פרויקטים אמיתיים

אתני, מרוקאי וצבעוני – 180 מ”ר של עיצוב בכפר

2021 March 18 | 0 תגובות

שנים שהם חלמו לשפץ ולעצב וידעו בדיוק מי תהיה אחראית על הפרויקט. משפחה צעירה מהכפר שמרה במשך שנים את מספר הטלפון של מעצבת הפנים שרית קרפ קרויטורו וידעה שכשיגיע היום בו הם ישפצו את ביתם היא תהיה אחראית על התכנון, העיצוב וכל מה שקיים בין לבין.

הבית הוא בית פרטי בכפר והשיפוץ כלל הרחבה ושיפוץ יסודי, עיצוב ותכנון פנים של כל חללי הבית והחוץ והתאמה של האלמנטים השונים לצרכיהם של הדיירים.

הקונספט ההתחלתי היה ליצור בית פתוח ומואר בסגנון אתני מרוקאי. הלקוחות טיילו בעולם והתחברו במיוחד לסגנון הצבעוני ויחד על מעצבת הפנים הם יצרו בית מלא באור וצבע עם נגיעות שונות של סגנונות מעוצבים המשתלבים יחד בבית אחד בצורה הרמונית ונעימה. “שילבתי צבעים וחומרים שיתנו תחושת ביתיות וחמימות, שילבנו פריטים יפים שהמשפחה אספה עם השנים ונתנו להם טוויסט קצת אחר, למשל מסכות עץ שהוספנו להם מעמד מברזל, תמונות שצולמו בטיולים והפכו לחלק מהאומנות בבית. וכמו שהלקוחה הגדירה: אני הבנתי יותר טוב ממנה מה הטעם שלה”, אומרת שרית.

פלטת גוונים מרשימה

עיצוב הסלון

חלל הסלון שונה על מנת להתאים לצרכים של הדיירים, חלון אחד שהיה בחלל נסגר לטובת מיקום לטלוויזיה ועל מנת להוסיף אור טבעי לחלל הוויטרינה הקיימת הורחבה. במרכז החלל הציבורי של הבית עומד עמוד תמך גדול שלא ניתן להסרה ועל מנת לחבר אותו לעיצוב הוחלט להגדילו, “הגדלתי את העמוד ויצרתי אזור שחופה בבטון. מצד הסלון נוצרה פינה יפה בה מיקמנו קונסולת ברזל ותמונות ומצדו השני של העמוד תכננו ספרייה בהתאמה אישית שמשתלבת עם הסגנון העיצוב של הבית”, אומרת שרית. מגוון פריטים שנבחרו לחלל הציבורי תוכננו ועוצבו במיוחד על מנת שיתאימו לסגנון העיצובי המבוקש על ידי הדיירים, בסלון מוקמה שידה תלויה, ספה רחבה בגוון אפור, כורסאות המתאימות לפלטת הגוונים של הבית ושטיח גדול המגדיר את אזור הסלון ואוסף אותו לכדי חלל אחד מעוצב.

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

להכניס את הטבע לעיצוב

עיצוב המטבח

המטבח, פונה אל הגינה הירוקה ובנוי מקיר ארונות גבוהים שנצבעו בגוון גרפיט, קיר הארונות מנצל את כל שטח ההרחבה ויש בו מקומות אחסון רבים, במרכז המטבח תוכנן אי גדול במיוחד שמיועד מצד אחד לעבודה ואחסון ומצדו השני לישיבה, האי נצבע בצביעה בתנור בגוון חרדל המשתלב עם הריצוף הייחודי במטבח. מעל האי תוכננה יחידת ברזל פתוחה המשמשת לאחסון, ייבוש כלים, קולט אדים ופרטי נוי, היחידה הפכה לפריט אמנותי בפני עצמה ומושכת תשומת לב רבה. רצפת המטבח חופתה באריחים מאוירים בגווני ירוק, אסון ולבן ולצידו של האי נפתחו חלונות הזזה גדולים המכניסים המון אור לבית ומאפשרים לטבע להיכנס לתוך העיצוב.

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עץ אלון מיושן

עיצוב המדרגות

המדרגות חופו עץ אלון מיושן המשרה אווירה כפרית ונעימה על גרם המדרגות ועל החלל המחבר בין החדרים, המדרגות חופו אריחים מאוירים ומלאים בצבע ונבחר מעקה מינימליסטי מברזל בצבע שחור המחבר בין פרטי האמנות התלויים לצר המדרגות לעיצוב הבית כולו.

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

אופי אתני ומיוחד

עיצוב יחידת ההורים

על מנת למקסם את מקומות האחסון ולהגדיל את החלל הפנוי בחדר השינה, חדר השינה שונה והותאם. השידות לצד המיטה הוחלפו, נקנו שידות אחסון מעוצבות שעברו שיפוץ על מנת להתאימם לעיצוב החדש, נבחרו גופי תאורה תלויים ונבחרו מגוון של אקססורריז שיתאימו לעיצוב חדר השינה וימלאו אותו באופי. רצפת החדר חופתה באריחי קרמיקה בדוגמה אתנית בגווני שחור ולבן, הריצוף ממשיך גם אל חדר הרחצה ונותן תחושת המשכיות וגודל. הבחירה ברצפה המאוירת נעשתה בזכות שטיח מרוקאי יפהפה שהיה בחלל לפני השיפוץ וכל הפריטים בחדר הותאמו ותוכננו כדי להתאים לאופי המיוחד לשו.

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

מותאם אישית

עיצוב חדרי הילדים

חדרי הילדים עוצבו בהתאמה אישית לפי האופי והבקשות שלהם תוך ניצול מירבי של החלל ושילוב מקומות אחסון ואלמנטים פרקטיים ומעוצבים שישמשו את הילדים לתקופה ארוכה במיוחד מבלי צורך לשנות ולשפץ. רצפת החדרים חופתה בפרקט עץ אלון מיושן המכניס להם אופי רב ובכל חדר תוכננה פינת עבודה מעוצבת ונעימה.

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

עיצוב: שרית קרפ קרויטורו | צילום: גלעד רדט

בפרויקט, שרית עמדה מול מספר אתגרים, הראשון היה ניצול זכויות הבניה מבלי לפגוע בגינה העוטפת את הבית והשני היה מתן מענה לכל הצרכים והגשמת כל החלומות של הדיירים בתקציב קטן ומודר הראש. אם גם אתם שואלים את עצמכם איך היא עשתה זאת? “הלקוח צריך להגדיר, קודם כל לעצמו, מה הם הצרכים, הרצונות והחלומות מהבית החדש. לא להתפשר על כלום”, אומרת שרית. “מתכננת פנים טובה ומקצועית תוכל לתכנן ולעצב בית שיהיה גם מתוכנן בצורה הכי טובה שיש וגם מעוצב מדהים. המעצב/ת היא החלק החשוב ביותר בפרויקט. מעצב/ת טובה תוכל להוביל את הפרויקט, לחסוך משמעותית בהוצאות ולהגיע לתוצאה שהדיירים רק העזו לחלום”.

לאתר של שרית קרפ קרויטורו – לחצו כאן

4.5 2 votes
Article Rating

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: גלעד רדט

צבע: נירלט

סנטריה: חברת הכח

אריחים מצויירים במטבח ובמדרגות: נגה אריחים

ארחי דמוי בטון: חברת הכח

ספה וכורסה: פנטהאוז בייסיק

כורסאות ברזל: האסם

מטבח: סמל מטבחים

אקססורייז: שוק הפשפשים, אומה קדרא שילת

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב פנים דני בן שמעון | צילום ניצן הפנר

בית מלון בבירה: ניחוחות של שיק פריזאי עם טויסט בעלילה

אם פעם היינו נוסעים לחופשות מפנקות ובוחרים את בית המלון בו נתארח בהתאם למיקום בו נרצה לטייל, אז היום אנחנו נבחר את לפוסט המלא

לסמוך על מעצבת פנים: עיצוב ושיפוץ דירה ברמת גן

לאחר שנים של מגורים בדירה ישנה החליטה בעלת הדירה שהגיע הזמן לרענן ולחדש את הבית. הדירה, היא דירת 85 מ"ר במרכז ונזקקה לפוסט המלא
עיצוב עופרי דרור | צילום מאיה אבגר

ארבעה מפלסים, חלונות עץ אותנטיים וסטייל אירופאי

מכירים את זה שאתם רואים משהו ויודעים מהרגע הראשון שהוא הולך להיות שלכם? זה מה שקרה לבני זוג מהמרכז שהתאהבו במבט ראשון לפוסט המלא
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x