פרויקטים אמיתיים

מזרח תיכון חדש: 450 מר בסגנון בנייה סורי(!) כן, סורי.

2020 October 29 | 1 תגובות

אנחנו חיים במדינה קטנה למדי, ‘חצי סיכה על מפת העולם’ כמאמר השיר. ובכל זאת, נדמה שאפשר למצוא כאן דברים שלא נמצא בשום מקום אחר בעולם. דברים שייחודיים רק למקום המיוחד הזה, שילובים שאין סיכוי שיוכלו להתקיים במקום אחר. רוצים דוגמה? קחו את הבית המיוחד הזה, שבאחד מיישובי הכרמל: 450 מ”ר של חללים פתוחים ורחבים, וסגנון בנייה סורי. כן, מה שאתם קוראים: סורי. את הבית הזה ביקשה יערה קרקובר, ממשרד יערה קרקובר אדריכלות ועיצוב פנים, לעצב מחדש – ולהפוך לפונקציונלי יותר, רענן יותר ומזמין יותר.

“מדובר בזוג הורים עם שני ילדים קטנים, בבית בן 12 שנה שנבנה לפני חתונתם של בני הזוג”, מספרת יערה. “האלמנטים של הבנייה הסורית נראים היטב, אך העיצוב מיושן, בצבעים כבדים, והחללים לא מנוצלים כראוי.

ישנן בבית הרבה פינות ישיבה, אך אף פינה לא נותנת מענה אמיתי לאירוח, ולא מעניקה תחושה מזמינה באמת; בחלל יש קמין לצורך חימום, אך המקום שבו הוצב, וגודל החלל, לא תאמו את הבית; המטבח רחב ידיים, אך מעוצב בצורה מיושנת וכבדה. נוסף על כך, הבית מתאפיין בקשתות שחוצות את החלל, אך במטבח למשל הן הפריעו לעבודה תקינה”.

בשורה התחתונה, נדרשה כאן חשיבה מחדש. הלקוחות ביקשו לרענן את ביתם, לחזק את האלמנטים שמדגישים את הבית, ובו־זמנית לנצל את החלל כראוי וליצור תחושה ביתית וחמה, בפלטת צבעים רגועים ונעימים. עבודת העיצוב שאליה ניגשה יערה החלה, וסגנון העיצוב שנבחר היה כפרי לייט.

עיקר השינוי: בקומת הכניסה

נדמה שיותר מכול הבית המיוחד מתאפיין בעושר: עושר חללים, עושר מרחבים ועושר מקום. מדובר בברכה, ללא ספק, אך במקרים רבים לא פשוט ‘להשתלט’ על המצב. “האתגר המרכזי בעבודות היה גודלו של החלל וקביעת החלוקה הנכונה בו, כך שכל פינה תקבל את המקום שלה ותופרד מהפינה ליד, ולא תהיה תחושה של אוסף רהיטים”, מסבירה המעצבת. “השימוש בנגרות שוֹנה ובפלטת צבעים אחרת אפשרו ליצור את ההפרדה. בגלל השימוש בגוונים של שחור, לבן ועץ בכל האזורים בבית, נוצר מראה הרמוני ואחיד.

מהרגע הראשון הוחלט שכל הבית יעוצב בנגרות מותאמת אישית, וזאת כדי לשמור על מראה ייחודי מותאם לחלל. אני אישית התאהבתי בקשתות הקיימות בבית מהרגע הראשון, אך הן היו מובלעות וחסרות נוכחות ולכן הוחלט שכל הקשתות תִּצָּבַענה בגוון רך, אפרפר־חום, כדי להדגיש אותן אך לא להבליט אותן יתר על המידה”.

השינוי העיקרי נעשה בקומת הכניסה, שם הוחלט להחליף את כל הקיים למעט פינת ישיבה אחת, ו־וילונות שכבר היו קיימים בבית. באזור המטבח וחלל פינת האוכל הוחלף גם ריצוף, ונעשה שינוי באינסטלציה ובחשמל, כדי להתאים את הנקודות לתכנון החדש. הקמין הקיים הוצא, ובמקומו הוצב קמין פלט חדש שדרש סביבו עבודות גבס להתאמת המראה ולתפעול יעיל יותר של הארובה.

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

מראה ייחודי ומותאם לחלל | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

שני אגפים, שני סלונים חלל כפול בגובה שישה מטרים – ומרחבים אינסופיים

כדי להבין כיצד נראה המבנה הרחב והמאתגר, ננסה לתאר אותו בפירוט: ראשית, מרגע פתיחת הדלת נגלה בית מרהיב ביופיו; שני גרמי מדרגות עולים אל הקומה השנייה, וביניהם פתח בצורת קשת לעבר חלל פינת האוכל הגדולה. הבית למעשה בנוי משני אגפים, שמאלי וימני, שביניהם ניתן לעבור דרך חלל כפול בגובה שישה מטרים, ודרך הכניסה. כעת נצלול לעיצוב בכל חלל בפני עצמו.

להתאסף סביב קמין חמים ומזמין במיוחד

עיצוב הסלון המשפחתי

הסלון על שני חלקיו נמצא באגף השמאלי של הבית, והוא מורכב משתי פינות ישיבה. הפינה הראשונה, שבה נתמקד כאן, היא פינת הקמין המדובר, ובה שתי כורסאות רחבות בגוון ירקרק, המאפשרות לבני הבית לשבת כולם ביחד בימים קרים וגשומים וליהנות מהחום הרך של הקמין. את הפינה מעטרות שתי ספריות ‘נחש’ משני צידי הקמין, המשלבות עץ ושחור, כשאר האלמנטים בבית.

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

פינה חמימה ומעוצבת | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

ספריות נחש בהתאמה אישית | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

  

טלוויזיה וספסלי ישיבה יפהפיים

עיצוב פינת הטלוויזיה

הפינה השנייה היא למעשה פינת המשפחה, המיועדת לצפייה בטלוויזיה ולאירוח. לפני השיפוץ, הספות בה היו ממוקמות בין הקשתות, דבר שהקשה על קיום שיחה בין הנוכחים. לכן הוחלט לעצב בנגרות ספסלי ישיבה בין הקשתות, שיהוו גם פתרון אחסון נוסף, וגם מקומות ישיבה למשפחה המורחבת. הספות עצמן ‘ישבו’ בתוך החלל. “הצבעים שנבחרו לפינה זאת משלבים צבע רך של קפה עם נגיעות ורוד”, מספרת יערה, “אך נוספו לה גם אלמנטים בירוק, בשחור ובעץ כדי להשתלב עם פינת הקמין הצמודה”.

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

נגרות אישית ומעוצבת | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

מקומות ישיבה רבים | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

משפחתי ונוח | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

כפרי, לבן ופרקטי

עיצוב המטבח

המטבח נמצא באגף הימני של הבית, לצד פינת האוכל וכן עוד ‘סלון’ קטן. המטבח עוצב בסגנון כפרי בגוון לבן שבור, עם נגיעות עץ. הקשתות במטבח מחלקות את חללי העבודה, וכדי לא ליצור תחושה של מטבח מקוטע הוחלט למקם יחידה פתוחה דקורטיבית מעץ מתחת לכל קשת, ובכך להבטיח שיש רציף, מבלי לפגוע במשטחי העבודה. במטבח ממוקם דלפק אכילה, המשמש את המשפחה לארוחות קלות ויוצר הפרדה עם פינת האוכל העגולה שלידו.

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

לבן שבור ונגיעות של עץ | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

משטחי עבודה רחבים ונוחים | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

כמו בסעודת אבירים של ממש

עיצוב פינת האוכל

כאמור, בין האגף הימני לשמאלי ישנו חלל כפול, מרהיב ביופיו, המעוטר בקשתות מסותתות ובשנדליר שיורד מהתקרה הגבוהה. “בחלל זה העמדנו שולחן עץ גדול, מעין ‘שולחן אבירים’, המשמש לאירוח המשפחה המורחבת באירועים משפחתיים שונים”, מספרת יערה. “בקירות מוקמו גופי תאורה Up-Down, ליצירת אווירה חמימה”. כפי שציינו קודם, ליד פינת האוכל ישנה פינת ישיבה קטנה, המשמשת את בני הבית לצפייה בטלוויזיה ולזמן משפחתי.

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

חלל כפול מרהיב ביופיו | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

שולחן אבירים גדול | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

לארוחות משפחתיות קטנות | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

שולחן אוכל עגול ומשפחתי | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

האלגנטי והנעים ביותר

עיצוב חדר השינה

חדר השינה של ההורים הוחלף בשלמותו וסודר מחדש. אזור חדר הארונות המוביל אל המקלחת עוצב בצורה שונה, בעזרת עבודות נגרות מוזמנות, כך שצד אחד הוא ארון גדול – וממולו שידת איפור ואחסון ארוכה. בחלל שבין הארונות מאירה מנורה תלויה, והיא מדגישה את המעבר שבין הארונות. וילונות קפלים מעטרים את מיטת ההורים, ובשילוב השטיח ופלטת הצבעים הם מייצרים תחושה של רכות ואלגנטיות בחדר.

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

גוונים רכיםונעימים | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

פינת התארגנות בנגרות אישית | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

חדר ארונות שנפתח ועוצב מחדש | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

חדר שינה רחב ומעוצב | עיצוב יערה קרקובר | צילום אלעד גונן

רגע לפני שאנחנו מסיימים, יערה קרקובר רצתה לשתף אותנו בטיפ עיצובי מדהים: “בחרו 2–3 גוונים ניטרליים שהולכים טוב עם כל דבר, וחזרו עליהם לאורך כל הפרויקט – בשילוב צבעים אחרים. כך תייצרו מראה אחיד והמשכי בחלל”.

במציאות שבה בית ישראלי־סורי הוא דבר קיים, נדמה ששום דבר לא אפשרי. המעצבת יערה קרקובר הוכיחה כאן שזה נכון, כשהצליחה להפוך גם בית עצום בתכנון ובעיצוב מיושן, לממלכה משפחתית פרטית יפהפייה, אפילו עוצרת נשימה. מדהים.

לעמוד Pickinteri של מעצבת הפנים יערה קרקובר – לחצו כאן

2.7 6 votes
Article Rating

לקחו חלק בפרויקט:

צילום: אלעד גונן

צבע קשתות: טמבור (P1524)

שולחן פינת אוכל: ארזים

שטיחים: השטיח האדום

נגרות: ספוואת בירני.

guest
1 Comment
הוותיק ביותר
החדש ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
גולי
גולי
7 חודשים לִפנֵי

מהמם

אולי יעניין אותך גם...

עיצוב פנים דני בן שמעון | צילום ניצן הפנר

בית מלון בבירה: ניחוחות של שיק פריזאי עם טויסט בעלילה

אם פעם היינו נוסעים לחופשות מפנקות ובוחרים את בית המלון בו נתארח בהתאם למיקום בו נרצה לטייל, אז היום אנחנו נבחר את לפוסט המלא

לסמוך על מעצבת פנים: עיצוב ושיפוץ דירה ברמת גן

לאחר שנים של מגורים בדירה ישנה החליטה בעלת הדירה שהגיע הזמן לרענן ולחדש את הבית. הדירה, היא דירת 85 מ"ר במרכז ונזקקה לפוסט המלא
עיצוב עופרי דרור | צילום מאיה אבגר

ארבעה מפלסים, חלונות עץ אותנטיים וסטייל אירופאי

מכירים את זה שאתם רואים משהו ויודעים מהרגע הראשון שהוא הולך להיות שלכם? זה מה שקרה לבני זוג מהמרכז שהתאהבו במבט ראשון לפוסט המלא
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x