחוץ והשקיפות בין הקומות. במרכז המפלס הראשון של הבית יצרו פינת משפחה כיפית ונעימה עם תקרת קורות גבוהה ויציאה אל החצר, בקומה זו מוקמו גם חדרי הבנות וחדר הרחצה.

מפינת המשפחה ניתן להשקיף אל הסלון ובמרכזה עומדת ספריה בנגרות אישית המשמשת לאחסון ולתצוגה של פרטי נוי. לצד הספריה מוקמו דלתות הכניסה לחדרי הילדות ופינת המשפחה משמשת מקום מפגש לצד החדרים.

מדרגות מחופות עץ

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

פינת משפחה

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

ספה אפורה

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

ספריה בנגרות אישית

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

תקרת עץ בצבע לבן

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

גוונים מונוכרומטיים

עיצוב חדר העבודה

חדר העבודה ממוקם לצד יחידת ההורים ומצידו האחד משקיף אל פינת המשפחה ומצידו השני מתחבר למרפסת דק גדולה ומפנקת. במרכזו של חדר העבודה עומד שולחן בנגרות אישית המתחבר לארון אחסון בצבע לבן ומולו ספה מזמינה ומפנקת ושטיח בעל טקסטורה רכה בגוונים מונוכרומטיים. במרפסת מוקמה פינת ישיבה המורכבת מספסל עץ, כיסא מפנק, שולחן קפה שחור וכריות נוי המתאימות לחוץ.

משרד ביתי

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

יציאה למרפסת שמש

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

דק במרפסת

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

מינימליסטי ומדויק

עיצוב יחידת ההורים

יחידת ההורים מוקמה במפלס נפרד מחדרי הילדים, במרכזה עומדת מיטה סוגית עם בסיס מרופד בבד שחור ומלא נוכחות, רצפת החדר כמו הבית כולו חופתה בפרקט עץ בעל מראה גושני וטבעי. ביחידת ההורים ישנם חלונות גדולים המכניסים אור טבעי רב ומחופים בווילונות לבנים חצי אטומים על מנת לספק פרטיות ולרכך את האור במידת הצורך. לצד חדר השינה תוכנן חדר רחצה מפנק, נבחרה שידת רחצה מעץ טבעי, אריחים לבנים מחפים את הקירות והריצוף השחור ממשיך אל תוך המקלחון ויוצר תחושה של גודל.

יחדית הורים

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

מיטה זוגית שחורה

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

יחידת הורים

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

חדר ארונות ביחידת הורים

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

חדר רחצה טבעי

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

טיח בחדר הרחצה

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

קו עיצובי משותף

עיצוב חדרי הילדים

כל אחד מחדרי הילדים אופיין בצבעוניות לפי הבחירה של הבנות אך עם שפה משותפת לכולם. לכל חדר נבחר טפט התואם לבחירת הגוונים של הבנות, ארון קיר בצבע לבן ופינת עבודה קטנה ונעימה המספקת לבנות מקום שקט ונוח ללמוד בו.

טפט בחדר הילדים

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

חדר ילדים מעוצב

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

פינת עבודה בחדר הילדים

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

מרמז על השפה העיצובית

עיצוב החוץ

הלל אדריכלות התייחסו אל כל הפרויקט כאל מתחם מגורים ונתנו את אותה התייחסות אל החוץ כמו שנתנו לפנים. הבית הוא בית אשר נבנה נמוך מהרחוב ולכן היה חשוב להם לייצר סיפור מעניין לירידה, לייצר דרך חווייתית ונעימה עם צמחיה ושפה עיצובית המרמזת על עיצוב הבית כולו.

פרגולה במרפסת

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

שולחן אוכל לחוץ

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

פינת ישיבה לחוץ

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

ספסל עץ לחוץ

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

דלת כניסה לבית בשילוב זכוכית

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

מדרגות לכניסה לבית

עיצוב הלל אדריכלות | צילום מאור מויאל

אחד האתגרים העיקריים בפרויקט הזה היה הקונסטרוקציה, “רצינו ליצור חוויה של תקרת קורות איפה שניתן מבלי לפרק את הגג”, אומרות שירה והדס, “הוספנו בידוד וקורות היקפיות מבחוץ תוך שימור הגג הקיים משיקולי תקציב, היה אתגר גדול של לוחות זמנים ובזכות ההחלטות שהתקבלו מראש הצלחנו לעמוד בו”.

כשמדברים על שיפוץ הן אומרות שזה משהו שכדאי להתכונן אליו. להכין מבעוד מועד אוסף של חומרים שאתם מתחברים אליהם כדי להצליח לגבש את השפה העיצובית של הבית עוד לפני תחילת התהליך ולא ללכת לאיבוד.

לאתר של הלל אדריכלות – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: מאור מויאל

צבע: נירלט

סנטריה: מודי

ריצוף: עץ ועצה

ריהוט: טולמנס, אסף רהיטים, אורית טראוב

אקססורייז: חבושה, טולמנס

קבלן: שלום גרבי

תכנון ועיצוב: שירה מוסקל והדס מדר רוט

תאורה: אורעד תאורה

נגר: חיליק קאופמן, אגי עץ ועצה

שטיחים: שטיחי מתריב

פרקט: עץ ועצה

שיש: אלון גוטביר

חלונות ומעקה: וולקס

גגן: ליאור דורי

דלתות פנים: פרקט פור יו

פרגולות ודקים: אסף בן דויד

מיזוג: קשת המזגנים

Leave a Reply

Your email address will not be published.

אולי יעניין אותך גם...

סלון מעוצב בגוונים טבעיים

שילוב סגנונות מלאי אופי: הלבשת בית פרטי במושב

מי מאיתנו לא חולם או חולמת להיות מעצבי פנים? לקום כל יום בבוקר, להתעסק בבחירת חומרים, צבעים ובפריטים מעוצבים שהופכים כל מבנה לפוסט המלא
חזיתות בצבע אפור במטבח קבלן

הסנדלר (לא) הולך יחף: דירת הקבלן של מעצבת הפנים

מעצבת הפנים ליאת תמר מטרני החליטה לשנות את המוסכמות ולהראות למשפט 'הסנדלר הולך יחף' שהיא ממש לא מתכוונת לוותר על בית מעוצב. לפוסט המלא
ספת רביצה מזמינה

אין כמו יפו: הצצה לדירתם של תום אבני ולירז צ’רכי

אם היינו צריכים לבחור זוג מפורסם שאנחנו הכי אוהבים, כנראה שהיינו בוחרים בלירז צ'רכי ותום אבני. למה? כי כמו שאתם כבר יודעים לפוסט המלא
Skip to content