פרויקטים אמיתיים

5 חדרים ומרפסת בדירת 94 מ"ר: שיפוץ מקיף בתל אביב

2023 אפריל 20 | 0 תגובות

אתם לא מדמיינים. מעצבת הפנים חן שדמי הצליחה לתכנן דירה מרווחת, משפחתית ונעימה המכילה חמישה חדרים ומרפסת ב94 מ"ר.

כ-15 שנה שמעצבת הפנים מתגוררת עם בעלה בדירה התל אביבית הישנה, עם השנים נולדו להם שלושה ילדים, חן פתחה את העסק שלה ורגע לפני שהחליטו למכור את הדירה ולעבור לדירה גדולה יותר החליטו שהם מחוברים למרחב, לסביבה ולנוף האורבני ויצאו למסע שיפוץ, עיצוב והלבשה על מנת להתאים את הדירה לצרכים החדשים של המשפחה הצעירה.

אנחנו מאד אוהבים את הדירה, את הנוף האורבני המציץ מכל חלון", אומרת חן, "אנחנו מכירים כל פינה וכל יתרון וחיסרון שיש למרחב להציע, וזה יתרון מטורף כשאתה כבעל מקצוע מתחיל לתכנן חלל. בתהליך העבודה שלי אני מתחילה במרדף אחר צבירת ידע על הדירות שאני מתכננת. מי השכנים? מהיכן נכנס מירב האור והשמש? איזה חלון עדיף לפתוח ראשון כשקמים בבוקר? מה האזור השקט ביותר? אלו דברים שכבר ידעתי מצויין ולכן התכנון היה מאוד קל והפתרון היה ברור".

הדירה, דירה תל אביבית מסוף שנות השישים והשיפוץ היה מקיף וכלל חלוקה מחדש של חללי הדירה, החלפת כל המערכות, תכנון נגרות, החלפת חלונות, עיצוב פנים והלבשה מלאה אשר הסגנון השולט בעיצוב הנבחר הוא שקט ויזואלי. בחירה בטקסטורות רכות, צבעוניות ומרגיעות. אוסף אקלקטי של רהיטים ייחודיים ופרטי אמנות שאספו עם השנים בשילוב פריטים חדשים שנרכשו או תכננו במיוחד עבור העיצוב החדש.

חיבור בין פנים לחוץ

עיצוב הסלון

הסלון של הדירה מוקם קרוב לחלון וויטרינה גדול ממנו נכנס מירב האור הטבעי לדירה והוא הקרוב ביותר לרחוב הראשי. ההתלבטות בתכנון הייתה האם ליצור מרפסת יש מאין כפי שיוצא לחן לעשות בלא מעט פרויקטים שלה ולאחר התלבטויות רבות וקבלת החלטה לא לבזבז מקום מהחלל הציבורי הוחלט ליצור מאין אזור ביניים שדיירי הבית קוראים לו מרפסת אך בעצם הוא אינו מרפסת. ההחלטה העיצובית הראשונה הייתה להפריד את האזור מהסלון באמצעות שימוש בריצוף שונה משאר הדירה היוצר הפרדה ויזואלית. ולאחר מכן תכננו ספסל גדול המגיע עד לגובהו של החלון עליו ניתן לשבת וליהנות מקשר ישיר לחוץ המתאפשר רק בדירות הנמצאות בקומה הראשונה. מחוץ לחלון תוכננה אדנית בנויה גדולה המכילה צמחיה עם ניקוז מובנה והקשיה הנותנת ליושבי הספסל אווירה של חוץ וגורמת לבני הבית לבלות זמן רב לצד החלון, להסתכל על הרחוב ולדבר עם שכנים וחברים שעוברים.

חלל ציבורי פתוח ומואר

הפרדה באמצעות ריצוף

חשיפת הקיר המקורי של הדירה

עיצוב מהודק ומלא אופי

חפצים שנאספו עם השנים

אמנות שנאספה עם השנים

המרכז של הבית

עיצוב המטבח

המטבח תוכנן כחלק בלתי נפרד מהחלל הציבורי של הבית ומהסלון בפרט. המטבח עצמו תוכנן בצורת ריש המאפשרת זרימה בחלל כולו ובמרכזו מוקם שולחן רב תכליתי שתוכנן על ידי מעצבת הפנים וזהה למשטח העבודה במטבח. חן עיצבה עבור השולחן רגלי ברזל ייחודיות ובחרה מצידו האחד ספסל עץ ומצידו השני כיסאות אוכל מעוצבים. השולחן הפך במהרה למרכז של הבית, עליו הם אוכלים ומארחים, מבשלים, מכינים עליו שיעורים והוא אפילו משמש כמקום מפגש של חן לפריסת תכניות וישיבות על לקוחותיה על תכנון חללים.

מטבח כחלק מהחלל הציבורי של הבית

חלל אחד פתוח ומואר

מדף עץ במטבח

עיצוב נקי בגוונים בהירים

פתרונות אקוסטיים ונגרות אישית

עיצוב חדר ההורים

יחידת ההורים כוללת שטח אחסון נרחב שתוכנן בנגרות אישית המותאמת לגודלו של החדר. במרכז החלל תוכננה מיטה זוגית המוקפת בארון שיוצר נישה ייחודית למיטה. קיר גב המיטה חופה בעץ ולצידה תוכננו זוג מדפי עץ קטנים היוצאים מהנגרות ומשמשים כשידות צד קטנות. "הדירה תוכננה גם כחלק מהמרחב בו אני עובדת ויוצרת", אומרת חן, "כחלק מלקחי הקורונה תוכננה פינת עבודה אישית מינימלית אך מספקת אשר מתוך אילוצי מיקום מוקמה בתוך חדר השינה תחת חלון רחב ידיים הצופה לעיר עם הגב לדירה. כל שכשיושבים על השולחן ועובדים לא מרגישים את כל הבית והמבט צופה החוצה".

קיר המיטה בחדר ההורים הינו קיר משותף עם השכנים אשר תוכנן כקיר בלוק 7 ס"מ וחוצץ בין חדר השינה של הדירה לסלון של השכנים, דבר שיצר רעש מטורף שהצריך טיפול יצירתי. "יצרתי קשר עם יועץ אקוסטיקה מקצועי שלמד את הפרטים של שני החללים, את כל הפתחים שלהם, וכל נקודות התורפה של מעבר הרעשים בין שני החללים. הוא יצר תכנון מפורט מדהים לקיר אקוסטי תפור לשני החללים הללו. כולל חומרים מיוחדים הקיימים בשוק. כולל פרטי בניה מדיוקים לקבלן על מקום רכישת החומרים. הקיר נותן מענה אקוסטי ומראה שאפשר לבנות נכון גם באזורים אורבניים".

נגרות אישית בחדר השינה

פתרונות אקוסטיים בחדר השינה

שידות צד קטנות מותאמות לגודל חדר הישנה

פינת עבודה ורקטית בחדר השינה

נגרות מתוכננת היטב

קטנים ומתוכננים היטב

עיצוב חדרי הילדים

בשל גודלה הקטן של הדירה והרצון לתכנן חלל ציבורי גדול ומרווח, הוחלט שחדרי הילדים יהיו קטנים אך מתוכנני בקפידה, כל חדר בהתאם לאופיו ולגילו של הילד. שני חדרי ילדים מוקמו משני צדי חדר הרחצה הראשי של הבית ומכילים מקומות אחסון רבים, שולחן עבודה ואלמנטים שונים התואמים לתחביביהם של הילדים. חדר המתבגרת תוכנן עם כניסה צידית מוסתרת, רחוק משאר חדרי הבית על מנת לתת לה את מירב הפרטיות.

עיצוב חן שדמי | צילום שי אפשטיין

צבע בחדר הילדים

חדר ילדים קטנן מתוכנן בקפידה

פינת למידה בחדר הילדים

אקססורייז לחדר הילדים

הגודל לא קובע

עיצוב חדרי הרחצה

בדירה שני חדרי רחצה קטנים, אחד בתוך יחידת ההורים והשני צמוד לחדרי הילדים. על מנת לנצל את החלל בחדר הרחצה של ההורים תכננה מעצבת הפנים דלת כיס נסתרת המאפשרת מרחב שימוש בחלל. רצפת החדרים חופתה באריחי טרצו המשלבים גוונים אפורים, שחורים ולבנים כולל עמוד קונסטרוקטיבי שחופה גם הוא באריחים זהים. נבחרו שידות רחצה מעץ טבעי ועל מנת להכניס אווירה קלילה וצעירה שולבו אריחים מיוחדים בצבע טורקיז המכניס אופי רב לחדרי הרחצה.

עץ בחדר הרחצה

נישה מעוצבת בתוך המקלחון

מדפי עץ דקורטיביים

טרצו בחדר הרחצה

מכיוון שתחום התמחותה של מעצבת הפנים חן שדמי הוא תכנון של בתים ודירות קיימות ובדרך כלל מתפוררות, בחלק ניכר מעבודתה היא מחפשת להשאיר משהו מקורי מהחלל הקיים. "אני רואה ערך גדול בכך", אומרת חן, "זה יכול להיות רהיט ישן, חיפוי קיים חיצוני של הבית, או חשיפה של קיר קיים. בתחילת השיפוץ אני וגיל הקבלן דנו באיזה קיר יהיה נכון לחשוף, והחלטנו להשאיר את זה לשלב מתקדם בשיפוץ. זה היה חלק מהציפייה של תהליך השיפוץ, משהו מרגש לחכות לו. תוך כדי הבניה חשפנו אזורים שונים ללא ידע מקדים מה נמצא מאחורי טיח הפנים. קירות המבנה שנחשפו התגלו כקורת בטון עליונה רחבה ומסיבית, ולבנים ששימשו בבניית המבנה בשלהי שנות השישים, ראי אל תחילת ימיה של הדירה. בסוף הוחלט על מיקום מרכזי בחלל המשותף, שנראה מכל צד".

לאתר של מעצבת הפנים חן שדמי – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: שי אפשטיין

סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש

צבע: נירלט

סנטריה, פרקט וריצוף: מודי קרמיקה

תאורה: אסף וינברום, לסרי תאורה

ריהוט: בדוסה, ראק אנד טאק, PRAT LIVING, Vitra Design Museum, ObliBop, Nortli

שטיחים: צמר

וילונות: וילונות חן

צמחיה: האחים פנחסי

אומנות מקור: אמי ספרד, פולי בלום, בלה קמינסקי, אלון בראייר, שירי כנעני

קבלן: מסטרמן

נגרות אומן: אילן כהן

מטבח: מטבחי סמל

משטחים: אבן קיסר

אולי יעניין אותך גם...

ספסל עץ הממסגר את החלון והפך לאלמנט מרכזי בעיצוב

שיפוץ קומפקטי: 76 מ"ר בתל אביב

אנחנו אוהבים דירות שמוכיחות לנו שהגודל לא קובע. והדירה הזאת בתל אביב עושה בדיוק את זה. זוג צעיר רכש את דירת החלומות לפוסט המלא
נוף מרהיב של בקעת נטופה

נוף עוצר נשימה: תכנון ועיצוב בית פרטי בגליל

לאחר שטיילו בכל העולם החליטו לבנות את ביתם בגליל התחתון מול נוף עוצר נשימה. יחד עם אדריכל עומר כרמלי שתכנן את ביתם לפוסט המלא
סלון חם ומשפחתי

מהעיר למרחבים הפתוחים: עיצוב בית משפחתי בגולן

מעבר משפחה מירושלים לדרום רמת הגולן פתח דלת לעיצוב מרחב מגורים אינטימי ויפה, השואב השראה מהטבע המקומי ומשלב אלמנטים כפריים עם סגנון לפוסט המלא
דילוג לתוכן