פרויקטים אמיתיים

לעצב בפיג’מה – כשהמעצבת פנים היא שכנה התוצאה חייבת להיות וואו

2020 September 23 | 1 תגובות

מכירים את המשפט “הדשא של השכן ירוק יותר”? במקרה של משפחה צעירה מהמרכז אנחנו לא בטוחים שהוא נכון. זוג הורים שהתחילו את השיפוץ עם שני ילדים וסיימו אותו עם שלושה גרים בשכנות למעצבת הפנים שרית זיו אלון אך הכירו אותה רק לאחר שקיבלו המלצה חמה מחברים והחליטו שאותה הם יוצאים למסע של שיפוץ הבית על מנת להתאים אותו לצרכים החדשים של המשפחה המתרחבת.

השיפוץ החל בתחילתו של התפשטות נגיף הקורונה בישראל ולקח כחודשיים בלבד. בשל ההריון המתקדם של בעלת הדירה החליטו בני הזוג לארוז את הילדים ולנסוע להורים, לא לפני שהם השאירו לזיו אלון את המפתח לדירה שעיצבה את הפרויקט כולו בעיצומו של הסגר הראשון, איך לא – בפיג’מה 🙂

שרית מעידה שזה אחד הפרויקטים הכיפיים ביותר שיצא לה לעצב, בני הזוג סמכו עליה בעיניים עצומות וידעו שהיא תעשה הכל על מנת להתאים את הדירה להם ולצרכים החדשים שלהם.

הדירה היא דירת 130 מ”ר באזור המרכז שהפכה מדירת חמישה חדרים סטנדרטית לדירת חמישה חדרים יפהפייה + חדר משחקים מעוצב בסגנון אקלקטי עם נגרות אישית.

נגיעה של צבע

עיצוב הסלון

בדירה לפני השיפוץ הסלון הכיל ספה ישנה ופינת אוכל ללא שימוש. בני הזוג רצו להפיח חיים בסלון ולתת לו אווירה נקייה ומוקפדת בעלת מראה מעוצב ומיוחד. בכל פריט שנבחר לסלון הושקעה מחשבה רבה על איך הוא משרת את צרכי הדיירים ואיך הוא מתאים להם ולרצונות העיצוביים שלהם. את קיר הספה בחרה המעצבת לצבוע באופן חלקי בגוון שחור גרפיט הנותן נקודה ייחודית של צבע, עליו בחרה להשעין תמונה מלאת עומק המכניסה עניין רב לחלל בהיותה מונחת על גב הספה ולא תלויה על הקיר. את הספה, שהפכה לאלמנט מרכזי ויפה בסלון, תכננה זיו אלון בעיצוב אישי על מנת שתתאים לחיי היומיום של הדיירים, אם זה בגודל השזלונג הלא סטנדרטי או בבחירת המראה הקליל של הרגליים וגודלה הגדול. את התאורה בחרה המעצבת ומיקמה בצורה שלא תשתלט על החלל ותשלים את האווירה הנקייה והעדינה של הסלון כולו.

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

נגיעה של צבע במרכז הסלון | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

תמונה נשענת על הקיר | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

ספה בתכנון אישי | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

אלמנטים שונים מעץ | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

צמחיה בסלון | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

חדר משחקים בסלון | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

מבט מהמסדרון | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

להתבסס על הקיים

עיצוב המטבח

המטבח הוא מטבח סטנדרטי של דירות קבלן ששודרג והולבש על מנת התאימו לעיצוב החדש של הדירה, חיפוי קיר המטבח הוחלף ונבחר אריחים בגוון לבן היוצרים צורות גיאומטריות מלאות עומק עם רובה שחורה המדגישה את הנראות של האריח. תוכננה יחידת נגרות נוספת שמאפשרת לדיירים לאחסן חפצים רבים ובזאת לתת למטבח מראה נקי ומיוחד והאי הממוקם במרכז המטבח הורחב וחובר בנגרות אישית לקיר הטלוויזיה שחופה בעץ מחורץ ומשתלב עם העץ הטבעי המופיע בארונות המטבח.

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

מטבח ששודרג | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

תאורת אווירה | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

שילוב סוגי תאורה | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

אריחי מטבח ייחודיים | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

בועה במרכז החלל

עיצוב חדר המשחקים

את חדר המשחקים הוחלט למקום במקום בו הילדים יוכלו לשחק בשקט אך עדיין להיות בזווית הראייה של ההורים – מרכז הסלון. החדר תוכנן והופרד מהחלל הציבורי של הבית באמצעות קירות אלומיניום וזכוכית המאפשרת זרימה של החלל ולא חוסמת את הסלון. בחדר המשחקים תוכנן קיר נגרות מותאם אישית לגובהם של הילדים עם חשיבה מדויקת על העתיד ואפשרות להפוך את חלל המשחקים לחדר לימודים או עבודה.

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

חדר משחקים במרכז החלל | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

קירות זכוכית | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

חדר משחקים עם חשיבה על העתיד | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

נגרות מותאמת אישית | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

שילוב אל אלומיניום וזכוכית | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

קיר בנגרות מותאמת | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

חלל אחסון רב | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

משנה מקום משנה מזל

עיצוב המרפסת

כשהתחילו לתכנן את השיפוץ סיפרו הדיירים לזיו אלון שהם אינם משתמשים על בסיס יומיומי בפינת האוכל שלהם ולכן הוחלט לפנות את פינת האוכל מהבית ולעבירה למרפסת. ריצוף המרפסת הוחלף ונבחר ריצוף בגווני שחור ולבן הנותן עניין ומהווה המשך יפה לפרקט הפישבון המחפה את פנים הבית. המרפסת נסגרה באמצעות קירות זכוכית המאפשרים לפתוח אותם ולתת לאוויר להיכנס פנימה.

משיחה עם הדיירים לאחר השיפוץ הבינה זיו אלון שמאז שפינת האוכל יצאה למרפסת הדיירים עושים שימוש כמעט יומיומי ומבלים שעות משותפות סביבה בארוחות משפחתיות ונעימות ולכן היא ממליצה לא ללכת לפי הזרם, תכננו את הבית לפי הצרכים שלכם ודעו שלפעמים שינוי של מיקום ואווירה יכולים להשפיע על אורח החיים שלכם.

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

פינת אוכל במרפסת | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

רפרפות זכוכית הניתנות לפתיחה | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

פינת אוכל מעוצבת | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

ריצוף שחור ולבן | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עוד אחד יותר נחמד

עיצוב חדרי הילדים

בדירה המקורית היו שני חדרים כאשר אחד שימש כחדר שינה לשני הילדים והחדר השני שימש כחדר משחקים, בזמן השיפוץ נוספה למשפחה תינוקת קטנה וחסר המשחקים הוסב להיות חדר השינה שלה. שני הילדים הגדולים חולקים את חדר השינה שמשמש בעיקר לשינה ועוצב בקונספט של ג’ונגל צבעוני ומיוחד, חדר השינה הוגדל משמעותית על חשבון שירותי אורחים שבוטלו. בחדר כל ילד קיבל את הפינה שלו, עם המיטה שלו, בגוונים שלו וקיר המיטות נצבע בגוון ירוק בהיר עליו הודבקו מדבקות קיר המדמות ג’ירפה, בין המיטות מוקמה שידת אחסון קטנה מעץ טבעי ועליה הודבקו מדבקות זהות למדבקות הקיר הגורמות לה להשתלב בצורה הרמונית בחלל. בחדר תוכנן ארון קיר גדול בנגרות אישית המשמש את שני הילדים.

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

מדבקות קיר בחדר הילדים | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

חדר ילדים משותף | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

לכל ילד הפינה שלו | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

חדר ילדים המשמש בעיקר לשינה | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

חדר התינוקת עוצב בגוונים בהירים ורכים עם רהיטים בגוונים של לבן, רצפת העץ מכניסה חמימות לחלל ומשתלבת עם מדבקות הקיר הצבעוניות. את חלון החדר מחפה וילון ורוד הנותן אשליה של גוון ורוד על החדר כולו. למרכז החדר נבחר שטיח מחומרים טבעיים וכורסת הנקה בצבע שחור השוברת את הגוונים הרכים של החדר כולו ויוצרת עניין רב.

עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

גוונים רכים ונעימים | עיצוב שרית זיו אלון | צילום איתי בנית

מה שאנחנו למדנו מהתמונות של הפרויקט המקסים הזה זה שככל הנראה כולנו צריכים טיפה לשחרר ולתת למעצבת לעשות את שלה. רק ככה נוכל לקבל בית קסום בדיוק כמו הבית הזה.

לעמוד pickinteri של מעצבת הפנים שרית זיו אלון – לחצו כאן

לאתר של מעצבת הפנים שרית זיו אלון – לחצו כאן

3 1 vote
Article Rating

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: איתי בנית

ריהוט: טולמנז

נגרות: פשוט ריהוט

תאורה: ביתילי

guest
1 Comment
הוותיק ביותר
החדש ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
איילת ש.
איילת ש.
16 ימים לִפנֵי

מהמם! מאיפה הכיסאות בר?

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

מזרח תיכון חדש: 450 מר בסגנון בנייה סורי(!) כן, סורי.

אנחנו חיים במדינה קטנה למדי, 'חצי סיכה על מפת העולם' כמאמר השיר. ובכל זאת, נדמה שאפשר למצוא כאן דברים שלא נמצא בשום לפוסט המלא
עיצוב רוני שני פלדשטיין | צילום אורית ארנון

כפרי־אקלקטי: בהרי ירושלים על חורשה ירוקה עם עליית גג קסומה

תכנון מחדש של בית הוא דבר מרגש, מרענן, לפעמים גם מפתיע: בזמן העבודות אנחנו יוצרים משהו שונה ומיוחד, שיתאים בדיוק למה שאנחנו לפוסט המלא
עיצוב דקלה פינטו | צילום נדב פקט

תחת שמש טוסקנה, בישראל

כשיש מישהו שהוא מלא כישרון השמועה עוברת מפה לאוזן עד שהיא מגיעה למקום המדויק כדי ליצור את החיבור הנכון. זה בדיוק מה לפוסט המלא
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x