פרויקטים אמיתיים

כשהאדריכלית היא שכנה: בעיצוב מודרני עם צבעוניות ייחודית

2021 March 11 | 1 תגובות

כל תהליך של עיצוב פנים ותכנון של בית מצריך זמן רב, השקעה וחיבור מיוחד לאדם שמתכנון עבורך את המקום שבסופו של דבר יהפוך להיות הבית. משפחה צעירה מיישוב בגליל רכשה מגרש ביישוב והחלה בתהליך תכנון בית חלומותיהם. לאחר תהליך תכנון ארוך הם פגשו בשכנתם ליישוב האדריכלית אביב סנפיר, התאהבו, והחליטו להתחיל את התהליך מחדש. הפעם בניצוחה של סנפיר.

הפרויקט הוא תכנון בית פרטי על מגרש של חצי דונם הבנוי ממפלסים ו2.4 מטרים מפרידים בינו לבית המדרכה. “היות והמשפחה ביקשה בית שטוח ללא מדרגות (מלבד מדרגות הגישה למגרש) הרחקתי את קו דירוג המגרש עד לקו הבניין האחורי וכך יצרתי מפלס אחד לבניה”, אומרת סנפיר. “הערכים על פיהם הבית תוכנן הם חמימות ביתית ומשפחתיות. עקרונות נוספים שהנחו אותי בתכנון הבית היו יצירת חללים מרווחים ומוארים, קשר ישיר עם החוץ, זרימה נעימה בין החללים וצורות גיאומטריות נקיות”. הבית כולו עוצב בסגנון מודרני עם צבעוניות ייחודית שנותנת טוויסט מתוחכם ושונה לעיצוב המוקפד, המאופק והנקי של הבית ומכניסה אליו את האופי הייחודי של הדיירים.

צבעוניות חמימה

עיצוב הסלון

הסלון מאופיין בצבעוניות נעימה וחמימה, מערך הישיבה בו מורכב מספה גדולה המופנה אל הנוף, מאחוריה תוכננה ספריה בנגרות אישית ברוחב 4 מטרים ובהמשכה תוכנן קיר המורכב מקורות עץ אנכיות ומפריד בין החלל הציבורי של הבית לחדר המשפחה המחבר את כל החללים הפרטיים. בסלון ישנו חלון גדול הממוסגר בעץ ומאפשר מקום ישיבה המשקיף אל הנוף הגלילי היפה, וויטרינה המורכבת מזכוכיות גדולות ופרופיל בלגי שחור המאפשר יציאה אל המרפסת. הגוונים של הנגרות בסלון מתכתבים עם העיצוב של הבית כולו והופכים אותו להרמוני ומלא באופי.

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמלתכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

הלב של הבית

עיצוב המטבח

כבר בשלב התכנון הראשוני המטבח הוגדר כהלב של הבית. הוא המקום בו דיירי הבית נפגשים, מבשלים יחד, מכינים שיעורים, מארחים ומבלים בו את רוב השעות שלהם בבית. המטבח תוכנן כשלושה סטריפים המורכבים ממשטח עבודה שסביבו תוכננו ארונות אחסון ודקורציה, קיר מקביל בו מוקם המקרר, נישה לטלוויזיה וכניסה לחדר שירות ובמרכז המטבח מוקם אי עבודה ואחסון הממשיך כשולחן אוכל לבקשתם של הדיירים שרצו שפינת האוכל תהיה חלק בלתי נפרד מהמטבח. צבעוניות המטבח תואמת לצבעוניות הסלון ומחברת בין שני החללים, במטבח חלון זכוכית גדול המאפשר יציאה אל החוץ ומכניס אור טבעי רב לחלל.

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

מקשר בין חללים

עיצוב חדר המשפחה

חדר המשפחה הינו החלל המקשר בין האזור הפרטי של הבית לאזור הציבורי, הזרימה ממנו אל חדרי השינה נעימה ומייתרת את הצורך במסדרונות. בחר השפחה תוכננה נגרות מותאמת אישית הכוללת קיר טלוויזיה מעוצב ופינת עבודה שהותאמה במיוחד לגודל החלל. הנגרות מורכבת מעץ טבעי בשילוב עץ צבוע בגוון טורקיז מלא נוכחות המשתלב עם הצבעוניות הייחודית בחדר המשפחה.

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

שילוב הרמוני ונעים

עיצוב יחידת ההורים

יחידת ההורים תוכננה ועוצבה על מנת לתת לבני הזוג מקום שקט, רגוע ונעים. בחדר תוכנן חדר ארונות עם דלתות זכוכית המעצימות את תחושת המרחב בחדר השינה, קיר גב המיטה חופה בטפט פרחים עדין בגוונים בהירים המשתלבים עם הגוונים של הפריטים בחלל, לצד החלון תוכן ספסל נמוך בנגרות אישית המספק מקום אחסון ומקום ישיבה מעוצב התורם לצבעוניות בחדר השינה.

בחדר הרחצה ביחידת ההורים נעשה שימוש בשלושה סוגי אריחים שונים אשר לכל אחד אופי משלו ומשתלבים יחד בצורה הרמונית ונעימה.

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

חשיבה על העתיד

עיצוב חדר הילדים

בעיצוב חדר הילדים הוקדשה חשיבה רבה על העתיד, על מנת ליצור עבורם חלל נעים ומיוחד שילווה אותם לאורך השנים ויענה על הצרכים המשתנים שלהם. לקירות נבחרו טפטים בגווני כחול מלא נוכחות עם דוגמאות עדינות ושולבו לפס צבע כחול שהותאם במיוחד לטפט. ארונות הבגדים בחדרי הילדים תוכננו ועוצבו בהתאמה אישית בגוונים ניטרליים והעיצוב הכללי של החדר נשאר מינימליסטי ומדויק.

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

נגיעות צבע שובבות

עיצוב חדר הרחצה

בחדר הרחצה של ילדים הוחלט להוסיף כתמי צבע המכניסים עומק ועניין רב לחלל, שידת הרחצה שנבחרה בגוון צהוב המכניס המון שמחה ואור לחלל ואריחים מונוכרומטיים עם נגיעות של צבע. בחדר הרחצה תוכנן מקלחון גדול וכפול המאפשר לילדים להתקלח יחדיו ופרופיל בלגי שחור לדלתות המקלחון המחבר בין האלמנטים השחורים בחדר הרחצה.

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

תכנון ועיצוב אביב סנפיר | צילום שירן כרמל

בכל פרויקט יש אתגרים או בקשות מיוחדות המצריכות חשיבה יצירתית האתגר מולו עמדה אביב בפרויקט המעוצב הזה היה הוא לייצר בית מואר בהתאם לנתונים הקיימים במגרש, “מכיוון שקו דירוג המגרש הוצמד לקו הבניין האחורי כדי לייצר בית שטוח במפלס אחד, החזית הצפונית נשארה ללא חלונות, לכן תכננתי חצר אנגלית בחזית הצפונית אשר אפשרה לפתוח חלון רחב בחדר הרחצה של הילדים”. כדי לתכנן ולעצב את בית חלומותיכם אביב ממליצה להבין מה הגוונים והחומרים שיוצרים תחושה נעימה עבורכם ולשלב אותם כחוט השני בכל המבנה.

לעמוד האינסטרגם של אביב סנפיר – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: שירן כרמל

צבע: נירלט

סנטריה, ריצוף וחיפויים: רמא קרמיקה, כרמיאל

אלומיניום: אלום זוהר

נגרות מיוחדת: רהיטי עאדל חיר

מטבח: מטבחי סמל

תאורה: צחר תאורה

עבודות זכוכית: זכוכית גביש

פרגולות ושערים: טרלידור דלתות פנים

דלתות חוץ: איוון פטרוב

משטחי דקטון: אפולודור

כלי קרמיקה: אורלי אשכנזי

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב חן שדמי | צילום שי אפשטיין

עיצוב חובק עולם : דירה בצבעוניות מזרח אירופאית

זה התחיל בזוג צעיר עם שלושה ילדים קטנים ונגמר בבית פרטי בין שלוש קומות מעוצב בסגנון אקלקטי ייחודי הלקוח מעולמם הפנימי של לפוסט המלא
עיצוב תמי פמפנל שנקר | צילום מאיה אבגר

הסגנון שכובש את ישראל: הדירה שעוצבה בהשראת הג’פנדי

הם התגוררו בבניין דירות ישן בעיר הגדולה ובדיוק כשנגיף הקורונה הכניס והוציא את כולנו מהסגר הם החליטו שהגיע הזמן לשפץ ולהתאים את לפוסט המלא
עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

זאת שכבשה אותנו: בצבעי פסטל, חומרים טבעיים והרבה ירוק

בחיפושים אחר הבית המושלם לעיתים אנחנו נוטים לוותר על דירות מסוימות בגלל שאנחנו לא מצליחים לראות את הפוטנציאל הגלום בהם. זה בדיוק לפוסט המלא
Skip to content