פרויקטים אמיתיים

150 מ”ר ברמת גן: מודרנית, אקלקטית ומשקיפה אל הנוף

2021 January 25 | 1 תגובות

אם היינו שואלים אתכם איפה אתם רואים את עצמכם בעוד שלוש וחצי שנים מה הייתם עונים? בני הזוג מהמרכז ידעו בדיוק איפה הם יהיו בזמן הזה. וזה בדירה המעוצבת החדשה שלהם.

הם רכשו את הדירה הראשונה שלהם בקומה השלושים בפרויקט המשקיף על פארק הירקון וחיפשו את מעצבי הפנים שיעזרו להם להפוך את הדירה לבית. לא עבר זמן רב והם הגיעו אל מעצבי הפנים אליאור ובן מסטודיו LOROS שבכל אחד מהפרויקטים שלהן ניתן לראות סגנון עיצוב ייחודי המשלב השראות מעולמות מגוונים ושונים. כבר בפגישת ההיכרות הראשונה שלהם נוצר חיבור מידי ולארבעתם היה ברור שהם הולכים לצאת לדרך משותפת וארוכה שכללה ליווי מלא של הפרויקט מתחילתו ועד סופו.

מדובר בדירת חמישה חדרים שבסופו של דבר הפכה לדירת ארבעה חדרים בשטח של 150 מ”ר, הדירה נרכשה בשלבים הראשונים של הפרויקט עוד הרבה לפני תחילת הבניה והתהליך כלל בחירת חיפויים, ריצופים וסניטציה, חלוקת החלל לחדרים, עיצוב פנים כולל, ולבסוף סטיילינג, תמונות וצמחייה.

“פגישת ההיכרות הראשונה שלנו עם הלקוחות התרחשה אי שם בתחילת שנת 2017, כשהדירה שרכשו עוד הייתה חתיכת אוויר בשמי רמת גן”, אומרים אליאור ורן מסטודיו LOROS, “את הדירה של רן ותום, זוג גאה בשנות ה-30 לחייו, בחרנו לעצב ככזאת שתתאים בדיוק לאופי שלהם – דירה קלילה, צעירה, שמחה וצבעונית, עם נגיעות הומוריסטית והרבה השקעה וירידה עד לפרטים הקטנים ביותר. בהתאם לגישה הזו עיצבנו את כל חללי הבית, בעזרת פריטי ריהוט עם הרבה אופי. פרינטים משמחים וצבעוניים על גבי הקירות, ומעל כל אלה – גופי תאורה מגוונים. הרצון שלנו, להעניק לדירה את האופי העיצובי האופטימלי והספציפי שישב לנו בדימיון, הביאה אותנו להשתמש בפרויקט ביותר מכ-30 ספקים שונים!”.

מזמין, צעיר ולא מחייב

עיצוב הסלון

כאשר נכנסים לדירה, נגלה חלל פתוח ורחב, מצידו השמאלי ממוקם הסלון אשר כל אחד מהפריטים שנבחרו לעצב אותו הוא בעל אופי משלו, ועדיין חי בהרמוניה צבעונית וצורנית על שאר הרהיטים סביבו, כל הרהיטים יחדיו נאספים לכדי סלון חמים, מזמין ולא מחייב. במרכז הסלון עומדת ספה אפורה בהירה וגדולה בעלת פינות עגולות, לצידה מוקמו שני שולחנות סלון שהאחד עשוי שיש ועץ והשני ממתכת בגוון ירוק כהה וכורסא בגוון כחול מעושן אשר מקשר את הצבעוניות של הסלון עם המטבח. בסלון מוקם פריט בעיצוב אישי המספק מקום אחסון של חפצים יומיומיים ומשלב בתוכו מראה גדולה אשר משקפת כמעט מכל מבט את כל המטבח שמולה ונותנת תחושה שהמטבח הוא חלק בלתי נפרד מהסלון.

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

חלל פתוח ורחב | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

נגיעות של צבע | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

מראה גדולה שמקפת את המטבח | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

חמים, קליל ומעוצב | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

נעים ואלגנטי

עיצוב המטבח

המטבח, הוא חלל פתוח ורחב ידיים עם אי גדול מאוד במרכזו. לחזיתות המטבח נבחר גוון כחול מעושן נעים ואלגנטי, בשילוב עץ ומשטח עבודה וחיפוי קיר לבן עם נימים אפורים ודרמטיים המחברים את המטבח לגוון של הריצוף בדירה כולה. במרכז המטבח ישנו אי המשמש כמקום עבודה נוסף, מקום אחסון ומקום לישיבה, לצידו מוקמו ארבעה כיסאות בר הנותנים עומק מיוחד לעיצוב על גבי הרקע הכחול. מעל האי מוקמו שלושה גופי תאורה בגדלים שונים וגוונים שונים, המשחק בגדלים ובצבע נותן למטבח קלילות נעימה ואופי ייחודי.

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

כחול מעושן נעים ואלגנטי | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

משחקים של צבע בתאורה | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

מקומות אחסון רבים במטבח | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

משחקיות צבעונית

עיצוב פינת האוכל

בניגוד למטבח ולסלון, את פינת האוכל שממוקמת במרכז החללים הציבוריים של הבית, החליטו לעצב בגוונים של שחור, לבן ועץ בלבד. אך עדיין עם אותה משחקיות צבעונית, חומרית ופרופורציונלית, המאפיינת את הדירה כולה. במרכז פינת האוכל עומד שולחן אוכל מעט טבעי, סביבו מוקמו כיסאות שחורים מעלי מראה אלגנטי ומעליו נתלו זוג גופי תאורה גדולים עשויים מתכת, עץ ושיש. כל קיר פינת האוכל נתלו תמונות גרפיות בשחור ולבן הממוסגרות במסגרות עץ בגוונים שונים התואמים לפלטת הצבעים שנבחרה לפינת האוכל.

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

פלטת צבעים ייחודית | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

שולחן עץ וכיסאות שחורים | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

תכנון תאורה מדויק | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

סקאלת גוונים נעימה

עיצוב חדר ההורים

הצבעוניות שנבחרה לחדר ההורים נעה בסקאלה שבין לבן לאפור בשילוב עץ, רצפת החלל חופתה פרקט עץ טבעי ובמרכז החדר מוקמה מיטה גדולה ואפורה. ולצידה עיצבו בנגרות אישית זוג שידות מעץ אשא אפור. מעל המיטה מיקמו מדף עץ התואם לצבע המיטה ועוטף את החלל בצורת ריש, על המדף מוקמו פריטי סטיילינג מעוצבים המכניסים צבעוניות לחדר השינה ולצידו מוקמה מראת גוף גדולה הנשענת על הקיר ומשקפת את הנוף מבעד החלונות שמולה. את רצפת החלל מקשט שטיח פרסי אדום המכניס חמימות צבעונית לחדר השינה.

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

חדר הורים מעוצב | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

חיבורים של צבע | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

ארון קיר מעוצב | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

שני חדרים שהפכו לאחד

עיצוב חדר הילדים

כיאה לפרויקט ארוך טווח שכזה, השינויים שעוברים על המשפחה משפיעים ישירות על התכנון ועיצוב הדירה וכחצי שנה לאחר תחילת התהליך בישרו בני הזוג שהם מרחיבים את המשפחה. מאותו הרגע עבדו אליאור ובן על חדר החלומות לנסיך הקטן. הם איחדו שני חדרים שהפכו לחלל לחלל אחד גדול עם רהיט מחיצה ענק המשלב אחסון ומידוף סגור ופתוח, ומגדיר את אזור המשחקים ואזור השינה. “אחד האתגרים העיצוביים בפרויקט היה תכנון חדר הילדים, אשר כאמור איחדנו לחלל אחד שני חדרים נפרדים בתוכנית המקורית.” אומרים המעצבנים, “חשוב היה לדיירם ולנו, לשמור על אופציה ויכולת עתידית, לכשיגדלו הילדים, לפצל בחזרה את החלל לכ-2 חדרים נפרדים עבור ילדים בוגרים. על כן, עבור חלל זה בעצם ערכנו מראש תוכנית העמדה כפולה – להווה ולעתיד. כך שהתשתיות כולן הן כפולות, באופן כזה שכאשר ימוקם קיר עתידי בין שני החללים, לכל חדר בנפרד יהיו התשתיות הנדרשות עבורו.”

הגוונים שנבחרו לחדר הילדים הם גוונים שונים של ירוק, בשילוב עץ וטקסטורות שונות עם פלטפורמות רבות למיקום צעצועים בובות וסטיילינג צבעוני, שיעניקו לחדר הרגשה ילדותית ושמחה מכל מבט.

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

חדר ילדים שמח | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

פריטים מעוצבים מעץ | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

שני חדרים שהפכו לאחד | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

מחיצה פונקציונלית בחלל | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

ארון קיר בגוון מנטה | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

אופי ייחודי לחלל

עיצוב חדרי הרחצה

חדרי הרחצה חופו באריחים אפורים בגמר בטון, על מנת לתת קונטרה לבטון ולחמם את החלל לכל אחד מחדרי הרחצה עוצבו רהיטי מקלחת עשויים עץ במבוק עם משטחי שיש בצבע לבן. בחדר הרחצה של הילדים רצו להוסיף מעט צבע שייתן אווירה נעימה ובחרו בגוון תכלת מגורען לקירות החלל.

כדי לבדל את שירותי האורחים מהחללים הפרטיים של הבית בחרו אליאור ובן לצבוע את מעטפת החלל כולו בגוון אפור כהה בעל אפקט מגורען המנתק את חדר השירותים מהאווירה הכללית של הבית כולו. בנוסף, על מנת לתת לחלל אופי שונה בחרו להתקין על גבי הקיר הכהה זוג גופי תאורה עשויים פליז המכניסים חום ייחודי ונעים לחלל.

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

חיפוי המדמה בטון | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

גוון תכלת מעושן | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

עיצוב LORO | צילום יואב פלד

מובדל מהבית כולו | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

אופק בלתי נגמר

עיצוב המרפסת

הדירה, ממוקמת בקומה ה-30 במגדל חדש הפונה אל פארק הירקון, מהמרפסת ניתן להשקיף על הנוף הפתוח של הפארק הירוק ואל האופק הבלתי נגמר. במרפסת מיקמו ריהוט חוץ מפנק התואם באופיו את הריהוט שנבחר לבית כולו, ריהוט בעל שידרה לבנה בשילוב עץ וצמחיה ירוקה המקיפה אותו ומביאה את האווירה הטבעית אל הקומה ה30 בבניין המגורים.

להשקיף אל הנוף | עיצוב LOROS | צילום יואב פלד

“החל מהשלב הראשון של כל פרויקט, אנחנו מנסים לקלוט, להבין ולהכיר את הלקוחות”, אומרים אליאור ובן, “להבין מי הם, מה הם, מה העיצוב הנכון עבורם. זאת על מנת להתאים את הדירה ואת העיצוב הכולל כמו כפפה, לאופי של הלקוחות ולצרכים שלהם. אין מספק יותר מבחינתנו, מאשר לראות את התוצאה הסופית, כשהיא מקרינה באופן אבסולוטי את הדיירים שמתגוררים בה”.

לאתר של סטודיו LOROSלחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: יואב פלד

צבע: נירלט

ריצוף וסנטריה: MODY

ספה, כורסא, שטיח, הדום, שולחן צד, כסאות בר: Tollmans DOT

שולחן סלון:Prat Living

שולחן ירוק בסלון:Pas Normal

תאורה בפינת אוכל ובסלון: אסף ויינברום

תאורה במטבח: Pas Normal

אגרטלים, קערות ופריטי קרמיקה: גור ענבר

מיסגור: גלריה טייק 1

טפט חדר ילדים: Pas Normal

נגרות אישית:Astro

שיש: גטניוLaminam

מאווררי תקרה: ישראל מאווררי תקרה, אמפראל

וילונות: מלצר פרקטים ווילונות

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב חן שדמי | צילום שי אפשטיין

עיצוב חובק עולם : דירה בצבעוניות מזרח אירופאית

זה התחיל בזוג צעיר עם שלושה ילדים קטנים ונגמר בבית פרטי בין שלוש קומות מעוצב בסגנון אקלקטי ייחודי הלקוח מעולמם הפנימי של לפוסט המלא
עיצוב תמי פמפנל שנקר | צילום מאיה אבגר

הסגנון שכובש את ישראל: הדירה שעוצבה בהשראת הג’פנדי

הם התגוררו בבניין דירות ישן בעיר הגדולה ובדיוק כשנגיף הקורונה הכניס והוציא את כולנו מהסגר הם החליטו שהגיע הזמן לשפץ ולהתאים את לפוסט המלא
עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

זאת שכבשה אותנו: בצבעי פסטל, חומרים טבעיים והרבה ירוק

בחיפושים אחר הבית המושלם לעיתים אנחנו נוטים לוותר על דירות מסוימות בגלל שאנחנו לא מצליחים לראות את הפוטנציאל הגלום בהם. זה בדיוק לפוסט המלא
Skip to content