או־טו־טו זה שוב כאן, אבל הפעם במתכונת מוזרה, לא ברורה, לא ודאית: שנת הלימודים תשפ"א ניצבת בפתח, והיא כנראה תהיה שנה של לימודים 'היברידיים' – לימודים בכיתה לצד לימודים מהבית, דרך הזום, לימודי קפסולות ועוד ועוד עניינים שמעולם לא חווינו בעבר. נדמה שבעת הזו הדבר החשוב ביותר לעשות הוא להכין עבור הילד סביבת למידה נוחה ונעימה בבית, כזו שתאפשר לו גם להרגיש מוגן ובטוח, וגם להתרכז בלימודים.
אספנו עבורכם כמה דוגמאות מוצלחות במיוחד שיתנו לכם השראה לעיצוב פינת הלמידה של הילדים שלכם 🙂
הפינה הזו משדרת פשטות, קלילות, היעדר דרמה. היא מאפשרת לילד או לילדה ליהנות מסביבה המשתלבת בנוחות בחדר המוכר, וכך מספקת להם כל מה שהם צריכים.
מה שאנחנו רואים מול העניין הוא, במידה רבה, מה שיקבע איך נרגיש. הפינה הזו, ששמה את הבית במרכז, מול עיני הילד, ומשלבת גם צבעים נעימים ושמחים, תורמת להרגשת הביתיות והנוחות.
הבסיס לחינוך של כל ילד הוא שילוב בין שמחה והשתוללות לבין בסיס יציב וקבוע. את השילוב הזה בדיוק מציעה פינת העבודה הזו – צבעוניות שאי־אפשר להתעלם ממנה, עם בסיס, 'מצע', לבן ורגוע.
אחד האתגרים בכל משפחה הוא 'חלוקת המשאבים' בין כמה ילדים. כאן מוצעת פינת עבודה שמספקת את ה'ספייס' הרצוי לכל ילד, אך גם מאפשרת להם בצורה חכמה לעבוד יחד, כתף לכתף.
מי אמר שאי־אפשר לעצב חלל בסגנון נקי ומודרני לילדים? פינת העבודה הזו מוכיחה שאפשר בהחלט, ומציעה אזור נפלא לעבודה, באווירה לימודית מאוד, הייטקית כמעט.
יש מעט מאוד שילובים שמעניקים אפקט מהמם בכל מצב, כמו השילוב בין שחור ללבן. פינת העבודה הזו מציעה גם 'תוספת' של גוונים אפרפרים יותר, ויחד מציעה מראה אלגנטי שובה עין.
כשמדברים על פינות עבודה, ולא משנה עבור מי הן, המטרה העיקרית היא ליצור פינה שתהיה גם פרקטית וגם יפה. נראה שכן המטרה הזו הושגה במלואה, הודות לפתרונות אחסון רבים וגוון עץ מהמם.
הצבע הוורוד נחשב מאז ומתמיד לכזה המשרה רוגע ותחושת אהבה. קשה לחשוב על שתי תכונות נחוצות יותר בפינות עבודה לילדים, וכאן השימוש בו – לצד הלבן הדומיננטי – מרשים במיוחד.
חללים מסוימים עשויים להיות מאתגרים לעיצוב – אך כאן נעשתה מלאכה מרשימה: מצד אחד, הוכנס לחלל צבע כחול בהיר יפהפה ומרגיע; מצד שני, מוקמה הפינה ממש מתחת לחלון. כך מפיקים מהמצב הנתון את המקסימום.
פינת עבודה סטנדרטית כל אחד יכול למצוא; פינת עבודה מלאת שמחה – זה כבר קשה הרבה יותר. הכיסא בצהוב נוכח, השטיח בכחול כהה, ו'נגיעות' הצבעים האחרות – כל אלו מספקים מראה שמח במיוחד.
בחדר הזה הכחול שולט, ודווקא בפינת העבודה מתרחשת מעין 'הפוגה'. האקססוריז הכחולים שעליה הם שמעניקים לה את התוספת אשר משתלבת נפלא בחדר – ומעניקה רוגע וחמימות.
העיצוב של החדר כולו הוא עיצוב עמוס בפריטים, בצבעים ובמרקמים – וכך גם פינת העבודה עצמה. בדרך זו היא מספקת לילד או לילדה את אותה תחושה חמקמקה וחשובה כל כך: תחושה של בית.
במקרים רבים האתגר הגדול בחדר ילדים הוא המרחב: כיצד מכניסים לתוכו את כל אותם דברים החשובים לנו? הפינה הזו מוכיחה שאפשר להכניס הכול – כולל שולחן כתיבה גדול שמספק את כל מרחב הלמידה הנחוץ.
האורבניזציה היא כבר מזמן חלק מחיינו – וגם מחיי ילדינו. ומה טוב יותר מאשר להכניס אותה גם הביתה, אל פינת עבודה שכל כולה שיק וסטייל? התמונה מדברת בעד עצמה.
כפרי, מחוספס, אפילו אפילולי מעט – אם חשבתם שכל אלו לא יכולים להתקשר לפינת לימודים לילד, תחשבו שוב: התוצאה המושלמת שלפניכם מוכיחה חד־משמעית שאפשר גם אחרת.
מבחינות רבות, עולם הילדים היום מכיל בתוכו לא מעט אלמנטים מעולם המבוגרים, אולי אפילו יותר מאי פעם בעבר. אז מדוע שלא נעצב להם גם פינת עבודה 'של גדולים'? עם כיסא מלא חשיבות וכמה שפחות הסחות דעת, נראה שזה עובד.
לפעמים לא צריך להתאמץ יותר מדי כדי ליצור משהו מיוחד: מיטה במקומה, שטיח במקומו ופינת עבודה במקומה – שיש בה כל מה שילד צריך. פרקט חום־כהה ו'נגיעות' ירוקות? זה אף פעם לא מזיק.
עד כה ראינו פינות המיועדות לילדי בית הספר בעיקר – אך גם לילדודס מגיע פינה משלהם, כזו שניצבת במרכז החדר ומציעה להם את כל מה שהם זקוקים לו כדי להמשיך לשמוח וליהנות עד אין קץ.
פינת העבודה הזו משתלבת בצורה מושלמת בחדר כולו, בזכות העובדה שכל החלל נהנה מ'נגיעות' של טעם טוב. נדמה כי כל דבר נמצא במקומו הנכון, וכי פינת העבודה פשוט נוצרה למקום שבו היא נמצאת.
פינת העבודה בחדר הזה משמשת, כך נדמה, כמקום להפסקה, לרוגע. כשמסביב הכול צבעוני ותוסס, פינת העבודה הזו לבנה, רגועה ואפילו מעט ביישנית. זהו אזור השקט והשלווה של החדר.
את החדר הזה בוודאי תמצאו בכל סרט נעורים טיפסי, ובדמיונם של כל נער או נערה מתבגרים; ובחדר הזה פינת העבודה אינה פינה בפני עצמה, אלא המשך של החגיגה הנפלאה אשר מתקיימת בחלל הזה כל העת.
כשביד אחת יש לך קיר יפה, בעל עיגול בגוון ירוק הממקד את הפוקוס, ומצד שני מדפים מעוצבים וצנועים למראה – לא צריך הרבה יותר. פשוט לשבת, ללמוד וליהנות מאווירה שאין לה תחליף.
כשמדברים על פינות עבודה ייחודיות, ועל חדרים ייחודיים, מתכוונים לזה בדיוק: זוהי לא רק פינת עבודה יפהפייה ומיוחדת במינה – זוהי גם פינת השראה. כי מי ייכנס לחדר הזה ולא ירצה מייד לשנס מותניים ולהתחיל לעבוד?
גם כשמתבגרים מעט, אפשר להמשיך לשחק; גם כשגדלים, השעשועים יכולים להיות חלק מחיינו; וגם כשלומדים, מסביב יכולים להישאר מפוזרים התחביבים שלנו. פינת העבודה הזו היא אי של רצינות בים של משחק וכיף.
רגע לפני שהילדים חוזרים לבית הספר, רגע לפני ש'שנת הקורונה' מתחילה – רעיונות מכאן ומכאן יעזרו לכם לספק להם את המקום המתאים ביותר ללמידה. מפינת עבודה ורודה ועד מראה כפרי ומחוספס, אתם כבר תמצאו את מה שמתאים לילד שלכם. אך כדאי לשים דגש על מספר כללים שיהפכו את פינת הלמידה למזמינה, יעילה ונעימה לעבודה:
מיקום, לרוב ההנחה הרווחת היא שפינת הלמידה של הילדים תהיה בחדר שלהם, אך האם הם באמת ילמדו עם המחשב כשהם לבד בחדר? כמובן שלכל ילד העדפה אחרת יש כאלו שיעדיפו ללמוד לבד בשקט ויש שיעדיפו להכין את שיעורי הבית דווקא בסלון או בפינת האוכל, אנחנו היינו ממליצים למצוא פינה שקטה בבית ודווקא בה למקום את פינת הלמידה. לתת לילד את האפשרות ללמוד בשקט אך עדיין להיות חלק מהחלל המרכזי ובכך לאפשר לכל אחד מדיירי הבית לשבת בה, ללמוד ולעבוד.
צבע, כידוע צבעים משפיעים על מצב הרוח שלנו ובדיוק בגלל זה כאשר מעצבים את פינת הלמידה יש לתת התייחסות מיוחדת לבחירת הצבעים, אם נרצה לתת לילד תחושה ממריצה ניתן להשתמש באלמנטים בגוון האדום הכתום והצהוב. אך אם נרצה ליצור סביבה מרגיעה, מזמינה ונעימה מומלץ לבחור בגוונים כחולים וירוקים. איך נדע מה הגוון המתאים ביותר עבור הילד שלנו? שתפו אותו בתהליך העיצוב ובחרו יחד איתו פלטת גוונים הכוללת עד חמישה גוונים בהעדפתו.
הסחות דעת, אנחנו ההורים לרוב אוהבים לתת לידינו את כל מה שהם אוהבים ורוצים. אך דווקא בפינת הלמידה מומלץ לא למלא את האזור בנושאים הקשורים לתחביבו של הילד ובזאת ליצור עומס על החלל והסחות דעת מיותרות. רוצים בכל זאת לשלב אלמנטים מעולמו של הילד? שלבו הסחות דעת חיוביות שימריצו אותו לחקור או ללמוד – תמונות, מפות, אלמנטים רכים ועדינים התורמים לרוגע ולנושאים בהם הילד מתעניין וידרבנו אותו לחקור וללמוד.