פרויקטים אמיתיים

הזוג שהתאהב במינימליסטיות היפנית והחליט לתרגם את הסגנון לביתו

2020 August 12 | 1 תגובות

פעולת ההרס נקשרת בדרך כלל לדברים שליליים: לחורבן, להתמוטטות, למחיקת כל מה שהיה. אבל לפעמים הריסה טוטאלית אינה בהכרח שלילית – אלא כזו שנתפסת כהכרח, לטובת יצירת משהו טוב יותר, משופר. כך בדיוק ידעה מעצבת הפנים מאי מורגנשטרן מסטודיו MULA שעליה לעשות בביתם של בני זוג באחד היישובים בהרי ירושלים: כאן הרס נרחב רק יועיל – וייצור חלל פנימי חדש שמשקף הרבה יותר את דמותם של השוכנים בו.

“הפרויקט ארך כשבעה חודשים וכלל הריסה טוטאלית של פנים הבית”, מספרת מאי. “נעשתה חלוקת חלל חדשה, הותקנו מערכות חשמל ואינסטלציה חדשות, הוחלף האלומיניום בכל הבית, שונו פתחים, הותקן מיזוג חדש, הושמו חיפויים חדשים ונקנה ריהוט חדש”.

הבית המדובר הוא בית פרטי בן שלוש קומות, הבנוי על צלע הר. בני הזוג, גבר ואישה בני הגיל השלישי, החליטו לשנות ולהתאים את הבית לצורת החיים הנוכחית שלהם. “הם מלאי תחביבים והשראות – מטיולי צלילה ביעדים אקזוטיים, דרך פריטי נגרות וקרמיקה ועד רכיבת סוסים”, מספרת המעצבת. “עם תחילת העבודות הם חזרו מטיול ביפן, והתאהבו במינימליסטיות היפנית. החלטנו יחד שננסה לתרגם אותה לביתם, ולהתאימה לנוף המקומי ולאורח חייהם הנוכחי של השניים. הרעיון היה לנסות לטשטש את הקווים בין החוץ לפנים, ולהכניס את החוץ פנימה דרך נקודות מבט שונות, מכל מקום שרק אפשר”.

כאמור, בבית שלוש קומות. הקומה התחתונה היא יחידת דיור בפני עצמה, המשרתת את אחת מבנות המשפחה. הקומה הראשית (האמצעית) הוסבה לחלל המגורים הראשי של בעלי הבית, והקומה שמעליה הפכה לעוד יחידת מגורים. לכל יחידה/קומה ישנה כניסה פרטית משלה, ולכולן יש גישה פנימית, מהחלל הראשי. “את כל זה מקיפה גינה מהממת עם אורוות סוסים ובריכה אקולוגית”, מוסיפה מאי.

שילוב בין פנים לחוץ

עיצוב הסלון

הושם דגש רב בעיצוב החלל הציבורי, וזאת משום שבני הזוג נוהגים לארח דרך קבע חברים וקרובים בביתם. “חשוב היה ליצור חלל ציבורי דינמי ומפנק, בטח כאשר כל בני המשפחה מגיעים לסוף השבוע”, מספרת המעצבת. באשר לתהליך העיצוב עצמו, הרי שהושם דגש רב בעיצוב החלל הציבורי, וזאת משום שבני הזוג נוהגים לארח דרך קבע חברים וקרובים בביתם. “חשוב היה ליצור חלל ציבורי דינמי ומפנק, בטח כאשר כל בני המשפחה מגיעים לסוף השבוע”, מספרת המעצבת. “לעיצוב כולו בחרנו פלטת צבעים עדינה בעלת גוונים טבעיים, כדי להמשיך את ה’שיחה’ בין הפנים לבין החוץ”.

הבית שוכן על צלע הר, ולכן מהווה אתגר עיצובי מסוים שהשפיע גם הוא על עבודות העיצוב: “בגלל המבנה הטופוגרפי של השטח, ישנו שינוי גובה מסוים בין הכניסה לבין החלל הציבורי, ולכן החלטנו ליצור מדרגות בין שני החלקים, שלא היו קיימות במקור – מדרגות שיכולות לשמש גם לישיבה ולרביצה, ומהוות למעשה חלק מהסלון .

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

חומרים טבעיים והרבה אור | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

להכניס את החוץ | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

דגש על עיצוב החלל הציבורי | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

מינימליסטיות מיוחדת | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

מינימליסטי וייחודי

עיצוב המטבח ופינת האוכל

בבית כולו ניתן לראות פריטים עשויים מחומרים טבעיים ושלל עציצים ירוקים ומרעננים, גם במטבח ובפינת האוכל מוטיב החומר הטבעי חוזר וניתן לראות שימוש רב בעץ ובגוונים בהירים טבעיים. חזיתות המטבח בגוון עץ טבעי עם משטח עבודה בגוון אפור. במרכז המטבח מוקם שולחן אוכל גדול מעץ טבעי וכיסאות בגווני אדמה ועץ. במטבח מוקמו עציצים ירוקים המכניסים את הטבע ישירות אל תוך החלל.

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

חומרים טבעיים במטבח | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

שולחן עץ משפחתי ומיוחד | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מסביב לעולם | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

פריטים שונים מלאי אופי | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

אוסף של פריטים מיוחדים | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

גוונים טבעיים וצמחיה | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

חללים מוארים ושמחים

עיצוב הכניסה ופינת העבודה

גם בכניסה ובפינת העבודה המעצבת שמרה על עיקרון השימוש באור טבעי, דבר אשר יוצר חללים מוארים מאוד, מלאי חיים ושמחים. המשתלבים באופן מצוין עם פלטת הצבעים הרגועה והטבעית שנבחרה, ומציגים חללים שיש בהם שילוב בין שני העולמות – עיצוב מינימליסטי ומנה הגונה של טבע וסביבה.

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

פרקט פישבון מקשט את החלל| עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

שידת כניסה מעוצבת | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

בחירת פריטים מדויקת | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

צמחיה מרעננת בחלל | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

פינת עבודה מוארת | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

שירותי אורחים מעוצבים | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

אי של שקט

עיצוב יחידת ההורים

הקו המינימליסטי של הבית ממשיך ביחידת ההורים ומתבטא בחלל מואר, חמים ובקווים נקיים. קירות החדר צבועים בלבן הנותן לחלל תחושה מוארת וחלונות החדר התקשטו בפרופיל לבן ומואר. במרכז החלל מוקמה מיטה גדולה ומפנקת הפונה אל חדר רחצה פתוח ומופרד מחדש השינה באמצעות קיר זכוכית. חדר הרחצה צבוע בגוון בטון ומשלב בתוכו חומרים טבעיים כמו עץ בשידת הרחצה וברזל באלמנטים שונים שנבחרו לחדר הרחצה, בשילוב הרמוני עם קירות הבטון נוצר חלל נעים ומזמין.

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

יחידת הורים מפנקת | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

טקסטיל מיוחד וטבעי | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

פרופיל לבן לחלונות | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

בחירת טקסטיל גוונים טבעיים | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

חדר רחצה מחובר לחדר השינה | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

תאורה מעוצבת | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

שידת רחצה מעץ טבעי | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

אלמנטים מהטבע בחדר הרחצה | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

עיצוב מינימליסטי ומיוחד | עיצוב מאי מורגרשטרן | צילום מאיה אבגר

אז נכון, אם נגיד לכם שעומד לרשותם בית פרטי בן שלוש קומות על צלע הר בהרי ירושלים, רובכם תגידו שזה נשמע מושלם וחלומי. אך גם דברים טובים אפשר להרוס – כדי לבנות מחדש משהו מושלם אף יותר ממה שהיה קודם לכן. שאלו את המעצבת מאי מורגנשטרן מסטודיו MULA. היא כבר תסביר לכם איך עושים זאת נכון.

לעמוד הפייסבוק של סטודיו MULAלחצו כאן

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: מאיה אבגר

צבע: White pepper נירלט

סנטריה: מודי

ריצוף: מודי, דקו פלוס פרקטים

שידות חדר רחצה: לאופרד

ריהוט: קונטרסט, ריזורט

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב חן שדמי | צילום שי אפשטיין

עיצוב חובק עולם : דירה בצבעוניות מזרח אירופאית

זה התחיל בזוג צעיר עם שלושה ילדים קטנים ונגמר בבית פרטי בין שלוש קומות מעוצב בסגנון אקלקטי ייחודי הלקוח מעולמם הפנימי של לפוסט המלא
עיצוב תמי פמפנל שנקר | צילום מאיה אבגר

הסגנון שכובש את ישראל: הדירה שעוצבה בהשראת הג’פנדי

הם התגוררו בבניין דירות ישן בעיר הגדולה ובדיוק כשנגיף הקורונה הכניס והוציא את כולנו מהסגר הם החליטו שהגיע הזמן לשפץ ולהתאים את לפוסט המלא
עיצוב לירון אוטמזגין, סטודיו עדידה | צילום מאיה אבגר

זאת שכבשה אותנו: בצבעי פסטל, חומרים טבעיים והרבה ירוק

בחיפושים אחר הבית המושלם לעיתים אנחנו נוטים לוותר על דירות מסוימות בגלל שאנחנו לא מצליחים לראות את הפוטנציאל הגלום בהם. זה בדיוק לפוסט המלא
Skip to content