פרויקטים אמיתיים

מדירה ישנה וחורקת ליהלום בוהק ומלוטש

2020 March 19 | 0 תגובות

יום אחד קיבלה אדריכלית קרן אשד טלפון מחבר מימי בית הספר.

הוא ביקש ממנה להפוך את הדירה בה הוא גר עם זוגתו ושתי בנותיהן הקטנות, בשכונת מעוז אביב, למשהו לגמרי אחר ממה שהיא עכשיו.

הדירה בה מתגוררת המשפחה החייכנית במיוחד, היא גם הדירה בה גדל האב והצורה בה היתה מחולקת ומעוצבת היתה מיושנת ולא פונקציונלית.

התחושה הכללית בדירה היתה של תנועה במבוך במעברים בין החללים הצפופים. מעט אור, בקושי מקומות אחסון ובעיקר… הטאץ’ השיקי והמעוצב שאמור להתכתב עם אופיים של הדיירים נעדר מהבית.

בתהליך אינטנסיבי של שמונה חודשים ונקודת פתיחה מבטיחה וירוקה, יצאו בעלי הבית וקרן אשד להרפתקה של מהפך טוטאלי לדירה. אשד יצרה בית בסגנון “נורדי עם צבע” והתוצאה, אם תהיתם, לא פחות ממדהימה!

ניצול מקסימלי של החלל כולו

עיצוב הסלון

את חלל הסלון ביקשו המשפחה לעצב בצורה שתאפשר גם ישיבה אינטימית ומשפחתית וגם אירוח של חברים ומשפחה ולכן לצד חלון הקיר הגדול תוכנן ספסל ישיבה הממשיך לאורך החלון כולו ומשמש לישיבה ומספק מקום אחסון רב.

החלון הגדול מכניס אור טבעי רב לחלל הציבורי של הבית ומכניס גם את הנוף הירוק והמיוחד הנשקף ממנו.

נבחרה ספה גדולה ומפנקת בגוון כחול עמוק וריהוט מעץ טבעי התורם לאווירה שחמימה והמשפחתית.

את העיצוב כולו אוסף שטיח גדול בעל טקסטורה נעימה ועדינה.

בכניסה לבית תוכנן ארון שירות המשמש לאחסון מעילים, נעליים ועוד, הארון משתלב בבחירת החומרים בעיצוב הבית כולו.

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

חלל ציבורי פתוח ומואר | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

פריטים מלאים בצבע | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

בחירת טקסטיל ייחודית | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

שילובי צבעים מיוחדים | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

שילוב פינת עבודה בסלון | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

אור טבעי במרכז הבית

עיצוב המטבח

תכנון הדירה לפני השיפוץ היה מיושן מאוד וכלל מטבח צר וסגור ללא חלונות, בתכנון החדש של הדירה המטבח תוכנן על שטח גדול הכולל מקום אחסון רב ומשטח עבודה בצורת ‘ד’, את המטבח בחרה אשד להמשיך עד לכיוון החלון על מנת למלא אותו באור טבעי למרות שהוא נמצע בשטח הפנימי של הבית.

חזיתות המטבח נבחרו בגוון ירוק כהה עם ידיות חיצוניות וחיפוי קיר מלבנים בצבע לבן בהנחת פישבון עם רובה שחורה המכניסה עומק לחלל. הריצוף שנבחר למטבח ולחללים נוספים בבית הוא אריחים בצורת משושים אפורים היוצרים משחק גיאומטרי מעניין אל מול חיפוי הקיר המיוחד.

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב מטבח צר וארוך | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

ריצוף גיאומטרי מיוחד | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

חזיתות מטבח בצבע ירוק | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

אריחי פישבון בחיפוי המטבח | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

שילובי גוונים מיוחדים | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

קווים נקיים ומיוחדים | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

ידיות מעוצבות במטבח | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

גוונים של פודרה

עיצוב פינת האוכל

פינת האוכל ממוקמת במרכז החלל הציבורי של הבית, קיר הפינה נצבע בגוון פודרה עדין המקיף את הקובייה במרכז הבית שולחן האוכל העגול והמשפחתי נבחר בגוון שחור התואם לכיסאות השחורים ונבחר כיסא אחד בגוון פודרה השובר את האחידות ומחבר את הפינה לקיר הצבוע.

לצד הפינה מוקמה ספרייה עם מדפי עץ ומוטות ברזל, חומרים החוזרים על עצמם באלמנטים שונים בעיצוב הבית ויוצרים קו אחיד ומיוחד.

עיצוב קרן אשד | צילום שי אפשטיין

פינת אוכל משפחתית | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב קרן אשד | צילום שי אפשטיין

גוונים שחוזרים על עצמם | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב קרן אשד | צילום שי אפשטיין

קיר פודרה בפינת האוכל | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב קרן אשד | צילום שי אפשטיין

מקומות אחסון רבים | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב קרן אשד | צילום שי אפשטיין

שידת מוטות מעץ טבעי וברזל | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

יצירת קונטרסט ייחודי

עיצוב חדרי הרחצה

התכנון הלא שגרתי של הדירה הביא למיקום לא שגרתי של חדר הרחצה – במרכז הבית נוצרה קובייה שמביאה לניצול מירבי של החלל, הקובייה עוצבה מבחוץ בצורה התואמת לעיצוב של הבית כולו ומבפנים משמשת כחדר רחצה מעוצב ונעים.

חדר הרחצה תוכנן בגוונים לבנים עם אלמנטים שנבחרו בגוון השחור על מנת להדגיש את הקונטרסט מול הקירות הבהירים ונקודת צבע כחול ששוברת את העיצוב ומכניסה לו אופי ייחודי.

עיצוב קרן אשד | צילום שי אפשטיין

אריחים מעויינים בחדר הרחצה | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב קרן אשד | צילום שי אפשטיין

שידת רחצה מעץ טבעי | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב קרן אשד | צילום שי אפשטיין

חדר רחצה מלא באור טבעי | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב קרן אשד | צילום שי אפשטיין

אריחים כחולים החדר הרחצה | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

עיצוב קרן אשד | צילום שי אפשטיין

מקלחון מעוצב | עיצוב פנים קרן אשד | צילום שי אפשטיין

כפי שניתן לראות בתמונות, השימוש בעץ מייצר קו אחיד בבית, ברצפת הפרקט, ובעבודות נגרות נוספות.

כמו כן, ניכר כי נושא האחסון קיבל מקום של כבוד בתכנון הדירה. “ניצול שטחים קטנים יכול להיעשות לפעמים בצורה לא שגרתית”, אומרת מעצבת הדירה קרן אשד.

 “אני ממליצה לחשוב על האזור השימושי של כל החלל ולנצל את אזורי המעבר ה”מבוזבזים””

אין ספק שכשנח לנו, אנחנו הכי יפים😊

 

לאתר של אדריכלית קרן אשד – לחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

עיצוב: קרן אשד

צילום: שי אפשטיין

קבלן: גולן ברזילאי

פרקט: אלברו פרקטים

גמרים וכלים סניטריים: רצף

תאורה: קרני השחר

דלתות: דלתות חמדיה

דלת כניסה: רב בריח

תקשורת: אלון ליברמן מחשבים ותשתיות תקשורת

נגרות אומן: ציון עזר

ספריה: ארז אילוז

ספה: בדוסה

פינת אוכל: אסף רהיטים

כסאות:Pick-Up

 כסאות, שטיח: בדים TLV

avatar

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב דיקלה גלזר | צילום שירן כרמל

לחזור בסוף כל יום לבית שהוא חלום

דירת קבלן בעיר ראשון לציון, שנקנתה ע"י זוג בשנות ה-30 לחייהם, התבקשה להפוך לדירה מעוצבת ומסוגננת בקפידה. לאחר ששמעו המלצות וראו תיקי לפוסט המלא
עיצוב שרון גולן | צילום הילה עידו

את לא כמו כולם: סקנדינבית מרהיבה ייחודית וחכמה

סיפורה של משפחה הכוללת זוג הורים מתחום ההייטק ושלושת ילדיהם ושל מעצבת פנים מוכשרת במיוחד בשם שרון גולן, שעיצבה להם דירה במראה לפוסט המלא
עיצוב שירלי סלע | צילום יונתן תמיר

דירה מלבבת למשפחה מתרחבת

יש משהו מרגש מאוד בלעצב בית שאחד מדייריו טרם נולד. כזו היא הדירה אותה נתבקשה לעצב מעצבת הפנים שירלי סלע. זוג צעיר, לפוסט המלא